Aman doktor, canım kuzum doktor, derdime bir çare , Emergency Couple

 

ec15

Acil servis , en bir sevdiğim

Doktorlu dizileri oldum olası severim. Üstelik hipokondriyak ( Hastalık hastası ) olduğum halde ve belki de biraz bu yüzden. Hastanedeki dosyalarımda atopik bünye diye doktorların gözüne gözüne sokulacak uyarılar da vardır öte yandan. Bunun içindir ki neredeyse hemen her hastalık ve tedavisi hakkında bir çok bilgiye sahibimdir. Doktora gittiğimde ilk dakika içinde doktorların normal hasta terminolojisinden, tıp terminolojisine geçip, “Sektördensiniz galiba” dediği aynıyla vakidir.

Kore Dizileri içinde özellikle doktorlu olanları seçip seyretmedim ama. Zaten Emergency Couple ve Lee Sun Gyun, Hwang Jung Eum, Lee Sungmin’li Golden Time haricinde başka doktorlu dizi de seyretmedim. Çünkü bunlar Batılı örnekleriyle karşılaştırıldığında çok hafif kalıyorlar. İnsanın içi ürpermiyor bile. Bir E.R, Bir House MD, bir Grey’s Anatomy değiller doğal olarak. Bunlar yine bizim sevimli Koreli oyuncuları ve sabun köpüğü aşklarını lay lay lom izleyeceğimiz Kore Dizileri.

Emergency Couple 2014 yapımı ve 21 bölümlük bir dizi. Eğer hastalıklar filan olmasaydı 21 bölüm çekecek bir şey bulamazlardı. Bu sündüre sündüre 41 bölüm de olur, neyse ki tadında bırakmışlar. Bizim çakma doktorlar dizisi gibi uzatıp, yaz aylarında günde üç öğün servis de etmiyorlardır.

ec1

Acil Servis first lead, second- lead kadın ve erkekler tikinci kız Clara hariç tam kadro

Eskiden evliyken mutsuz olup boşanmış, ikinci kez karşılaşmış çift konusunda bu ikinci dizim. İlki tabii ki Cunning Single Lady’di. Bu dizide de aynı tarz hödük ve yalnızca kendini haklı bulan erkek eş prototipi Choi Jin Hyuk’ta vücut buluyor. Aynı Joo Sang Wook gibi bu da çok sevimli Allahtan. Her ne kadar arada şunun ağzının ortasına yapıştırıvereyim isteği duyuyorsanız da, bu türler sevimli olduklarından bir süre sonra yüreğinizin yağını eritiyorlar, gülümsemeye başlıyorsunuz. Zaten dizinin ortasından itibaren de pişmanlık moduna geçiyorlar, ardından da kıskançlık belirtileri baş gösteriyor. İşte o zaman dizi tadından yenmeyecek hale geliyor.

ec6

Gencecik evlenmişler, deneyimsiz,şapşallar henüz.

ec9

Kavga gürültü başlamış

 

 

ec14

Kız çocuğun hayatını bile kurtardı, ne kadar kızsa da.

Boşandıktan sonra tıbbı bitirip, aynı hastanenin acil servisinde çalışmaya başlıyorlar. İkinci kadın ve erkek oyuncular da servis şefiyle, intern doktor.

ec10

Şef kalın kafa dedi dedi, gidip aşık oldu salak.

Cadı anne, anlayışlı kayınpeder modeli bu dizide de var. O kadından zaten bir hayır umulmaz, insanı delirtiyor. Her yerde karşısına çıkıyor insanın.

cadı

Cadılar cadısı kaynana

dad

Baba kızımıza çok yardım etti. Madem hasta olacaktın, kızdan ne boşandın vaktiyle 🙂 Kız yine çok çektirmedi, ben olsam iyice sürünmüştün.

ec13Şefe gülümsedi diye ucuz gülüş demeler bir şeyler. Bir de çatıya çekip başka heriflerin önünde gülümseme, onlara sarılma bla bla deyişi vardı, çok komik ve hoş bir sahneydi. Haa bu arada kendisi de görücü usulü randevuya çıkıyor annesinin isteğiyle, ama eski karısı yapamaz, kendisine her bir şey mübah!

Bu arada başrol kızımız A Frozen Flower’ın kraliçesi. Aslında bu beni epeyce zorladı diyebilirim. O sahneler de akla gelmeyecek sahneler değil. Ne zaman kızın yüzüne baksam, Jo In Sung ile yiyişmeleri gözümün önüne geldi. Ben Running Man seyretmiyorum henüz, bilindiği gibi programın  kadın üyesiydi. Ama o filmi unutturacak bir şey olduğunu da sanmıyorum. Bu kız o sahnelerden tüm filmleri ve dizilerinde çekecek bence. Çok cüretkar sahnelerdi çünkü.

ec12

İyice yola gelmiş beyimiz 🙂

 

 

ec8

 

 

 

ec2

Hep didiştiler, tepiştiler, hem de birbirlerine yardım ettiler. O kadın benim kadınım diye ortalığı yıktı Choi Jin Hyuk 🙂

ec5

Burrito olmuş 🙂 Kızın köprücük kemiğini çatlattı, sonra da ağzına besledi şapşal 🙂

O kadar içerseniz olacağı buydu, zaten oğlan iyice dellenmişti 🙂

ec4

 

 

Şimdi ben bu ikinci erkeklerin sonuna kadar gitmesine sinir oluyorum,  ya bir noktada geri çekil be kardeşim. Gördün, o yoca onun yocası, artık iş bitmiş, sevişmişler öpüşmüşler zaten de eski karısı hala yirminci bölümde evinin önüne gidip, yirmibirinci bölümde ben dün akşam eve kadar geldiydim de, işte ama bilmemne diye açıklamalar yapmanın alemi ne? Üstelik buradaki second lead’in de yanında başrol kızdan güzel fıstık gibi bir hatun var, gülünce yüzünde güller açıyor. Ben bu senarist kafasını anlamıyorum. Sonunda zoraki öteki karaktere yamamalar bilmemneler oluyor, hiç de gerçekçi olmuyor. Bu second lead Pinocchio’da PD’ydi. Severim aslında tipi, ama akıl var mantık var bi Choi Jin Hyuk’a bak, bir kendine ajussi, Bak yine sinirlendirttim kendimi.

ec7

Bu arada Choi Jin Hyuk, JYJ’in Jaejoong’uyla aynı dönemde ( 31 Mart ) askere gitti, daha epeyce zamanı var garibimin. Bir de orada dizindeki eski bir sakatlıktan dolayı ameliyat oldu,  eğitimde iyice kötüleşmiş çünkü. Sevenleri yolunu gözlüyor. Bu dizide köpek yavrusu gibi, o saçlar alnında, çekse şunları diye aklımdan geçirmiştim, askerde tabii değişiyor idollerimiz ve de oyuncularımız. Buyrun :

( Edit:  Beyimiz askerliğini bitiremeden çürüğe çıktı, ama askerlik süresi sonuna kadar da ortalıkta görünmedi, sonra bildiğiniz gibi ünlü The Tunnel )

ec3

Prof rahibi görmüşler, aman da pek iyi geçiniyoruz biz, numarası yapıyorlar.

Dizi doktor dizisi olunca ilan-ı aşk da steteskopla oluyor, bak kalbim nasıl atıyor senin için diyerek 🙂

kalp

 

Sonuç olarak Choi Jin Hyuk hayranları gece üçe dörde kadar oturup diziyi  iki günde bitirebilir. Kızımız azıcık  nuna görünüyorsa da, Jin Hyuk’un  sevimli köpek yavrusu halleri için gideri var 🙂

Bir de beyimizin kızımıza ünlü Kim Dong Ryul şarkısı söylediği sahneyi servis edelim. İşte şurada 🙂 Şarkının gerçek sahibi de pek güzel okur, işte o da şurada 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: