Sonu başından belli olan dizi / Kill It

İşte bu yüzden en başta “Acaba izlemesem mi !” diye düşünmüştüm, ama ilk bölümü izleyip bir şans vermek istedim yine de. Baktım çift uyumu iyi, çocuk yakışıklı, kızın hoş bir havası var, üstelik 12 bölüm, bizim yobo ile birlikte izlemeye başladık. Araya giren bir gezi nedeniyle de son bölümü ancak dün izledik. Dizi aynen beklediğim gibi sona erdi.

Dizi OCN’de oynadı. Senaristleri Son Hyun Soo and Choi Myung Jin adlı iki kişi, ama toplasan bir kişi etmez. O kadar sallanıyordu ki senaryo bitirene kadar ” Yok artık!” ” Daha neler !” diye diye izledim diziyi. “E bıraksaydın o zaman, ne diye izledin?” diyeceksiniz, e siz de haklısınız, ama benimki kamu görevi, izleyeceğim ki size aktarayım 🙂

İşte efendim Jang Ki Young ki kendisini daha önce Go back Couple ve My Mister‘da izledim, Beautiful Mind ve It’s Ok That’s Love‘da da varmış da, hiç anımsamıyorum, The Greatest Wedding‘de de oynamış, hayret 1.87’lik adam hiç dikkatimi çekmemiş, yeni çıkış yapan oyuncu rolü aldı Come and Hug me ile. O diziyi izlemedim. Hem dram olduğu için, hem de başrol kızdan çok hoşlanmadığım için. Diziye bir şans vermeyi de düşünmüyorum bundan sonra, beyimizin nunalı dizisi başlayacak yakında onu izlerim.

Kim Soo Hyun (Jang Ki Young) yetimhanede yetişmiş, sonra öldürülecekken katili tarafından tetikçi olarak yetiştirilmiş bir genç. İşte biz niye öldürülmek istenmiş yavaş yavaş onu öğreniyoruz. Veteriner görüntüsünde birer birer adamları indiriyor. Nedeni de gerçek ailesiyle ilgili sırları ona iş veren kişinin öldürdüğü adamlar karşılığında peyderpey söylemesi.

Geçmişte onunla aynı yetimhanede bulunan Do Hyun Jin (Nana ) dedektif. Onu evlat edinen ailesi çok zengin. Ama çocukluktan getirdiği kırıklıklar var.

Böyle söyleyince mantıklıymış gibi geliyor da, işte sonra ipin ucu kopuyor. Jang Ki Young yetimhanedeyken numaralı çocuklar var. Bizimkinin numarası da 88. Kendisini öldürmesi gereken Pavel adlı tetikçi ( David Lee Mc Innis oynuyor bu rolü, yarı Koreli karizmatik oyuncumuz) onu da zorla tetikçi yapıyor. Jang Ki Young’ın gözleri aslında mavi, ama lens takıyor. Kız da polis olmadan önce Rusya’da bale okumuş ve dart konusunda uzman. Ay yazarken bile gülüyorum, saçmalığa bak. Kızın üvey babasının yetimhaneyle doğrudan ilgisi çıktı. Bu kızı evlatlık almış kendi kızı kanserden ölünce, karısı kafayı yedikten sonra, al bu senin kızın diyerek. Çocuğu da kendi kızına kemik iliği vermek için yetiştirmiş, ama anlaşılan o ki ilik işe yaramamış. Çocuk aslında kendi oğlu. Bir çok çocuğu zengin insanlara organ kaynağı olsun diye yetiştirip, gerek olunca organlarını alıp öldürüyorlarmışmış. Hansol’de de işler karışınca çocukların tümünü öldürmüşler.

Haa bir de çocukken dedesinin cinayetine tanık olan Seul Gi diye zengin bir kız var, (Noh Jung Eui ) Pavel’in öldürdüğü adamın torunu (Sonra o kız da başka biri çıktı ) Bu kicibenin apartmanında oturmaya başladı bizim ikili. Alt katta da veteriner kliniği. Bu arada işte geri dönüşler oluyor biz yetimhanede olan biteni, taa çocukluktan tanışma hikayesini izliyoruz.

Dizi başnda böyle Healer‘ı anımsatan sahneler oldu.

Olmazsa olmaz siyah şapka her daim kahramanımızın kafasındaydı tabii 🙂

Hansol Yetimhanesinde olan bitenin, numaralı çocuklar yetiştirilip, öldürülmesinin günümüzde de devam ettiğini öğrendik. Bu kez amaç bu işin önüne geçmek oldu. Ama biz bu arada debelenip duruyoruz, kim kimdir, neden bu oldu neden şu oldu diye. Dizinin iki önemli kızı var, birine aşık çocuk, diğerini kız kardeşi gibi seviyor, hepsinin de Hansol yetimhanesi ile ilgisi var.

Bu arada kromozomlarıyla oynanmış çocukların bazen mavi gözlü olduklarını öğrendik, ama ilk bölüm hariç bir daha Jang Ki Yong’ı mavi gözlü görmedik.Yıllardır lens takan bir olarak lensin kayması, düşmesi, uçması, göze batması, lens ilacı, tetikçi gibi bir olduğunda odaklanmanın zorluğu ahahah ay yani neye takıldın diyeceksiniz, ama neye takılmadım ki ?

İşte daha fazla anlatmayayım, anlattıkça iyice saçmalaşıyor öykü. Dizinin sonu da mutlu bitmedi tabii ki. Niye bitsin ki, adam katil zaten. Dizi sonu da çok abartılı ve saçmaydı. Nana’yı Choi Jin Hyuk ile oynayacağı dizide Temmuz ayında izleyebilirsiniz. Jang Ki Yong da söylediğim gibi Nuna Romans‘ta oynayacak. Onları bekleyin derim 🙂 Size bir dizi müziği vereyim. işte burada.

You may also like...

14 Responses

  1. Dilek says:

    İlk bölümü izleyip bırakmıştım. Ama şu siyah şapkalı maskeli resimleri gördükten sonra dayanamayıp izleyelim geldi. 12 bölüm olduğunu bilmiyordum bu da bir avantaj. JKY askerden yeni dönmüş JCW ile aksiyonu komedisi bol bir dizide oynasa da izlesek?. Kadın karakter gençlerden biri olsun ya da hiç olmasın tabiki ??

  2. bülent says:

    beğenerek izlemiştim. anak sonu böyle bitmemeliydi. .

  3. Nursen says:

    ouroboros diye bir japon dizisi vardı yetimhane hikayesi ordakiyle aynıymış. Ama o diziyi çok beğenmiştim ben.

  4. Ruhsadan inciler says:

    Yani aslinda cok cok merak ettigim bir diziydi trailer falan cok guzeldi ama senaryo vasatsa hic girmem ben o işlere ?

  5. Esra says:

    Dram diye bakmıyordum, iyi ki bakmamışım bu neee ??? Okurken yoruldum ve ne nedir hiçbir şey anlamadım. ?

  6. evsen says:

    Diziyi izlemeyi reddediyorum çünkü Jang Ki Young ‘u n my mister’den sonra başrollüğe geçiş filmi bence bu ve genellikle geçiş filmleri çok özgüvenli olmuyor. hele hele beklenen başrol search www den sonra çıtam çok yükseldi çok daha iyi bir rolde izlemek isterim.
    Lens konusuna kafa yordum; Aslında Koreli aktör ve aktrislerin neredeyse tamamı lens kullanıyor çekimlerde. Ben malezya’da yaşıyorum pek çok koreli ile tanıştım günlük hayatta da kullanıyorlar çünkü gözleri siyah ve küçük, büyük görünmesi için siyah lens kullanıp göz çemberlerini büyük gösteriyorlar. bazen yakın çekimlerde belli oluyor bu. reel hayatta gerçekten korkunç bir görüntü.. Mavi lens kullanılmama sebebi alttaki siyah çember çok küçük kalıyor ve çok bariz oluyor lens olduğu belki bundandır.

    • Deli Ajumma says:

      Bu dizide mavi lens kullanımı zaten organ nakli için üretilen çocuklarda sık rastlanan bozukluk olarak belirtilmişti. O çekik ve bence güzel gözlerini beğenmeyip, ameliyat olmaları, lens takmaları filan önyargılarını kıramamalarından. Halbuki ameliyatsız gözleri daha çok seviyorum ben.Jang Ki Yong’ı belki bir kez daha izleriz bu yıl, bir film angajmanı var 2020’de , 2020 sonu ya da 2021 başı askere gider gibi geliyor. İki yıl bekleriz 🙂

  7. Eslem says:

    Sonu mutlu biten kore dizisi yok mu allah aşkına. Ben yeni izlemeye başladım. Neye elimi atsam kotü son. Bu diziyide 2 bölüm izledim sevdimde :((

  8. Fözödö says:

    Müstehcen sahneler var mi acaba? Ailemle izlemek istiyorum da :’)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: