Bir mesleği tutkuyla yapmanın öyküsü ve daha ötesi / Good Luck ve Engine

Kimura Takuya, en başta ” Bu kadar gürültüyü bu adam için mi çıkarıyorlar , 30 mu 40 mı kaç yaşında  bu adam, yakışıklı gibi de değil” denilen, ama izlenmeye başlandıktan sonra tüm dizileri bitmeden bırakılmayan bir oyuncu. Tavrı, sesi, oyunu, çocuksu yapısı  insanı çekiyor. Ben şu anda gençlik dönemi dizilerini izliyorum. 20’le ve 30’lar. Epeyce verimli de bir oyuncu,  hala dizilerini bitiremedim, 11’er bölüm olduğu halde. Şimdi anlatacağım iki dizide de başrol karakterlerinde ortak bir özellik var. Tutku. Mesleğe tutku, ama öyle böyle değil. Tanıtacağın ilk dizi İngilizce altyazılı olarak sitelerde, ikincisi de Yeppudaa’da Türkçe altyazılı olarak mevcut.

GOOD LUCK

 

2003 yapımı 10 bölümlük bu dizide Hajime Shinkai ( Kimura Takuya ) genç bir yardımcı pilot. Pilotluk becerileri de en azından dizi başında pek iyi değil. Sabahları zor uyanan, işe uçarak giden, hosteslerce el üstünde tutulan, havası binbeşyüz bir pilot.  Hatta deneyimli teftiş pilotu kendisini atmak istiyor yetersiz diye. Ama en önemli özelliği işini çok seviyor ve büyük bir tutkuyla yapıyor olması.

İşe geç kaldım , yandık !

Deneyimli sert pilotumuz Kazuki Koda (Shinichi Tsutsimi )  dizide kendi öyküsü olan ikinci erkek karakter. Kabin memuru olan eski sevgilisi ile geçmişleri, yaşadıkları ve görev içindeki aşk ve iş ilişkileri de dizide verilmiş.

Bu da karizmatik deneyimli pilotumuz

 

Başrol oyuncumuz ise dizide uçak tamircisi Ayumi Ogawa ( Kou Shibasaki ) ‘ya aşık oluyor. Kızımız sert, huysuz, ailesini uçak kazasında kaybetmiş biri. Kou Shibasaki ile başka dizilerde de birlikte oynamış Takuya Kimura. Bunlardan Ando Lloyd – A. I. Knows Love isimli olan 2013 yapımı diziyi ( Ah evet Kimutaku burada yaşlı , olgun mu desek yoksa ) geçen hafta izledim. Android ve profesör iki ayrı karakteri oynuyordu Takuya. Ama bir bilimkurgu olarak bence başarısızdı. O yüzden yazmadım.

Dizi ilerledikçe Hajime’nin ailesini tanırız. Babası küçük bir tekneyle balıkçılık yapmaktadır. Küçük bir kardeşi vardır. Annesi kendisi küçükken kardeşinin doğumunda ölmüştür ve o sırada yanında yalnızca kendisi vardır. Babasının istememesine rağmen pilot olmuştur. Karşısına çıkan zorlukları nasıl birer birer aştığını görürüz. İnatçı, gururlu, çalışkan ve dürüsttür. Ama en hoşu çoğu dizisinde olduğu gibi içnde bir çocuk olduğunun her daim sezilmesi. Küçük bir oğlan çocuğu resmen.

 

 

Uçmayı tutkuyla seven bu pilot bir gün kıdemli pilot meslektaşını kurtarmaya çalışırken kaza geçirir ve artık uçamazsın derler. Bundan sonra yeniden uçabilmek için canını dişine takar.

 

 

 

 

Hayatında hiç bir işi bu denli tutkuyla yapmamış olanlarımız böyle bir tutku hissetmenin nasıl olabileceğini düşünüyor. Ben bir de uçakları çok severim. Her ne kadar en ufak bir sarsıntıda tırsıyorsam da, uçmakla ilgili her şey beni mutlu ediyor. O yüzden bu diziyi beğenerek izledim.

 

 

ENGINE

Bu dizi 2005 yapımı ve 11 bölümlük. Başrollerde Takuya Kimura ve Koyuki var. Ama diziyi dizi haline getirenler bence 12 çocuk. Takuya F3’te yarışan bir araba yarışçısını oynuyor. İtalya’da 2. pilot iken deneme yarışında  bir kaza oluyor , birinci pilotla birbirlerine giriyorlar ve işten çıkartılarak Japonya’ya geri dönüyor. Babası ve kız kardeşinin kaldığı ev çocuk barınma evi haline gelmiş ve farklı yaşlarda 12 çocuk yaşıyor. Jiro ( Takuya Kimura ) çocuklardan hiç hoşlanmıyor, ama yapacak bir şey yok. Evde iki de öğretmen var. Başrol kadın oyuncu bunlardan biri.

Önceden çalıştığı yer Jiro’yu ancak tamirci olarak almaya yanaşıyor. O da bunun bir öğrenme aşaması olduğunu düşünerek kabul ediyor. Daha sonra Jiro’nun evde çocuklarla etkileşimini görüyoruz.

 

Jiro tam bir çocuk. Çocukların arasında ondan daha olgunu var resmen. Ama kurallara ve pedagojiye uymadan yaptıkları çocuklara iyi geliyor. Didaktik değil çünkü. Dahası anlıyoruz ki evde babası ve kız kardeşi olarak gördüğümüz akrabaları üvey. Küçükken tüm ailesini kaybetmiş. Bu onu çocuklara daha çok yaklaştırıyor.

 

Dizide her çocuğun farklı bir öyküsü var. Sırayla onları tanıyoruz. Bu arada komşular çocuklar ve çocuk bakım evinden rahatsız bir aşamada ev kapanıyor ve çocuklar farklı sığınma evlerine gidiyorlar. Onları dağıtma işi de şöförlüklerini yapan Jiro’ya düşüyor. Bence dizinin en etkileyici sahneleri bu bölümdeydi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğretmenimiz Koyuki

Dizide romantizm ağırlıklı değil, ama duygusal sahneler çoğunlukta. Dahası Kimutaku’yu izlemek başlı başına bir zevk. Burada çıkardığı karakter sevimli ötesi. Çocuklardan daha çocuk tutumları, aldırmıyormuş gibi gözüküp, her şeyi kendi tarzına göre halletmesi ve işine olan tutkusu gönül çeliyor. Ben başka bir Kimutaku dizisine yelken açarken sizleri de bir fikir edinmeniz için diziden bir iki video ile baş başa bırakıyorum.

 

You may also like...

4 Responses

  1. Gülay Cesur says:

    “im home” da güzel ve tabi yine kimutaku?. Zevkinizden her zaman çok memnun kaldım. Kolaylıklar diliyorum ?

  2. Zade says:

    “Kimura Takuya, en başta ” Bu kadar gürültüyü bu adam için mi çıkarıyorlar , 30 mu 40 mı kaç yaşında bu adam, yakışıklı gibi de değil” denilen, ama izlenmeye başlandıktan sonra tüm dizileri bitmeden bırakılmayan bir oyuncu. Tavrı, sesi, oyunu, çocuksu yapısı insanı çekiyor. ”

    Daha iyi anlatılamazdı sanırım ^^ Hero ile tanışıp bulabildiğim ne dizisi filmi varsa izlemeye çalıştığım, hayranı olduğum adam <3 Good Luck! yeni izledim mesela. Daha birkaç dizisi var hem eskilerden hem en yenilerden. Özledikçe onları da izlerim 🙂 Normalde de yazılarınızı zevkle okuyan biriyim ama bu sayede eski yazılarınıza denk gelmiş oldum. Benim gibi bir Türk Kimitaku hayranı bulduğuma çok sevindim ayrıca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: