“Kore’nin “İlk Gerçek Gerilim Dizisi” demişler, son bölüme kadar gerilip, son bölümde yerlere serildik :) GOD’S GIFT 14 DAYS

1

 

Geçen hafta Reply 1994 ile birlikte bitirdiğim bir dizi de God’s Gift 14 Days dizisiydi. Dizi 2014 yapımı, 16 bölüm. Bu diziyi ajussi ile izledik, o yüzden biraz geç bitti. Malum polisiye, gerilim filan olan dizileri seçiyorum onunla izlemek için. Tabii benim tanıdığım, ilgilendiğim bir kaç unsur da olmalı. Burada başrol kızımız yengemiz Lee Bo Young var diye seçtim. Ji Sung oğlumuzun eşini giderek daha çok beğenmeye başlıyorum sanırım. Yetenekli insanları severim, Lee Bo Young da yetenekli. İlk kez oynadığı gerilim, aksiyon filminde, çaresiz bir anneyi, o zamanlar anne de olmadığı halde başarıyla canlandırmış.

Lee Bo Young hakkında daha önce izlediğim dizisi I can hear your voice‘da biraz anlatmıştım. Kızımız burada dublörlük sahnelerin bile pek çoğunu kendisi oynamış. Diziden sonra izlediğim özel bölümde ” Alışkın olmadığımdan her tarafım morardı.” diye anlattı. Eve gidince bir de Ji Sung’tan paparayı yediğine eminim, ” Kızım, deli misin her şeye atlıyorsun.” diye.

40

Dizinin yarısında bu makyajla gezdi, önüne gelenden dayak yediği için.

Dizinin erkek başrol oyuncusunu ilk kez izledim sanıyordum, ama değilmiş. Jo Seung Woo’yu meğer daha önce The Classic filminde Oh Joon-ha olarak izlemişim. Biyografisine bakayım deyince daha önce okumuş olduğumu farkettim, ama farklı bir nedenden araştırmışım. Şimdi efendim, beyimiz meğerse Tablo’nun eşi ve Haru’nun annesi olan, çoğumuzun Oldboy filmindeki kız olarak bildiğimiz ( Bazılarımız da Miss Ripley’in ikinci kızı olarak izlemiştir   Kang Hye Jung ile 2004 2007 arasında açık açık çıkmış, hatta birlikte film de çevirmişler. Ama sonra ayrılmışlar, hayat işte. beyimiz evli ya da nişanlı gözükmüyor halihazırda.

6

2

Öykümüz bir TV kanalında çalışan bir kız çocuğu annesi Kim Soo Hyun’un ( Lee Bo Young) çocuğunun kaçırılması ve öldürülmesiyle başlar. Kızımız bir avukat ile evlidir. Avukatımız idam cezalarına karşı hümanist bir tip olarak karşımıza çıktı başta, iyi de bir babaydı sanki. Anne sıkı ve disiplinli olduğundan, çocuk da ders filan çalışmayı sevmeyip bu yaşta fangirl olduğundan anneyi sinirilleti, babayı duyarlı bulmuştuk. . Sonradan işin altından çapanoğlu çıktı, adam saman altından su yürütüyormuş meğerse. Gerçi bu dizide herkes göründüğünden daha farklı, iceberg gibi valla. Kimin hakkında bir yargıda bulunsanız bir iki bölüm sonra ağzınız açık kalıyor. Diziyi izlenebilir kılmış bu da, çok hızlı planlı bir dizi. Bir bölümde bile insanların başına gelmedik kalmıyor.

10

Kızı kimin öldürdüğü ne nedenle öldürüldüğü dizinin başından sonuna kadar çözmemiz gereken sır. Ama bu arada diğer karakterlerin öyküsü de bütün bu sır ile girift bir biçimde bağlantılı. Annemiz kızının acısına dayanamayıp kendisini göle atıp intihar ederken, gölün bir başka ucunda da eski polis, yeni özel dedektif erkek başrolümüz birileri tarafından boğularak öldürülmeye çalışılıyordur. Sonra dedektifin ajummayı kurtardığını görürüz. İkili kurtulmuştur ama mucizevi olarak kızın öldürülmesinden 14 gün öncesine gelmişlerdir. Bu da anne için kızının kurtarması için Allah’ın bir hediyesi ,bir şanstır. Başrol erkek içinse ayrı bir önem taşımaktadır. Geçmişte özürlü kardeşi dedektifin kız arkadaşını öldürmüş, hatta kendisi bu dava için şahitlik yapmıştır. Aslında suçsuz olduğunu ilk bölümden beri sezdiğimiz kardeşi Başkan ve avanesinin idam cezasını geri getirme çalışmaları kapsamında ilk asılacaklardandır. Abinin davası kızın kaçırılması olaylarıyla ilintili olduğundan olayın çözülmesi ikilinin işine yarayacaktır. İşin politik yönü de diğer yönleri kadar önemlidir.

22

Dedektifin özürlü kardeşi, seri katil zanlısı, bu ajussi saftirik rolünü oynamakta 21 aylık kızından ilham aldığını söyledi özel bölümde.

 

Lee Bo Young’ın kızı rolünde Kim Yoo Bin tatlışı vardı. ben bu kızı çok seviyorum. Taa Oh My Lady’de Siwon’un kızıyken takılmıştım ben buna. Kim So Hyun gibi ilerde pek hoş bir oyuncu olacağını düşünüyorum.

16

Minnak kızımız Saet Byul’u oynamaktaydı, Bu isim de çok ilginç sepera seperaa diye bağırınıp durdu anası.

İşin içine giren polislerden biri kızımızın ilk aşkıdır. Jung Gyu Woon, bizim Oh My Venus‘ün ikinci erkeği, Daegu Venus’ünün hayırsız ilk aşkı.

27Eski polis dedektifimiz ki biz ona Dong Chan diyelim bundan sonra, çok hoş bir karakter çizmiş. Dizi romantik komedi bir dizi değil, adam dizi boyunca kıza ajumma dedi durdu. Ama insanın içinden hep çift olsalar isteği geçiyor. Bir de Dong Chan Jeolla aksanı konuşuyor. Ben bu aksana bayıldım. Zaten Reply 1994’te pek çok farklı aksan duymuştum taşralı çocuklar yüzünden, üstüne Dong Chan’ınki geldi tam şukela oldu.

Reply 1994’le bir ortak yön daha her iki dizide de Baro’nun oynaması. Burada başına isabet eden bir kurşun yüzünden özürlü olan sevimli bir çocuğu oynuyor. Dong Chan’ın evlat edinilmiş yeğeni. Bu rolle Baro’nun bir idol oyuncu olarak gerçekten yetenekli olduğunu görüyorsunuz. Millet idollere oyuncu olmasınlar diye kızıyor, ama bunlar bizim manken oyuncularımız gibi değil yahu. Bakınız Yoochun, Siwan, Do, IU ilk aklıma gelenler. İdol olduğu halde baştan beri oyunculuk yapanlar da var Jang Keun suk gibi.  Son  zamanlarda DOTS’ta,Onew’in performansı da dikkatimi çekiyor.

19

33

 

87

Dizide Yoo Bin’in hayranı olduğu Snake grubundan şarkıcı Theo’yu No Min Woo oynuyordu. Gizemli karakterdeki kişileri iyi canlandırıyor kendileri, burada da öyleydi :

11

No Mİn Woo’nun tipini çok ilginç buluyorum ben

 

26

Sonradan olaylarla da ilgili olduğu ortaya çıktı idolün

Secret Grubundan Han Sunghwa’da dizide Jenny , Dong Chan  ile birlikte çalışıyordu :

jenny

Kız taş yalnız 🙂

Başkanı Kang Shin İl oynuyordu, bu aralar hangi diziyi izlesem kendilerini görüyorum nedense :

31

Başkan

Seri katil rolünü oynayan Kang Sun Jin :

28

Bu ajussiyi de başta evsiz, komik bir amca olarak gördük, dediğim gibi dizide herkes olduğunun aksine başka birileri çıktı, neredeyse herkesten şüphelenir olduk, bu da başka birine evrildi.

30

Shin Goo

 

Dong Chan’ın polis içindeki eski ortağı ve her daim yardımcısı. Şimdi de Vampire Detective’de Detective Park’ı oynuyor.

 

36

An Se Ha

 

Şimdi efendim, bu dizide her ayrıntının önemi var. Eğer bir sahnede bir ayrıntı gördüyseniz iki  bilemedin beş bölüm sonra ona bir gönderme olacaktır. O yüzden her an alertte durmakta yarar var. Şimdi bir kaç kare koyalım.

 

38

Ayak, ayakkabı takıntılı Koreliler 🙂 Dizi gerilim dizisi bir de.

25

Kızımızın annesi

 

17

Dong Chan’ın annesi

 

21

Başkanın oğlu

3

12

Şimdi bir şeyden daha söz etmeden geçemeyeceğim. 15 bölüm diziyi merakla izledik yobomla. Geldik son bölüme. Ve klasik Kore açık sonu, hatta açık açık ummadığımız bir son. Zaten oyunculardan da saklamışlar sonu. Sanki senarist tepe üstü düşmüş yazmadan önce. Hoş bir kaç tane sonu beğendiğini söyleyen kişiye de rastladım. Ama net sonla ilgili tartışmalarla dolu. Ay adama Kore Dizisi izletiyorum, iki tane daha açık uçlu son olursa izlemekten vazgeçecek, yanarım yanarım ona yanarım 🙂 Şimdi spoiler olmasın diye sondan söz etmiyorum, ama sonu beğenmesem de 16 bölüm insanı hop oturup hop kaldırtan temposu yüksek bir dizi. Lee Bo Young’u taktir ettim. Erkek oyuncumuzu da pek sevdim. Bu adamın başka dizisi yok mu bir bakınayım ben iyisi mi 🙂

 

 

You may also like...

3 Responses

  1. Bülent says:

    10 üzerinden 10 puan verdim. Özellikle küçük kızın ajuşşi demesi beni bitirdi ya. Başrol oyuncular dizinin Hakkı’nı vermiş özellikle kadın başrol oyuncu harbiden süper oynadı

  1. December 27, 2021

    […] Kang Ho Şimal Kore Çavuşu, Kim Tae Woo ise Cenup Kore Askeri. Kim Tae Woo’yu God’s Gift / 14 Days’te Lee Bo Young’un avukat kocası rolünü yapan izlemiştik. Song Kang Ho ise The […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: