Kore Dizilerinde En Sevdiğim Sahneler / İkinci Bölüm

Ben aşık erkekleri izlemeye bayılırım. Kıskanç erkekleri de. Aşık kıskanç erkekler en sevdiklerim.  Benim sevdiğim aşıklar şıpsevdi olmamalı. Bir kez sevdi mi dönüp de başkasına bakmamalı. Aslında aşkından ağlayıp sızlayan erkeklere de bayılıyorum. Dolayısıyla benim en sevdiğim sahneler içinde aşkından yanıp yakılan, kıskanç ve duyarlı  erkekler baş sırada.

Efendim konu aşka gelince aşık erkek çok. Ama çocukluktan yaşlanana kadar seven, gözünün ucuyla bile başka kadına bakmayan, üstelik ünlü ve zengin bir oyuncuyken bunu yapan My Love Eun Dong başrol erkeği Jo Jin Moo benim enlerim arasında ilk sıralara girer. O dizide de çok sevdiğim bir kaç sahneyi izlemek için ara sıra bölümleri karıştırıyorum tabii. İşin ilginci şu ki izleyenler bilir. O dizinin üç çift başrol oyuncusu vardı.Çocukluktan tanışan  çiftimizin çocukluklarını ayrı, gençliklerini ayrı, olgun hallerini ayrı çift oynamıştı. Çocukluk çiftini ayrı sevmeme rağmen benim favorim tabii ki Joo Jin Mo’lu bölümler. Ajussi laf aramızda İngilizce’de “hunk” tabir edilen damızlık klasmanına giriyor. O kadarla kalmayıp iyi oyuncu olması, gay bir kralı bile inandırıcı bir biçimde oynaması ve o rolü izledikten sonra aşık erkeği dibine kadar yansıtması takdir edilesi. Bu diziden seçtiğim ve linklerini vereceğim ( Bu arada küçük bir açıklama yapayım. Bu linkleri doğrudan yapıştırmamamın nedeni telif hakları zımbırtısı yüzünden. OST linklerini de keza öyle ) bölümler de bu diziyi izlemeyenleri heveslendirir umarım.

Sevgilisini uzun bir süredir bulamayan Joo Jin Mo dizideki adıyla Park Hyun Soo, hayalet yazar olarak tuttuğu Eun Dong / Kim Sarang’ın evine gider. Tabii ki onun kaybettiği sevgilisi olmasından şüpheleniyordur. ( Burada klasik hafıza kaybı hikayesi var ) Eun Dong’u görür ve ağlamaya başlar. İşte burada.

Dizide bir asansör sahnesi vardır, o da pek hoştur. Bu Kore Dizilerinde asansör sahneleri pek çok, sahi yazmış mıydım ben o sahneleri, yazmadım mı, yazayım 🙂 İşte o sahne. 

Sahnenin devamında diziden diğer sahneler de var. Bazılarını daha uzun olarak verdiğim sahneler.

Dizinin müzikleri de harikadır. Özellikle Kim Dong Ryul’un söylediği Should I say I love you again. Bunu pek çok başka şarkıcı, idol de söyledi.  Hatta Emergency Couple’da da Choi Jin Hyuk eski karısına söylemişti pişmanlıkla. o da işte şurada.  Bu da o diziden hoş bir sahnedir.  Diziyle ilgisi yok ama hadi Hong Ki versiyonunu da koyalım FT Island ve Hong Ki severler için 🙂 Ay hızımı alamadım bu da Yoochun versiyonu.  Genizden, boğuk, seksi . Aloo Cassiopeia orada mısın ?

Neyse biz devam edelim. Bu kız illaki dizinin bir bölümünde hatırlayacaktır.  Hafızası yerine gelir ve telefonda Oppa , Hyun Soo oppa diye bağırınca, oppası hemen sevgilisine koşar. Yağmurlu bir gündür, Joo Jin Mo şemsiyeyi elinden atar, gözyaşları içinde sarılırlar. İşte o karşılaşma sahnesi.

Bir de birlikte oldukları sahne vardır. O sahne de çok izlenilesidir. Joo Jin Mo odaya gitmekle gitmemek arasında büyük savaş verir. Gider geri döner. En sonunda tekrar  gideyim ben en iyisi dediğinde bir bakar ki kız da merdivenlerde oturmuş gelmenin hesabını yapıyor. Güzel sahnedir.  İşte o da şurada.

Ah o dizide bu çifte ne haksızlık yapılmıştı. Koca olacak bir ikinci adam vardı, kızı ve çocuğunu resmen adamdan çalmıştı. Çocuğun kendinden olduğunu öğrendiği sahne de izlenmeye değerdi.

Bitirmeden çocukluk ve gençlikten de iki sahne verelim. Gençlikten telefon kulübesi öpücüğü sahnesi.

Çocukluktan da tanışmaları sahnesini içeren video. Bu arada Junior çok iyiydi. Kızın çocukluğunu oynayan Lee Ja In de. Şu sevimliliğe bakar mısınız ?

 

Karizmatik aşık adam deyince Hotel King‘te Lee Dong Wook’un çizdiği karakterin akla gelmemesi imkansız.  Pek çok izleyici Lee Dong Wook’u Goblin’deki Azrail rolüyle tanıdı. Ama bence Hotel King izlemeyen onu ve oyunculuğunu tam olarak anlamış sayılmaz. Dizinin 32 bölüm olması  ve dram olarak geçmesi sizi korkutmasın Wookie her sahnenin hakkını veriyor sağolsun.

Lee Dong Wook dizideki adıyla Cha Jae Wan başlangıçta kızı kardeşi sanıyordu. Öyle bir durumda bile kıza aşık olmuş gibiydi. Ya da hadi kıyamıyordu diyelim bari. İşte kız kendisini sevmiyor sandığında  ağlayarak “Seni seversem ölür müyüm?” diye sormuş, Cha Jae Wan da gözyaşları içinde   “Hayır, seni sevmesem ben ölürüm.” diye cevap vermişti. Aman ne sahneydi yahu. 10. Bölümdeydi. İşte şurada. 

Dizi entrikası bol bir dizi olmasına rağmen. Tutkuyla dolu aşk sahneleri de bol olan bir diziydi. İşte bir sahne.  Kız Lee Dong Wook’u bulmuş öpüp duruyor doğal olarak 🙂 Bizim çocuk da ne kaçtıydı ama. Bu videoda çocuğun yaralarını ve dizi için yaptıkları fake dövmesini de görebilirsiniz. Ben bayılmıştım o kanatlara. Bir de arkadan sarılma var bonus olarak.

Kız otelin sahibi olduğu halde bir süre sonra otelde çalışmaya başlamıştı. Çöplerin içinde müşterinin kaybolan kağıdını ararken beyimiz gelip duruma müdahale etmişti. İşte o sahne.  Dizi müzikleri de pek hoştur, en sevdiğim parçanın videosunu da koyayım.

Bugünkü son sıra dışı aşığımız Ji Chang Wook olsun. Uzun olduğu için izlemediğim Empress Ki’yi bir tarafa bırakırsak -aslında o diziyi de izleyemediğime üzülüyorum. Çünkü orada da çok hoş bir karakter çizmiş gibi görünüyor- bence en iyi performansını Healer’da gösterdi. O diziden en sevdiğim bölüm hasta olduğunda kızın evini ziyarete gitmesi, kızın üşüyen çocuğu ısıtması , çocuğun kendine gelince git demesi, kızın gitmemesi, öpüşme sahnesi, sonrasındaki yatak sahnesi, sabah uyanmaları,    saç kurutma sahnesi,  çocuğun sevgi kelebeği olduğu sonraki sahnelerdir.  Bu sahnelerin bir de sahne arkası sahneleri var. Onlar da pek komik.  Hayır çocuk kimi bulsa mayışıyor kardeşim, bu nedir 🙂

8. Bölümdeki öpüşme sahnesini de koymasak olmaz. Ayrıca ben kızın ben senin kim olduğunu gayet iyi biliyorum mealindeki konuşmayı yaptığı şu sahneyi de pek severim. Sahnenin başında kızı nasıl kıskanır ve sonrasında tansiyon nasıl yükselir.

Aşıklarımız da,  sahnelerimiz de çok. Bugünlük de bu kadar olsun, yarın yeni aşıklar ve aşklarla  devam etmek üzere.

You may also like...

2 Responses

  1. Ezgi says:

    Merhaba, Ji chang wook’un Healer’daki rolü çok güzeldi, katılıyorum. Hatta onu ilk orada görmüş, oyunculuğuna ayrı karizmasina (standart bir karizma değil bu gerçekten) ayrı vurulmuştum. Ondan sonra da sırayla bütün dizilerini izledim zaten. Çocuk sanki rol yapmıyor yaşıyor ve yaşatıyor. Her rol aldığı dizideki partnerine karşı öyle bir yaklaşımı var ki sanki gerçekten aşık. Duyguları en iyi yansıtan ve ifade eden aktör diye düşünüyorum. Içi gidiyor resmen bakarken.. Zaten genç jenerasyondan en çok Ji Chang Wook ve Jung Il Woo’yu bu konuda yetenekli buluyorum kendi adıma. Ama duyguları yansıtma konusunda galiba kimse Chang-wook’u geçemez..
    Onun dışında Empress Ki’yi kesinlikle öneririm. Evet uzun ancak her saatinize değiyor.. Karakter olarak muhteşem değildi, hatta imparatorice almış yürümüş, kadına (Ha Ji Won) aşık oldum, kadın oyuncularda açık ara öne geçti bende fakat Ji Chang Wook yine rolünün hakkını vermiş ve asıl vurucu olan tarafsa Ki’ye olan aşkı… Inanilmaz bir sevgi, inanılmaz bir bağlılık, yok artık koskoca imparator yani dedirten cidden ve daha güzel olan tarafıysa gerçek olması. Araştırmalarıma göre gerçekte de Togon Temür yani imparator, Ki’ye bu kadar aşıkmış, öyle ki yasak olmasına rağmen kadını imparatoriçe yapıyor.. Ve bu kadar muhteşem bir aşkı da Ji chang-wook’tan güzel oynayan çıkar mıydı şüpheliyim.. Kısacası annesinin ellerinden öperim, çok güzel çocuk yapmış. ?
    Sevgiler…

    • Deli Ajumma says:

      Empress Ki’yi bana Joo Jin Mo izletemediyse,Ji Chang Wook hiç izletemez. Aslında 3 başrolü de çok severim. En çok da JJM’yu, ama diziyi izlemek içimden gelmiyor. Başlarda Tarihi dizi ve uzun diye izlememiştim. Şimdi hem tarihi hem uzun diziler izlemeye başladım, ama yine de EK’yi izlemeyeceğim sanırım. Ji Chang Wook’un son partnerini de hiç sevmiyorum. Onun için son dizisi de güme gidecek gibi duruyor, benim açımdan. 87’lilerden oyunculuk açısından en sevdiğime gelince Joo Won. Hepimize iyi seyirler, çok teşekkürler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: