Kim Sabu’ya devam / Romantic Doctor Teacher Kim 2

İzlemeye değer doktorlu dizilerden biri olan Romantic Doctor Teacher Kim bu niteliğini senaryosundan ve yönetmeninden olduğu kadar kaliteli oyuncularından da almıştı. O yüzden ikinci bir sezonun çekileceğini duyduğumda öncelikle Han Suk Kyu yani dizinin olmazsa olmazı Kim Sabu var mı diye baktım. Onun kabul ettiğini görünce de izlemek farz oldu. Intern kadrosunu o kadar da önemsemedim. İlk bölümde rol alan gençlerin başka projeleri olduğu ve ikinci sezona katılmayacakları çok belliydi. Nitekim sadece Yang Se Jong, misafir oyuncu olarak katıldı bu sezona. Diğerleri senaryo gereği yurt dışında eğitim görmekteydiler.

Başlamadan önce” İlk sezonu izlemeden ikinci sezonu izlesek mi *” sorusunu soranlara cevap vereyim. Olur, ama çok şey kaçırırsınız. Kim SaBu’nun karakterini ve güç dengelerini anlayabilmek için ilk bölümü izlemeniz lazım. Ayrıca bence ilk bölüm ikincisinden daha güzeldi. İlk bölüm yazısı için şuraya tıklayabilirsiniz.

İlk sezonda bulunup da bu sezonda da yer alan oyuncuları sayarsak, Yönetim kadrosundan çıkarcı ve azıcık da kaypak karakteriyle Jang Gi Tae, yani Lim Won Hee.

Hastanenin idari müdürü de vardı.Kim Hong Fa yani dizideki adıyla Yeo Woon Young. Ama bu sezon hastalığıyla hem izleyicileri hem de Doldam Hastanesi personelini çok üzdü.

Gamzeli ve sevimli hemşire Kim Min Jae’nin oynadığı Park Eun Tak da vardı ve bu sezon geçen sezon kaçırdığı doktorun yerine bir çömez doktorla kendisine romans yazılmıştı. Bu arada internette erkek hemşireye hemşir mi denir ile başlayan pek çok yazı var. Azerbaycanda hemşirelere Tıp Bacısı diyorlarmış sanırım.Çoğu kez sağlık görevlisi ya da Hemşire bey de denebiliyor, işte bu beyimiz de bu yıl yine güvenli ve sağlam duruşu ve duygusallığı ile gönülleri fethetti.

Yine baş hemşire de bu sezonda giderek menopozdan çoğalan huysuzluğuyla ikinci sezondaydı. Hoş birilerinin saçmalaıklara da dur demesi gerekiyordu. Kim Sabu bu sezon daha esnek ve rahattı sanki, onun yerine hemşire durmaksızın durumlara el koydu. Jin Kyung oynadı bu rolü.

İlk sezonun kötü adamı ve Yang Se Jong’un babası tabii ki yenilgiye doymamış olacak ki, hastaneyi zenginler için yeniden düzenlemek ve yapılandırmak için ortalardaydı. Choi Jin Ho.

Anestezi doktorumuz part time olarak yaptığı işiyle ( ! ) görevine devam etti.

Karısını çocuğunu Seul’de bırakıp canla başla çalışan cefakar doktorumuz Yoon Na Moo da bu sezonda bizimleydi.

Bu yıl dizinin romantizm unsurunu karşılamak üzere gelen doktorlar yine arızalıydı. Birinin babası tüm ailesini de işin içine katarak intihara kalkışmış, kendisi ve anne ölmüş , bir tek çocuk kalmış, o da okuyabilmek için tefecilerden borç almış. Bu kadar sıkıntı yetmezmiş gibi bir de yanlış uygulama yapan sunbaesini ihbar edip doktorlarca dışlanmış bir yakışıklı çocuk. Öfkesi burnunda tabii ve okul arkadaşına da aşık. Ahn Hyo Seop’u en son Father is Strange’de en küçük kızın sevgilisi rolünde izlemiştim.

Ahn Hyo Seop’a Seo Woo Jin rolü o kadar tanınırlık sağlamış ki IG takipçilerini ikiye katlamış.

Lee Sung Kyung’u ise pek çok dizisinde izledim. Burada ameliyata girmekten korkup, bayılan bir doktordu. Bir de kalp cerrahı. Tabii Kim Sabu’ya gelen her arızalı doktor şöyle ya da böyle düzeliyor. Burada da öyle oldu. Ama hastanede olaylar zirveye çıkmış, seninki öyle ya kahve peşinde, ya salak salak dolanıyor. Özellikle ilk bölümlerde sinir olmadım değil. Allahtan severim kicibeyi sonra toparladı. Lee Sung Kyung ilk It’s Ok , That’s Love’daki rolü ile ilgimi çekmişti, sonra Cheese In The Trap’te o inanılmaz kicibe rolünü oynadı, Doctors’ta PSH’nin yanında rol çaldı, ama Weightlifting Fairy Kim Bok Joo da iyice kendini ispatladı. About Time’da dizi senaryosu mu kötüydü, yönetmen mi iyi değildi, gamzeli çocuk Lee Sang Yoon ile kıza yazık oldu. Şimdi de Cha Eun Jae rolüyle izledim kendisini işte.

Bu sezonun en renkli karakterlerinden biri de sunbae ortopedi doktoru Bae Moon Jung, yani Shin Dong Wook’tu. O sessiz sakin karakterinin altından bir de sürpriz çıktı. Ben Dr Bae’ye bayıldım bu sezon.

Erkek hemşiremize çömez bir doktor uygun görmüşlerdi bu sezonda. Rolü So Ju Yeon üstlendi. İkili birlikte çok sevimliydi. Sahne arkası dans videoları her yerdeydi.

Hastaneye gelen yeni başhekim ise bu yılın şer cephesinde yer alıyordu. Ama olayın gidişatından hepimiz bu adamın iyilerin yanında yer alacağına neredeyse emin olmuştuk. Kendine güvensizliği, geçmişte yaşadığı travma, hırsı filan derken beklediğimiz gibi de oldu.

Bu tarz diziler bildiğiniz gibi pek çok öyküyü içine alan bir yapı taşır. Bu sezonda benim en çok dikkatimi çeken organ nakli ile ilgili bir hikayeyi anlatan kısımdı. İçimiz parçalandı resmen. Çok zor işler.

Dizi müziği full albüm şurada.

Şimdi hep birlikte 3. sezonu bekliyoruz. Kim Sabu bir tane çünkü.

You may also like...

9 Responses

  1. Simge says:

    Ya senin dizi yorumlarına bayılıyorum;)
    Çoktandır sitendeki gönderileri takip ediyorum ama yazmak bir türlü nasip olmadı:( Eline sağlık bu dizi yorumun içinde;) Vaktim olursa izleyeceğim ama sana sormak istediğim bir soru var ajjuma .d
    Bana böyle çerezlik, romantikli, fantastikli vs. olan, böyle insan-ı sarıp, bi oturuşta bitirilebilen diziler önerir misin? (kore,çin,tayvan farketmez) Internette bulamadım bi türlü. Yardımcı olursan çok sevinirim,)))

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkür ederim. Çerezlik dizi deyince aklıma Romantik : One Percent of Something, My Secret Romance,Her Private Life, Oh My Venus
      Another Oh Hae Young, Strong Woman Do Bong Soon, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, Polisiye : Catch the Ghost, Gap Dong, Polisiye romantik When the Camelia Blooms,Welcome 2 Life, Fantastic polisiye olarak :The Signal, The Tunnel geldi.

  2. Leyla says:

    Bayıla bayıla izledim, ilk sezonu gibi. Hatta ne yalan söyleyim ilk sezondan daha çok hoşuma gitti bu sezonu. Hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum. Lee Sung Kyung çok yakışmıştı diziye. Yorumun için teşekkürler ?

  3. Ela says:

    İlk sezonu çok sevmiştim. Ama 2. Sezonun başlarında çok da 1. Sezonun yerini tutmadı gibi hissettim ama sonlara doğru baya güzel randıman aldım. Ayrıca 2. Sezonda, ilk sezonun oyuncularıyla ilgili ipuçları vardı gibi hissettim. Peki 3. Sezon olacak mi bunu asıl merak ediyorum? Eğer olursa ilk sezon oyuncuları olur mu? Sizce?

    • Deli Ajumma says:

      Hemen olmasa bile 3. sezon olacak diye düşünüyorum. İlk sezondan birileri de olabilir tabii. Ama Yoo Yeon Seok olmaz. Hospital Playlist’teki doktor rolü devam edecek çünkü iki sezon daha.

  4. ilk sezon oyuncularının olmaması bende hayal kırıklığı yarattı çünkü ben izlediğimde dizide oynan bir aşk varsa sonunu görmek isterim sanki ilk sezon senaryosu yarım kaldı. Daha elde edecekleri bir sürü ünvan, düğün vs vs vardı. Açıkcası biraz hayal kırıklığına uğradım. :’

    • Deli Ajumma says:

      İlk sezon oyuncuları daha farklı işlere yürüyüp gittiler. Sabu demirbaş, o olduktan sonra yanında kim olursa olsun izlerim ben. Teşekkürler ve iyi seyirler.

  5. Sevval ipek says:

    Keske dedigim seyler
    1. ask biraz daha fazla olabilirdi
    2. neden 16 bolum daha fazla olsaydi doyamadim
    3.(SPOİLER!!!) neden son bolum sevgili oldunuz 16 bolum vardi bence daha erken sevgili olabilirlerdi 😆😌
    Biran once 3 sezonun gelme umidiyle ama 2 sezon oyunculariyla cok sevdim onlari cunku 1 gunde bitirdim

    • Deli Ajumma says:

      Bu kez de farklı oyuncular olur ve ilk sezon ya da ikinci sezon oyuncuları misafir oyuncu olur bence. Hoca da hasta zaten, 3. sezon olursa bu da bu dizinin son sezonu olur diye düşünüyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: