Bu başrol oyuncuları bir daha asla 50 bölümlük dizide oynamayacak / My Daughter Seo Young

seo

Ve biz onları asla bu kadar uzun süre boyunca izleyemeyeceğiz. Bu üzücü. Artık elli bölümlük dizilerde oynamayacak kadar ünlü hepsi. Tabii ilk kez bu kadar uzun bir dizi izlemeye niyetlenmeseydim, bunu anlayamayacaktım. Bir de Korelilerin aile dizisi dedikleri bu tarz dizilerin yapısını az çok görmüş oldum. Kore’de bunları daha çok ajummalar izliyormuş. Duyguları biraz daha derinliğine işleyen, olay örüntüsünü aceleye getirmeden veren diziler bunlar. Ne kadar güzel olursa olsun 16 ya da 20 bölümlük dizilerde ya bu kız bu adama ne kadar çabuk aşık oldu, daha yeni tanışmışlardı dediğimiz çok oluyor. Bu dizide asıl çift daha dizinin başında on bölüm bile olmadan evleniyor, ama siz yine de diziyi aynı ilgi ve heyecanla izliyorsunuz.

71

Lee Sang Yoon gamzeleri der susarım 🙂

Şimdi  2012 yapımı bu dizinin benim için en avantajlı yönü Lee Sang Yoon’u elli bölüm izlemek oldu. Dizi dramatik bir dizi olduğu için ne yazık ki umduğumdan az güldü. Bu da gamzelerini daha az görebiliyor olmamız demek. Ama kırk yılda bir güldüğünde de her yer çiçekler açıyor a dostlar. Size daha önce Lee Sang Yoon’un 20 Again ve On the Way to the Airport dizilerini yazmıştım. Şu anda da halen Liar Game isimli dizisini izlemekteyim. Bitsin onu da yazarım inşallah. Dizi So Hyun Kyung tarafından yazılmış. Senarist aynı zamanda 20 Again, Two Weeks, 49 days, Prosecutor Princess dizilerinin de yazarı.

Dizinin kadın oyuncusu, – aslında oyuncularından biri demeliyim, çünkü bu dizide birden fazla çift var, iki ana çiftin yanı sıra yan çiftlerin de yaşamları ön olana çıkıyor – Lee Bo Young. Ji Sung’un karısı, yengemiz. Bir dönem onu izlemediğim zamanlarda “Ji Sung bula bula bu kadını mı bulmuş , sevimsiz şey!” dediğim doğrudur ve hata ettiğimi de kolay itiraf ederim. I can hear your voice‘ı izledikten sonra düşüncem tamamen değişmişti, ardından  God’s  Gift 14 days’i izledim, kadını sevmeye başladım. Evet bazen ruhsuz baktığı doğrudur, ama genellikle rolü de onu gerektirmiş oluyor. Biraz soğuk bir tip yapı olarak, öyle cıvıl cıvıl bir yapısı yok, ağırbaşlı. Zaten ona da ona göre roller yazıyorlar. Bizde de başlayan annem dizisinin ( Aslı Japon ) yeni başrolü olacakmış kendisi. Bir kaç tane daha uzun aile dizisinde oynamış, ama onların erkek başrolleri pek de hoşuma gitmedi. Kadının kendine güvenine hayranım. Ji Sung oyuncu koca istemiyor diye az kalsın sektörü bırakacakmış, boru mu ? Hanım kızımızın Kore Edebiyatı mezunu olduğunu,2000 yılının Daejeon bölgesi güzellik kraliçesi adayı olduğunu da daha önce anlatmıştım. Ben en çok yürüyüş stiline takıldım, tuhaf bir tarzda yaylana yaylana yürüyor hatun.  Hadi okumayanlara daha önce koyduğum fotoğraflardan da koyayım bari :

boyoung1

 

Ay Allah sahibine bağışlasın ne diyelim 🙂 Sahibi de çok sevdiğimiz biri ne de olsa 🙂 Bu arada Koreliler bu çifti beraber izlemek istiyorlarmış. Lee Bo Young’a bu sorulunca, “Ben onunla oynayamam ki yüzüne bakınca gülerim .” demiş. Sonra da ne diye dizideki romantizmimi bozuyorsunuz diye şaka yapmış. Demek ki  evde Ji Sung olsa bile kadınlar hiç olmazsa dizide başkasıyla romantizm yaşayalım diyebiliyorlar. Pes yani, gözünü toprak doyursun hatun 🙂

Dizinin ikinci çifti ise Park Hae Jin ile Choi Yoon Young. Gerçi Hae Jin dizinin başında Lee Sang Yoon’un kardeşi ile çıktıysa da, sonra iş değişti. Ben de diziyi asıl çift için izliyorken bir baktım Hae Jin sahnelerini daha hevesle bekliyor olmuşum. Ben şimdiye kadar Hae Jin’i bu kadar sevimli bulmamıştım. CITT’de de Seo Kangcıydım bilirsiniz. Park Hae Jin ve Lee Bo Young ikiz kardeşleri oynuyorlar bu dizide. Gerçi kız 3 dakika erken doğdu diye dizi boyunca nuna nuna deyip durdu Hae Jin.

 

46

 

 

 

 

 

 

15

Konuya gelince Seo Young ve Lee Sang Woo ( Hae Jin)’in babaları krizden sonra iflas etmiş, sonra bir türlü belini doğrultamamıştır. Para kazanmak için kumar oynaması ve paraları ona buna kaptırması yüzünden çocuklar zor zamanlar geçirmiş, anneleri ölmüş, kız çalışarak kardeşine destek olmuştur. Hae Jin tıp, Seo Young hukuk okumaktadırlar. Yine okuldan izin alması gereken bir zamanda bir özel ders işi bulur Seo Young. Bilin bakalım kaskafa, zor çocuk kimdir ? CNBLUE’nun basçı ve rapperı, en küçüğü Lee Jung Shin. Ben dizinin özetini pek iyi okumamışım bir sahnede birden karşıma çıkınca şok oldum.

7

 

Öğrencimizin abisi de babasının işleri devralmasını istediği ama sinema okumuş asi genç Kang Woo Jae. ( Uje ) Lee Sang Yoon yani. Tabii eve gidip gelirken olmazsa olmaz tanışırlar, bu arada kızın annesi ölürken aceleyle alana gitmek zorunda olduğundan oğlanın motosikletini çalmıştır, çocuk da hırsızı aramaktadır. Daha etkili olsun diye kız bunların evine yerleşir.

Filmin başında Lee Sang Yoon biraz sevimsizdi, çünkü askerden yeni dönmüştü, sonra normal haline döndü.

47

 

39

Hayırsız baba da Gaksital‘deki Kimura. Ama adam iyi oynamış doğrusu.

55

 

 

Kız nasılsa evlenemeyiz diye üzerine gidildiği bir anda babasının kadınları eğlendiren bir barda çalıştığını söyleyemez ve babam yok der. Daha sonra çocuk seni dürüst olduğun için sevdim deyince de itiraf edemez. Babasına evlendiğini söylemez, kardeşi de “Madem babamı yok sayıyorsun beni de yok say.” der. İki kardeş arasındaki ilişki gerçekten göz yaşartıcı bir ilişki, dizide Hae Jin çok sağlam karakterli ve duygusal bir erkeği oynuyor, babasının her daim yanında, ablası için fedakarlık yapıyor ve özellikle sonradan birlikte olduğu partnerinin de iyi oyunu sayesinde sahneleri tadından yenmez oluyor. Hae Jin’in  bir iki sahnesini verelim hemen :

Tabii dizi 50 bölüm olunca pek çok da yan konu olması gerekiyor. Jung Shin’in bir doğum sırrı öyküsü var örneğin. Annesi ile olan ilişkisi var. Oyuncu olmak istiyor o öykü var.

69

 

49

 

Çocuğun annesinin yalnızlığı var, çapkın kocası var, kankası ajumma  ile olan ilişkileri var.

58

 

Hae Jin’in kayınvalidesi ve kayınpederinin ilişkisi var. Tabii ilişkiler içiçe olduğu için başrol erkeğin kız kardeşi doktorun Hae Jin ile ilişkisi var ve yine kayınların büyük oğlu ki adamın ilk eşinden doktor kız ve Hae Jin ile aynı hastanede çalışmaya başlıyor, onların da ilişkilerini gösteriyor.

Kayınpeder Hae Jin ile yaşıyor, bulduğu işler, aslında mobilya tasarlamak istemesi, sonra mobilyacı bir kadınla olan ilişkisi, damadını kazadan kurtarması, damadıyla olan ilişkisi var. Her aşamada her şey adım adım ilerleyip birbirinin içine giriyor. Tabii yalanlar mutlaka ortaya çıkar. Bir süre sonra her şey açığa çıkınca çiftimiz ayrılıyor. Bundan sonra ne zaman bir araya gelecekler beklentisi dizinin itici gücü oluyor.

56

 

62

Hae Jin’in kayınları kadın Lee Sang Yoon’un annesinin yakın arkadaşı, adam da onların iş yerinde çalışıyor.

Bu üstteki ahjussi bir süre sonra işi bırakıp hayali olan oyunculuğa niyetleniyor, o noktada yolları Jung Shin ile kesişiyor.

64

Bu doktor kız başrol çocuğun kız kardeşi, Hae Jin’in de ilk sevgilisi

 

68

Fakirlik diz boyu 🙂

67

Damadı kurtarıyoruz 🙂

72

Ne sevecen çocuk 🙂

73

İlişkiler zor

 

70

Ay sen hapislere mi düştün ?

Ailenin yemek sofrasında olduğu o kadar çok sahne vardı ki !

 

 

Çocuk bir ara kız aç kalmasın diye elinden geleni yaptı :

37

 

Bu dizinin son bölümü 2013 yılının dizileri içinde yüzde 47 ile en yüksek ratingi alan dizi olmuş.

10

En güzel fotoğrafları spoiler olmasın diye koymuyorum, ama en tatmin edici dizi sonlarından birini izledim bu dizide.50 bölüm olması hiç gözünüzü korkutmasın, oyuncular çok iyi ve bölümler göz açıp kapayana kadar geçiyor. Erkekler yakışıklı, kadınlar güzel. Üstelik iyi oyuncular, daha ne isteriz ?

Not : Son bir uyarı, İngilizce alt yazılı izleyebilenleriniz, diziyi İngilizce izlesin. Çeviriler nanay!

 

 

 

 

 

 

You may also like...

4 Responses

  1. gülay cesur says:

    bayıldımmm.
    türkçe çeviri o ne öyle ya,o siteyi de beğenirim ayrıca en büyük kore dizi film sitesi,yakışmış mı hiç.
    paylaşım için teşekkürler 🙂

  2. Kübra says:

    Yıl olmuş 2020 benim aklıma birden yıllar önce izlediğim dizi düşünce bakmak istedim yazan var mı diye. Karşıma bu yazı çıktı. Yazıyı okuyunca anladım ki çoğu sahnesini hatırlamıyorum. Çok da iyi ingilizcemin olmadığı bir dönemde 1 yıla yakın çevirinin tamamlanmasını bekleyip diziyi indirip izlemiştim. Fakat şu an arşivimdeki dizi de çeviren site de yoklar. Neyse eline sağlık. Yazıyı 4 yıl önce yazsan da hala okuyanlar var.

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkür ederim, uzun aile dizisi olunca, sahneleri anımsamak giderek zorlaşıyor tabii. Dizileri Türkçe’ye çeviren sitelerin bazıları yok oldu. O yüzden izleyip beğendiğim İngilizce altyazılı diziler olunca tanıdık çevirmen arkadaşlara önerebiliyorum çevirsinler diye. Ama tabii dizi 50 bölümlük olunca zor biraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: