Karşı konulmaz gamzeler adına / Before We Get Married

Gamzeli Jasper Liu ve Puff Kuo kimyasının çekiciliğine dayanamayıp Tayvan Dizisi izleyeyim dedim, ne zormuş. Haftada bir bölüm, onun da İngilizce’ye çevrilmesi neredeyse bir haftayı buluyor, üstelik yine netin çekmediği yaban ellerdeyim. Yarasa ve yakarca ikilisine aldırmayıp, balkondan bölümü indirmeye çalışıyorum, aklım fikrim “Vuslat ne zaman ?”sorusunun yanıtında, nihayet bugün şehirdeyken diziyi bitirdim de içim rahat etti.

Dizinin adı Evlenmeden Önce ama esas orijinal adı daha uygun, bir romandan alınmaymış, “Biz arkadaş olamayız” Efendim, evet, arkadaş da olamadılar zaten, çünkü baştan beri bir çekim mevcuttu, hep sevgili olmaya meylettiler.

Bölüm sayısı 13, daha önce de birlikte bir dizi çeviren Jasper Liu ve Puff Kuo başrolleri paylaşıyor. Önceki dizilerinin adı Pleasantly Surprised. ben ona da başlamıştım, ama bu dizi kadar sarmadı. Dizi jeneriği acayip hot. Ay ne yapıyor bunlar diye bakakalıyorsunuz. Çünkü son zamanların çok işlenen konusu ihanet vurgulu. Bu aralar Love Affairs in the Afternoon dizisini de izliyorum. Tabii o bu diziden daha ağır, ihanet anlamında. Bu bizim çiftler evli değil Allahtan. Kız üç yıldır, çocuk da on yıldır birisi ile birlikte. Ama ilişkiler ölmüş artık. Kız ne kadar mutsuz olduğunun farkında değildi, çocuk üstüne düştükçe, ona ilişkisiyle ilgili sorular sordukça, kafasına dank etti. Şimdi azıcık kadrodan söz edelim.

Jasper Liu daha önce When I see you again adlı dizisini yazdığım gamzeli yaratık. Geçen hafta İstanbul’daydı. Aman şehre bayıldı resmen. IG’da story’ler paylaşa paylaşa bir hal oldu. 12 Ağustos’ta da doğum günü vardı. Eşimle aynı gün tabii uzun yıllar sonra doğmuş. Saatini ve doğum yerini bilmediğimden doğum haritasını çıkaramadım ama, huyundan suyundan bazı benzerlikler algıladım. Hazret dizide Chu Kehuan rolünde bir CEO’yu oynadı.

Puff Kuo’yu ise daha önce Aaron Yan ile izlemiştim. Just You’da. Çok sevimli buluyorum. Ülkesinde de çok güzel buluyorlarmış. Bu dizide Zhou Weiwei rolündeydi.

Kızın önce sevgilisi sonra nişanlısı olan Steven Sun ve çocuğun sevgilisi Nita Lei bence dizinin en sevimsiz ikilisiydi. Özellikle de kız. Steven durmadan kızın hayatını planlamaktan bıkmıyordu. Yenilecek içilecek şeylerden tutun da buluşulacak zamana kadar her şey plan dahilindeydi. Neredeyse tuvalete bile belli saatlerde gideceklerdi. Hayır ihanete bahane aramıyorum ve bunu da ihanet saymıyorum pek. İnsanlar neden çıkarlar ya da nişanlanırlar, birbirlerini tanımak için, o arada ayrılmaları da olası. Çocuk için on yılda tanıyamamış mı diyeceksiniz, onda da başka bir olay olmuş. Kırk elli yıllık çiftler ayrılıyorlar, zaman içinde değiştikleri için, çocukları büyüdükten sonra birbirlerine katlanamadıkları için, bu gözler neler gördü 🙂

Bu arada bir küçük parantez açıp bir şey anlatmak istiyorum. Aldatmak nedir ? Aldatmış olmak için ille de yatağa mı girmek gerekir ? Bence değil. Hiç bir şey yapmayıp sadece zihninizde de aldatabilirsiniz. Yatağa girmeyip, öpüşmüş olmak, sarılmak, el ele tutuşmak da aldatmadır çoğu zaman. Bu dizide aslında aldatma denilen evre çok kısa sürdü. Çünkü çocuk da kız da ayrılmak istediklerini hemen söylediler partnerlerine. Kızınki biraz daha uzun sürdü gerçi, o da öküz nişanlısının anlayıp da anlamak istememesinden. Tabii çocuğun kızı son dakikaya kadar askıntı oldu, iş dünyasında birlikte oldukları için onu bunu şunu koz olarak kullandılar filan. Neyse sıktırıcı ölçüde değildi. Zaten dizi 13 bölüm.

Yan roller de çok sevimliydi. Kızın ev arkadaşı güldürdü. Çokça sevişen bir kız, romantik ilişki istemiyor, yatak istiyor. Sevişmeyi de kola istemek, kola içmek olarak sembolize ettiği için, sağolsun artık, dizi izleyip , kola içen herkesin aklına bu gelecek. Dizide iki kişiyle birlikte oldu, sonuncusunu sevdi ( ! ) Çocuk çok zengindi, belki de parasına vurulmuştur bilemiyorum, ama çocuk kızın ilgilendiği alanda da iyiydi, onu da söyleyelim.

Dizide bir Kore dizisinde bulabileceğiniz tüm klişe sahneler vardı. Kızla çocuk sık sık buluşup bira içtiler. ( Kola içemediler ) İçki sonrası çocuk kız taşıdı.

Çocuk her zaman kızın yanında oldu, zor anlarında, gerçi bazen de kendisi yüzünden zorlandı kız 🙂




Çocuk kıza ayakkabı aldı.

Kız arabanın içinde uyurken güneş gelmesin diye önlem aldı.

Kız gelinlik provası yaparken geldi ve böyle olmamalıydı, sen benim gelinim olmalıydın dedi 🙂

Daha dizinin ilk bölümünden kıza yürüdü, hatta bazıları buna taciz bile dedi.


Tabii bol bol öpüşme sahnesi vardı.

Bir ara az kalsın kola içiyorlardı, ama sonra telefon çaldı. Search:www’daki gibi o telefonu açmayaydı kız, o kola içilirdi.

Burada da iki çocuk birbirine girdi, e bir noktada olacaktı tabii. İşin ilginci sahnelerden birinde Steven gerçekten Jasper’a vurmuş, sonra da özür dilerken sahne arkası videoları var.

Arkasından çok üzerine gidilince kız sinirlendi, “Kehuan’dan ucuza aldığımız o evin her köşesinde onunla yattım.” dedi. Bunu bütün şirket duydu. Kehuan ne yatması, bir şey yapmadık şaşkınlığı içindeyken 🙂

Sonra herkes yattık sanıyor, bari yatsa mıydık, demeyi de ihmal etmedi tabii her sağlıklı erkek gibi 🙂

Herkes sevgilisinden ayrıldıktan sonra o kola içildi tabii.

Dizi açık uçlu bitecek dendi, ama bence açık uçlu filan bitmedi. Yani beklentilerimizi karşıladı. Şimdi belki ikilinin ilk dizisine tekrar dönüp bakabilirim. Beyimizin güzel bir iki filmi de varmış, onları da izleyeyim diyorum. Diziden en çok aklımda kalan, birdenbire mucize gibi ortaya çıkan gamzeleri tabii ki Jasper’ın.

Dizi müziğinden de bir örnek verelim. Bir tane daha ki ben en çok bunu sevdim.

Dizi hakkında bir fikir edinmek için de bir başka video bırakıyorum buraya.

You may also like...

13 Responses

  1. Ruhsadan İnciler says:

    Ay vallaha pek bi çeker bu konuslad beni bu tlc nin programi var bi tane hep eslerini aldatan kadin erkeklerle ilgili bu konu actiysa oda seni acar acumoniiiiiii????

    • Deli Ajumma says:

      ahahah Ya bu ara o kadar çok aldatmalı dizi var ki, bak Love Affairs in the afternoon da bitmiş, şimdi iki bölümünü izleyeyim de onu da yazayım. Tv pek izlemiyorum, ama bir bakayım ona 🙂

  2. Balım says:

    Bu dizinin çevirisini bulamamıştım bir türlü burda buldum. Süpersiniz ?? artık blogunuzu daha sık ziyaret edeceğim.

  3. Hazal says:

    Bu dizinin çevirisini çok aradım, ajumma çok sağol ✌️ ama sitede açılmayan bölümler var, başka site biliyor musun

  4. Mhtp says:

    Diziyi sende görüp, bir forum sitesine üye olup, can çekişe çekişe izledim 😀 bu kadar mı kötü olurdu çevirisi… Neyse Jasper’ı sevsem de çok sinir oldum. Kızı zorla yoldan çıkarmaya çalıştı durdu. Sonunda da başardı. Kız çok iyi sabretti bence. Ama kızın yanlızlığı, jasper’ın destekleri iyiydi. Senin yorumlarını seviyorum. Siteye yorum yapmasam da yeni dizi izliyceğim zaman sana bakmadan geçmiyorum. Ama bu dizi için yorum yazmadan geçmek istemedim 🙂 Yan karakterlerden kızın arkadaşının her zaman arkasında olması, çok güzel arkadaşlıkları vardı bence. Allah’tan kolayı sevmiyorum.ama bir içen görünce aklıma gelir bu kız 😛 Ahh deli kız, ne acayip bir yaşamı vardı…

    • Deli Ajumma says:

      Evet çeviri çok kötü olduğu için ve bazen de bölümler açılmadığı için çevirisi iyi bir arkadaşımız diziyi çevirmeye karar verdi.Ben İng altyazılı izlemiştim, sorun olmadı. Bir de kızın dizi bittikten sonra ikinci erkek yani eski nişanlıyla çıktığı ortaya çıktı, bu da işin gıybet kısmı 🙂 Yorumlarımı okuduğun için teşekkürler ve iyi seyirler.

  5. iamsunline says:

    merhaba ya bir şey sormak istiyorum dizinin sonu mutlu son mu ona göre devam etmeyi düşünüyorum da

  6. Sleepy says:

    Love affairs in the afternoon da kalbini gözyaşlarını bırakmış bir izleyici olarak tavsiyenize uyup heeemennn şimdi bu diziye başlıyorum?tişikkirler canım unnim❤️

  7. dilek says:

    jasper ile ilgili bilgi ararken bu yazıya denk geldim. ben de meraklı melahat olarak sormak istiyorum:) acaba istanbul da ne yaptı?:)
    bilgin var mı ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: