Sevimliliğin zirve yaptığı tarihi dizi / Moonlight drawn by the clouds

moon

Daha önce de söylediğim gibi ben tarihi dizi sevmiyorum. Şimdiye kadar Rooftop Prince ve Sungkyunkwan Scandal dizilerini izledim, o da Yoochun oynuyor diye. Biri de zaten fantastikti. Sonra Moonlovers ve Moonlight Drawn by the Clouds’u birlikte izlemeye başladım. “E peki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? “diyeceksiniz. Valla bu öyle bir dizi ki, bence tarihten çok , sevimli bir aşk öyküsünü anlatıyor. Öbür dizi biraz daha entrika, savaş, rekabet filan içeriyor ve iki dizi çok karşılaştırıldı. Love in the Moonlight yüzde yirmileri geçen ratingi ile Lee Jun Ki ve IU’nun dizisinden daha fazla izleyici topladı Kore’de. Bunda Lee Jun Ki ve Kang Ha Neul dışındaki kalabalık kadronun, averaj oyunculuğunun etkisi olabilir. Aslında iki diziye de aynı anda başladık eşimle, o IU’yu beğenmedi ve  diziye devam etmedi. Uluslararası seyirci çoğunlukla  Moonlovers’ı tercih etti. Ben doğuştan Koreli olduğum için ( ! )  Koreliler gibi Park Bo Gum ve Kim Yoo Jung’un dizisini daha çok sevdim. İnanılmaz bir şey ama, eşim Park Bo Gum için “Bu çocuk nasıl rol yapıyor yahu, ne içten oynuyor” bile dedi.

İlk kez tarihi dizide oynayan Park Bo Gum’un partneri 16 yaşındaki Kim Yoo Jung’du. Ufaklık olmasına rağmen kızın 13 senelik oyunculuk geçmişi var. Ülkenin küçük kız kardeşi olarak bilinen Jung buna rağmen ilk yetişkin rolü için küçük bulundu. Yaptığı makyajın aşırı olmasından tutun da zaten hepi topu iki tane olan öpüşme sahnesine bile ( o da öpücük sayılırsa, zavallı Bo Gum korkudan dudaklarını kızın dudaklarına değdirdi sadece ) laf edildi. Şimdi kızın oyunculuğunun hakkını vermek lazım, gözleriyle bile her şeyi anlatıyor. Bir de erkek , daha doğrusu hadım kılığındayken sevimli, ama kız kılığındayken afet güzel bir şey oldu. İşte kızımızın küçüklükten başlayan bir iki fotoğrafı . Bu arada tarihi dizilerdeki oyunculuğundan dolayı kendisine Sageuk / ( Kore Tarihi dizisi)   perisi deniyormuş.

m35

m33

m31

m32

 

Dizi tanıtım videosuna gelince hala açıp açıp izliyorum. Park Bo Gum’un bombastic dansı yaptığı video. O ne karizma, o ne komiklik, muzipliktir. Ray Banli Prens 🙂

İkinci erkek B1A4 grubundan Jin Young’tu. İdol olmasına rağmen kötü bir oyuncu değil. Dizinin sonuna kadar iyi ikinci erkek karakterini gayet güzel taşıdı, beklentisizce. İkinci kız ise Chae Soo Bin’di. Bana pek de sevimli gelmedi, az ezik bir tipi vardı.

chae jin

Tabii bir de prensin  kankası vardı önemli rol olarak. Aslında prens, ikinci erkek ve Kwang Dong Yeon’un oynadığı Byung Yeon üçlüsü çocukluk arkadaşlarıydı.

m18

Tabii ki kral, kraliçe, kralın kızkardeşi, ona yanık komik çocuk, hadımlar, şer cephesinin başı ve ikinci erkeğin dedesi başbakan  filan kadro epey şişkindi. Ama hepsi de iyi seçilmişlerdi.

m9

Paranoyak kral baba.

m7

Başbakan bozuntusu

m8

Kötü hadımlardan

 

m25

Prenses önceleri tombuldu sonra zayıfladı, kızın üzerindeki makyaj çok ağırmış

 

m30

Hadım arkadaşlar

Şimdi efendim konu da şu. Babası başbakanın ve Kim sülalesinin yönetimi altında ve annesi zamanında Kim sülalesince öldürülmüş şirin prensimiz sarayda lay lay lom yaşamaktadır. İşi gücü eğlence. Kızımız da aşıklara aşk mektubu yazıp, tiyatro oyunları oynayan ve asıl adı Ra On olmasına rağmen annesince küçüklüğünden beri erkek olarak yaşaması için zorlanan, – bir süre sonra annesi de kaybolmuştur- Sam Nom. Bir biçimde sarayda hadım olmak zorunda kalır. Nasıl olduğunu izlersiniz artık. Prensle prensin tebdil-i kıyafet gezdiği zamanda karşılaşmışlardır. Hatta kız onu bir çukurun dibinde bırakıp gitmiştir :

m22

m21

Prens kaldı aşağıda 🙂

Tabii saraya gelince bu fütursuz çocuğun ( ! ) sarayda kalması için çok uğraşır prens, çünkü ona arkadaşı gibi davranmıştır.

m29

m28

Sonra saraydaki komik durumları başlar. Bundan sonrası tam eğlence işte. Park Bo Gum’un da, Kim Yoo Jung’un da mimikleri harika. Unutulmaz pek çok sahne var. İkisi de sevimlilikten yıkılıyorlar. Bu açıdan başrolün  kızken erkek olması konusu içeren  dizilerin içinde en sevimli bulduğum diyebilirim. O dizileri şurada yazmıştım.

Kızın niye erkek olarak yaşamak zorunda olduğu, prensin annesini kimin neden öldürdüğü, isyancılar, kaypak, sütü bozuk bakanlar, prensin bunlara karşı koyması, kankasının sırrı, ikinci erkeğin hayatı hep ikilinin aşkının yanındaki konular. Bu tip dizilerin en heyecanla bekleme süreci, çocuğun  kızın kız olduğunu anlama noktasına kadar tırmanır. Biz özellikle ilk öpücüğün kız olduğunu bilerek mi, bilmeden mi gerçekleştiğini merak etmiştik.

m19

12

Kız böyle de gözlerini kapattı. Prensin gülüşü efsane değil mi ?

Park Bo Gum’un mimikler, gülüşler o kadar sevimli ki, ben artık Bo Gum’u hep izlerim :

16

Bundan sonra sana dünyanın en değerli kadını gibi davranacağım diyor.

 

14

17

Kime gel diyorsun 🙂

 

18

Hadımını kurtarmaya gelmiş 🙂

 

21

Bak şirinliklere bak 🙂

23

Kızımız elbise giymiş Hong Ra On olmuş 🙂

5

3

Yemek kötü sen ye diyor 🙂

 

13

Yemeklerini bile kıza yedirtti 🙂

 

15

Kızımızı da taşırız 🙂

10

Çok komik he, gül bakalım 🙂

9

Kızı kaçırmışlardı 🙂

7

Bu dans sahnesi de çok etkileyiciydi, çok uğraşmışlar.

2

Şu duygusallığa bak

19

 

Kızımız da su gibi güzeldi :
20

26

Kore’de böyle çekiştirmeden öpülmüyor, öğrenin 🙂

 

 

Çocukluktan :
2934

 

 

 

m4

Bak yine azarlıyor, ama kız bi kere elini kapıp ısırmıştı 🙂

m12

Fener uçurma sahnesi de güzeldi.

 

Hemen hemen her klasik sahne vardı.

m6

Sırtta taşınmadan olmaz 🙂

Hele bu sırtta taşıma işinde bahçede bir Allahın kişisi yoktu, ne biçim saray anlamadım, bir muhafız da  mı olmaz 🙂 Bunlar köşelerde oyun oynuyorlar kimse görmüyor.

m11

Sevgilisi yorulmuş, şemsiye altında dinlendiriyor.

m27

 

m23

m15

Kızı öpmüş, kara kara düşünüyor napıcam diye 🙂

 

m16

Arkadan sarılmak şart 🙂

m20

Oğlumuz sıkı atıcı 🙂

35

Vurduğu da izleyen kızlar 🙂

 

22

Böyle havalı havalı gelirken 🙂

m13

Ayrılık ölümden beter 🙂

m2

Üçlüden ikisi kıza aşık, üçüncü de aşık olacak diye korktum ama olmadı 🙂

Kızın kız olduğunu öğrendikten sonra Ra Ona dedi durdu yavrucak 🙂

raon

Ra Ona 🙂

lovlove

Gitme benimle kal , seni seviyorum 🙂

Bir de bilezikleri vardı. Biri mavi diğeri pembe, sonsuza kadar ayrılmasınlar diye almıştı prens 🙂

bilezik

 

Aşağıdaki sahne de unutulmaz, izleyenler ne olduğunu biliyor, izlemeyenler de izleyince anlayacak 🙂

sahne

 

Bo Gum o benim insanım dedi dizide, sonra da OST’lardan birisini söyledi. Bu aralar sürekli dinliyorum. Park Bo Gum’un My Person’ı için şuraya, Gummy’nin OST’u için şuraya  bakabilirsiniz.

 

 

 

 

 

You may also like...

8 Responses

  1. Gül KİPER says:

    Sevgili Ajumma,
    Ben K/drama işinde oldukça yeniyim ..Geçen yıl kiraz mevsimi salgını’na yakalanmıştım ve bayağı uzun sürdü atlatmam, diziyi o kadar çok sevmiştim ki, indirip tekrar tekrar izleyip, kendime kolajlar yaptım durdum ama sonunda sıkıldım ve bir yerlerde okuduğum bilgiye istinaden dizinin orijinalini seyretmeye karar vererek ,15 temmuzdan sonra başladım kore dizilerine..İlk izlediğim tabii ki gentalmans dignity oldu, sevmedim doğrusu..Zaten artık,KM dizisinin tam olarak GD den esinlenilmediğini, hatta başlangıç olarak personel taste’dan kopya çekildiğini ve daha pek çok diziden alıntı yapıldığını biliyorum..Ancak ilk dizimde karakterlerdeki kültürel farklılıklar, tipler vs. umduğumu bulamama neden olduysa da, okuduğum dipnotlarından hareketle ikinci olarak seyrettiğim Secret Garden ardından The Heirs ile çok fena etkilendim ve derhal korekolik oluverdim..O günden itibaren izlediğim dizi sayısı 30’u buldu sanırım.. Süratle tüketiyorum.
    Dediğim gibi hareket noktam genellikle alt yazılar oldu ve çabucak bazı kore fan sitelerini ve sizi keşfettim… içtenlikle söyleyeceğim ki, doğru yolu bulmuşum, sayenizde çok güzel diziler de izleyebildim ki biri de bu diziydi. Valla 3 günde tekmili birden bitti ve çok keyif aldım.
    Ben genel olarak güncel izleme yapamıyorum çünkü nereden izleyeceğimi bilmiyorum.Çok araştırdım ama ülkemizdeki çanak çömlek, Kore’yi izlemeye yetmiyor.Haliyle sizin yazılarınız çerçevesinde indirip hepsini birden seyrediyorum. Şimdi mesela Moon lovers’a başladım, o devam ettiği için geriden geliyorum ama yayındaki dizileri takip bence zor.
    Bu diziyle ilgili yazdıklarınızı ilk okuduğumda resimler pek etkilememişti ama izledikten sonra içim titreyerek, gülümseyerek baktım tekrar, çok haklısınız nasıl da sevimli tipler ve tatlı karakterlerdi hepsi de..Ama ben Kim Yon’u (hong ra on’un kim hyung’u yani) onu çok etkileyici buldum bana biraz lee min ho’yu hatırlattı.Dilerim onu daha iyi rollerde de izleriz.Neyse şimdilerde Park Bogum’un eski dizilerini araştırıyorum, sırada reply ile prodecers var …
    Tekrar teşekkürler yönlendirmeleriniz için, güzel yazılarınızı bekliyor ve kolaylıklar diliyorum.

    • Deli Ajumma says:

      Çok teşekkürler, ben de GB’den sonra ilk BOF izleyerek başladım, herhalde 200’e yakın dizi izlemişimdir, tabii ardından Korece öğrenmek ve Kore’ye gitmek geliyor. Şimdi orta düzeyde Korece konuşabiliyorum, iki kez de Kore’ye gittik ailecek. Biraz önce Moonlovers görselleri indirdim, yazmak için, birden Koreli oyuncuları Türk oyunculardan daha çok tanımaya başladığımı düşünüp dehşete kapıldım. Bu ara eşimle birlikte On the way to the airport dizisini izliyoruz, eşim çok komik, artık izlediği dizilerden şu burada oynamıştı filan diye oyuncuları tanıyor, ben biraz daha çöpçü balığı gibiyim, sırf oyuncuyu tanıdığım için kötü bir diziyi de izleyebiliyorum, o daha seçici tabii. Mesela IU’yu beğenmediği için ikinci bölümde bıraktı Moonlovers’ı 🙂
      Bu arada çok tanınmış bir dizi olduğu halde A Gentleman’s Dignity benim izlemediğim bir dizidir, başrol erkekten hoşlanmıyorum çünkü 🙂
      Tekrar teşekkürler, iyi izlemeler 🙂

  2. selen says:

    Moonlight drawn by the clouds da kız olduğunu ne zamn öğreniyo acaba ??

  3. Burcu says:

    Gerçekten çok önemli benim için bu mutsuz sonla mı bitiyor acaba ?

  4. SEDA says:

    merhaba son görselde ”o sahne için unutulmaz” demişsiniz ben hatırlayamadım yardımcı olur musunuz? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: