Şifa arayanlara bir adet Koreli Clark Kent ve Superman / Healer

healer

Healer ( Şifacı ) oynadıgı sıralar ve sonrasında çok övgü alan bir dizi oldu. Açıkcası ben konuyu bilmediğimden şifacıyı gerçekten şifacı sanıyordum. Reiki mi yapıyor, yoksa biyoenerji uzmanı mı filan diye düşünürken, geçenlerde hadi artık seyredeyim bari dediğimde, şifacının gerçekte bir gece kuryesi olduğunu öğrendim. Kendisine her türlü teknolojik yardımı uzaktan kumandayla yapıp, iş getiren hacker ajumma sayesinde sektörün en iyisi olarak çalışmaktaydı, taa ki geçmişinden gelip onu bulan olaylarla karşılaşana kadar. Şimdi efendim kod adı Healer gencimiz genellikle şu giysi ile çalışıyor :

 

h10

Kulağında ajumma ile iletişime geçebileceği kulaklık ve gözünde her daim fotoğraf çeken özel bir gözlük var. Kavga stili mükemmel, uçuyor, kaçıyor, damdan dama atlayarak aşağıda son hız giden arabayı bile geçiyor.

 

 

Ajummayı ise hemen hemen her dizide anne, kayınvalide, hiç olmadı hala teyze olarak gördüğümüz Kim Mi Kyung oynuyor. Onu Missing You’da Yoochun’ı kaçıran temizlikçi teyze, ya da Heirs’te esas kızın dilsiz annesi olarak gördünüz muhtemelen. Ama burada kendisini aşmış, gerçekten inanılmaz bir karakter çıkarmış, ajumma olaraktan hayranız kendisine :=)

h8

healer1-00074

Paşamızın sonra da bir ustası çıktı. Zor geçen gençlik yıllarından sonra onu alıp yetiştiren ve tüm dizi boyunca öykülerini dinleyeceğimiz beş muhabir arkadaşın bir tanesi. Bu hikaye önemli, çünkü tüm dizi bunun etrafında dönüyor.

h28

Ustamızın gençlik hali, çok da güleryüzlü ve komik bir adamdı

Bu arkadaş grubunun içinde başrol oyuncularımızın hepsinin bir akrabası var. Yani her Kore Dizisinde olduğu gibi yine herkes herkesle çocukluğunda karşılaşmış.

h33

h22

Bu grupta bir kötü, dört iyi adam var 🙂

h23Fotoğrafı çeken küçük çocuk sonra büyüyüp ünlü bir gazeteci olmuş. Bu önemli rolü de Yoo Ji Tae oynuyor. Kendisini film izleyenler Kült Kore filmi Old Boy’dan anımsayacaklardır. Bu dizide asıl çiftimizin samçonu sayılabilir. Gerçi bir ara asıl kıza aşık mı, abi gözüyle mi bakıyor yoksa filan diye şüpheleniyorsunuz ama, dizi sonuna kadar  efendiliğini bozmadı, beni de sinirlendirmedi oppa :=)

yoo

Healer POSTER.jpg

Healer POSTER.jpg

Esas kızımız Park Min Young’a gelince, bir estetik harikası olmasına rağmen , ben kendisini pek severim. Göz zevkimizin bozulmaması uğruna şimdi burada öncesi sonrası fotoğraflarını paylaşmıyorum, ama kızı resmen heykel yontar gibi yontmuşlar azizim. Gerçi sonuç pek hoş olmuş, ama fake işte eninde sonunda. Park Min Young küçükken bir avukatın evlatlık edindiği, muhabir bir kızı oynuyor. Dizinin iki başrol erkek oyuncusuyla da geçmişten bağı var. Baba ve babanın kahvesinde çalışan eski hükümlü oyuncular da pek şirindi bu arada. Evet evet babanın iki işi var.

h17

h14

Bu arada başrol erkeğimizin aynı Superman gibi gündüzleri muhabir olarak Park Bong Soo karakteriyle, geceleri de Healer olarak -asıl adı Seo jung Hoo bu arada- damlarda tepelerde gezindiğini söyleyelim.

Dizimizin kötü karakteri gençliğinde sevimli gözükeni asıl çiftimizin ailesinin arkadaşı, ünlü gazetecimizin de abisi olan sinirilleti.

h31

 

 

b2Bir kere entrika ve flashbackler tam dozunda, ay burayı atlatayım hissi vermiyor,  gayet de güzel izledim ben. Hatta o eski dönemler hoşuma bile gitti. Kızımızın annesi de şu :

h29Bu arada romantizm babında gerçekten hoş sahneler vardı, Olmazsa olmaz backhug, ve diğerleri.

h3

Başlarda kendisini göstermiyordu beyimiz 🙂

h6

 

 

h9

Çocuk üşümüş, hasta olmasın ısıtmak gerek 🙂

h5

Fazla ısınınca da sonu böyle oluyor galiba 🙂

h21

Zaten de babasının önünde öptü adam dellendiydi 🙂

 

gulp

Çok bişey yapmadım 🙂

h24

Çiftimiz kılık değiştirmiş, iş başında

h20

Güvenmek şart, çocuğumuz kıza bir güvendi pir güvendi 🙂

Şimdi Healer ve Joo Jin Mo aşkına Empress Ki seyretsem mi seyretmesem mi onu düşünüyorum 🙂 Branşı tarih olan biri olarak kurgu tarihten hoşlanmıyorum , üstelik dizi de 51 bölüm. Ama şunu söyleyebilirim, Ji Chang Wook’u sevdiğim oyuncular arasına aldım. Bir kere masum bir tipi var, insanda koruma hissi uyandırıyor, ikincisi evet iyi oyuncu. Evinde habire tavuk yediği sahneyi fanart olarak görelim :

h12

 

Seyredin anacım, güzel dizi, bak valla 🙂

You may also like...

6 Responses

  1. Deli Ajumma says:

    Bazen öyle oluyor, benim de sonradan tamamladığım diziler oldu 🙂

  2. Gül says:

    Ben de aynen,seyredemeyip bırakmıştım ama hem yazdıklarının hem de suspicios partnerin etkisiyle bu diziyi izleyeceğim…Ama bu yakışıklıyı neden hep aksiyon dizilerinde görmek zorundayız ki?Daha romantik,eğlenceli dizisi yokmu bu ji wook zararlısının?

    • Deli Ajumma says:

      Onun şikayeti de o. Romantik komedide oynayayım diye söylendi durdu, al sana romantik komedi dediler, o da savcılı katilli dizi çıktı 🙂

  3. selva says:

    ji chang wook’un hastasıyız senin de beğenmene çok sevindim:)))

  4. Ezgi D. says:

    Çoook güzel diziydi. Zaten birçok yorumumda Chang-wook’u hem fiziksel anlamda hem oyunculuk anlamında beğendiğimi bayağı bayağı belirtmiştim. 🙂 Evet, ilginç bir şekilde hem çocuksu hem erkeksi bir duruşu var ve aynı zamanda da yetenekli. Çok ilginç. 😀 mesela kızmayın ama Lee min ho yakışıklı olmasına ve ooooonca popülaritesine rağmen bir türlü beğenemiyorum. E sonuçta oyuncu olduğu için bizim için önemli olan da oyunculuğu ve yeteneği olmalı ilk planda. Duygu veremiyor çocuk, hiç bir şey hissettiremiyor ve ben sıkılıyorum. Neyse esas konumuza dönersek eğer birçok defa izlediğim güzel bir dizi Healer. Çok beğenmiştim.
    Bu arada kesinlikle ama kesinlikle İmparatoriçe Ki’yi tavsiye ederim. Bir tarihçi olarak beğenir misiniz bilmiyorum fakat ben bir biyolog olarak çok beğenmiştim. 😀 İşlenişi ve oyunculuklar, karakterler muhteşemdi… Zaten Togon’un Nyang’a (Ki) olan aşkı yeter. 🙂
    Saygılar..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: