Çözmek istemeyeceğiniz bir puzzle / One Million Stars Falling from the Sky

Şimdiye kadar on yüz milyon bin Kore Dizisi izledim, hiç birinde ağladığımı hatırlamıyorum. Bazı sahnelerde gözlerim dolmuştur belki, ama ağlamadım. Bir Japon Dizisinde ağlayacağım da hiç aklıma gelmemişti. Dizi içiçe geçen ve yavaş yavaş çözülen gizemiyle aslında bir dram. Kore Dizileri içinde de izlediğim dram sayılıdır. Dur bakayım;  That Winter The Wind Blows, Missing You, Snow Queen, Secret  geldi ilk aklıma, onları da Jo In Sung , Hyun Bin, Ji Sung  ve Park Yoochun için izlemişimdir. Haa bak bir de Lee Dong Wook ve Kim Sun Ah’nın Scent of a Woman dizisi vardır, kız kanser, onu da izleyip bitirebilmiştim. Yani genellikle tercih etmiyorum dramları. Sağa bak dram sola bak dram Türkiye’de çünkü. Bu diziye de polisiye ve Kimura var diye başladım. Bir de başrol erkek oyunculardan biri Japonya’nın en tanınmış komedyenlerindenmiş. İlginç geldi. Ama izleyip bitirdiğime memnunum doğrusu. Kimura’nın en karanlık ve derinlikli karakterlerinden biri olmuş.

 

Dizi 11 bölüm, 2002 yapımı. Türkçe altyazılı Yeppudaa’da mevcut. İngilizce altyazılı olarak da pek çok sitede var. Ben dramanice’ten izledim. Senaristi Eriko Kitagawa Kimura’nın  Long Vacation , Beautiful Life dizilerinin de yazarı.

Sanma Akashiya ile Kimura birlikte yılbaşlarında skeçler de yapmışlar. ( Santaku olarak ) Doğru düzgün İngilizceye çevrileni çok yok, o yüzden komiklik oranını çok anlamadım. Ama mimikler hoşuma gitti. Aa bir de hiç alakasız olacak ama bizim Koreli kadın oyuncu Choi Ji Woo ile çok şapşal bir vidosunu buldum Kimura’nın bu arada onu da koyayım ilgilenene.

 

 

 

 

Nette daldan dala zıplayarak nerelerden nerelere geldiğimi de açık ettikten sonra diziyi anlatmaya başlayayım. Efendim Sanma polis .( Dojima Kanzo )  Kimura ( Ryo ) ise ahçı. Stajyer şef gibi bir şey daha doğrusu. Yemek yaparken o komik şapkayı takıyor. Bir cinayet oluyor. Aslında bir kızın intihar ettiği söyleniyor, ama cinayetten şüpheleniyor polisimiz. Anlık hafızası mükemmel biri tarafından öldürüldüğünü düşünüyor kızın. Bu arada Kimura’da polisin de tanıdığı zengin bir ailenin doğum gününe şef olarak gidiyor. Dedektif ve oğlan çocuğu gibi dolaşan kız kardeşi de partideler. Kız  zengin kızın arkadaşıymış. Parti bir gemide. Orada Kimura kızla tanışıp anında öpüyor. Sahnelerde bir Titanik kokusu seziliyor. Fakir, yakışıklı oğlan, zengin ama aşkı arayan zavallı kız filan. ( Zavallı çünkü babası zengin diye sevmediği bir adamla evlendirmek istiyor )

 

 

 

Hemen de çıkmaya başlıyorlar. ( Zengin kızlar salak oluyor. Kız çocuğun yalanını yakaladığı halde çıkıyor filan ) Kız da şu 🙁 Igawa Haruka) )

Zengin kız

Sonra şefimizi başka bir kızla görüyoruz. Mizashita Yuki ( Bu kız da sonradan Good Luck‘da partneri olan Shibasaki Kou.  ) Beyimizin aynı anda birden çok kızla birlikte olduğunu görüyoruz. Birileriyle birlikte olmak onun için su içmek yemek yemek hatta nefes almak gibi doğal bir şey olduğu seziliyor. Ama ne yaparsa yapsın pek bir havalı. Bu ikinci kızın da sonradan cinayette bir rolü olduğunu öğreneceğiz.

Bu da ikinci kızımız

Önce arkadaşıyla şefin arasında getir götür işleri yapan dedektifin kız kardeşi Yuko ( Fukatsu Eri ) tabii ki Kimura’ya aşık oluyor. Bu arada kızın kolunda bir yanık izi var küçükken olmuş. Şefin de sırtında yanık olduğunu öğreniyoruz. Ryo başlarda Yuko’dan tedirgin oluyorsa da diğerlerinden daha farklı ilişkisi onunla.

Bu da 3. kız

Bu arada soruşturma sürüyor. Dedektifin de sırları var. Şeften şüpheleniyor. Mesleğinin ilk yıllarında birisini öldürmüş, onun acısını çekiyor. Öldürdüğü kişinin bir oğlu varmış, onun Ryo olmasından şüpheleniyoruz dedektifle birlikte biz de. Bölümler ilerledikçe iç içe geçmiş sırlar birer birer aydınlanmaya başlıyor.

Her şey aynı kalmıyor tabii, ölümler oluyor, soruşturma sürüyor. Şef gerçekten karanlık tarafa mı geçmiş, karakterinin böyle olmasındaki sır nedir onu araştırırken , o da hayatında ilk kez birisi için duygulanmaya aşık olmaya ve kendini açmaya başlıyor. Sevdiğine dokunmaya kıyamamalar, dedektifin karşı koymasına rağmen gizli gizli buluşmalar filan.

 

 

 

İçinizden hep katil falan olmamış olsun, bu ikili sonunda mutlu olsun filan diye dua ediyorsunuz, yaralı insanlar ikisi de çünkü. Ben bir de dedektifi sevmediğim için içimden adama hep sövüp durdum itiraf edeyim. Hatta içimden de değil dışımdan, bizim yobo “Ne mırıl mırıl söylenip duruyorsun habire “bile dedi.

 

 

 

 

 

 

Sonra son iki bölüm geldi ve vurdu geçti. Ya nasıl yani, nasıl olabilir, ama ama ya , bu ne filan olup şu hale geldim :

 

 

Tabii düşünüyorsunuz. Dizinin sonuyla ilgili vulgar olduğuna dair yorumlar gördüm, ama onlara katılmıyorum. Yaşananların, travmaların, çocukluktan gelen acıların insanları ummadıkları yerlere getirebildiğini bilebilecek yaştayım. Yine de insan üzülüyor, buruluyor ama böyle şeyler de var maalesef ve olabiliyor. Ruh durumunuz çok kötü değilse izlemenizi öneririm.

Ek. Diziyi Korelilerin yeniden çekecekler. başrollerde de Seo In Guk ve Jung So Min olacak. İyi de be yavrum, siz bir Japonya değilsiniz ki bu denli tartışmaya açık ve tehlikeli bir konuyu ele alıp drama yapasınız. Ben sonunu değiştireceklerini düşünüyorum, ya da çiftimiz birlikte olmayacak en fazla öpüşecekler. Zaten askerden muaf olan Seo In Guk bir de bu dizi yüzünden linç yemez umarım. Neyse bekleyip göreceğiz.

 

 

 

 

You may also like...

20 Responses

  1. Dilek says:

    Diziyi şimdi bitirdim. Sonunu önceden tahmin ettim ama değildir canım dedim bitene kadar. En sonda dedektif arabanın içinde kaset bulduğunda kesin ses kaydıdır Yuko kesin komşunun kızıdır filan dedim ama yok. Dramın dibiymis ?. Şimdi baş rol aktorumuzun son yıllarda çekilmiş dizisi var mı bakacağım. Hiç değilse saçını kestirmistir bari son moda hali teselli olsun bana.

    • Deli Ajumma says:

      Var 🙂 Doktorlu dizi seversen A Life var. Ben de yeni bitirdim. Ama izlediğin ilk dizisiyse Pride izlemeni öneririm. Diğer dizilerini de yazmıştım.

    • Deli Ajumma says:

      Ama Türkçe altyazılı yeni olan yalnızca I am home var sanırım. Ben henüz izlemedim.

  2. Elif says:

    Bu adami hep methediyorsun ajumma (gerci benim sana ajumma demem biraz sacma oldu 40 ına gelmiş biri olarak☺️) ben de bi bakıcam bu dizisine..sonra yorum yazarım yine..

    • Deli Ajumma says:

      Evet Japon favorim, Pride ile başladı hayranlığım, sonraki dizileriyle devam etti. Önümüzdeki yılın başında da Bodyguard olacağı yeni biz dizisi olacak. Ne yazık ki Japon Dizilerinin hepsi çevrilmiyor. Örneğin en iyi dizilerinden Pride’ın Türkçe çevirisi yok, oturup ben çevireceğim işim gücüm olmasa 🙂

  3. Elif says:

    Bunu da izleyemedim vk var bi tek, ona da uye değilim olmak da istemediğimden izleyemiyorum.. ing deniycem diğer sitelerden.. bi fotografik hafiza durumu var gibi geldi bana ilk bölümü izleyebildim.. pride a da bakıcam muhakkak☺️

  4. misuzugin says:

    pleaseeeeeeeeee bana sonunu soyleyın…bana japon dızısını ızletmeyın.ya seo ın guk d super oynuyor..spoiler en bir sevdıgım..senaryosu ıyı korenın de 😀

    • Deli Ajumma says:

      Hafta başında Twitter’da biri sonunu açık açık yazdı. Dizi şimdi izleyicilerinin yarısından çoğunu kaybetmiş durumda. Twitter aramaya dizinin adını yazarsanız sonunu görebilirsiniz. Benim hesabımda da epeyce goygoyunu yaptık.

      • misuzugin says:

        tamamdır hemen bakıyorum saolasun 😀 ya cok merak ettım..cok heycanlı gıdıyor degıstırırler korelıler sonunu bence eger o kadar kotuyse

      • Merve says:

        bende sonunu çok merak ediyorum twitter da dediğiniz gibi yaptım ama bulamadım rica etsem yardımcı olur musunuz paylaşan kişinin sayfasını falan atabilir misiniz?

  5. leme says:

    japon versiyonunu nerden izlediniz ben bulamadım

    • Deli Ajumma says:

      Sanırım dramanices’ten izlemiştim İngilizce altyazılı. Japonca adıyla aratırsanız bulursunuz. Sora Kara Furu Ichioku no Hoshi olarak.

  6. CandyYoo says:

    Diziyi birkaç gün önce bitirdim ama finalini düşündükçe hala gözlerim doluyor. KimuTaku gerçekten muhteşem bir oyuncu, dizideki tüm oyuncular çok iyiydi! Merak edip Kore uyarlamasının finaldeki trajik sahnesini izledim ama gerçekten bir duygu alamadım. (Ki oyuncuları da severim.) Birçok insanın bu efsaneden haberdar olmadan uyarlamayı izleyecek olması üzücü. Nedir bu Japon dizilerine karşı ön yargı?

    • Deli Ajumma says:

      Zaten Kore versiyonunda finali değiştirdiler. Baştan beri çifti kardeş yapmaya cesaret edemezler diye düşünmüştüm, öyle de oldu. Kimura’ya gelince benim en sevdiğim Japon oyuncu. Seo In Guk’u da severim ama bu dizi Kimura için özel yazılmış.

  7. Panda says:

    Pride ı da izledim. Adamın gözlerinde binbir duygu. Böyle üzücü bir hikayeye güzel son çok zorlama olurdu açıkçası. İşte bu yüzden Japon dizilerini daha çok seviyorum. Daha gerçeğe yakın buluyorum. Dramın hakkını veriyorlar yav.

    • Deli Ajumma says:

      Evet ben de her zaman aynı şeyi düşünmüşümdür, ille de happy end yazacağız diye zorlamıyorlar.

      • Panda says:

        Ajumma ya zevklerimiz çok benziyor seninle.?

        Bunu yazarken “Psychopath Diary” aklıma geldi yav. Oradaki kız da böyle diyordu..?

        • Panda says:

          Öneririm. Gerilim-komedi türü. Bir daha izlemeyi düşünüyorum. ◉‿◉

        • Deli Ajumma says:

          Psychopath diary’i izlemeye niyetliydim, o ara başka bir iki dizi girdi araya , kaldı. Şu internet sorunum hallolsun, onu da izlerim belki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: