Kankam dün kucağımdaydı / The Tunnel

Bence 2017 yılının en güzel dizilerinden birinin daha finalini izledik. Son iki bölümü bitecek diye geciktirdiğimin de farkına vardım. Yine yobo ile birlikte izlediğimiz bir diziydi. O benim gibi Bilim Kurgu meraklısı değildir. Fantastik ve bilim kurgu dizilerinin ilk beş dakikasından sonra uyuyakaldığı da çok görülmüştür. Buna rağmen diziyi sonuna kadar ilgiyle izledi, hatta tuvalete, mutfağa  filan giderken “Durdur, bir gidip  geliyorum.” diyerek.  Bu dizinin iyi olması konusunda büyük bir göstergedir arkadaşlar 🙂

Dizi 16 bölüm olarak OCN kanalında Cumartesi Pazar günleri oynatıldı ve şimdiye kadar kanalın aldığı en büyük ratingi aldı. kanalın diğer dizileri arasında Bad Guys, 38 Task Force, Voice,My Secret Romance da var.

Dizi başladığında seri katil ve zaman yolculuğu temasından ötürü Signal’e benzeyecek diye düşünmüştüm. Takdir edersiniz ki benzer iki diziye zaman ayırmak hoş olmazdı. Ama olay farklı gelişti. Signal’i sevdiğim gibi The Tunnel’ı da çok sevdim.Konu kısaca seri katil peşinde olan yeni evli bir genç dedektifin bir tünelden 30 yıl sonrasına gitmesi ve katili yakalamaya orada devam etmesini anlatıyor. Orada 1986’da tanıdığı arkadaş ve akrabalarını farklı biçimde bulacaktır. Dizi süresince bir kez de geri döndü kendi çağına.OCN’in bir tanıtımı .

Başrol oyuncusu Choi Jin Hyuk daha önceki yazılarımda da söz ettiğim gibi geçen yıl askere gitti, ama bir sakatlık yüzünden çürüğe ayrıldı. Taş gibi adama da çürük demiş olduk, ama askerlikte tabir budur. Jin Hyuk  askerlik yapacağı süre içinde de dizi çevirmeyip, ayıp olmasın diye tedavi sürecindeyim dedi, ya da gerçekten fizik tedavide filandı.  Son zamanlarda ünlülerin askerden kaçması hoş karşılanmadığı için, bu gibi konularda çok dikkat ediliyor. Bin tane kontrol filan. Beyimizin  askerden dönmesi gereken zaman geldiğinde  aramıza katıldı. Bu diziyi izlerken kendisinin savcılı dizisi Pride and Prejudice’ı yazmıştım en son. Bu dizide oyunculuğu iyice açılmış, başrol erkek olmaya iyice alışmış gibi geldi bana. Karakter olarak da çok sevimli ve içimizden gerçek bir karakteri oynuyordu. 30 yıl sonraya yolculuk yapmak zorunda kalıp zamanında yakalayamadığı seri katilin peşine düşen bir dedektif. Yeni evli bir polis. Yanında çaylak olarak çalışan polisi müdür, kucağına aldığı seri katil kurbanı genç kadının çocuğunu meslektaş, hamile olduğunu bile bilmeden bıraktığı karısının doğurduğu kızını da profesör olarak bulup da delirmeyen bir genç adam 🙂

30 yıl sonrada cep telefonu şaşkınlığı 🙂

Dizinin mihenk noktası bromans çiftinin öteki yarısını Yoon Hyun Min oynuyordu. Annesi seri bir katilce öldürülmüş, kucakta bebek olarak kalmış, annesinin katilini bulmak adına polis olmuş bir genç adam.

Kendisi güçlü yan rollerde çok iyi, ama bence esas çocuk da olsa ben ilgiyle izlerim. Başarılı ve çekici buluyorum kendisini.

Bu ikilinin önce sancılı başlayan ilişkisi, sonra kankalıkla sonuçlandı ve en iyi bromans çiftlerinden biri oldular :

Üzgünüm

Suçluyu yakalayamadım.

Hemen de çekimler yapıldı.

Sonuçta iki yakışıklı adam 🙂

Dizinin önemli iki kadın oyuncusunu Choi Jin Hyuk, dizideki adıyla Park Kwang Ho’nun karısı ( Lee Shi A ) ve profesör olan Lee Yoo Young oynadı. Ben ikisini de ilk kez izledim. Ruhsuz profesörden başlarda hiç hazzetmedim ama sonra görüp geçirdiklerini öğrenince ve bir de dedektifin kızı çıkınca  o kadar da suratsız gelmemeye başladı. Kız dizinin bitmesine yakın gülümsedi bile 🙂

Kwang Ho’nun eşi

Suratsız Psikoloji profumuz

Bir bilimkurgu dizisinin ya da filminin sonunu iyi bağlayamazsanız izlediğiniz beş para etmez. Riskli iştir. Akılda her zaman sorular kalır, çünkü zaten adı üzerinde kanıtlanmış bir şey değil. Ama yine de mantıklı olmak, kabul edilebilir olmak zorundadır. Çok da uçtuğunda izleyici ” Hadi canım sende”yi basar ve izlemez. Bu dizide benim takıldığım çok şey olmadı. Dizi finalinde senarist bazı yerleri hayal gücümüze bırakmıştı. Özellikle geçmişte değişen olaylarda gelecekte nelerin değişebileceği kısmı. Ama bence bu tercihi doğruydu. Diğer durumlarda dizinin gerçek konusu bunun üzerinden yürümüyorsa yani, daha çok didikliyorsunuz.

Bu dizide beğendiğim şeylerden birisi de yeni evli olan dedektifle karısının ki doğal olarak çok az görüştüler ve Yoon Hyun Min ve profesörün dozunda verilen duygusal ilişkilerinin dizinin aşk yönünü doldurmasıydı. Tabii arkadaşlık ve baba kız ilişkileri de ön plana çıktı. 2016’nın polis ekibi de en sevdiğim kişilerden oluşuyordu. Bu yüzden onların bulunduğu her sahnede çok eğlendim.

Seri katil, ( katiller  ??) de açığa çıktıktan sonra bile sürükleyici bir biçimde izledik diziyi.

Patoloji Doktorumuz :

Sevimli  erkekler ağlamasın yahu 🙂

Bu dudak büzmesini Emergency Couple’da da yapmıştı 🙂

Dizimizin idol kadrosundan oyuncusu VIXX’ten Cha Hak Yeon’du.Genç bir dedektifi oynadı. Onun da adı Park Kwang Ho’ydu. Bizimki onun kimliğiyle yaşadı gelecekte. Onun öyküsünü de iyi bağladılar sonunda.

The Tunnel polisiye bilim kurgu sevenlere rahatlıkla önerebileceğim bir dizi olmuş, başrolleri sevenler kafadan izleyecektir zaten. İzleyin, izlettirin 🙂

You may also like...

3 Responses

  1. bülent says:

    çok güzeldi ya. özellikle başrol erkeği EMERGENCY COUPLE da song ji hyo ile çok güzel bir çift olmuşlardı. ayrıca polise yardım eden uzman polis hatun şu anda takip ettiğim YOUR HUMAN dizisindeki hakim kadın rolüyle on numara bir iş çıkartmış.

  2. Neva says:

    Zombi dedektife bakayim dedim ,trainden sonra dedektifli dizilere sardim.Aslinda begenmedim pek ama guncel olarak seyredecegim ,bakalim bu adamin baska hangi dizisi varmis dedim,fated ,gu family ve hafiza kayipli dizilerini bir iki bolum seyretmistim ama begenmemistim.Tunnel dizisini bir iki gunde bitirdim.Cok guzeldi surukleyiciydi.Ayni tarz buldugum signal ve life on marsa da basladim ama ikisini de tunnel kadar surukleyici bulmadim.Twitterde hangi kyung ho demissin bence kalp nakli olan kyung ho orada cok sempatikti.Orda da kızı sevmedim diziyi yarim biraktim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: