Kore Dizilerinde Savcı Olmak / Punch

 

Kore dizilerine bakarsanız öne çıkan bir kaç meslek görürsünüz. Başrol erkek ya chaebol çocuğudur, ya savcı ya da doktor. Öyle tamirci, sütçü, reklam yazarı, öğretmen, getir götüre bakan çocuk filan 100 dizide bir çıkarsa şaşırın. Ben şaşırıyorum 🙂 Yalnız bu savcılık gerçekten senaristlerin takıntısı. Daha yeni Ji Sung’un savcı olduğu dizi başladı. İşin tuhafı benim de babam savcıydı, o yüzden bu meslek benim için özel. Öte yandan görüntüye bakarsanız Kore adalet sistemi ölmüş de arkasından ağlıyor herkes.  Biz de olsa ölmüş de arkasından ağlayan yok derdim.  Zaten balık baştan kokar, daha yeni sokaklara döküldü Koreliler cumhurbaşkanı Park Geun Hye Choi Skandalı nedeniyle. Bize bu yolsuzluklar, rüşvetler şunlar bunlar yabancı değil elbet, ne var ki Güney Kore ile tek farkımız, orada yolsuzluklar, arsızlıklar eleştiri konusu olabiliyor, biz de en ufak bir şey deseniz hemen ağzınızın payını alırsınız, artık hapishane mi olur,rezil mi edilirsiniz, işten mi çıkarılırsınız, sürülür müsünüz bilemem.

Dizimiz 2014 sonu 2015 başında 19 bölüm olarak yayınlanmış.Senaristi Empire of the Gold ve Chaser dizilerinin senaristi. Ji Sung’un dizisi bittikten sonra yayınlanacak olan, karısının yani Lee Bo Young’ın ve Lee Sang Yoon’un dizisi Whisper’ı da o yazmış. Laf aramızda o diziyi de büyük bir heyecanla bekliyorum.

Başrol oyuncumuz, karizmatik Kim Rae Won. Onun bu karizmasının nedenini ve en baştan başlayarak eski dizilerini bir dahaki yazımda uzun uzun anlatacağım. Sırf bunu anlatabilmek için abuk subuk beş altı dizisini izlemek zorunda kaldım, anlatmazsam içimde kalır. Ama onun en son Doctor Crush ya da Doctors adıyla bilinen dizisini yazmıştım. Benim favori oyuncularımdan biri. Dizisini ya da filmini kaçırmayacaklarımdan yani. Burada çoğu dizisinden farklı kötü adama hadi kötü demeyelim dolandırıcı, bencil ve oportuniste kayan bir kişilik sergiliyordu. İdealizm ile alay eden, sistemin böyle gelmiş böyle gidecek olduğunu, insanın kendisini kurtarması gerektiğini savunanlardan, para ve makam için her yolun mübah olduğunu düşünenlerden. Tabii bu noktaya gelene kadar farklı deneyimlerden geçmek zorunda kalmış.

 

Başrol kadın oyuncuyu ise daha önce bir dizide izlememiştim. Ama bir iki filmini izledimdi. Hatta bunlardan birini şurada yazmıştım. My PS Partner’dan başka asıl 200 Pounds Beauty filmiyle ünlü  ki onu da izledim, ama yazmadım. Güzel kadın, yetenekli de.

 

Dizinin rakip iki hukuk adamı ve kadınını şer cephesini yani, iki iyi oyuncu oynuyordu. İlki başsavcıydı. Kendisini daha önce New Heart’da doktor olarak izlediğimden küçük çaplı bir şok yaşadım diyebiliriz. Ama Cho Jae Hyun  inanılmaz yetenekli.

Olmaz olası adalet bakanını ise bir Choi Myoung Gil canlandırmış. O da inanılmaz sinir illetiydi. Dizi boyunca boğasım geldi resmen. İlki bildiğin kötü ise bu iyilik adına kötülük yapan daha rezil bir karakteri oynuyordu.

Çiftimiz savcı. Severek evlenmişler ama adamın karanlık tarafa geçmesinden dolayı, ayrılmışlar. Bir kızları var. O da pek sevimli bir şeydi. Hani şu büyümüş de küçülmüş tiplerden.

 

Park Jung Hwan zamanında ona yardımcı olmuş dolandırıcı savcıyı başsavcı yapabilmek için bin dolap döndürüp hedefine ulaşmıştır ki, beyninde bir tümör olduğunu öğrenir. Üstelik ameliyat edilemeyecek bir haldedir. Yine de ameliyatını olur ama ameliyat başarılı olmaz. Bundan sonrası dram zannediyorsunuz değil mi, hayır efendim bundan sonra 19 bölüm rakip iki tarafın paslaşmasıyla geçti. Bu diziyi de yobomla izledim, resmen her bölüm ayrı alavere dalavere, farklı başarılara sahne oldu. Hiç sıkılmadık diyebilirim.

Bu adam da bir başka savcı, bakan taraflısıydı.

 

Jung Hwan’ın kızkardeşi ve sevgilisi

 

Başsavcının kardeşi

 

 

Bu savcı da az fettan değildi Park Jung Hwan’a da yanıktı.

 

Savcının annesi

Dizinin bromansı Park jung Hwan ve Başsavcı arasında yaşandı. Sırf bu bromans yüzünden ben bu başsavcıyı sevimli buldum ve kızamadım.

 

Başsavcıyla Jung Hwan’ın ikide birde jajangmyon yemeleri, ( Kara fasulyeli noodle ) birlikte içki içmeleri pek hoştu. Bir de birbirlerine laf sokup durmaları. Başsavcı kelimenin tam anlamıyla piçin tekiydi, ama bizim Jung Hwan da ondan geri kalmıyordu.

Dizinin en dokunaklı sahneleri tabii ki Jung Hwan ve kızıyla olan sahnelerdi. Dizi boyunca hep bir mucize olsa diye geçirdik içimizden olmayacağını bile bile.

Dizi içe dokunan bir sonla bitti, ama bitene kadar her bölüm heyecanla izlettirdi. Erkeklerin de sıkılmayacağı Kore Dizilerinden olduğunu söylemeliyim.

Park Rae Won hayranlarının ve adalet sistemiyle ilgilenenlerin kaçırmaması gereken bir dizi.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: