Eğlencelik dizi böyle olur / Jugglers

Mucize çocuk Choi Daniel’in askerlikten döndükten sonraki projesini izledik bitti. Beyefendi bir döndü pir döndü.

. Ö

Öncelikle bilmeyenlere neden mucize çocuk olduğunu açıklayalım. Choi Daniel’in annesi ilk çocuğunu çok zor dünyaya getirip, hastalanınca başka çocuk istememiş. Karısını çok seven babası kısırlaştırma ameliyatı olmuş. ( Vazektomi ) Buna rağmen beyimiz doğunca babası ona  Daniel adını vermiş.  Evet evet  bildiğiniz Danyal peygamber.

Diziyi anlatmaya yazımızda her zamanki gibi dibine kadar spoiler mevcut diyerek başlayalım. Spoiler istemiyorsanız, izledikten sonra okuyunuz.

Choi Daniel’in yanında da daha önce Pride and Prejudice dizisinde izlediğim sevimli noguri ( rakun ) Baek Jin Hee vardı. Bu kızları dergilerde allayıp pulluyorlar, biz de “Aman ne hoş !” diyoruz, sevimli olmakla birlikte Baek Jin Hee ufacık tefecik sıska denilebilecek bir kız.

Ödül töreninde topuklularla bile Choi Daniel’in yanında ufacık.

Tabii Choi Daniel boylu poslu yakışıklı bir namca. Sizi çeker çekmez başka bir olay, ama adam yakışıklı a dostlar, bunu da inkar edemeyiz. Bazı tipler var, çekicilik kategorisinden , Gong Yoo öyledir mesela, Jang Hyuk öyledir. Ama bir Jo In Sung, bir Hyun bin yakışıklıdır. Hattızatında ben yakışıklı adamlardan çok çirkin adamları severim. Ama bu Choi Daniel çok da sevimli bir adam, gülüşü de güzel, ülkesinde bir de pek çok programın sunuyor, anchorman filan. Alameti farikası gözlükleri, her dizide farklı gözlük kullanıyor. Şimdi biz bu ikiliyi görünce tabii ki “Bu gösterişli adam ne diye bu yer cücesi kıza aşık olsun ki ?” dedik, hem içimizden hem dışımızdan. Sonra aklımıza bu kızçenin esas sevgilisinin de Yoon Hyun Min olduğu geldi.

E ne diyelim Allah mesut etsin, ballı hatun. Ben kızı sempatik buldum. Gerçi dizinin sonlarına doğru epeyce şımardı, ama hangimiz sekreter olsak, yakışıklı patronumuz gözümüzün içine baksa şımarmayız ki ? 🙂

Dizinin konusu başta tepişerek başlayan çiftin aşk hikayesi ekseninde iş dünyası, bölümler arası rekabet, sekreterlerin çektiği zorluklar , bir sihirbaz gibi patronlarını idare etmeleri. Gerçekten de bir yönetici için sekreteri herşeydir. Laf aramızda benim de ikinci işim yönetici sekreterliğiydi. Çok büyük şirketlerde büyük yöneticilerin sekreterlerinin sekreterleri olur. Onlar sadece planlama programlama için uğraşırlarken, sekreterin sekreteri de angarya işleri yapar. Ben o zamanlar bu üst düzey sekreterlerin her birinin ismi lazım değil, çok büyük bir şirkette, birer yönetici bulup evlendiğini, en az onlar kadar forslarının olduğunu gözlemlemiştim. Hoş benim deneyimim çok uzun sürmedi, üç ay sonra patronumu hayal kırıklığına uğratarak bankacılığa başladım. Neyse şimdi dizinin başında Choi Daniel ( Nam Chi Won)’in kızımıza ” Benim tipim değilsin.” dediği gif ile başlayalım. Yedi bu lafı tabii dizinin yarısına gelmeden.

Dizinin ikinci çifti Kang Hye Jung ve Lee Won Geun’du. Kang Hye Jung biliyorsunuz kült film Old Boy’un kadın başrolü. O filme de bir atıfta bulunmak üzere  o filmde birlikte oynadıkları Yoo Ji Tae, Mad Dog‘daki sigortacı rolüyle misafir oyuncu oldu.

Misafir oyuncu deyince ilk bölümde Baek Jin Hee dizideki ismi Yoon Yi’nin sevgilisini de Sung Hoon oynadı. Yani kızın şansı yakışıklılardan açılmış. Sung Hoon yakında ilk sezonunda Lee Kwang Soo’nun oynadığı Sound of My Heart dizisinin ikinci sezonu için çekilen dizide başrol oynayacak. Sound of Heart Reboot adının taşıyan bu ikinci sezonda Sung Hoon’a Yuri eşlik edecek. Dizinin Mart- Mayıs gibi vizyonda olması bekleniyor.

Kang Hye Jung biliyorsunuz rapper Tablo’nun ( Epic High) ve sevimli kızları Haru’nun annesi. Babasıyla Return of Superman’de yer alan Haru, hepimizin gönlünü çalmıştı. G Dragon fanlığıyla ünlü bu minik kız artık showu bıraktı, ama neredeyse annesi ve babası kadar da ünlü oldu. İşte G Dragon’un karşısında eridiği anlardan biri.

Kang Hye Jung epeyce yaşlanmış. Bizim sevimli chaebol’ümüzün yanında da ablası gibi durdu. Gerçi kadıncağızın annelik duygularını öne çıkardılar dizide, ama patron da sonraları hafiften yanık olduğunu belli etti hatuna. Old Boy’da şöyleydi :

Bu da dizideki hali :

Yanında sevimli chaebolümüz Lee Won Geun vardı. O da nasıl çocuksu, 9 yaşında çocuğu alıp çekip boyunu uzatmışsın gibi.

Ağlama sahnesi gerçekten iyiydi. Dizide neşeli, hiç bir şeyi takmıyormuş gibi görünen, ama aslında yalnız, ilgiye muhtaç, annesini özleyen bir çocuktu. Başrolle de bromans sahneleri vardı tabii.

Eş giysiler giymişler Nam Chi Won dadılık yapıyor 🙂

Dizinin kötü adamı In Gyo Jin’di, ama hiç birimiz ondan nefret etmedik, çünkü çok komikti. Şu sahnede Choi Daniel kendisine parmak gösteriyor.

Başrol kızın eski sevgilisi rolünü Drinking Solo’nun sevimli öğretmeni Min jin Woong oynadı. Resmen rol çaldı yine.

Bu dizide Daniel Choi çebol  değildi, üst düzey yöneticiydi ama çeboller  hakkında yazdığım Sorunlu olanlar  olanlar kategorisine giriyordu. Yani geçmişinde travmatik bir olay vardı ve şimdiki huysuz, bazen saldırgan ve asosyal halini geçmişi belirliyordu. Tabii kızımız onun düzelmesine neden oldu, her Kore Dizisinde olduğu gibi. Benim bu dizide en beğendiğim şey, neredeyse bütün klişeleri kullanmış, çiftimizi mıç mıç her şeyi paylaşmış olarak resmetmeleri. Hiç Bir şey kalmadı içimizde yani. Yarım yamalak aşkları, yaşanmamış sevgililiği sevmiyorum çünkü, bazen çift pat aşık oluyor ve dizi bitiyor. Biz burada istediğimizi fazla fazla aldık.

Şu sahnenin çok geyiğini yaptık,  🙂

Böyle bir sahne bile gördük:

Kızın arkadaş grubu, arkadaş sevgisi de vurgulanmıştı :

Palto içine sığan cep gelinleri 🙂

Klişe sahne

Bu sahne en iyilerindendi.

Choi Daniel kızı öpmek için iki büklüm oldu :

Kızın ince tarif üzerine aldığı kaplanlı tercihler efsaneydi :

Kızın da tavşanlı terlikleri oldu :

Kızın yetiştirdiği kaktüsleri de hatırlayalım :

Nam Chi Won kalemleri kalemtraşla değil eski usul 5 cm boyunda yontularak açılsın istermiş.

Son olarak bu drama şu gülüş için bile izlenir diyorum :

Dizi müzikleri de çok hoştu. Full album

Bu da Minseo^nun şarkısının You Must love me  klipli hali.

Arayın bulun anacım , benden bu kadar.

You may also like...

12 Responses

  1. dilek says:

    Fırsat olunca bu diziyi izleyeceğim. Bu ara misafir falan fıstık derken Missing Noir M’i 1 haftada bitirebildim. Peki niye yorum yazdım 🙂 Danyal peygamber deyince aklıma Karaman’dan Mersin’e giderken yol üstü Danyal’in yeri diye bir kahvaltı yeri var o geldi aklıma. Goksu Nehrine nazır çok güzel yer tavsiye ederim yolu düşene 😉 yalniz öpüşmek ve uyumak yasak haha.. Öyle de bir uyarı levhası vardı çok gulmustuk eşimle.

  2. Dizi iyi guzel hoşta ben ofis dizileriyle pek aram yok.Guzel bir anlatim olmus ama bayildim resmen ??.

  3. ran says:

    Ben yarida birakmistim cok klise oldugundan ama boyle okuyunca tekrar izleyesim geldi. Old boy’da o kadinin oynamasina da sasirdim ne rolde oynamisti bilmiyorum ama bence suan ki haliyle fazlasiyla itici 🙂

  4. bülent says:

    dizi güzeldi. yan roldeki erkek oyuncu ya daha bi ısındım. yan erkek oyuncuyu mystery queen de izlemiştim. başroldeki erkeğe göre daha bi başarılı geldi.

  5. Nichu says:

    Ajumma merhaba,

    Bu diziye sadece önerdiğin tweetleri okuyarak başladım. İlk bölümü izleyince bıraktım, sonra ” ajumma bu kadar övüyorsa bir şans verebilirim ” diyerek ikinci seferimde iki günde bitirdim. Bu güzel diziyi tavsiye ettiğin teşekkür ederim.

    Klasik ofis dizisi diye sevmeyenler olmuş, oysa senaryosu oldukça iyi kurgulanmıştı bana göre. Secretary Kim’i izleyip pek sevmediğimi yazmıştım daha önce. Bu diziyi sevme sebebim en başta sanırım patronun boşanmış biri olarak karakterinin gerçekçi çizilmesiydi. Hiç evlenmemiş chebol hikayelerinden gına geldi. Bu karakter daha gerçek ve canlıydı. Senaryoda çözülmeyen uzadıkça bayan düğümler olmayışını da sevdim. Ve bahsettiğin sorunlu olanlar kısmına dahil olması olayı tadında bırakılmıştı.

    Klişelerle dalga geçtikleri kısımlar gerçekten çok komikti. Karikatürize edilmiş kötü karakterleri sevmeyen ben kötü adamın oyunculuğuna bayıldım, gerçekçiydi.

    Kızların arkadaşlıkları çok tatlıydı. En çok kahveci patronu olan ablaya güldüm, bazı tepkileri muazzamdı.

    Ve tabi Choi Daniel, oyunculuğu çok doğaldı. Cidden çizgi roman dükkanına sahip olsun istedim.

    Umarım bu güzel dizi hakkettiği övgü ve ilgiyi alır.

    • Deli Ajumma says:

      Çok kafa boşaltıcı, eğlencelik bir diziydi. Bazen insan öyle dizileri de arıyor 🙂

    • cancaner says:

      Bir dizide patronun boşanmış veya bekar olması, o karakterin gerçekçiliğini etkiliyorsa, vay halimize ! Böyle bir yorumu da ilk defa duyuyorum.Sanki “yorum olsun” diye yazılmış bir yorum..Ayrıca, Secretary Kim dizisi, sizin kişisel yorumunuzun aksine izlediğim en iyi romantik komedilerden biriydi..Son bölümlerde tempo biraz düşse de, romantik komedi sevenler için izlenesi bir dizidir, tabii bu da benim fikrim..Bu diziyi izlemedim ama yorumlardan ve baş rollerden edindiğim izlenim, Bir Secretary Kim tadını vermeyeceği..Yine de fazlaca önyargılı olmayıp, diziyi izlemek lazım..Ki, ben de öyle yapacağım…

  6. Beyda says:

    Bu diziyi ilk defa sizden duydum ve izledim çok güzeldi. Teşekkürler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: