Sonuna kadar dayananların tebrik edildiği dizi/ Melting me Softly

Hayır gerçekten abartmıyorum, hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde böyle bir intiba yarattı bu dizi. Askerden döndükten sonra Ji Chang Wook’u ağız tadıyla izlemek isteyenleri hayal kırıklığına uğratan bir dizi olarak tarihe geçti bence. Hayır, ben Ji Chang Wook’un Healer‘dan sonraki hemen hemen her projesinde hayal kırıklığına uğradım , şu ya da bu yüzden. Ama bitirmekte bu kadar zorlandığım bir başka dizisi de olmamıştı sanırım.

Bu başarısızlık çeşitli sitelerde farklı nedenlere bağlanmış, ben bir de kendi bakış açımı anlatayım. Aslında 16 bölüm halinde tvN’de oynayıp biten dizinin senaristi en sevdiğim senaristlerden. My love Eun Dong‘da harikalar yaratmıştı. Baek Mi Kyeong’un The Miracle we met’de ki performansını da alkışlamıştım. Strong Woman Do Bong Soon hepimizin severek izlediği bir dizi olmuştu. Yönetmen Shin Woo Cheol ise Where Stars Land, Secret Garden, Gentleman’s Dignity, Gu Family Book, The City Hall gibi en kaliteli dizilerin yönetmeni. Başrol oyuncuları Ji Chang Wook da Won Jin Ah da şimdiye kadarki dizileri ve filmleriyle oyunculuklarını kanıtlamış gençler, peki niye böyle oldu ?

Konuya gelince en sevdiğim fantastik konulardan aslında. İyi işlenirse çok güzel sahneler, akılda kalıcı diyaloglar çıkarabilir. Bir deney için dondurulan bir programcı ve onun programlarında yer alan genç kız , konuyla ilgili profesörün saldırıya uğrayıp, komaya girmesi nedeniyle 20 yıl sonra uyanırlar. Çocuğun sunucu bir sevgilisi varken, kızın da onu aldatan bir psikoloji öğrencisi eski sevgilisi vardır. Uyandıklarında hepsi kırklı yaşlarındadırlar, dünya da doğal olarak çok değişmiştir. Zaman içinde birbirlerine aşık olurken, deneyle ilgilenen saldırganlardan da korunmaya çalışırlar. Uyandıklarında ters giden bazı sonuçlar nedeniyle vücut ısılarını 31. 5 derecede tutmak zorundadırlar. Profesör bir süre sonra uyanır, bu arada çiftimiz değişen dünyaya ve iş hayatına, ailelerine uyum göstermeye çalışırlar. Şimdi bence bu konu çok yönlü işlenebilecek, eldeki iyi oyuncularla uçup gidebilecek bir konu. Bazıları konunun saçma olduğunu, bazı dedikodulara da adı karışan Ji Chang Wook’un askerlik dönüşü alelacele bu diziyi kabul ettiğini söylemiş. Dizi gördüğünüz gibi aslında çok iyi bir yönetmen ve senaristin dizisi. Öte yandan dizide Won Jin Ah Ji Chang Wook’dan daha iyi oyunculuk sergiledi bence.

Healer’da ve ben beğenmesem de diğer dizilerinde sergilediği oyunculuğu niye bu dizide gösteremedi acaba Ji Chang Wook. Üzerinde bir tutukluk vardı, ve ben hiç bir duyguyu önceki dizilerindeki gibi hissedemedim.

Won jin Ah’ı bu dizide sevimli bulsam da apaçık bir şey vardı ki çift kimyası iyi değildi. Çiftin hiç bir sahnesinde kalbim pır pır etmedi ve heyecanlanmadım. Bana aşk namına hiç bir şey sunmadılar. Üstelik son bölümlere kadar Ji Chang Wook’un “Bu ilk görüşte aşk değildi, ben seni niye seviyorum bilmem , ama çok seviyorum.” filan demesi öylesine inandırıcı olmayan sözlerdi ki, kendimi “Yok artık, daha neler!” filan derken yakaladım. Sanırım Ji Chang Wook bu partneriyle bir çekim yakalayamadı ki sahne arkalarında ne flörtöz olduğu hepimizce malum.

İlk bölümlerde misafir oyuncu olarak Hong Ki’yi gördük. Askere gitmeden önce son misafir oyunculuğunu gerçekleştirdi.

Fakat sonra onun yaşlılığını oynayan Lim Won Hee – ki iyi oyuncudur kendisi- ve müdür rolündeki Jung Hae Kyun o kadar sevimsizdi ki, onların sahnelerinin çoğunu dayanamayıp atlattım. Komedi sahneleri resmen eziyet sahnelerine dönüştü.

2009 oyuncularından biri de Won Jin Ah’ın sevgilisi rolündeki Baro’ydu. Baro’nun oyunculuğunu hep sevmişimdir.

Dizinin ikinci kadın oyuncusu Yoon Se Ah, onun gençliği de Chae Seo Jin’di. Yoon Se Ah da olması gerektiği gibi sevimsizdi.

Dizide en sevdiğim karakter Won Jin Ah’ın kardeşini oynayan Yoon Na Mu’ydu. Kendisini Fight for my Way ve Dr Romantic’te izlemişim aslında ama farkına varmamışım. Altta kızın ailesi bizimki solda.

Bu arada sonlara doğru Jinyoung’ın misafir oyunculuğu vardı ki daha yeni He is Psychometric izlemiş biri olarak “Aayy Jin Young kalp kalp oldum 🙂 “

Dizide başlıca oyuncuları iki zaman döneminde değiştirmiş olmalarına rağmen, dizinin kötü adamı ve ikiz kardeşini değiştirmemiş olmalar çok göze batan bir hataydı.

Dizinin duş altında öpüşme sahnesi bile çoğumuzu etkilemedi.

Kızın okul arkadaşı ve eski sevgilisinin oğlu rolündeki Choi Bo Min gelecek vaat ediyor bence. Kendisi Golden Child grubundan idolmüş.

Dizi müzikleri de işte şurada.

Ji Chang Wook yeni dizisi için görüşmelere başlamış bile. Genetikle ilgili bir dizi için teklifi değerlendiriyormuş. Bekleyip göreceğiz artık. Askerlik ve oyun arkadaşı olan Kang Haneul ne kadar isabetli bir dizi ve rolle döndüyse, onunki de o kadar isabetsiz oldu bence. Ne diyelim, bitirene aferin, bitirmeye çalışana sabır, başlamayıp da başlamayı düşünene de Allah akıl fikir versin 🙂

You may also like...

27 Responses

  1. Gül Kiper says:

    ??Sağol ajumma, yorumun başlamama yönündeki kararımı kuvvetlendirdi…Haklısın, bu konu forever young’tan beri çeşitli şekillerde işlendi ama taklitler hep asıllarını aratıyor. Sevilen bir başrolü izlemek için bazen kötü işlenmiş dizilerle vakit kaybediyoruz gerçekten.. Neyse umarız yeni dizi bu başarısızlığı unutturur, yorum için teşekkürler.

  2. Leyla says:

    Ajummam öyle haklısın ki.. Ben daha ilk fragmanını izlemeye dayanamamıştım. Bu ikilinin çift olması muazzam bir hataydı en başından. Çok sırıtıyordu. Healer hariç diğer dizilerini sevemeyen başka biri daha görmek ne güzel.. Duy bizi Chan! ?

  3. uçar leyli says:

    10 bölüm dayanabildim. Ji Chang Wook için o da. Baktım ödev yapar gibi zorlamaya başladım kendimi bıraktım. Be Melodramatic izledim onun yerine, o da çok tatlı bir dizi çıktı, Melting me Softly-zedelere rehabilitasyon için öneririm 🙂

  4. Serry says:

    Ödev yapar gibi kesinlikle doğru tabir bu dizi için. 15.bolumdeyim ama 2 bölüm bitmek bilmedi 2 saat yerine 20 saat gibi geliyor şu an. Sırf yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim aman yarım kalmasın diye bitirmeye çabalıyorum. Dizi senaryosu kurgu güzel, biyolog olduğum için bilimsel açıdan güzel bulduğum noktalar oldu, ama eksik birşey var tarif edemediğim bir türlü havaya sokamayan. Ji chang wook hatırına gitti resmen

  5. Minihanok says:

    Gerçekten nasıl bir diziydi..ilk bölümlerini heyecanla ve bekelntiyle izlememe rağmen bende umduğumu bulamayıp yarım bırakmıştım.. beni asıl rahatsız eden bu kadar trajik bir durumda hiçbir duyguyu tam yaşamıyor olmalarıydı. adamın babası vefat etmiş tam üzülecek pat komedi sahnesi giriyor araya. tamam güldürün elbette ama duygular hiç geçmedi izleyiciye. çoğunluk kızın oyunculuğunu hele ki just between lovers dizisindeki oyunculuğunu hiç sevmemiş, ben bayılarak izlemiştim o diziyi. Sen izledin mi ajumma, okuduğumu hatırlamıyorum tekrar bir bakayım. Haydi bakalım daha güzel dizilerle bekliyoruz beyefendiyi. Kelimelerine sağlık ajumma!

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkürler öncelikle. Just Between Lovers dizisini izlemedim. Dramları pek tercih etmiyorum onun için. Zaten etrafımız dram , o yüzden izlemeyi düşünmüyorum. Ama kızı da çok sevdiğim söylenemez bu arada. Favori oyuncularımdan biri değil yani. Tekrar teşekkürler ve iyi seyirler.

  6. Reyna says:

    Healer da olduğu gibi hiçbir yerde olamadı belki yada ben olduramadım. Bu diziyi izledim ve sıkıldım yeri geldi güldüm bazen de neden bu dizi diye sorguladım. Başrol oyuncularını pek yakıştıramadım kadın oyuncu çok tatlı şirindi ama ikisini Yanyana çok yakıştıramadım. Ji chang wook o kadar yakışıklıydı ki bir tek ona odaklandım sizde öyle yapın ve onu izleyin .. sonra hep birlikte üzülelim bir chang wookumuz olmadığı için.:)))

  7. Eftalya says:

    Ji chang wooku ilk bu dizide gördüm ve bence gayet iyiydi

  8. Zeynep says:

    Bitirmeye çalışıyorum ama resmen olmuyo

  9. Nisa says:

    EVET, çok doğru healer i bitirdikten sonra etkisinden çıkamamıştım canım tekrar tekrar izlemek istiyordu ki healer i çok kısa bir sürede bitirdim şimdi de ji chang wook un başka dizilerini arıyordum görücez ama bu diziyi de sevecek miyim diye 😀

  10. Merve says:

    Birtek benmi bayıldım çifte

  11. Neva says:

    Buraya yazmam doğru mu bilemedim ,silebilirsin istersen yorumumu.Ji chang wook un yeni dizisini izledim birinci bölümünü.Hic bir dizisini izlememiştim.Hatta savaşçı dizisinde çocuklar büyüyünce bıraktım.iljameden sonra aynı tür iki dizi olduğu için.Lee jun gi,Lee min ho ,ji chang wook yani üçünü de aynı görüyordum.Ama bu birinci bölümden sonra sonra dizi başka bir yere gider mi bilmiyorum.Cok çocukça, çok gençlik dizisi gibi.Mesela aynı rolü Lee min ho veya Lee jun gi oynasa düşünemiyorum bile.Kizi sevdiğimden ikinci bölümü seyretmeye gidiyorum.Kiz Mayıs kralicesindeki kız herhalde.Ji cang wook ilk seyrettigim dizinde bakkal çırağı olmak zorunda mıydın.

    • Deli Ajumma says:

      Niye yazmayasın 🙂 Dizi webtoon gibi çekilmiş. Absurd bir yanı var. Herkesin devam edeceğini sanmıyorum, ancak başrolleri sevenler sürdürür gibi. Ben şimdilik iki bölümü izledim. Dizi nereye gidecek merak ediyorum çünkü . Bu arada JCW marketin yöneticisi, çırak değil, o kadar da abartmayalım 🙂

  12. misafir says:

    Yorumlara ve yazılara şöyle bir bakıyorum ki gerçekten ne kadar da farklı düşünebiliyoruz. Diziyi bu blogta görüp yazını okuyunca izleme isteğim resmen sönmüştü ama iyi ki arkadaşımın tavsiyesini dinleyip izlemişim. Resmen dizinin hakkını yemişsiniz, benim şahsen çok heyecanla her bölümünü art arda izleyip kısa sürede bitirdiğimiz bir diziydi. ‘Sonuna kadar dayananların tebrik edildiği dizi’ başlığı çok acımasızca ve gereksiz olmuş. Normalde yorum yapma gibi bir huyum yoktur ama bu yazılanlara ve başlığa dayanamadım. Saygılar.

    • Deli Ajumma says:

      Yalnızca ben değil, o ara izleyenlerin çoğunluğu aynı düşündü. Demek ki size hitap etmiş. Aynı temalı çok fazla dizi izlemiş biri olarak ben beğenmedim. Ama siz güzel zaman geçirmişsiniz ne güzel. Benim blog yazılarımda yaptığım dizi hakkında ne hissettiğimi, düşündüğümü anlatmak. Sonuçta herkes aynı düşünmek zorunda değil.İyi seyirler ve sevgiler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: