Başımıza taş yağacak / Meet me After School / Chugakusei Nikki

Japonların bu öğretmen öğrenci dizileri sürerse, gerçekten de yağacak. Hayır yaş barajını da giderek düşürüyorlar, yakında ilkokula inecekler,  pedofil dizisi izleyeceğiz diye korkuyorum. “O zaman ne diye izliyorsun?”  diyeceksiniz, siz de haklısınız, benimki sadece sosyolojik araştırma da diyemem, ama kediyi öldüren merak diyebilirim, bir Kova burcu olarak.

Öncelikle bu diziyi İngilizce altyazılı izleyebilenler için yazdığımı belirteyim, çünkü Türkçe altyazılısı yok. 11 bölümlük dizi taze bitti ve tabii ki de beklendiği üzere bir manga uyarlaması. Manga yazarı Junko Kawakami, dizinin yazarı ise Arisa Kaneko. Dizi yazarı Kazuya Kamenashi’nin Final Cut’ının da yazarı. Bu Final Cut’ı da izledim ama yazmadım. Ayrıca It’s not that I can’t marry I don’t marry diye de bir diziyi yazmış, onu da izlediğim halde yazmadım. Bu iki dizi de yalnızca İngilizce altyazılı mevcut, tabii Japonca biliyorsanız, aman da aman . Neyse efendim, tartışmalara çok açık bu diziyi Hijiri ( Kasumi Arimura ) ve Akira ( Kenshi Okada ) ve kimyaları hatrna izleyip bitirdim.

Öncelikle genç öğretmen kızımız Kasumi Arimura 1993 doğumlu. 2010 yılında dizi çevirmeye başlamış ve epeyce bir dizi ve filmi var. Ben kendisini  Shitsuren Chocolatier dizisinde izlemişim daha önce ve daha da önemlisi Jun Matsumoto’nun Narratage adlı yine öğretmen öğrenci filminde. Bu kez öğrenci olarak. Filmde Kentaro Sakaguchi ile Matsumoto Jun arasında kalmıştı. Az biraz karanlık ve sinir bozucu bir filmdi. Matsumoto’ya sinir olmuştum. Kentaro’ya daha da sinir olmuştum, filmi hatırlamak bile istemiyorum. O filmin yanında bu diziyi öp başına koy. 

Minnak, çekici veledimiz Kenshi Okada ise bu yıl Çin’de parlayan Dylan Wang gibi Japonya’da parladı. Amma velakin Dylan’dan da küçük. Dylan 98 Aralık, Kenshi 99 Mayıs. Dylan’ın Meteor Garden’la yaptığını, yani  çıkışını bu diziyle yapmış. Ortaokullu bir öğrenci olarak.

Kızımız sınıf öğretmenidir. çocuk da bildiğin huysuz ergen. İşte karşılaşır, zıtlaşırlar. Hatta çocuk öğretmene tokat bile atar, sonra öğretmenine aşık olur. Buraya kadar her şey normal. Çünkü öğrencilerin öğretmenlerine aşık olması çok sık rastlanan olaylardan. Ama sevgilisi olan kız da ona aşık olunca iş rotasından çıkar. Kızın nişanlısı uzaktadır.  hyüzden kendisini duygusal olarak boşlukta hissetmektedir falan da filan ama, tabii bu noktada durmasını bilmesi gerekmektedir. Meslek etiği bunu gerektirir. 15 yaşındaki kıza 25 yaşındakierkeköğretmen askıntı olunca ortalığı yıkıyoruz,ama aynı durum erkek öğrencinin başına gelince daha kaldırılabilir oluyor neden ? Aslında o da çocuk. Tabii çocuğun annesi ortalığı yıkar. Kadın gözümüzde sevimsiz oldu ama, benim oğlum 15 yaşındayken 25 yaşında öğretmene tutulsaydı ve öğretmen de onun hislerine karşılık verseydi, doğrusu ya ne yapardım bilemem. Dizinin bundan sonrası iş ortaya çıkınca öğretmenin işinden istifa etmesi, sonrasında   3 yıllık ayrılma ile devam etti. Yeniden karşılaştıklarında çocuk lisede ve 18 yaşında olmasına rağmen yine de reşit olmamıştı. Yani annesi şikayet ettiğinde kızın hapse girmesi olasılığı vardı. Tabii aklıma aynı şeyleri yaşamış Fransa Cumhurbaşkanı Macron gelmedi değil.

Tabii bu arada kızın eski sevgilisinin işteki olgun ve biseksüel patronu, çocuğa aşık olan liseli kız filan gibi ilişkileri de izledik. Çocuğun annesi ve babası ile olan ilişkisi, kızın ailesi ile olan ilişkisi, öğretmenin öğrencilerinin sorunları falan da filan.

 

Şimdi ben bir yandan diziyi izliyorum, öte yandan yorumları okuyorum. Yorumlar hep mutlu son ister nitelikte. Aslında ben o yaşta bir kızın ortaokullu bir velete nasıl aşık olabildiğini anlayamadım, kızda da bir saftiriklik, salaklık vardı tabii.  Allahım sen şaşırtma. Daha ilerki yaşlarda 10 yaş farkı normal kabul ediyoruz da, ortaokuldaki çocukta ne buluyorsun be kızım ?? Bu arada öğretmen öğrenci aşklarını Twitter’ da tartışırken bir ortaya çıktı ki pek çoğumuzun tanıdığı özellikle edebiyat öğretmenleri öğrencileriyle evlenmiş. Ağızları iyi laf yaptığından olsa gerek. Bizimkilerin çoğu lise öğrencisi, okulu bitirip üniversitedeyken ya da onu da bitirdikten sonra evlenilmiş, ya da lise bittikten sonra. Yine de ortaokul peh ! Biliyorsunuz daha önce öğretmen öğrenci aşklarıyla ilgili Biscuit Teacher Star Candy, Doctors, Forbidden Love dizilerini yazmıştım. Aslında bunlardan da fazla film izledim, çoğu da Japon filmiydi. Bu fantezi nerden çıktı, neden bu tarz aşklara takmış durumdalar iyi bir araştırma gerekiyor. Bu dizideki çocuk 19 yaşındaydı gerçek hayatta,  en azından 16 değildi. Forbidden Love’da ( Majo No Jouken ) Hideaki Takizawa dizide oynadığında 17 yaşındaymış.Birlikte oynadığı öğretmeni rolündeki oyuncu ise 16 yaşında. Gong Yoo ‘da Gong Hyo Jin’in öğrencisi rolündeyken sınıfta filan kalmış aslında reşit olan bir öğrenciyi canlandırıyordu. Tabii Gong Hyo Jin aslında ondan daha küçük gerçek hayatta ay farkıyla ve ikisi de reşit dizide oynarlarken. Bunlar da izlerken izleyebilme olayını etkiliyor.

Benim gibi her haltı izlemeye meraklı olanlara öneririm, izleyip üzerinde düşünmeye uygun 🙂

 

Hijiri ve Akira‘yı merak edenler için 🙂

You may also like...

6 Responses

  1. Hand3 says:

    Yıllar önce izlediğim bir japon dizisini ararken seni buldum. Diziyi belki sen biliyorsundur .Dizide bir katil hapisten çıkınca onu hapse attıran hakimin yan evine taşınıyor ve kek yapıp duruyor .Mini bir diziydi ama bir türlü bulamıyorum diziyi adını da hatırlayamadığım için belki sen biliyorsundur

  2. ruhnaz says:

    bu dizinin türkçesini nerden bulabilirim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: