Pamuk Şekeri Hastane Dizisi / Hospital Playlist

Hem de ne şeker ! Reply dizisi yönetmeni Shin Won Ho ve senaristi Lee Woo Jung’un Prison Playbook’tan sonra Wise Life serisinden ikincisini Medikal dizi olarak çekeceklerini öğrendiğim andan itibaren beklemeye başlamıştım. Bu ikili benim gözümde kaliteli işlere imza atan bir ikili çünkü. Üstelik senaristin 80’lere 90’lara uzanan nostaljik bakış açısı beni yüreğimden vuruyor. Bu dizide de bu düşüncemde yanılmadığımı bir kez daha anladım. Bir buçuk saatlik 12 bölümden oluşan ilk sezonu izleyip bitirdiğimde 2021 Aralık ayında vizyona girecek ikinci sezonu nasıl bekleyeceğimi düşünmeye başlamıştım bile.

Dizi oyuncuları açısından da çok parlak. Aslında ünlü oyuncuları bir araya toplayan dizi ya da filmler genellikle fos çıkar. Ama bu dizide öyle olmamış. 1999’da Tıp fakültesinde okurken tanışan beş doktorun günümüze uzanan Yulje hastanesindeki dostluklarını anlatan dizi, tabii ki hastanede geçtiği için hastalıklar, hastalar üzerinde yoğunlaşıyor. İnsan ilişkilerini ön plana çıkarması bizim Reply serisinden tanıdığımız senaristimizden beklediğimiz stil zaten. Beş doktoru da iyi oyunculardan seçip, yan karakterlere de tanıdık , deneyimli oyuncuları koydunuz mu dizinin başarısı su götürmez oluyor, izleyici için de tadından yenmez oluyor.

Şu üstteki fotoğraf bizim beşlinin ilk tanıştığı günlerden. Nasıl da Reply havası var değil mi ? Bir yerlerden Reply karakterleri çıkıp geliverecek gibi hissettim hep, e çıkıp geldiği de oldu tabii. Misafir oyuncuların çoğu Reply dizilerinden tanıdığımız oyunculardı. Yeri geldikçe onlardan da söz edeceğim. Ama öncelikle beş ana doktorumuzu tanıtalım. Hepsi de kendi dallarında başarılı profesörler.

Joo Jung Suk hastanenin karaciğer nakillerini yapan Genel Cerrahı Lee Ik Jun. Onu ilk görüşümüz şu aşağıdaki şekilde oldu :

Bu Darth Vader şapkası kafaya yapışmış, yanında da sevimli mi sevimli oğlu Woo Ju var. Bir de o halde ameliyata girdi.

Dizinin başında evli ve karısı başka ülkede çalıştığı için yalnız baba olarak gördüğümüz Ik Jun sonra boşanıp diziye çocuğunu tek başına yetiştiren baba olarak devam etti. Ama ne baba! Kendisi de yakında baba olacak olan Jo Jung Suk dizideki karakteri kendi kafasındaki ideal babaya çok benzetiyor ve öyle bir baba olmak istiyormuş. Bildiğiniz gibi oyuncu şarkıcı Gummy ile evli. Eğer aratırsanız Gummy’nin çok sevdiğimiz pek çok dizi müziğini söylediğini göreceksiniz. Hadi aramayın ben size linki vereyim. İşte şurada.

Dizinin en sevimli sahnelerinden çoğu bu ufaklık Kim Jun’un sahneleriydi. Nasıl bir minnoş.

Jo Jung Suk’un Ik Jun Karakteri, çok zeki, herkesle arkadaş, çok gülen, çok yiyen, dans eden, boş zamanlarında fal bakan, herkesin arasını yapmaya çalışan , hastasının çocuğu ile iletişim kurmak için işaret dili öğrenecek kadar ilgili, deli, sevilesi bir karakterdi.

Ik Jun’un oğlundan başka bir de asker kız kardeşi vardı ki kendisini bir başka doktorumuzun kız arkadaşı olarak izledik. Hadi o kısmı anlatmayayım siz izleyince görün.

Bu arada yedinci bölümde doktorumuzun hastası ve hastasının kocası rolünde Reply 1988’den Taek’in babası ve Sun Woo’nun annesini yine karı koca rolünde misafir oyuncu olarak gördük.

İkinci doktorumuz Pediatri cerrahı Profesör Ahn Jung Won’u oynayan Yoo Yeon Seok’u doktor rolünde ikinci izleyişim oldu bu. Biliyorsunuz daha önce Romantic Doctor Teacher Kim dizisinin ilk sezonunda doktordu.

Bir süre önce de Mr Sunshine’da çok farklı bir imajla görmüştük kendisini.

Hastane sahibinin oğlu, duyarlı mı duyarlı, çocukları çok seven, birine bir şey olsa üzüntüden yemek içmekten kesilen, sırf bu üzücü durumlara katlanamadığı için ise doktorluktan ayrılıp rahip olmak isteyen Jung Won’un annesini deneyimli oyuncu Kim Hae Suk , erkek kardeşlerinden birini yine Reply dizilerinin babası Sung Dong Il, kız kardeşlerinden birisini ise her zaman delimsirek rollerde gördüğümüz Ye Ji Won oynadı. Erkek kardeşlerden diğeri ise hem Reply 1994’te
Samcheonpo , hem de Reply 1988’de Jung Hwan’ın babası rolünü oynayan Kim Sung Kyun’du. İşin en komik yanı dört kardeşi de rahip ve rahibe olan doktorumuzun annesinin onun da rahip olmasını istememesiydi, doğal olarak. Kadıncağız bari ondan torunum olsun diye yırtındı dizi boyunca. Jung Won her yıl abisine gidip doktorluktan ayrılacağım diye ağladı, abisi onu vazgeçirdi.

Yeri gelmişken annenin kankası Kim Kap Soo’dan da söz edelim. Hastanenin profesyonel yöneticisi olunca ben entrikalar, güç hesaplaşmaları filan bekledim, her hastane dizisinde olduğu gibi. Ama adam bal çıktı. Anne ile arkadaşlığı, doktorlara davranışı Kim Kap Soo için hiç alışılmadık bir roldü. Böyle bir arkadaşınız olsun sırtınız yere gelmez dedirtti ahjussi resmen. İşte onun için diyorum ya dizi değil Pamuk Şeker diye.


Bu üstteki fotoğrafta ise yine bir başka misafir oyuncuyu Go Ara’yı görüyoruz. Bildiğiniz gibi o da Repy 1994 dizisinin esas kızı, başrol oyuncusuydu.

Yoo Yeon Seok’a aşık asistan kız rolünde Shin Hyun Bin oynadı. Erkek Fatma, sıradışı bu asistan bölüm doktorlarında paylaşılamıyordu, tek olduğundan. Doktorumuza ilk görüşte aşık olan bu suratsız kız huyunu suyunu öğrenince giderek hepimize sevimli gelmeye başladı.

Yakışıklı, havalı kalp cerrahı Kim Jun Wan’ı ise Jung Kyung Ho oynadı. Çapkındı da doktorumuz. Ama dizi ilerledikçe ona en uygun partneri buldu.

Doktorumuzun birlikte çalıştığı Jung Moon Sung ile diyalogları da unutulmazdı. Dr Jae Hak’ı oynayan Jung Moon Sung duyarlı, düşünceli, çok çalışkan doktoru başarıyla canlandırdı. Kendisini Prison Playbook’tan da anımsayanlarınız vardır. Jung Hae In’in abisini oynuyordu.

Bir başka bilgi daha Jo Jung Suk, Yoo Yeon Seok ve Jung Moon Sung üçü de Hedwig müzikalinde oynamışlar. İşte sizden bizden güzel bu erkekleri aşağıda görebilirsiniz.

Beşlinin tek çiçeği Beyin Cerrahı Songhwa’yı Jeon Do Mi oynadı. Kendisini dizi için hem Jo Jung Suk , hem de Yoo Yeon Seok önermiş. Bu diziden sonra da tanınırlığı çok arttı. Aslında çok tanınmış bir müzikal oyuncusu. Ama dizide bet sesliymiş gibi rol yaptı. Diğer doktorların anneleri kızcağızın oğullarıyla evlenmesini istiyorlardı. Diğer doktorlardan ikisi de kendisine aşık olmuş, izleyin görün oraları anacım. Dizi için bas gitar dersleri almış. Aşağıda önce oynadığı müzikalllerden bazı fotoğrafları sonra da dizi fotoğraflarını göreceksiniz. Dizide yemek yemekten çok hoşlanıyordu. Zaten hepsi öyleydi, ameliyat yapmadıkları zamanlarda hep yediler. Bu dizi aç karnına izlenmemesi gereken dizilerden.

Üç erkek kardeşi varmış, o yüzden hızlı yiyor 🙂

Beyin cerrahımıza aşık yardımcısı doktoru ise başka dizilerde hep ikinci erkek olarak tanıdığımız Kim Joon Han oynadı. Burada da ikinci erkek olacak gibi duruyor. Onu en son One Spring Night’ta kızın eski sevgilisi rolünde izleyip gıcık olmuştum. Kendisi aynı zamanda Prison Playbook’ta da vardı.

Son doktorumuz Jinekolog, ana kuzusu Seok Hyeong’u ,Kim Dae Myung oynadı. Ben kendisini bazı filmlerde ve Misaeng’te izlemiştim. Sessiz, sakin, yalnızlıktan hoşlanan Seok Hyeong boşanmış. Bölümündeki çıtır doktorlardan biri kendisine aşık. Bu hanım kızımızı ise ( Ahn Eun Jin ) daha önce Lee Sun Kyun’un Diary Of A Prosecutor’ında bilgisayar oyuncusu rolünde izlemiştik.

Kim Dae Myung’da grupta çalabilmek için piyano dersleri almış. Grup deyince hemen bunu da açıklayalım. Dizide beşlimiz Mido and Falasol adlı bir grup kuruyorlar. Öğrenciyken de birlikte çalıyorlarmış. Her bölüm eski şarkılardan örnekler çaldılar. Aslında hepsinin sesi güzel. Bence en komiği Jeon Mi Do’nun bet sesli rolü yapmasıydı.

Tıp dizilerini seven biri olarak ben diziye bayıldım. Tek eleştirim bu kadar iyi doktorlar ve insanlar olan beş kişinin arkadaş ve aynı hastanede olmasının çok zor olacağı yönünde. İnsan hiç mi falso yapmaz kardeşim, hiç mi üf demez, hiç mi bir şey atlamaz. Allah doktorlara düşürmesin tabii, ama düşürürse de böylesine düşürsün. Neydi öyle o önceki doktorlu diziler, insanı dert sahibi yapıyorlardı. Bunda tek endişelendiğimiz aşk meşk meseleleri oldu. O kadar kusur kadı kızında da olur. Bu Corona döneminden yakayı sıyırırsak, 2021’de ikinci sezonda buluşuruz inşallah. Salgında özveriyle hizmet eden doktor, hemşire , sağlık görevlisi ve sağlık kurumlarında çalışan hizmetlilerin hepsine şükranlarımızı sunup çekilelim. Allah hepsinden razı olsun.

Dizi müziği tüm albüm şurada.

Mido and Falasol’dan görüntülü bir video da şurada.

You may also like...

7 Responses

  1. Melisa says:

    Aahh ahh, canım dizim. Kim önüme denk gelirse zorla başlattım sonra da bana teşekkür etmelerini bekledim resmen ahahahahah. Bir anneciğime izletemedim ama onu da en son alıp yanıma oturtacağım sonra da ilk bölümü izleteceğim artık. Kimse benim elimden kaçamaz söz konusu bu dizi olduğunda. :))) Her bölüm mutluluktan, hastaların meselelerine duygulanmaktan ağladım durdum. İlk defa benim ciğerimi sökmeden böyle minnoşluklarla ağlatan bir dizi oldu. O yüzden yeri apayrı. Şimdi de oturup özlemle Aralık 2021’i bekleyelim bakalım…^^

  2. Neva says:

    Doktor teacher kim den sonra bu doktorlu bunu da izleyeyim dedim birinci bölümden sonra devam etmedim.Doktor teacherin iki sezonunu arka arka izlemiştim halbuki.Doktor teacherin ikinci sezonunun birinci bölümünde canlı ameliyat yapan doktora kız asistanla koyduğu teşhisi göndermişti doktor kim o sahneden sonra diziyi sevdim iki sezonunu da izledim.Ne kadar güzel dizileri severek izliyor ve anlatıyorsunuz ve yarım birakmiyorsunuz.Dort tane dizim var son bölümlerini izlemedigim.

  3. ahyoka says:

    Aslımda dizinin en başında hepsi aynı hastanede çalışmıyor. Yani genel cerrah olan başka hastanede çalışıyor hatta song hwa onu ameliyata sokuyor izin alıp da sonradan jung won hastanede çalışması için ona imzalatıyor işte. hatta ve hatta diyorlardı tekrar bir aradayız falan diye. Ama zaten özel hastaneler olduğu için beş doktor aynı hastanede çalışabilir diye düşündüm ben. Bu dipnottan sonra yorumum ise dize tam anlamıyla içimi ısıttı. Karakterlerin yaşlarının da verdiği bir olgunlukla ilşkileri asla dramatize edilmedi. Hepsi çok insancıl ve sevimliydiler diğer doktor dizilerindeki gibi cool olma sert gözükme takıntısı yoktu. Sizin de dediğiniz gibi o hastane yöneticisini görünce dedim aha kötü yönetici klişesi ama çok tatlış bir kankalıkları vardı anneyle. 2021 Aralık ayına kadar ben bunu tekrar izlerim hiç de sıkılmam yemek yerken ki sahneleri bile yeter. Of keşke hızlı izlemeseydim 🙁

    • Deli Ajumma says:

      Evet, ama o sadece ilk bölüme özgü olduğu için ona takılmadım 🙂 Benim söylemek istediğim zaten beşinin aynı hastanede çalışıyor olmasından öte beşinin de neredeyse kusursuz denebilecek ölçüde iyi doktorlar olması. Yumoş yumoş oluyor insanın içi 🙂

  4. Ayşe ARSLAN says:

    Sıkmadan, entrika olmadan, doğal, akışında ilerleyen, insana sakinlik hissi veren çok tatlı bir dizi. Çok ilginç, dizide diğer doktor veya aşk dizilerinde ki klişeler olmamasına rağmen, sonraki bölümü iple çektirmeyi başarmışlar. İzlerken dedim ki “yahu yaşlandım herhalde” 🙂 böyle sakin diziler mutlu ediyor artık beni. İkinci sezonu için sabırsızlanıyorum… Yine içinde kaybolduğum aaaa evet ya hakikaten böyle düşündürüyor dediğim bir yorum olmuş. Elinize sağlık 🤗👍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: