Bahtsız Bedevi bir Savcı ve Hapishane Ekürisi / Defendant

Ji Sung dizilerini dört gözle beklediğim oyunculardan. KMHM ile başladığım tanışıklığım eski yeni ne kadar dizi ve filmi varsa izleyerek devam etti. Yeni dizi haberini duyunca da sevinmeden edemedim. Ama partner olarak yine bir idol  seçtiklerini duyunca sinirlenmedim de diyemem. Nedir bu adamın başına gelenler ? Önce Entertainer‘da Hyeri faciası, şimdi de Kwon Yuri. Romantizmin sıfır olduğu bir dizide kadın oyuncunun gerçek bir oyuncu olmaması katlanılabilir belki, ama doğru düzgün bir partnerle bu dizi çok daha ilginç hale gelebilirdi. En başta teklif Han Ye Seul’e gitmişti. Keşke kabul etseydi.

Dizi Pazartesi Salı dizisi olarak önce 16, daha sonra 2 bölüm uzatılarak  SBS kanalında 18 bölüm halinde oynadı. Senaristi Choi Soo Jin City Hunter’ın da senaristi. O yüzden dizinin sonu hakkında çok endişeliydim, ama zaman içinde kendisini geliştirmiş herhalde, bir problem olmadı.

Dizinin izlenebilir olmasının nedeni Ji Sung’un yanısıra başrol kadın oyuncu hariç diğer oyuncuların deneyimli oyunculardan seçilmiş olmasıydı. Dizinin yarısından çoğu hapishanede geçti. Yakışıklı savcımızın hapishane arkadaşları , tabiri yerindeyse savcının ekürisi gerçekten zevkle izlettirdiler diziyi.

 

 

 

Park Jung Woo ( Ji Sung ) gözü kara bir savcıdır. Bir chaebol katilin peşindedir. Katilin ikiz kardeşi vardır. Cezadan kurtulmak için kardeşini öldürüp, onun yerine geçerse de Ji Sung’tan kurtulamayacağını anlayınca onu bir biçimde yok etmeye çalışır. Savcımız kızının doğum günü sabahında karısını ölü, kızını kayıp kendisini de katil olarak tutuklanmış bulur. Dizi bu noktadan sonra gizem çözme yolunda ilerleyecektir. İkizleri  Uhm Ki Joon canlandırdı. En az Ji Sung kadar rolü vardı ve çok iyi bir oyun çıkardı. Özellikle psikopat katil Cha Min Ho rolünde çok anımsanacak bir karakter çizdi.

Adam manyak çıktı Rıza Baba 🙂

 

Bu arada yaşadıklarını kaldıramayan savcımız ilk bölümlerde sürekli hafıza kaybı geçiriyordu. Bu süreci gereksiz uzattıklarını düşünüyorum. Sıkıntıdan neredeyse yarıda bırakacaktım diziyi.

 

Savcımızın kızı yetenekli ve çok sevimli bir oyuncuydu. Kendisinin de kızı olan Ji Sung’un kız çocuklarıyla etkileşiminin  iyi olduğunu düşünüyorum. Ufaklıkla çekim dışında da hep ilgiliymiş. Bununla ilgili bir video verelim :

 

Savcımızın ailesi yanında gardiyan olan kayınbiraderi, kayınvalidesi, karısı, önde kızı

 

Dediğim gibi Kwon Yuri ki kendisi Girls Generation üyesi oluyor, donuk, ifadesiz suratla diziye başladı ve bitirdi.

Doğrusu ya avukat rolünü Ji Sung’un karısı Lee Bo Young’a verselermiş, olmadı karısı rolünü oynasaymış, dizide kadın erkek etkileşimi adına bir şeyler izlemiş olurduk. Ama tabii ben kocamın suratına bakarsam gülerim gibi bir tavır içinde olduğundan ve Lee Sang Yoon ile sevgili rolü oynamak daha çok işine geldiğinden ( Çok da haksız  bulmuyorum ) olamadı. Onun dizisi Whisper’da gelecek hafta Defendant’tan boşalan yeri dolduracak.

Lee Bo Young I can hear you’da iyi bir avukat rolü çıkarmıştı, My daughter Seo Young da da avukattı 🙂

 

Dizide savcının kendisni arkadan bıçaklayan kankası avukatı Oh Chang Suk oynuyordu. Zaten adamcağızın karısına da aşıkmış, ihale Ji Sung’a kalmış. Onu sakladı, bunu sakladı, katille iş birliği yaptı, hırsından abuk sabuk şeyler yaptı, hepimizi sinir etti.

 

Dizide ikizlerin ikisinin de sevgilisi ve karısını oynayan Uhm Hyun Kyung da ifadesiz bir hatundu. Rolünün bunu gerektirdiğini sanmıyorum, başına gelmedik kalmadı, her sahnede aynı duygusuz surat ifadesiyle bakındı durdu :

Diyebilirim ki ne varsa eskilerde var. Ji Sung’un kayınvalidesini oynayan Sung Byoung Sook kısacık sahnelerinde bile kızını ve torununu kaybeden, çok sevdiği damadının bunları yaptığına inanamayan anne rolünde harikaydı.

Şimdi gelelim mahkum arkadaşlarımıza ; Oh Dae Hwan benim daha önce de çok sevdiğimi belirttiğim bir oyuncu. Squad 38 Task Force ve Shopping King Louis’de izleyip çok beğenmiştim.  Burada da çok eğlenceliydi.

Kim Min Suk ise her yeni dizisinde daha çok ilgi çeken bir oyuncu. DOTS ve Doctors’taki akılda kalıcı rollerine bir yenisini ekledi.

 

 

Yine önemli rollerden biri Jo Jae Yun tarafından oynandı. Kendisi mahkumluğa çok alışmış olacak ki Kim Rae Won ve Han Suk Kyu’nun Prison filminde de rol almış.

 

 

 

 

 

Hapishanenin kıdemli mahkumu ( Woo Hyeon ) sonradan sürpriz yaptı. Ben kendisini Beautiful Gong Shim dizisinde Minah’ın babası rolünde de çok sevmiştim.

 

Cha Min Ho’nun acımasız babasını da deneyimli oyuncu Jang Gwang oynadı. Bu chaebol babaları maşallah Allah düşmanımın başına vermesin. Ondan sonra zengin veletleri niye psikopat oluyor ?

 

Ji Sung dizi boyunca hep en kötü hallerindeydi. Ya ağladı, ya dayak yedi, ya bıçaklandı, ya isyan etti :

 

İşte durum bu olunca da alışılageldik düzgün Ji Sung tipinden biraz uzaktaydı. O ne mi ?

Saçlar kırpık, dudaklar parlatıcısız, yüz makyajsız yani bu dizide. Bol bol da ağlıyor. Yine de oyunuyla parlıyor her zamanki gibi. Aklıma ne geldi bak şimdi, Ji Sung hiç Gong Hyo Jin ile oynamış mıydı ? Bir aşk dizisinde acaba nasıl bir ikili olurlardı ?

 

Kamera arkası görüntüleriyle ilgili bir video :

 

You may also like...

6 Responses

  1. Defendant says:

    Müthiş bir diziydi ben bayıldım.ilk defa içinde aşk olmayan bir diziyi bu kadr heyecanla izledim.kesinlikle izlenmesi gerken bir dizi

  2. Defendant says:

    ilk kez bir diziye yorum yaptım bu da defendanta kısmetmiş.blog da çok iyi bu arada ajummacığım

  3. Calimero says:

    Offf Ji Sung ve Gong Hyo Jin öyle bir dizi tadından yenmez…ah keşke herkes yapsa..
    Sevgiler…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: