Çıtır Çerez Gençlik Dizisi / My ID is Gangnam Beauty

Bu dizi benim işten güçten çok sıkıldığım, ciddi ve senaryosu iyi bir dizi izleyemeyecek kadar kafamın dolu olduğu dönemlerde seçtiğim dizilerden. Yani bir de dizide olanları düşünmeyeyim hesabı, bu çıtır çerez, lüzumsuz dizileri seçip mal gibi ekrana bakıyorum. Çoğu kez de uzanır pozisyonda.

Dizi Netflix’te de mevcut. Netflix dizilerinin en sevdiğim yönü, siz öylece uzanırken bölüm bitiminde yeni bölüme geçmesi, siz ayarlama filan yapmadan. Böylece sonsuza kadar uzanır kalıp dizinin sonunu getirebilirsiniz.

Dizi 2018 yapımı, 16 bölüm. Aslı Gi Maeng Gi’nin web-comic’i. Bu sözcüğün Türkçesi de yok bildiğim kadarıyla. Normal yazılıp basılanına, Japonlar Manga, Koreliler Mangwa diyor onu biliyorum.İnternette düzenli olarak yayınlanan çizgi romanlara da web comic deniyor. Bir de webtoon sözcüğü var. O da Kore tarzı grafik hikayelerin yan yana değil alt alta kareler halinde okunanıymış. Web-comicler nasıl okunuyor peki ? Bu ikisinin farkı nedir şunları yazarken bilemiyorum. Bir ara ayrıntılı inceleyeyim bari. Aslında bu konuda da uzman olmaya kalkacağım diye korkmuyor da değilim. Zaman meselesi sonunda hepsi ve neyi seçmek istediğinizle ilintili. Neyse sonuçta bu dizinin de uyarlama yazarı var, o da Cunning Single Lady’nin yazarıymış. O dizi de sevdiklerim arasındadır.

Gangnam Beauty plastik güzellere, yani estetik yaptıranlara verilen admış. Bu dizide de sürekli çirkin olduğu için eziklenen bir kızın üniversiteye başlamadan önce yüzüne estetik yaptırmasını ve üniversitedeki hayatını izliyoruz.

Güney Korelilerin bu güzellik merakı nereden kaynaklanıyor, sosyoloji bir inceleme konusu tabii. Ama öncelikle şunu söyleyelim, Gangnam Japon işgali ve Kore savaşı öncesinde ülkenin en fakir bölgelerinden biriymiş. 1988 Seul Olimpiyatları sonrası Gangnam caddeleri değişmeye başlamış ve şimdiki haline gelmiş. İnsanlar zenginleştikçe sağlıklarına ve güzelliklerine daha çok para harcamaya başlamışlar. Gangnam da ülkenin en zengin bölgesi olarak plastik cerrahinin en belirgin gözlendiği yer olmuş.

Bir yazıda da okuduğum gibi Kore’de aşk da kariyer de görüntü ile çok ilintili. Ne kadar çekiciyseniz başarılı olma şansınız o kadar yüksek. Bakın ne kadar zeki ya da akıllıysanız demiyorum. Benim gibi çekiciliği zeka ile doğru orantılı görenler de vardır garanti, ama orada düzgün bir burun, keskin çene yapısı, güzel bir vücut daha çok iş yapıyor. Tabii talep fazla olunca doktorlarda bu alanda kendilerini geliştirme ve yetiştirme şansı bulmuşlar. Kore dizileri ve Kpop ile ilgili görüntüler sonucu, özellikle Asya ülkelerinden gelenler Koreli doktorların yaptığı estetikle doğal güzel görünebilir olma şansını değerlendirmekteler. Kore’de gençler kariyerlerinin başlangıcında güzel bir görünüm elde etmeye çabalarken olgun insanlar da daha genç görünebilmek için bıçak altına yatıyorlar.

Kore kız ve erkek Kpop gruplarının üyeleri Ullzang / 얼짱) denilen en iyi yüz, iyi görünüm için çabalıyorlar ki bu da genellikle çift göz kapağı, daha yumuşak bir görünüm, V şeklinde sivri çene, kalkık burun, açık renk ten gibi ögeleri kapsıyor. Bu açık ten merakı da ilginç. Bronzlaşmış tenin vasıfsız işçilerde göründüğünü düşünüp açık renk ten istiyorlarmış.

Koreli oyuncuları ya da şarkıcıları düşündüğümde çoğu kez bu kadar estetiği biz olsak dünya güzeli oluruz, onlar ise çoğu kez yüzüne bakılabilir hale geliyorlar diye düşünüyorum. estetik cerrahiye ise karşı değilim. İnsan kendisini nasıl güzel hissediyorsa öyle olsun. Ama düşündüğümde örneğin bir Barbra Streisand burnuna estetik yaptırsaydı sıradan biri olurdu, o, o burunla güzel diyorum. Yine Korelilerden örnek verecek olursam Lee Soo Hyuk çok karakteristik bir burna sahipti ve o burunla karizmatikti. Gitti estetik yaptırdı, o özel halini kaybetti diyebiliyorum. İşte örnek :

Ama Park Min Young estetik yaptırmasaymış, bence oyuncu filan olamazmış o görüntüyle, iyi ki yaptırmış, güzel de olmuş.

Keza Yoo In Na da öyle :

Erkeklerden Nam Joo Hyuk :

Lee Jong Suk :

Neyse pek çok var tabii. Ama biz bunu bırakıp filme dönelim. Kızımız Kang Mi Rae’yi Lim Soo Hyang oynuyor. ben kendisini Criminal Minds ve I do I do‘da izlemişim, ama anımsamıyorum. Burada kendisinin çirkin küçüklük hali hiç gösterilmedi, sadece güzel halini gördük.

Başrol erkek ise Astro grubundan Cha Eun Woo. Bu arada yazarken farkettim kız 90’lı çocuk 97’liymiş. Baya baya nuna romansmış yahu. Ama dizide aynı yaştalar. Aynı ortaokula gitmişler, üniversitede de beraberler. Ortaokuldayken herkesin aksine çocuk kızla dalga geçmemiş. Hoş kız geçmiş gibi yanlış anlamış onu , ama sonra gerçek ortaya çıkıyor.

Bir de kız babasından habersiz estetik yaptırdı, annesi karşıladı parasını. Baba kızını tanıyamadı. Sonra da çok kızdı tabii, ama zamanla durumunu anlayıp, hak verdi.

Bir kötü kız vardı dizide, o doğal güzelmiş sözde. Kız bana hiç de güzel gelmedi bu arada, ama neyse şimdi. O rolü de Joo Woo Ri oynuyordu.Bu kızı da Life on Mars, DOTS, Witch’s at court Two Cops‘ta izlemişim, ama yine hiç anımsamıyorum.

Aaa ikinci çocuk var, işte onu her yerlerden anımsıyorum. Özellikle de Moonlight Drawn by the Clouds‘tan. Kwak Dong Yeon’dan söz ediyorum tabii ki. 2 Kasım’da da Never Twice adlı başrol oynadığı dizi yayımlanmaya başlayacak.

Dizide bir de kıdemli öğrencilerin özellikle son sınıfların çömezlere yaptığı eziyetler üzerinde duruldu ki, ne berbat bir şey bu, insanın üniversiteyi kazandığına sevinesi gelmiyor. Toptan manyak bunlar.

Neyse efendim, bol bol zamanı olanların kafa boşaltmak için izleyebileceği bir dizi olmuş. İşiniz gücünüz varsa izlemeye değmez, çok daha güzel diziler var.

Size dizi müziğinden bir örnek Bir tane daha.

Kalanına siz bakarsınız anacım. Kalın sağlıcakla.

You may also like...

3 Responses

  1. uçar leyli says:

    Ben bu diziyi izleyeli epey oldu, bana “bu Koreliler ne menem bi millet” dedirten diziler kategorisine almıştım. Gerçekten algı yönünden pek sağlıklı bir toplum değil bunlar. Dış görünüşe takmışlar. Hiyerarşiye takmışlar. Bazen izlerken daralıyorum, artık bu kadar da olmaz falan diyorum. Ama gerçekten de o kadar galiba :/

  2. Bulent says:

    Ben bu diziyi güncel olarak izlemiştim. Başroldrki hatunu bi pantolonla göremedim. Dizinin ilk bölümünden son bölümüne kadar hep mini etekli idi. Birda müziği harika idi tu face harika ya. Hani gamgamstili söyleyen. Çift göz kapağı ameliyatı korede çok meşhur. Herkes bize benzemeye çalışıyorlar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: