Seninle karşılaştığımda küçücük bir kızdın, saçlarında bir menekşe / KILL ME HEAL ME

nanKill Me Heal Me’yi dün gece bitirdim ve bugün başka bir diziye başlamadan, sindirmeye çalışıyorum. Sanırım Kill Me Heal Me benim her hangi bir bölümünü ileriye sardırmadan izlediğim tek dizi. Bunda Ji Sung’un müthiş oyunculuk yeteneğinin, başrol kızın sevimliliğinin etkisi olduğu kadar, entrika, giz, yan konu kısmının dozunda kullanılmış olmasının da etkisi var.

KMHM oynadığı sıralar, ben Hyun Bin’in Hyde, Jeckyll Me‘sini izlemeyi tercih etmiş, konu aynı olduğu için diğer diziye diğer dizi olarak bakmış, iki dizi karşılaştırmalarında çıkan kavgaları da anlayamamış, dahası kızmıştım. Tabii Ji Sung’u tanımıyordum. Bir kaç fotoğrafını görmüş, çok da etkilenmemiştim. Ji Sung’un da Jang Hyuk gibi, Joo Jin Mo gibi seyredince etkisi x 100 olan tiplerden olduğunu seyrettikten sonra anladım.  Bu arada diğer diziyi Hyun da kurtaramamıştı. Ama bu dizi öyle değil. Çoklu kişilik bozukluğu oldum olası çok ilgimi çeken bir psikolojik rahatsızlıktır. ÇKB’li birini canlandırmak da gerçekten zor bir olay. Ji Sung burada yedi ayrı karakteri canlandırıyor.

Kızımız  psikiyatrist. Hwang Jung Eum. Dizideki ismi Oh Ri Jin. Pek sempatik. Gerçek hayatta KPOP kız grubu Sugar’ın solistiymiş. Sonra solo çalışmak için gruptan ayrılmış. Lee Sun Gyun’un doktorlu dizisi Golden Time’da da varmış, ama orada ilgimi çekmemiş, Sun Gyun ile Sungmin’e bakıyordum herhalde. Sırf merakımdan hani ya nerdeydi diye dönüp baktım, aa gerçekten de bizim kızmış.  Başrol erkeğimizin Cha Do Hyun ( Host/ Asıl  karakter ) bölünüp parçalanmasına neden olan bu kızımız. Çocukluklarından getirdikleri bir sırları var. Geri dönüşlerle, neler olup bitmiş 20 bölümlük dizinin içinde öğreniyoruz.

İkilinin Secret Love isimli bir başka dizisi daha var.  Ayrıca Ji Sung’un  Entertainer ve Defendant adlı dizilerinin   linklerini de  vermiş olalım.

 

 

k5

 

 

Bu arada peyderpey kişilikleri tanıyoruz. İlk karşımıza çıkan ve hatun taifesinin aklını başından alan lady killer, Shin Se Gi benim de favorim oldu. Bu yaşıma geldim ( Ajummayız malum ) ben bu kadar makyaj yapmadım kardeşim, bu nedir ?  Bu sürmeli Koreli erkeklerden nedir bu çektiğimiz bizim ?  Hayır, o kadar makyaj, dövme, küpelerle birlikte bu nasıl bir erkeksi çekiciliktir ??  Ayıptır, günahtır ajummaları da yoldan çıkarıyorsunuz. Şaka bir yana,  aslında biz bu diziyi ajussi ile birlikte seyretmeye başladık, ama günde iki bölüm izleyebiliyorduk birlikte, ben dayanamadım, maraton şeklinde aldım yürüdüm. Öfkesi burnunda, ateşli, romantik, bad boy kontenjanından bir adet Shin Se Gi, dizinin takipçisi kızların, Se Gi’li bölümleri heyecanla beklemesine yol açtı, buyrunuz :

km8

 

km11Sana tutulduğum an 🙂

 

k2

 

Adamın her karakter değiştirişindeki bakışlarının farklılaşması, o söylemeden kim olduğunu algılamanız filan harika.

k6

Kırmızı ceket kırmızı araba, kızıl dövmeler, alev almış resmen 🙂

Şimdi bu Shin Se Gi baya baya maço.Kızı kancasına takmaya kalktı, sonra erkek dediğin  kadın kısmının omzunu ödünç almaz filan bile dedi.

Öte yandan bakışlar yumuşasa da ,  asıl çocuk da pek aşkla bakıyordu :

chadohyun

 

Bu Koreliler kardeşlerin, ya da üvey kardeşlerin aşkı konusunda pek saplantılı. Oh Ri Jin’in bir ikizi var. Aslında çok başta biyolojik ikiz olmadıklarını öğreniyoruz. O yüzden pek spoiler saymıyorum bunu. İşte Park Seo Joon’un oynadığı sevimli Oh Ri On karakteri de beklenildiği gibi içten içe birlikte büyüdüğü kız kardeşini seviyor. Aynı zamanda kendisini saklayan başarılı bir de yazar. İki kardeş dizide hoş bir atmosfer yaratmış olacaklar ki bir sonraki dizide kızla ikisini sevgili yapmışlar. ( She was Pretty )  İkisinin abi kardeş ilişkisi yanında Cha Do Hyun’ın tek kız kişiliği Ahn Yo Na’nın bu abiye vurgun olması dizide pek komik sahneler yaratmış. Ji Sung’a gelince 17 yaşındaki kız karakterinde de pek başarılı bir kicibe 🙂

k23

Park Seo joon abi 🙂 Yazar Omega

k12

k28

Oppaa oppaa diye peşinden koştu çocuğun, sonra da tuttu öptü, gitti namus !

 

 

Bu da Ahn Yo- Na kendisi 17 yaşında, fangirl ve ikizi Ahn Yo-Sub da var.

k7

 

km12

Bu da süper zeka ikizi. İyi çiziyor, intihara meyilli. İşte yine 30 küsur yaşındaki adama bir gözlük takıp, 17 yaşına indirdiler. Tanrım beni baştan yarat !

mk7

 

k15

 

Baştan beri Cha Do Hyun’un psikiyatristi olan sevimli beyin de fotoğrafını koyalım, o da epeyce eğlenceli bir tipti.

k17

Her Kore Dizisinde olmazsa olmaz karakterler burada da mevcut. Esas çocuğun arkasını toplayan, hemen her birşeyi örtbas edip, yardıma koşan sekreter Ahn Gook beyefendiyi Choi Won Young oynuyor. Kendileri Heirs ve Three Days’te de vardı.

k25

 

Kızımızın annesi ve babası da sevimli takımından :

dad

Oh Ri Ji’nin babası, Park Jun-gyu

mom

Oh Ri Jin annesi

k27

Baba bizimkileri çalıştırıyor, ördek yakalamışlar

Bir de şer cephesi var ki zavallı esas çocuğun bütün ailesi öyle, yazıktır yavruma ya, ben olsam ben de bölünürüm. hepsi  öyle :

 

k20

Büyükanne cadısı Kim Young-ae

k18

Başkan olmaya meraklı kuzen,Oh Min-seok

baba

Esas çocuğun babası meymenetsiz,Ahn Nae-sang

anne

Çocuğun annesi, ikinci kadın, chaeboller de bizden beter,Shim Hye-jin

amca

Amca, Kim Il-woo

Bir de kuzen nişanlısı, bizimkinin ilk aşkı soluk suratlı o sinir Kim Yoo Ri cadısı vardı. Zaten Beloved Eun Dong’da sinir olup sahnelerini ilerletmiştim, burada da karşıma çıktı. Allahtan sahneleri çok değildi. Bu kadını annesi yakışıklı esas çocuklara musallat olsun diye doğurmuş, illallah !

kim

Kim Yoo Ri , gurursuz salak

Çocukların çocukluk halleri de pek şirindi.

Şimdi 40 yaşında bir denizci kişilik vardı, Perry Park. O da acayip sevimli bir karakterdi. Bomba filan yapıyor, biraya meraklı, ve Jeolla şivesiyle konuşuyordu. Nasıl takıldım bu şiveye, bayıldım, bayıldım. Kore’nin güneyinde Gwangju’da filan konuşuluyormuş. Cümle sonlarındaki ekler farklı. Korece öğreniyorum, bir de bu lehçeyi öğrensem diye düşündüm. Delirdim evet, götürün beni 🙂

perry1 perry2

 

Diğer iki karaktere gelince birisi çocuk, diğeri son bölümlerde çıktı Mr X :

mr x nana

 

Şimdi son olarak söyleyeceğim bir iki şey var. Ben bu diziyi önceden bitirseydim, Ji Sung’u en güzel ağlayan erkekler listeme alırdım bir kere, dizi boyunca inci gibi gözyaşları döktü durdu.

İkinci olarak Ji Sung beyefendi 17. bölüm sonu 18. bölüm de bir şarkı söyledi. Daha önce orijinalini Cho Dong Jin, 1985 yılında söylemiş. Manchurian Violet. Yazının başlığı da oradan. Çok hoşuma gitti. Dizinin asıl ana şarkısı da harika ve ilk kez içinde rap olan bir şarkı bu biçimde kullanılmış. Ben indirdim, iki gündür sabahları yürürken dinliyorum. Şarkıyı Jang Jae İn söylüyor rap kısmı NaShow’un. Bu ikisinin de videoları şurada ve şurada.

En son sözüm de şu, eğer Cha Do Hyun’u ben gözüme kestirseydim, iyileştirmezdim kardeşim. Hayat ne renkli olurdu yedi kişiyle. Hiç olmadı asıl karakterle birlikte Shin Se Gi’yi alıkoyardım, heyecan katardı ilişkiye. Aptal Oh Ri Jin ne olacak !

 

Son Not : Beyimiz kendisi gibi ünlü , iyi oyuncu Lee Bo Young İle evli ve bir kız çocuğu var. Yengenin dizileri ile ilgili  yazılarımın da linkini vereyim. I can hear your voice, Gods Gift 14 Days ve Whisper‘a bakabilirsiniz.

 

 

 

shinsegi

 

 

 

 

 

 

k21

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

14 Responses

  1. özgür says:

    Merhaba bloğunuzu yeni buldum çok eğlenceli yazmışsınız en çok da ajumma olduğunuzu söylediğiniz için dikkatimi çektiniz. 14 lük fangirller yüzünden Kore dizilerini sevmeye idollere aşık olmaya hakkım yokmuş gibi geliyordu. Bende evliyim bu arada ama hayal dünyası işte. Ji sung biricik aşkım.Fikrinize katılıyorum Cha Do Hyun ve Shin Se Gi birlikte kalmalıydılar 🙂

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkürler 🙂 Ji Sung gerçekten iyi bir oyuncu, ajummayız diye ruhumuz ölmedi ya, istediğimizi izler, istediğimizi beğeniriz. Ben pek çok diziyi eşimle izliyorum bu arada 🙂

  2. Emily says:

    Eşlerinizi nasıl kore fanı yaptınız bana da diyin yav. Eşim bu diziyi izlese bayılacak, eminim ama korelilerin sesini duyunca bile sinir oluyormuş 😀 henüz bitiremedim diziyi ama gerçekten mükemmel bir dizi. Sanki 7 farklı kişi oynuyor hissi veriyor. Hepsi de çok tatlı. Shin se gi elbette favorimiz, bunun dışında ferry parkın ve ahn yo nanın konuşmalara bittim ben. Özellikle ahn yo na 🙂 daha sık ortaya çıkmalıydı ahah. Çok fazla bloglarda dolanan birisi değilim ama sizi yer imlerime kaydediyorum. Diğer yazılarınızı da okuyacam en kısa zamanda..

    • Deli Ajumma says:

      Valla ben ilgi duyabileceğini sezdiğim dizileri öneriyorum birlikte izliyoruz. Şu anda Squad 38 izliyoruz örneğin ve de Doktorlu dizilerin her ikisini ve W’yi 🙂

  3. Oceanblue says:

    Merhaba KMHM izledikten sonra sanırım herkese olduğu gibi Ji Sung hastalığına tutulup hakkında araştırmalar yapar, filmlerini ararken yazılarınızdan bir tanesine rastladım anlatım çok hoşuma gitti başka yazılara da göz attım çok beğendim 🙂 Artık en son KMHMye bakmayı akıl ettim tek kelimeyle bayıldımm duygularıma tercüman oldunuz 🙂 özellikle de Shin Se Gi konusunda 🙂 Evli barklı insanlara yaptıklarına bak Yarebbimm :/ Ben hala dizideyken nasıl 38 yaşında olduğuna inanamıyorum bu arada ya neyse 🙂 Sonuç olarak Ji Sung etiketinden tüm yazıları okudum ve korkuyla yaklaştığım bazı dizileri de sizin şevklendirmenizle izlemeye karar verdim sizin gibi tamamen Ji Sung hatrina 🙂 My PS Partner hariç (o adamı öyle yerlerde görmeye kalbim dayanmaz çünkü özellikle söylediği şarkı sözlerinden sonra) 🙂

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkür ederim 🙂 Ji Sung’u yeni bir dizide izleyebileceğiz neyseki, her ne kadar idollerle eşleştirilmesi hoşuma gitmese de, zaten diziyi alıp götüren o olacağı için hevesle bekliyorum 🙂

      • Oceanblue says:

        Evet yayınlanacağı tarihi görmüştüm ama dizi konusuna şimdi baktım gerçekten iyi olacak gibi gözüküyor tam onluk bir senaryo olmuş sanki 🙂 Bol bol ağlamasını göreceğiz heralde afişlerine bakılırsa 🙂

  4. Zeynep says:

    Kore dizilerini türkçe altyazili nerden bulup izleyebilirim

  5. melike says:

    merhaba bu türde başka dizi/film önerir misiniz

    • Deli Ajumma says:

      Çoklu kişilik bozukluğu teması işleyen bir dizi daha var izlediğim. Dr Jeckyll Mr Hyde Hyun Bin’in. Ama psikolojik bozukluklardan herhangi birini konu alan güzel bir dizi derseniz size Jo In Sung ve Gong Hyo Jin’in It’s OK That’s Love’ını öneririm.

  6. Neva says:

    Bende önce hun binli olani seyrettim ve çok beğendim.Yanliz bu ji sung un dizisi efsane.Moonlovers,faith,playfulkisten sonraki dizim oldu.Shin se gi en güzel karakterdi.Hawangla ji sungun diğer dizisi de çok güzel.Bu ara hawang dizilerini seyrediyorum.2 dizisinde son bölümleri kaldı.

  7. Deniz says:

    Sevgili deliajumma, pandemi döneminde sıkılıp kore dizilerine saranlardanım:) dizi konularını ararken rastladım yazılarınıza ve nasıl dizilere sardıysam sizin yazılarınıza da bağımlı oldum. ne izleyeceğimi sizin yorumlarınıza göre karar veriyorum. KMHM benim en sevdiğim dizi olduğundan özellikle bu yazınıza yorum yazmak istedim. O kadar güzel anlatmışsınız ki ekleyecek ek cümleler neredeyse yok. emeğinize sağlık. Tüm yazılarınız, yorumlarınız ve tespitleriniz için teşekkürler. Yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: