Kötü Yazılmış Bir İntikam Öyküsü / Fates and Furies

Hayal kırıklığına uğradığım bir diziyi daha bitirdim. Yarıda bırakmama nedenim ise yazma isteğim. Sonlara doğru artık iyice sıkıldım ve resmen hızlı bir biçimde sadece ilerletip, altyazı okuyarak geçtiğim sahneler oldu. Kore Dizi dünyasında kimyası bu kadar çok uyuşan bir çifte yazık edilmiş yine.

Çifti daha önce Cunning Single Lady adlı dizide izleyip çok beğenmiştim. Dizi ara sıra bazı bölümlerini açıp yeniden izlediğim bir dizidir. O yüzden İkilinin yeni bir dizide birlikte olacağını okuyunca çok sevinmiştim. Joo Sang Wook diziden önce verdiği röportajda şimdi ikimiz de evliyiz, aradan zaman geçti, oyunculuğumuz da daha olgun olacaktır filan demişti. İlk dizi çekildiğinde Lee Min Jung evliydi, demek ki kendisi evlendikten sonra daha farklı hissetmiş diye düşündüm. Lee Mİn Jung biliyorsunuz Mr Sunshine dizisinin başrolü Lee Byung Hun ile evli. Lee Byung Hun Kore dışında da oyunculuk yapıp, çok tanınan bir aktör. Ama kızcağızı aldatması, mahkemeleri filan daha önceki bir yazımda anlatmıştım. O yüzden çoğumuz Lee Byung Hun’dan pek hoşlanmayız. Çiftin bir oğlu var. Joo Sang Wook ise Glamorous Temptation dizisindeki rol arkadaşı Cha Ye Run ile evlendi yakıın zamanda. Hemen arkasından da bir kızları oldu.

Lee Min Jung’un daha önce All About My Romance ve Big dizilerini yazmıştım. Kendisi BOF‘ta da ikinci kızı oynamıştı. Joo Sang Wook’un ise Birth of a Beauty, Good Doctor dizilerinde izledim. Şu anda fark ettim ki ben Birth of A Beauty’yi yazmamışım, halbuki izledim.

Dizi 20 Bölüm ve dram. 20 Bölüm olmasaymış olur muymuş, pek tabii. Konuya gelince Go Hae Ra ( Lee Min Jung ) İtalya’da ayakkabı tasarımı okumuş, babası da ayakkabıcıymış. Komada bir kız kardeşi var, sözde intihara teşebbüsten sonra böyle kalmış. parasızlıktan taklit ayakkabılar yapıp satıyor. Bu arada bir chaebol ile tanışıyor, Tae In Joon ( Joo Sang Wook ) Onun da annesi ayakkabı tasarımcısıymış.

Ama arada bir üvey abi ve anne var. Üvey anne hemen her dizide kötü anne ya da kaynana olan Song Ok Suk. Gaddar baba şirketi kime vereceği hakkında kararsız, rekabet sürüyor. Baba da dizilerin Erol Taş’larından biri zaten Ko In Beom.

Evde eziklenen bir gelin var. Bir de asi kız kardeş. Bu kargaşa da kızın ablasını bu aileden birinin bu hale getirdiği söz konusu oluyor. Joo Sang Wook’un nişanlısı ikinci kız , TV’de programcı. Onun ex’i ise ortaya çıkıp ortak kızları için böbrek istemekte. Kadın kıskançlıktan ölüyor. Bu noktadan sonra ittifaklar, düşmanlıklar, entrikalar olay intikam dizisine dönüyor. Ben aslında güzel yazılmış intikam dizilerini severim. Sırf bu yüzden Tayvan dizisi izlediğimi bilirim. Ama burada nedense mantık hataları çoktu. Bu yüzden de bir süre sonra “Yok artık! Daha neler ! ” filan demeye başlıyorsunuz, sıkıcı oluyor.



Dizinin aşk çiftleri hemen aşağıda. Ama tabii, geçişmeler de var.

Çiftimiz evli olduğundan mı nedir dizide bir yatak sahnesi oldu, ama karanlıkta geçti. Sonrasında adamı üstsüz, kızı da gömlekle görünce anladık. Öpüşmelerde ise aklıma Song Hye Kyo gelmedi değil. Öte yandan bu tarz yakınlaşmalar olmadan da çiftin kimyasının ziyadesiyle hissedildiği çok hoş sahneler de vardı, şimdi teslim etmek gerek.

Şimdi dizi dram deyince ne kadar ileriye gittiler onu anlatmak için söyleyeyim, dizide cinayet oldu, hapse girildi, yolsuzluk, darp, hırsızlık mevcuttu. Sevimsiz kişiler çoğunluktaydı. Dizideki en saftirik kişi Joo Sang Wook’tu diyebilirim. Adam bu dizi için yürüyüşünü mü değiştirmiş ne yapmış, bir tuhaf yürüyordu. Diğer dizilerinde öyle değil, açıp baktım resmen öyle . Joo Sang Wook bu dizide azıcık kilo almış gibi geldi bana, ama oldum olası kalıplı kıyafetli bir hali vardır diğer erkek oyunculardan farklı olarak. Bu fark da benim hoşuma gider aslında. Lee Min Jung ise güzel kadın. Oyunculuğuna gelince çok iyi değil, çok kötü de değil bence. benim sevdiğim kadın oyunculardandır, en azından nefret ettiklerimden değil. Cunning Single Lady’den bir video koyalım. Bir tane de Fates and Furies’ten. Bir karşılaştırın bakalım 🙂

Diziyi ancak ikilinin hayranlarına öneriyorum, ben aralarındaki kimyayı keşke şimdiki eşleriyle değil de birbirleriyle evlenseydiler diye düşünecek kadar beğeniyorum. Ama kendi eşleriyle mutlu mesut yaşasınlar tabii, neme lazım 🙂

You may also like...

4 Responses

  1. Bu dizinin ilk fragmanlarını izlediğimde bile izlenmiycek bir dizi olduğunu anlamıştım.Çünkü kalitesizlik resmen paçalardan akıyodu nese buda böle geldi geçti diyelim dimi ama 😉

  2. bahar says:

    Dizi benide memnun etmedi kızın azından kelimeleri cınbızla cekicektim nerdeyse ayrıca sonuda beni pek tatmin etmedi bu diziye gelme amacım ise ikisini cok yakıştırıyorum birbirlerine :'( keşke evlenselerdi ilk dizilerinde,yinede bu dizileriide atlamadan izledim ama ömrümden bi 5 yıl gitti öyle söylüyüm :'(
    Cunning Single Lady dizisini rahat baştan sona 10 kere izledim ama bu dizi beni hüsrana uğrattı halbuki ne hevesle başalmıştım :'(

    • Deli Ajumma says:

      Joo Sang Wook’un yeni dizisini de yaş farkı nedeniyle izlemedim, gerçi belki bakarım ama Cunning Single Lady’deki uyumu yakalayamadı hiç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: