Bir Paralel Yaşam Öyküsü / Welcome 2 Life

Dizinin ilk tanıtımını gördüğümde konu çok hoşuma gitmiş, ama başrolün Rain olduğunu anlayınca “Tüh!” demiştim. Neden mi ? Ben bir türlü Rain dizilerini izleyemiyorum. İzleyemiyordum yani, bu diziye kadar. Gençlik halindeki o sarı saçlar, tipi filan hoşuma gitmemiş demek. Sang Do Let’s Go to School’u yarım bıraktım, Full House’u atlata atlata izledim, Come Back Mister’da bir daha deneyeyim dedim, ilk bölümden geri döndüm filan. Neti arattığınızda baklavalarını sergileyen Hot Rain’i görüyorsunuz hep. Bir de şarkıcı olduğu için tuhaf kılıklarda.

Dinlemeyenlere bir de şarkı söylediği videoyu verelim. İşte şurada.

Ama bu diziye başladım, aaa baktım gayet güzel gidiyor, batmadı bana namca. Bir kaç bölüm sonra bayağı ısındım da, son iki bölümde bu bitsin de Sketch izleyeyim diye düşünürken yakaladım kendimi. Allahtan dizi daha uzun değildi, “Rain Oppa” diye de bitirebilirdim bu gidişle.

Rain dizide önce çıkarcı, alavere dalavereci bir avukat, paralel evrende de namuslu savcıyı oynuyor. Tabii Rain o evrenden bu evrene geçişler yaptı bir süre sonra.

Rain’in dizideki partneri Lim Ji Yeon’u sadece Obsessed filminde izledim. Filmde Song Seung Heon ile oynuyor ve epeyce cüretkar sahneleri var. Şimdi kızın hep o halleri gelecek aklıma dediysem de, aa Tomboy, Erkek Fatma bir kız olarak çıktı karşıma. Hatta kızın yüzünde hal tavırlarında o filmdeki halini aradıysam da bulamadım. Sanki o kız başka, bu kız başka. Dolayısıyla rahat bir biçimde izledim. Kızımız iki evrende de polisti.

Kızın Obsessed’deki hali uzun saçlıydı, daha feminendi tabii.

İkinci erkek Kwak Si Yang’ı One More Happy Ending, Second to Last Love, Fight for My Way ve Clean with Passion for now’da izlemiştim, ama bu dizide daha çok rolü vardı.

Dizide pek çok deneyimli oyuncu vardı ama seri katil rolünü oynayan Shin Jae Ha öne çıkıyordu.

Babası da az mikrop değildi yani !

Hep paradan ve zenginlerden yana olan avukatımız Lee Jae Sang kendisini öldürmek isteyen bir kamyon çarpınca paralel evrene geçti. Bu Kore dizilerinde birini öldürmek istediklerinde herkesin bildiği gibi, bir kamyon gelir son gücüyle çarpar. Artık eşimle aramızda espri konusu oldu. Bakıyoruz bir savcı, ya da avukat, olmadı polis memuru bir işi fazlaca eşeliyor, ” Geliyor kamyon” diyoruz.

Fakat paralel dünyada eski sevgilisi eşidir ve bir kızları vardır. Kendisi de masanın öteki tarafında, savcıdır. Önce paniğe kapılsa da sonra o sevgi dolu ortama alışır. Tabii bu arada kendi dünyasında komadadır. Bu dizi bana Life on Mars’ı anımsattı çokça.

İşte elinde çekiçle kafa kıran bir seri katil vardı. Her iki dünyada da kötü adamları yakalamaya çalıştı ekip. Tabii Rain’in esas dünyasında kızı elde etme çabası da vardı. Bazı mantık hataları yok değildi, ama dizinin sevimliliğinden onları görmezden geldik, sonuna kadar zevkle izledik.

Dizinin toplu müzikleri şurada.

Bir tanesini de görüntülü verelim, bir fikir edinmek isteyenler için. Şurada.

P.S Rain’in dudakları kalemle çizilmiş gibi değil mi ya ?? 🙂

You may also like...

2 Responses

  1. Nur says:

    Hazır Rain’e alışmaya başlamışken 2010 yapımıThe fugitive plan b adlı dizisini de izlemenizi tavsiye ederim 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: