Beni de evlat edinin / Father is strange

Dün akşam itibarıyla benim üçüncü, eşimin de ilk aile dizisini bitirdik. Daha önce de söylemişimdir, Kore dizisi izlemeyi seçmemin en önemli nedenlerinden biri kısa olmaları. Öte yandan eğer hepsi bu denli güzelseler, ben 50 küsur bölümlük aile dizilerine abone olacağım bundan sonra. Eşimle birlikte izlediğim bölümleri resmen ondan gizli tekrar izledim. Nasıl sevimli bir dizi, bu kadar olur.

Aslında bu dizi başladığında ki 2017 yılına denk geliyor, ben çok meşguldüm. Bazı sahnelerini youtube’dan izliyordum. Sonra aradan zaman geçti, herkes bildiği için artık söyleyebilirim, dizinin başrol oyuncularından Lee Joon ve Jung So Min Dispatch’e yakalandı, ben mutluluktan dört köşe oldum. Her iksi de sevdiğim ve takip ettiğim oyunculardır. Zaten çoğu kişi de ilişkiyi destekledi gördüğüm kadarıyla. Sonra efendim ben diziyi sondan izlemeye başladım. Neden öyle oldu ben de bilmiyorum. Sondan yarısına gelmişken ve güncel izlediğim sadece iki dizi varken, ( Bu bir iki dizi daha izleyebilmek için zamanım olduğunu gösteriyor ) eşime “Gel şu diziyi izleyelim, sen de ilk defa bir aile dizisi izlemiş olursun.” dedim. Günde 3-4 bölüm izleyerek bitirdik. Diziyi o da çok beğendi.

Dizi 52 bölüm. KBS dizisi. Yönetmeni Lee Jae Sang. Dal Ja’s Spring dizisini izleyip yazmışım daha önce. My Love, My Family, My too Perfect Sons adlı iki de uzun aile dizisi var. Yazara gelince Lee Jung Sun. O da aile dizisi yazımında deneyimli. All about My Family, Ojakgyo Family, Be Strong Geum Soon dizilerini yazmış ki, bu sonuncusu 163 bölümlük.

Dizi mezecilik yapan bir baba ve eşi ile çocuklarının etrafında dönüyor. Evde en büyüğü erkek, üçü kız dört çocuk var. Ayrıca annenin erkek kardeşi annesi ve karısı ile çocukları da aynı apartmanda oturuyorlar. Tabii evde üç kız olunca onların sevgilileri, sonra eşleri olmaması imkansız. O eşlerin ya da sevgililerin de aileleri var, yani çember genişliyor. Bu ailenin içine babanın çocuğu olduğunu söyleyen eski idol, yeni kötü oyuncu Lee Joon’un ( Ahn Joong Hee ) girmesiyle işler hareketleniyor. Önce dizideki çiftleri teker teker tanıtalım.

Ana çiftimiz eski ve deneyimli oyuncular Kim Young Chul ve Kim Hae Sook. Her ikisini de anne ve baba rollerinde çok gördük. Hanımefendi çok da güzel piyano çalar, daha önce de söz etmiş olmalıyım.

Ailenin çocuklarını toplu halde görelim.

En büyük çocuk erkek, dizinin başında onların KPSS’sine girmek için çalışıyor, azıcık saf, ama iyi yürekli, iyi yemek yapıyor aynı babası gibi. Dizinin tüm erkekleri gibi iflah olmaz romantik. Min Jin Woong’u en son Memories of Alhambra‘da Hyun Bin’in sekreteri rolünde izlemiştik. Drinking Solo’da da unutulmaz bir karakter çıkarmıştı.

Evin büyük oğlunun önce sevgilisi, sonra karısı rolünü oynayan Lee Mi Do ise diziye gıcık bir karakter olarak başladı, sevimli bir karakter olarak bitirdi. Evin ortanca kızı Jung So Min’in de okudan arkadaşı olan kicibe, zamanında ona okuldayken zorbalık etmiş.

İkinci kız avukat. Rolü Lee Yu Ri canlandırıyor. Ben kendisini ilk kez burada izledim, mimiklerine, şıklığına, antik kuntikliğine , güzelliğine hayran oldum. O ve sevgilisi ve sonra kocasını oynayan Ryu Soo Young’ın ilişkileri tek kelimeyle hayran olunası. Nasıl sevimliler, genç bir çiftin sevgilerini, açmazlarını nasıl şeker yansıtıyorlar, bayıldım. Dizide de birbirlerine kraker ve ceviz diye sesleniyorlardı.

Ryu Soo Young şu sıralar Love in Sadness dizisinde oynuyor. Lee Yu Ri ise Spring Turns to Spring’te. Yeri gelmişken çocuğun anne ve babası, yanı kızın kayınvalide ve kayınbabasını da dizide izliyoruz. Burada da ünlü annelerden Song Ok Suk ile eşi rolünü oynayan Kang Seok Woo’yu izliyoruz. İnsanı evlendiğine evleneceğine pişman eden bir kaynanayı oynuyor Song Ok Suk. Kayınbaba da dünyanın en öküz erkeği olabilir yeri geldiğinde.

Benim favori çiftim tabii ki Lee Joon ve Jung So Min’di. Lee Joon’un daha önce Gap Dong , Mr Back  ve Woman with a suitcase dizilerini yazmıştım. Jung So Min’in ise Playful Kiss, Because this is my first life , D Day  ve Can we get married ?dizilerini verdiğim linklerden okuyabilirsiniz. Lee Joon bu dizide sanki kendi iş hayatını oynamış. Gerçi MBLAQ’dan ayrılıp oyunculuk yapmaya başladığında dizideki karakteri Jun Hee kadar kötü oyuncu olmadı hiç. Ama idollerin genellikle yaptığı gibi önce günlük uzun dizilerde oynama, sonra kısa dizilere atlama durumlarını çok iyi yansıtmış. Ben Lee Joon’u çok samimi ve yetenekli buluyorum. Dizide hiç görmediği babasını bulduğunu sanan, hatta onun ailesini ailesi kabul edip seven bir oyuncuyu oynuyor. Biz daha ilk bölümlerden babanın onun babası olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla evin üçüncü kızına abayı yakmasını daha tahammüllü izleyebildik. Sonra kız da üvey abisine aşık oldu. Bu durum tüm Uzak Doğu dizilerinde çok sık işlenen bir konu olduğu için artık alıştık ama bizim ahlaki ve dini kurallarımıza uymuyor, hiç etik değil. Öte yandan Moon Lovers dizisinden de hatırlayacağımız üzere onların geçmişinde üvey kardeşlerin evlenmesi imparatorluk geleneğinde olan bir şey. Ama artık ensest görüldüğü için dizide Ahn Joong Hee rolündeki Lee Joon psikiyatriste gitti. Kız karalar bağladı. Yine de biz ikilinin birbirlerini kardeş sandıkları dönemde öpücük gördük, her ne kadar dizi için olsa da. Aslında bu biyolojik bir durum değil, eğer kardeşinizle küçüklükten beri yaşıyorsanız zaten aşık filan olmazsınız. Ama kazık kadar bir adam , üstelik önceden kardeş olarak tanışmamışsanız, gelip evinize yerleşirse böyle duygular gelişebilir, nitekim gelişti de. Ama biz kardeş olmadıklarını bildiğimiz için artık öğrenseler de aşk başlasa diye bekledik durduk. Ama çok sevimliydiler ya.

İkili dizi dışında dergi çekimleri de yaptı. Güzel kareler çıktı ortaya.

Joong Hee’nin Al Pacino diye bir de kaplumbağası vardı, her yere taşıdığı.

Üçüncü kız ve sevgilisi rollerini Ryu Hwa Young ve Ahn Hyo Seop oynadılar. Sanırım ailenin magnae’si yani en küçüğü abladan sonra en zilli olandı. Ben kendisini Age of Youth, Mad Dog ve The Beauty Inside‘da izledim. Mad Dog dizisinde Woo Do Hwan ile olan uyumuna bayılmıştım. Burada da fena değildi. Ahn Hyo Seop’un ise Park Bo Young ile Abyss adl dizisi başlayacak bu yılın ilk yarısı. Merakla bekliyorum.

Chaebol oğlu olan sevgilinin bir de ikiz kardeşi vardı. Onu da Song Won Seok oynadı.

Kalabalık bir evde yaşam nasıl oluyor onu gördük. Tuvalet sıraları, kardeş kavgaları, her öğün masa başında toplanmalar. Bir söyleşide baba en çok kullandığı sözcüğün “Mogca”, “Hadi yiyelim ” olduğunu söyledi. Adam zaten aşçı durmadan yemek yaptı yorobun, diyet filan yapmak imkansız böyle bir diziyi izlerken, insan deli oluyor.

Aile kalabalık olunca sorundan geçilmiyor tabii, Birinin ki bitince diğerinin ki başlıyor, bazen de hepsi üst üste geliyor. Özellikle de felaketler. Ben yanlış anlamalı dizilerden nefret ederim. Bu dizinin bel kemiğinde yanlış anlama var. Allahtan sondan başladım da işlerin çözüldüğü noktaları önceden izledim. Dizide her tür duyguyu, her tür etkinliği görebilirsiniz.


Baba oyunuyla büyük ödül aldı. Avukat kızımız da ödüle layık görüldü. Çift olarak da ödül aldılar. Bizim ödülümüz de Lee Joon ile Jung So Min’in çıkma haberi oldu. Şimdi Dispatch’in yakaladığı kareleri de verelim.

Bu arada Lee Joon’un idollük yıllarından beri uykusuzluk ve bipolar duygu durum bozukluğuyla mücadele ettiği biliniyor. Askerde de intihara teşebbüs ettiğine dair haberler çıktı ve sonra yalanlandı. Normal askerliği ise panik atak nedeniyle memurluğa çevrildi. O yüzden bu yılın 2019 Eylül’ünde terhis olacak. Umarım sağ salim döner de biz de çift ile ilgili güzel haberler alırız.

Dizi müziği de hala kulağımda. My Heart  

It’s you.

Boom Boom

You may also like...

16 Responses

  1. Nabori says:

    Ya çok merak ettim baya güzel yorum yapmışsınız, sizin yorumlarınıza göre izlediğim diziler genelde hiç şaşmaz?ama çok uzun ,zaman yok ?şu sıralar sadece yoo inna dizisini tatlı niyetine izliyorum , bu kızın dizileri de güzel oluyor ?

    • Deli Ajumma says:

      Günde bir bölüm izleyerek 52 günde bitireceksin başka yolu yok 🙂 Zaten bitmiş bir dizi, sürprizi yok yani, ama her şeyi bilsen de izletiyor kendini.

  2. Sukut says:

    Tavsiyeniz için teşekkürler.kisa zamanda izleyip bitirdim ama şimdi keşke daha uzun sürede izleseydim diyorum reply 88 gibi sicacikti çok yerindede ağladım .diğer uzun aile dizilerinide tavsiye ediyormusunuz

    • Deli Ajumma says:

      Şu anda Life is beautiful’u izliyorum. 63 bölüm 39. bölümdeyim. Onun da ilginç çiftleri ve konusu var. Jeju Adasındaki bir büyük aileyi anlatıyor. Father is strange’deki anne ve baba burada da evli ve anne baba.Zamanınız varsa tavsiye ederim.

  3. Gül says:

    Avukatın kocasının anne ve babası rolündeki oyuncuların oynadığı 2010 yapımı Smile You dizisini izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim mutlu sonları sevdiğim için mutsuz sonla biten izlediğim dizi bir elin parmaklarını geçmez hatta aklıma gelen sadece Rain ve Soju Sub dizisi geliyor ve izlediğim Kore dizileri içinde hala en sevdiğim sıralamasında benim 1 numaramdır bizimkiler Türk uyarlamasını yapmışlar ama bir kaç bölümde bıraktım belki şans vermek isteyenler olabilir ama Koreliler’in oyunculuğunu izleyipte katlanmak benim için zor geldi diyebilirim ve bu günlerde kardeşimle tekrar izlemeyi düşünüyorum bana kaliteli dizi tavsiyesi sorsalar kesinlikle Smile You derdim sayfada arattığımda dizi ile ilgili bir yazınızı görmedim umarım bu dizi hakkında yorumda bulunursunuz en sevdiğim ost veda etmek en iyisi olur

    https://m.youtube.com/watch?v=LoeiqJo41MQ

    • Deli Ajumma says:

      O diziyi izlemedim. Zaten uzun aile dizilerini izlemeye de yeni yeni başladım. Şimdi Life is beautiful izliyorum, o bitince bir bakarım, teşekkürler.

  4. Gül says:

    Ben teşekkür ederim dizi hakkında yorumunuzu bekliyorum bir de neşeli bir video paylaşayım.
    https://m.youtube.com/watch?v=gFYRtJw4cfw

  5. Cemre says:

    Ya bu dizi o kadar iyi bir diziydi kii gerçekten koreliler bu işin hakkını veriyor.52 bölüm kısa geldi yetmedi 2.sezonu yok diye üzüldüm.Diziyi bitirdikten sonra final bölümünü defalarca izledim.Bu arada bence bir şeyini unutmuşsun finaldeki efsane dans sahnesi…Benim şu ana kadar izlediğim en iyi sahneydi resmen orada olmak istedim.Tabii orada da lee joonla jung so min arasındaki etkileşimi görmek çok tatlıydı.Diziyle ilgili tek sıkıntım şuydu :Biraz daha jung so minle lee joon sahnesi görmeyi beklerdim avukat ablanın kaynanasını bile daha çok gördük sinir bozucuydu.Onun dışında zaten jung so min deli gibi hayranı olduğum bir ad kimle oynarsa iyi kimya tutturuyor lee joonla zaten çok yakışmışlar gerçek hayatta da birlikte olmaları çok çok iyi olmuş.Hatta en iyi çift ödülüne aday olmuşlar ama lee joonun asker olmasından dolayı alamamışlar.Bu olaya da üzülmüştüm.Kesinlikle hak ediyorlardı.Bu dizi benim favori beşlimde 2 ya da 3. sırada because this is my first lifela yarışıyor :DD O da çok iyi diziydi.Sanırım jung so minin olduğum tüm dizileri seviyorum.Bu diziyi de herkese öneririm 52 bölüm çok hızlı bitiyor :((

  6. Minnies says:

    Bu dizi çok güzel bir diziydi bayılmıştım.Bu arada senin the smile has lef your eyes dizisi yorumunu çok merak ediyorum…

    • Deli Ajumma says:

      Ben o dizinin Japon orijinalini izlediğim için , Kore versiyonunu izleyemedim. Seo In Guk’u ve Jung So Min’i çok sevmeme rağmen. Kimura Takuya düzeyine ulaşamamıştı Seo. Zaten senaryoyu da değiştirmişlerdi, anlamsız geldi o yüzden. O dizinin orijinali için yazdığım yazıyı Japon dizileri bölümünde bulabilirsin. A million stars falling from the sky olarak geçer.

  7. Melisa says:

    Yanlış anlamalı dizilerden ben de nefret ediyorum. İzlesem mi izlemesem mi hala kararsızım aslında bu dizi hakkında. Ancak şu pandemi günlerinde yapacak bir şey yok oturup izleyeceğim sanırım. 🙂

  8. Elf says:

    Senin önerin olmasa asla denk gelip izleyeceğim dizi değildi ajumma. Bana 52 bölümlük bu tatlı diziyi izlettirin için sağ ol. Dizideki asıl çift çok ageç bir araya gelmiş gibi hissediyorum. Tatlı çiftimiz ayrılmış sanırım bu arada.

    • Deli Ajumma says:

      Evet maalesef ayrıldılar. Ayrı ayrı mutluluğu bulurlar umarım. Teşekkürler okuyup izlediğiniz için .

  9. Sevde Kırgız says:

    Oğlan gerçek babası olmadığını ne zaman anlıycak gerçekten meraktan izleyemiyorum şu an 10. bölümdeyim.Lütfen cevap verinn pleaseee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: