Un var, şeker var, yağ var, niye helva yapılmamış ? / Temperature of Love

Bu diziyi siz takipçilerime anlatabilmek için bitirdim, bu iyiliğimi de unutmayın arkadaşlar. Sanırım bu dizi için şu sıralar en çok kullanılan cümle, ” Ben o diziyi yarım bıraktım.” cümlesi olacaktır. Aslında ben de son altı bölümü bırakmıştım, sonra dün bir ütü seansında arka arkaya izleyip bitirdim. Biliyorsunuz dizi yeni usul yarım yarım 40, bildiğimiz 20 bölüm yani. Senarist sağolsun 16 bölüm zor bela bitecek diziyi sakız gibi çekti uzattı, ilişkileri  ve karakterleri düğüm, hepimizi de verem etti.

Bu diziyi Can we get marriedDoctors ve High Society dizilerinin senaristi Ha Myung Hee yazmış.  İlk ikisi fena değildi, High Society’i başlayıp bırakmıştım, ama onun da bu kadar saçmaladığını sanmıyorum. Peki bu dizi niye böyle oldu ?

Şimdi dizinin kadrosu belli olduğunda öncelikle hepimiz Yang Se Jong Seo Hyun Jin’in yanında genç kalıyor demeye başladık ki gerçekten de öyle. Ama asıl şoku ikinci erkek Kim Jae Wook olduğunda geçirdik. Genellikle ülkemizde ve başka yabancı ülkelerde de Kim Jae Wook çok karizmatik ve seksi görülüyor. Eski dizilerindeki uzun saçlı halinden yola çıkarak başrol erkeğin o olması gerektiğinde fikir birliğine vardık. Seo Hyun Jin’in yaşına da yakışıyordu Allah için.

 

 

Tabii Jae Wook’u  belki Kore’de bizim gördüğümüz gibi görmüyorlardır. Ne de olsa her ülkede her sanatçının belli bir algılanma olayı var.

Dizi başladığında başrol Yang Se Jong’un genç yaşına rağmen kaliteli oyunuyla Kim Jae Wook’a sağlam rakip olduğunu gördük. Fiziksel olarak Seo Hyun Jin’den daha genç gözüküyorsa da ruhen daha olgun duruyordu dizi senaryosu icabı. Efendim onu da kısaca yazalım Seo Hyun Jin yazar, adını duyurmaya çalışıyor. Yang Se Jong genç, ama yetenekli bir şef, Kim Jae Wook’da chaebol. Ama babadan kalma değil, kendisi uğraşa didine gelmiş o yere. İlk ikisi birbirlerine aşık oluyorlar, sonra chaebol de kıza aşık oluyor. Çift ayrıldığında onun ünlü olmasını sağlıyor.  Bu arada şefle chaebol de iyi arkadaş oluyorlar. Aynı kadına aşık oldukları sonradan ortaya çıkıyor. Bu aynı kadına aşık olma olayı ortaya çıkana dek, dizi bir nebze çekilir haldeydi. Sonra ikinci erkeğe yazdıkları rol, kızın mal gibi adamı uzaklaştıramaması, iki erkek arasında Türk dizilerine taş çıkartan sahnelerin geçmesi izleyicinin her bölümde giderek azalmasına yol açtı.

Tabii İkinci kız da var, daha önce de Sweet Stranger and me ‘de görüp gıcık olduğum Jo Bo Ah. Burada da başlarda daha sinirilletiydi, sonraları sevimlileştirmeye çalıştılar. Ne kadar olduysa artık. Bu ikinci kıza sos şefi de aşıktı.

 

Bu da sos şefi bey

Bu dizinin niye akıp gitmediğini düşündüğümde bir noktadan sonra asıl çiftin arasındaki aşkın pek inandırıcılığının kalmadığını, ikinci erkeği klişe saçma sapan asılan konuma düşürdükleri için dizinin senaryosunda önemli yer tutan bromans olayının yok olmasının açtığı boşluğu düşünüyorum öncelikle. Sonra o kadar zeki ve becerikli bir adamın çocuklar gibi pastanın içine yüzük koydurup sevgilisi olduğunu bile bile şefe sundurmasının saçma olduğunu, esas kızın fazlaca mavi boncukçu olduğu halde dizi sonunda Jae Wook’un hep seni sevdi mealinde sözler etmesinin saçmalığını da düşünüyorum yorobun. Kız adam ne zaman gel dese koştu, sevgilisinin kıskandığını bile bile yemeklere çıktı. Hediyeler verdi. Hatta sonunda “Tipim değildin dedim ama tipimdin” dedi. E yuh artık, bu mu hiç kanmayan kicibe ? Bence kız aradan çekileydi de çocuklar birlikte olaydı o daha inandırıcı olurdu billahi.

İstediğim sizsiniz CEO bey diyor . Bu sahne çok güzeldi.

 

Beyimiz burada boş evi soymam derken. Dolu evi de soyamadın be gülüm 🙂

Yang Se Jong da çok tatlı. Okudum bazı arkadaşlar kendisine kedi diyor. Kedi diye sokulduğundan olsa gerek. İlk bölümde bir de sevimli kedi yavrusuyla sahnesi vardı.

 

 

Bunların böyle öpüşüp durduğuna bakmayın. Eşek kadar bir çift son bölümlere kadar sadece öpüştüler. Bir de son bölümlerden birinde yatakta giyinik halde gördük ikiliyi. Sabah uyandıktan sonraki kahvaltı sahnesi daha tatminkardı.  Birinden birinin ki Seo Hyun Jin’i önceki dizilerinden biliyoruz, Allah ne verdiyse oynar, çekincesi vardı herhalde. Galiba Yang Se Jong’un Türkan Şoray kanunları var, soyunmuyor etmiyor, aklıma başka bir şey gelmedi.

Kim Jae Wook da Yang Se Jong’da ağladı dizide, dedik iyi rol yapıyorlar. İkisi de kıskandı. İkisi de yemek konusundaki marifetlerini gösterdi. İkisi de aşkını iyi yansıttı.

Seo Hyun Jin de iyi oyuncudur, ama aşkını Eric’le oynadığı Another Oh Hae Young dizisindeki gibi yansıtamadı bence. Orada ne kadar öne çıkmış ki, şöyle göz ucuyla bakan eşim, aa bu Oh Hae Young değil mi dedi. Dizide üzüldüğünde bile gerçekten üzüldüğünü hissedemedim ben, halbuki Another Miss Oh’da öyle miydi ? İnanılmaz oynamıştı.

Jae Wook’un şu sahnesi de başrol olsaydı dedirtti :

Tabii bu ikisine aşk sahnesi yazmak isteyip yazamayınca rüya sahnesi yazmışlar.

Dizide iki de anne vardı. Özellikle Yang Se Jong’un annesini oynayan Lee Mi Sook’un rolü ağırlıklıydı.

Yazar ve yönetmen çift başta sevimliydiler, ama sonra onlarında sahneleri uzun ve sevimsiz gelmeye başladı bana :

,

Aslında bu dizinin söylemek istediği birbirimize uymayan insanlarla kader sonucu karşılaşmış olabiliriz, ama sürdürüp sürdürmemek seçimimizdir ana fikriydi. Seo Hyun Jin , dizideki adıyla Hyun Soo Yang Se Jong’a , dizideki adıyla Jung Sun’a yüzük aldığında, ona değil kendisine uyan yüzüğü almıştı. Çocuk yine de parmağının anca yarısına giren o yüzüğü taktı. Bu da onun seçimiydi. İkinci erkek tüm yaptıklarına rağmen ona saygıyla davranan şefle arasını düzeltmeyi ve onu sevmeye devam etmeyi seçti. Ama bu ne kadar gerçekçiydi tartışılır. Madem aralarında abilik ilişkisi, sevgi vardı, ikinci erkek o şerefsizlikleri nasıl yaptı ?  Hadi yaptı sonra nasıl kankalıklarına devam ettiler ?

Senarist elinde bu kadar iyi oynayan, üstelik düzgün fizikli üç oyuncu varken nasıl bunları heba etti ? Adamlar bu saçma sapan senaryoda bile oyunculuklarını  gösterebildiler. Bence bu diziyi güç bela bitiren bir kaç kişi de benim gibi bu ikisinin yüzü suyu hürmetine bitirebildi.

Şimdi son söz bu iki namcaya adam gibi romantik komedi yazıp, uygun partnerlerle oynatınız çebal. İşte OST. 

Ben ilk parçayı verdim, siz diğerlerini sırayla dinleyebilirsiniz.

You may also like...

6 Responses

  1. Sena says:

    Ya varya çok teşekkürler:))) zira ben another miss oh tan sonra bu diziyi izlesem mi diye ciddi ciddi düşünmüştüm ama herkes yarıda bıraktığı için de çekimser kalmakla beraber yine de iZlerim bir ara belki dedim.. Ama şu yorumun böyle on numara bel yıldız oldu:)) kesinlikle iZlemiyırum çünkü senin yorumların her zaman çok isabetli oluyor:) ellerine sağlık 🙂 bölüm bölüm paylaşmaktansa böyle bütün olarak yorum yazman çok daha iyi gibi.. ama ne olursa olsun sen yaz hep yaz 🙂 takipteyiz:)

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkür ederim. Zaten çoğu kez bütün yazıyorum. Çok sevdiğim bir dizi olursa bölüm bölüm yazarım herhalde. Bu dizi beni çok hayal kırıklığına uğrattı, başrol oyuncuları çok severim çünkü. Bazen de olamıyor işte 🙂

  2. Gülce says:

    Benim gibi diziyi bitiren biri olduğu için çok sevindim ? devam nedenim bahsi geçen üzere dizinin senaryosunun işlenişi değil, esas oğlanımızdı kesinlikle ? jung sun karakteri o kadar olgun, net ve ölçülüydü ki; bayıldım! ❤️ aşık olunası erkek benim için ? dizinin bromance ıda arada berbat edilmiş olsada ne hoştu ^^ dediğiniz gibi en izlenesi tarafta buydu zaten. Yine keyifle okudum. Teşekkürler ^^

  3. MikroDerya says:

    Diziyi izlerken ilk zamanlar çok keyif aldım.Ama itiraf etmeyelim ki Jae Wook için izledim desem 🙂 Adam yürüyen karizma
    Son bölümler inanılmaz durağan geçmesi sıktı. Dizi bir bölümde Amy Winehouse back to black parçasını dinlemek güzeldi.
    İzleyecek olanlara keyifli seyirler. 🙂

    Sadece kelimelerle vedalaştık…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: