Bir Erkeğin Nasıl Sevmesi Gerektiğini En İyi Yazan Senaristin Dizisi / Strong Woman Do Bong Soon

 

Yalnız bu senarist bir tek bunu iyi yazıyor, gerisini boşverin. Zatıalileri  bundan önce My love Eun Dong‘u yazmıştı. Orada da “Aman Allah bu adam nasıl seviyor!”  diye, ağlamaklı olmuştuk. Ama o dizide yakışıklı ahjussi Joo Jin Mo vardı. Genç kızlarımız o kadar da etkilenmemişti. Yalnızca ajummalar ayılıp bayılmıştı. Burada Park Hyung Shik’in inanılmaz performansı aşık profilini tutup en tepelere çıkardı ve evde kalacak kız sayısında belirli bir artış oldu, kanımca yani.

Dizimiz taze bitti. JTBC’nin 16 bölümlük Cuma Cumartesi dizisiydi. Senaristi Baek Mi Kyeong. Başrolleri ZE:A grubundan Park Hyung Shik ve fıstık minnak Park Bo Young paylaşıyorlar. ZE:A’dan Siwan’ı beğenirim ben. Şimdi de Park Hyung Shik oyunculukta iyi bir kariyeri olabileceğini kanıtladı bence. Dizimizin bu yetenekli genç chaebol’ünü, zengin başrolleri yazdığım yazı dizisinin ikincisinde biraz anlatmıştım. Anlatmadıklarımı da bu yazıda tamamlayayım.  Tabii yazı sonu da dahil olmak üzere bol miktarda spoiler içeriyor demedi demeyin sonra.

Dizi konusu aslında pek basit. Genetik bir biçimde inanılmaz güçlü olan Bong Soon ( Park Bo Young) karşısına çıkan kötü insanları pataklayıp, yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmektedir. Bu özellik ailenin yalnız kadınlarında görülür. İkizi doktorda yoktur örneğin. Eğer gücünü yanlış bir biçimde kullanırsa güç kendisinden geri alınır. Annesinde öyle olmuştur.

 

Dizi başrolümüz An Min Hyuk ( Park Hyung Shik ) ise bir video oyunu şirketinin CEO’sudur. Kendisine en yakın olan annesi ölmüştür. Cinderella’nın erkeği misali babası, üvey annesi ve kendisine diş bileyen üvey kardeşleri kalmıştır. Ama kocaman bir evde yalnız yaşar. Kızımızla ilk karşılaşmaları kızın bindiği otobüsü kazadan kurtarması esnasında olur. İkinci erkeğimiz Ji Soo ( In Guk Du ) ise polis memurudur.  Kızımızla okul arkadaşıdırlar. Dizi kızları kaçırıp gelini yapmak isteyen bir manyağın,(  Seri katil diyemeyiz bu durumda ) bu üçlüyle ilişkisi temelinde gelişir. Başta kızımız okul arkadaşı dedektife aşıktır, ama onun kız arkadaşı vardır ) sonra her iki erkek de beklenileceği üzerine kıza aşık olur. Ama kızımız fikir değiştirip CEO’muzu tercih eder. Bu arada Bong Soon önce bodyguard sonra da oyun tasarımcısı olarak çocuğun şirketinde çalışır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dizi ile ilgili tek güzel yön bence çiftin tatlılığı, kimyası, uyumu ve oyunculuğuydu. Onların olduğu bölümleri izlemek tam bir zevkti. Min Hyuk’un aşık aşık bakışları, kızın doğallığı ve sevimliliği, abartısız oyunu diziyi izlenir kıldı.

 

 

Do Bong Soon kuvvetli olduğundan çocuk dizi boyunca şaşkınlıklardan şaşkınlıklara gark oldu :

 

 

Senarist o kadarla kalamayacağı için yan konu olarak bir gangster grubu , anne ve babanın çekişmesi, Bong Soon’un peşinde dolanan bir grup teenager mürit koymuştu diziye. Bir de Nizamettin monk vardı, o sahneleri nasıl atlatmışsam size kimdi neydi onu bile anlatamayacağım, ne gereksiz bir kişi. Hiç biri çekilir nane değildi. Bir de gansterlerin sahneleri başlamadan önce koydukları Orta Doğu tınılı müziğe sinir oldum, ayrımcılıktı resmen.  Ji Soo’lu sahneler olmalıydı, ikinci erkeksiz kdrama düşünülemez çünkü. Ji Soo’ya da giderek ikinci erkek rolü yapışacak. Boylu poslu çocuk, ama yanında Lee Jun Ki ya da Park Hyung Shik varken şansı yok. Belki yakında birinci erkekliğe terfi eder. Yakışıklı bir adet manyağın bulunduğu sahneler de devinim açısından olabilirdi. Ama o polisiye olayı da çok beceriksizce yazmıştı senarist. Günlerce telefonu olan adamı yakalayamamalar, kızlara ulaşamamalar şu bu. Pek çok mantıksız sahne de vardı. Mesela başlarda Min Hyuk’un sekreterini  sakatladı kız, ama gücü kaybolmadı da manyak onu kandırınca kayboldu. Bu noktada sekreterin sevimli olduğunu belirteyim. Zaten yan karakterlerden en çok sevdiğim o ve daha sonra dizide gay tasarımcı müdür rolünü oynayan tipti.

 

Anne kızını CEO’ya vermek için öldü bitti, anne yerine başka bir şey olmasından şüphelendim :

 

Bong Soon’u sana vericem 🙂

 

 

Üçlünün bir gece birbirine güvenemediği sahne enfesti. Gok Du’nun düşündüğü :

 

Min Hyuk’un düşündüğü :

Ve kızımızın düşündüğü :

 

 

Şu sevimliliğe bakın

 

 

Çocuk kızımızı bıçaklanmaktan kurtardı :

 

Sonra da hastanede sevimli sevimli baktı :

 

 

 

Kızımız çocuğun saçlarını kuruladı :

 

 

 

Sonra “Hastayım şuram acıyor, eski aşkını bırak da bana bak, senden hoşlanıyorum” dedi 🙂

 

Pencereye hohlayıp kalpler filan da çizdi 🙂

Çocuk kız direk dansı yaparken ayılıp bayıldı resmen :

 

 

Beni sev dedi :

Bütün kızlar seviyoruz diyor içilerinden 🙂

İlk öpücük sahildeydi :

 

Sahil sahnesinden sonra hepimiz şöyle olduk :

 

Sevdiceği görünce güzelliğinden kendinden geçmeler filan :

 

 

 

 

Sevgiliyi kıskanıp da kızamamalar :

 

 

 

Kediye dönüştü birden çocuk :

Seni seviyorum da dedi tabii ki :

 

Zavallı sekreter mıç mıç cilveleşmelerinden utanmış :

Bir de kızı kaldırıp piyanonun üzerine oturtma sahnesi vardı ki uzun zaman akıllarda kalır sanırım :

 

 

 

Bir de kötü adamı oynayan yakışıklıyı aynı Nam Goong Min olayında olduğu gibi yakında önce ikinci erkek sonra da başrol erkek görmeyi umuyoruz. Umuyoruz diyorum pek çoğumuzun dikkatini çekti . Birincisi Siwan’ın abisine benziyor. İkincisi vücudu Siwan’a beş basar, modelmiş kendileri, buyrun Jang Mi Kwan :

 

 

Dizimiz evli mutlu çocuklu bitti. Böyle biten diziler bir elin parmaklarını geçmez. İlk aklıma gelenler Secret Garden, The Greatest Love ve Oh My Venus 🙂 Ama sonuncusunda çocukları görmediydik.

 

 

 

Son söz, tüm kamera arkalarında Park Hyung Shik Bo Young’a yürümedi koştu adeta. Kızımız da istemiyorum yan cebime koy dedi sanki.

 

 

Şimdi bir kaç ilginç sahne koyalım. Örneğin Ji Soo’nun dirty dancing sahnesi :

 

İlk Öpücüğün sahne arkası :

Ve Dizi müziği :

Son Söz : Plastik cerrahi var yok, ne kadarı yapıldı bilemem ama o ne muhteşem burundur arkadaşlar. Çocukluk fotolarında da düzgün sıpanın burnu, adam yakışıklı sıfatına birebir uyuyor. Ajansını da değiştirmiş, gelecekte iyice yürür gider vallahi 🙂

 

 

 

 

 

You may also like...

9 Responses

  1. brn says:

    Ne güzel çifttiler yahu ?? Uzun zamandır böyle tatlı bir çift izlememiştim çok iyi geldi. Başroller arasındaki uyumun önemini bu dizide tekrar görmüş olduk. Senaryo çokta farklı olmamasına rağmen bir solukta izledim diziyi ??

    Yazı için ellerinize sağlık ??

  2. Zehra says:

    Çok çok şeker bir diziydi ki bunda
    başrollerin payı çok büyüktü..ama yan hikayelerde baya komik ve eğlenceliydi.sadece o piskopatın hikayesi
    ve polisin bir türlü yakalayamaması beni sinir etmişti.onun dışında dizi çok güzeldi..Bu sayfayı gerçekten seviyorum yazılarıınz çok güzel.özellikle güncel diziler biter bitmez hemen yazı geliyor ya çok mutlu oluyorum.teşekürler

    • Deli Ajumma says:

      Bu kez ben yan hikayeleri pek sevemedim itiraf edeyim 🙂 Bir tek histerik müdür ile sekreterin tavırları hoşuma gitti 🙂 İkinci erkek ve doktor erkek kardeşi daha iyi kullanabilirlerdi bence. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim asıl 🙂

  3. Dilek says:

    Dizi gerçekten çok sevimliydi. Özellikle ilk 8-10 bölüm çok gülerek izledim. Eşim bile neymiş bu dizi gülmekten kırdı seni dedi ?. Sonra polisiye sahneleri arttıkça biraz can sıktı. İyi yazilmamisti. Sonlara doğru başkanın romantizmi min min, bum bum beni biraz baydi ama ilk bölümlerinde hatrina izledim. Ayrıca polisimizin lisede kizimizi sevdiğini söylemesini de hikayenin başına uyduramadim. Sevdiğini fark etmemiş olmasıni tercih ederdim. Zaten dizinin başında da öyle demişti sanki.
    Korece çok ilgimi çeken bir dil değil ama bong so nun baştaki telaffuzuna bayıldım tek kelime ile. Bong so yu telefonla arayıp yobuseyo dedirdik sonra telefonu kapatasim var o derece.

    • Deli Ajumma says:

      Ben anlattığım gibi sadece çiftin kimyası ve daha da çok Kim Hyun Shik için izledim. Senaryo berbattı.

  4. Nebile says:

    Resimlere baktıkça bu çocuğu ji sung’a benzetiyorum. Kardeşi olsa bu kadar benzer 🙂 yorum için teşekkürler, bu diziyi de izleme listeme aldım. Sayenizde metrelerce listem oldu;) 😉 sevgiler

    • Deli Ajumma says:

      Ji Sung az biraz kısadır Park Hyung Shik yanında 🙂 Ama ikisinin de burnu çok güzel 🙂 Ben de teşekkür ederim 🙂

  5. Bülent says:

    Bence dizi komedi sınıfına daha çok giriyor. Özellikle kadının ilk sahnedeki dövüş sahneleri oldukça komikti ayrıca liseli çetelere verdiği ders Te komikti Bence dizi romantizmi 3. Sıraya bırakmış. Komedi aksiyon romantik diye sınıflandırırdım kadın başrol oyuncuyu önce OH MY GHOST izledim. Orda beğendikten sonra bu diziyi izledim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: