Klişeden Klişe Beğen / Clean With Passion For Now

Hemen hemen her türlü Kore Dizisi klişesini bulabileceğiniz, öte yandan oyuncuları itibarıyla suratınızın orta yerinde aptal bir sırıtmayla izleyeceğiniz bir dizi Clean With Passion For Now.

Dizi 16 bölüm olarak JTBC kanalında oynadı. Yönetmeni No Jong Chan Personal Taste dizisinin yönetmeni. Senarist ise Han Hee Jong. Ama dizi yine bir webtoon’dan alınma , onun yazarı ise Aengo. Dizi yayınlanma açısından şanssız bir diziydi, ikide birde maç yayını Christmas gibi nedenlerle kesintiye uğradı. Ama biz izleyenleri başrollerin sevimliliği nedeniyle, diziyi bırakmayıp izlemeye devam ettik.

Başrollerde sevimli dev adam Yoon Kyun Sang ve minnak prenses Kim Yoo Jung ile, ikinci erkek rolünde Song Jae Rim vardı.

Dizi Misofobisi olan ( mikroplardan korku ) temizlik hastası bir chaebol torunu ile ( Yoon Kyun Sang ) hemen hemen her Kore Dizisinde rastladığımız dağınık, hatta pis bir eski sporcu kızın ( Kim Yoo Jung ) tanışması ve aşkını anlatıyor. Song Jae Rim ise kızı geçmişten tanıyıp aşık olan, psikolog bir genç, aynı zamanda çocuğun psikoloğu.

Şimdi başrol erkeğin, özellikle de chaebol yani zengin bir kişi ise, hastalıklı, ya da arızalı olması Kore Dizilerinde çok sık rastlanan bir klişe. Hatta ben chaebolleri anlattığım seride bunun için ayrı bir bölüm ayırmıştım. İşte şurada. Yoon Kyun Sang bu karakteri oynanabilecek en üst düzeyde oyunculukla canlandırdı. Artık sorunlu karakterlerden bıkmış olan ben bile, mimiklerine hayran oldum. Diziyi izlemeye devam etmemde Yoon Kyun Sang’ın rolü büyüktür. Kendisini daha önce Pinocchio ve Doctors’ta izlemiştim. Six Flying Dragons’u uzunluğu nedeniyle izlemezken The Rebel’deki performansını türü nedeniyle izlemekten kaçınmıştım. Ama bu diziden sonra The Rebel’i izleme listeme koydum. BU dizi Yoon Kyun Sang’ın ilk romantik komedi başrolü.

Minnak kızımızı ise Moonlight Drawn by the Clouds dizisinde izlemiştim, sevimli, şeker bir oyuncu olduğu kanaatindeyim. Kariyerine çok erken çocuk oyuncu olarak başlamış olması da oyunculuğuna çok şey katmış. Daha beşinci sınıftayken 13 dizi ve 15 filmde oynamış bulunmaktaymış.

Yaş deyince Yoon Kyun Sang ve Kim Yoo Jung arasındaki 12 yaş çok söz konusu oldu. Kim Yoo Jung’un önceki dizisinde Park Bo Gum ile gayet masum öpüşme sahneleri göz önüne alındığında bu dizide yaşça büyük oyuncuların bile öpüşmediği kadar öpüşmesi, bazı hayranlarının kalbini kırdı. Açıkcası ben hem erkek hem de kadın söz konusu olduğunda yaş farkının çok açılmaması düşüncesindeyim. Bir kere aynı dönemde yaşamadığınızdan o çocukluk ve gençlik anılarını paylaşamıyorsunuz ki bu bence bir ilişkide çok tatlı bir unsuru kaçırmanıza yol açıyor. Öte yandan aşk ferman dinlemiyor, değil 12 bazen bakıyorsunuz 20-30 yaş farklı çiftler aşık olup, mutlu mutlu yaşayabiliyor. İhtiyaçlar farklı olabiliyor falan da filan. Yani demem o ki pek de önyargılı olmamak gerek. Bu dizide bizi ilgilendiren kimya ise bence taşa taşa mevcuttu. Çocuğumuz zaten komik ve sevimli, az da çocuksu bir tip. Evinde beş kedisiyle mutlu mesut yaşıyor. Kedi seven erkek denildi mi bir durun orada derim. Kedi seven erkekten hatta insan kötü insan olmaz bence. Hele de beş kedi.

Şu surata bakar mısınız nasıl çocuksu ve komik ?

Yoon Kyun Sang sanırım diziden önce biraz kilo almış. Gerçi bazen normal bazen de kilolu göründü gözüme, ama boy 1.92 filan olduğundan hemen genç irisi kategorisine giriveriyor. O yüzden aramızda adı Tosun Paşa’ya çıktı. Bazılarımız ise Ponçik Deve, Yavru Panda filan demeye başladık. Aslında Kore’de takma adı Sibirya Husky’siymiş. Mavi gözlü de değil, ama neden bu adı verdiler bilmiyorum. Sevimliliğinden olsa gerek.

Kızımız ise ufak tefek Karamürsel Sepeti. Birlikte görüntüleri de çok sevimliydi dolayısıyla. Aralarında 30 cm’lik boy farkı varmış. Tabii kim yoo Jung platform kullanmak zorunda kalmış. Yalnız başrol uzunca bile olsaydı 1.92 boya yetişmek zor olacaktı bence.


İkinci erkek Song Jae Rim’i çoğumuz We got married programında Türkiye gezisi ile hatırlar. Ben kendisini sanırım bir tek Flower Boy Ramyun Shop dizisinde izlemiştim. Ama bu dizide beğendim, bundan sonra oynayacağı dizileri izlerim. Orijinal webtoon’da Song Jae Rim’in rolü yokmuş, diziye koymuşlar. Jae Rim daha önce The Moon Embracing the Sun dizisinde Kim Yoo Jung ile oynamış, ama sahneleri pek kesişmemişmiş.

Dizinin yardımcı oyuncuları da sevimli ve akılda kalır karakterler çizdiler.

Başrol ve ikinci erkeğim bromans sahneleri de pek komikti.

Dizide arızalı başrol klişesinden başka klişeler de vardı. Örneğin Çocukluktan Tanışma Klişesi. Bizimkilerin çocukken nasıl tanıştıklarını anımsamak bile istemiyorum, çünkü misofobisi olmayan biri için bile iğrenç bir sahneydi. İkinci erkekle kız da önceden tanışıyorlardı.

Başrollerin aileleri arasında düşmanlık klişesi vardı. Eskilere dayanan bir problemin çıkacağını daha ilk bölümlerden sezmiştik.

Tabii olmazsa olmaz dizi sonunda drama sarma olayı oldu yine. Çocuğa kamyon bile çarptı, daha ne olsun. Bitmeye iki bölüm kala ayrılma klişesi de vardı ve olmazsa olmaz buluşmadan önce iki yıl ayrı kalma klişesi de. Açıkcası ben bu ayrılma ve ayrı kalma olaylarını oldum olası sevmedim. Bir de ayrıldıktan sonra hiç haberleşmezler, ama birbirlerini ölesiye seviyorlardır yine de. Hep birbirlerini düşünürler, aşıktırlar, ama bir e-posta bir sms bile atmazlar. Sonra uçaktan iner ve doğruca sevgililerinin yanına giderler. Hatta bazen tesadüfen sokakta filan karşılaşırlar. Sizce de sıkmadı mı bu saçmalık ???

Bu arada çiftimizin sahne arkası videoları da çok izlendi. Çünkü sette de kimya devam ediyordu. Özellikle Yoon Kyun Sang’ın öpüşmelerden filan ne kadar etkilendiğini görünce, aralarında bir şey olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Kim Yoo Jung ise çocuktan daha rahattı bu sahnelerde. Bir sahnede çocuk resmen ağladı bile. Ay bence aşık oldu Tosun Paşam 🙂 İşte o sahne.

Sahnede çalan o müziği anımsadı hemen sevenler. En çok sevdiğim parça, özellikle nakarat kısmına bayılıyorum. Huh Gak’ın Cosmos’u. İşte şurada.

Tüm parçalar ise şurada.

Tüm parçalar ise şurada.

Ben Yoon Kyun Sang’a Doctors’ta bayılmış ve onda çok büyük bir romantik komedi potansiyeli olduğunu hissetmiştim. Şimdi ise iyice emin oldum, bundan sonra tarihi, polisiye filan çekmesin, hep romantik komedide oynasın, ne güzel seviyor öyle ! 12 yaş fark olmasına rağmen, eğer gerçek hayatta da de sevgili oldukları haberini duyacak olursam, çok da sevinirim. Onlar ve beş tane kedileri mutlu mesut yaşarlar, ne güzel olur.

You may also like...

7 Responses

  1. uçar leyli says:

    Yoon Kyun Sang ilginç bir oyuncu. İlk defa izledim. Başta pek de önem vermiyordum ama birkaç bölüm sonra acayip bir etki yarattı, tam da tanımlayamıyorum, ama şu an Pinocchio’yu izliyorum ve sadece onun sahnelerini bekliyorum diyebilirim. Bu diziye dönersek dağ gibi adamın misofobisi olması baya komik sahneler izlememizi sağladı, gerçekten ilk bölümlerde kahkahalarla güldüğüm yerler oldu ama komedi unsuru giderek kayboldu dizide. Neyse ki Yoon Kyun Sang’a tutulduktan sonra pek umursamadım 😀

  2. erde says:

    bayılıyorum şu analizlerine gerçekten çok güzel yapıyorsun.?

  3. bülent says:

    sonunu daha güzel bağayabilirlerdi. kız yine temizlikçi oldu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: