Sevgilinin doğumunu görmek / Back To 1989

Son yazımda bazı Tayvan dramalarından söz etmiştim. Bu dizilerden Behind Your Smile’da oynayan Marcus Chang özellikle ilgi alanıma girince, başka dizilerini araştırdım. Back to 1989 adlı dizisini görünce de çok sevindim. Zaman yolculuğu temalı dizi ve filmlere bayılırım çünkü. Hemen başladım ve iki üç gün içinde de bitirdim. Bitince de resmen boşluğa düştüm doğrusu. Allahtan daha izlemediğim dizileri de var Chang’ın.

Dizide Chang’ın yanı sıra partneri olarak Shao  Ivy oynuyor.  Doğrusu ben önceki dizisindeki partnerinden daha çok yakıştırdım bu kızı. O da daha çok hoşlanmış olacak ki, ikili diziden sonra iki yıl kadar çıkmış, sonra ayrılmışlar. Bahane de belli, birbirlerini görecek zamanları olmuyormuş, takvimlerinin doluluğundan dolayı. Kızın başka bir oyuncuyla beraber olduğuna dair de haberler gördüm, artık hangisine inanırsanız 🙂 ( Diğer oyuncu da Chris Wu )

Ben Reply 1988’i de çok sevmiştim. O dönemleri yaşadığınızda bu dönem dizileri ya da zaman yolculuğu dizileri sizin için çok şey ifade ediyor. “Aaa bu giysiden benim de vardı.” diyebiliyorsunuz örneğin, ya da benim yaptığım gibi albümleri açıp giysilerinize , o zamanki duruşunuza filan bakmak isteyebiliyorsunuz. Dolabı altüst ettim, albümler hala dışarda duruyor. Bir ara ben de saçlarımı bu kızınki gibi kestirmiştim, onu da hatırladım.

Konuya gelince Marcus, dizideki adıyla Chen Che yalnız bir anne tarafından büyütülmüş, babasının kim olduğunu bilmeyen bir finans analistidir. Sürekli sormasına rağmen annesi babası hakkında bilgi vermemektedir. Yine bir gün bu konuda kavga ederler ve beyimiz motorsikletine atlar, hızla giderken bir tünelde – ki bu zaman yolculuğu işleri de hep tünellerde oluyor, tünele girerken irkilmeye başladım artık- kaza geçirir. Birden kendisini doğumundan bir yıl öncede 1989 yılında bulur. Tünelde yine bir motora binmekte olan bir kızı bir kazadan kurtarır. Borsacı olan bu kız annesinin en yakın arkadaşı çıkacaktır. Bir süre sonra annesi ve Ye Zhen Zhen ile aynı iş yerinde çalışmaya ve kızın evinin bir odasında kiracı olarak kalmaya başlar. Annesi Chen Che ile aynı yaşlardadır.

Ye Zhen Zhen ve Chen Che’nin annesi

Kızların beş kişilik bir üniversiteden arkadaş grubu vardır. Bu gruptaki iki erkek de çocuğun annesiyle ilgilenmektedir. Chen Che babasının hangisi olduğunu keşfetmeye çalışır. Bu arada gruptaki üçüncü erkek de başrol kıza aşıktır. Sarsak ve belayı devamlı üzerine çeken Zhen Zhen’e devamlı yardımcı olur çocuk ve tabii annesine de.

Ne eksik kaldı ? Tabii ki ikilinin aşkı. Marcus burada da yine kasıntı ama diğer dizideki kadar değil, bu sefer kendisini geri tutmasının nedeni ayrı dünyaların insanlarıyız teması. Ama sonunda tabii ki kader ağlarını örecektir. Dırını nımm.

Cep telefonlarının, internetin olmadığı bir ortamda sudan çıkmış balığa dönen Chen Che nasıl yaşayacaktır ? Aslında çok da güzel uyum gösterdi bence. Biz o çağları yaşamış olmamıza rağmen, şu anda yazın kaldığım kır evinde internetsiz ne yapacağımı düşünüp duruyorum. İnsan kolaya çabuk alışıyor.

Beyimiz hasta olmuş gelecekteki annesi çorba pişirmiş.

Dizinin sonunu  ve kilit noktalarını tabii ki söylemeyeceğim, ama baba konusunda ters köşe yaptı dizi. Sonunu da bence olabilecek en güzel şekilde bağladılar onu söyleyeyim. Daha önce de söylediğim gibi fantastik dizilerde sonun hayal kırıcı olması, tatmin edici olmasından daha sık rastlanan bir unsurdur. Bakınız Moon Lovers, Rooftop Prince vs.

Beyimiz şarkıcı daolduğundan burada da o marifetini gösterdi. Auckland Üniversitesi mezunu olduğu için İngilizcesi iyi, İngilizce de konuşturdular. Uzak Doğu dizilerinde bu ikisi olmazsa olmaz biliyorsunuz. Bu tarz dizileri seviyorsanız çok tavsiye ederim. Bey ayla bayıla izledim valla.

Bir de OST’tan örnek.

 

You may also like...

4 Responses

  1. Gül says:

    Bu diziyi önerdiğin için teşekkür ederim ajumma,diziyi çok sevdim hatta uzun zamandır aradığım diziydi. 32 kısım tekmili birden herşey vardı dizide , heyecan ve duygu dozu yüksek tutulmuş ve tempo son bölüme kadar hiç düşmüyor.Hele zaman yolculuğu,uzay/zaman kesişmesi/bükülmesi konularını sevenlerin çok sevebileceği bir dizi..sonu tatmin etti mi,evet neden olmasın?
    Tek takıldığım chen che’nin 2016 model daracık pantolonları oldu.

    • Deli Ajumma says:

      ahaha evet o daracık ve paçaları kısa pantolonlardan hiç bir Uzak Doğu dizisinde vazgeçemiyorlar, paçası kısa pantolonları ben de sever oldum işin tuhafı 🙂

  2. melek says:

    Chris Wu ile Shao Ivy nin yeni dizilerini bitirdim. (The perfect Match) Birlikte olduklarını okuyunca şaşırmadım desem 🙂 şahane bir dizi bu arada özellikle Chris Wu nun oyunculuğu çok iyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: