Öğretmenim, Canım Benim , Canım Benim / Majo No Jouken / Witch’s Requirement/ Forbidden Love

Bu öğretmen öğrenci aşkları benim çok canımı sıkıyor. Yani yaşı tutsa, sonradan olsa bilmemne bile sıkıntılı. Daha önce biz Kim Rae Won’lu Park Shin Hye’li  Doctors’da bunu gördük. Şimdi de Türkçe’si oynuyor. Ve tabii ki Gong Yoo’lu ve Gong Hyo  Jin’li Biscuit Teacher Star Candy’de aynı konu işlendi. Üstelik o dizide iki taraflı öğretmen öğrenci aşkı vardı. Gong Hyo Jin hem kendisinden büyük öğretmenine aşıktı, hem de öğrencisi kendisine aşık oldu, o da öğrencisine. Ama biz Kore Dizisi severler bu ikiliyi çok sevdiğimiz için ve o dizide de Gong Hyo Jin tatlılar tatlısı olduğu için pek sesimizi çıkartmadık. Bir de Koreliler çocuğu sınıfta kalmış 20 yaşında yapıp, Amerika’ya gönderdikten sonra ilişkiyi başlatıp, evlendirdiler. Yani reşit olmamış bir durum yoktu.  Seks ilişkisini de evlilik dışında görmedik. Ama işte Japonlar bu kadar muhafazakar değiller.  Öte yandan mesele bence reşit olmak olmamak filan değil, etik olmayan bir öğretmenin öğrencisiyle birlikte olması. Ama dünyanın hemen hemen her ülkesi ve yerinde de bu tür durumlara rastlanmış ve rastlanmaya da devam ediliyor. Sittin sene önce benim halam da kendisiyle evlenmek isteyen öğretmeni nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kalmış. Ben lisedeyken de Edebiyat öğretmenimizle sınıfımızdaki bir arkadaşımız birbirlerine aşık olmuş ve kız okuldan mezun olunca evlenmişlerdi. İyi mi yani ?? Benim hoşuma gitmiyor, ama oluyor mu , olabiliyor. Zaten özellikle lisede öğretmenine aşık olmayan öğrenci sayısı azımsanamaz. Ama öğretmenler de dirayetli olup, bunu soğukkanlılıkla karşılayıp geçmesini beklemeliler ve geçer de. Ama bu dizide olduğu gibi öğretmen de aşık olursa, dahası reşit olmayan bir öğrenciyle birlikte olursa sorunların ardı arkası kesilmez.

Hideaki Takizawa, kısa adıyla Takki dizide gerçekten 17 yaşında. Dizi oynadığı sıralar  daha müzisyen olarak çıkışını yapmamış. Yıl 1999. Kurosawa Hikaru rolünü oynuyor. Hastane sahibi doktor babası ölmüş, kendisine aşk derecesinde bağlı annesiyle yaşayan zengin bir çocuk. Biraz problemli. Önceki okulundan ayrılmak zorunda kalmış, ama özünde iyi ve olgun bir çocuk. Annesi resmen psikolojik problemli. Anne değil de neredeyse kadın gibi yaklaşıyor çocuğuna.  Hideaki Takizawa’nın daha önce Love Catharsis isimli dizisini yazmıştım. Orada da yasak bir aşk vardı ve dizi neredeyse aynı biçimde kayıp yüzük sahnesiyle başlıyordu.  Şimdi efendim Takki biraz kısa boylu. Anca 1.70. Bence 1.70 bile yoktur. Burada bir de çocuğa okul forması diye kendi bedeninden 2 beden büyük takım giydirmişler. Kız da uzunca sanırım tepesinden bakıyor. Öyle yetim, fakir çocuklar gibi kambur kambur dolandı durdu dizi boyunca. Yoksa aslında çekici çocuk. Hele ben daha sonraki kızıl halini pek beğeniyorum, Japona da benzemiyor.

Şimdi kızımız da dizide 26 yaşında. yaşından da olgun duran bir kadın. Matematik öğretmeni Hirose Michi’yi oynuyor. Kızın babası disiplinli bir müdür. Kızı tanıdık okula yerleştirmiş. Kızın bir de sevgilisi var, dizinin başında yataktan çıktı, hayatımda gördüğüm en kötü evlenme teklifini yaptı adam. Kız da yüzüğü aldı, yolda bizim çocukla çarpıştı. Çocuk motorsiklet sürüyordu. Sonra tabii aynı okulda öğretmen öğrenci oldular. Yavaş yavaş aşk başladı. Kız aslında sevgilisini sevmiyor, babası evlensin istiyor. Çocuk da olgun olgun konuşunca kapıldı gitti. Herkes bunlara karşı tabii.Tüm okulun önünde çocuğu sevdiğini itiraf etti, birlikte kaçtılar. Çocuğun annesi oğlumu kaçırdı diye polise ihbar etti. Kız hapislere düştü. Bölümlerin altındaki yorumlara da bayılıyorum. Millet tamam Takki yakışıklı, ama hapse düşecek kadar da değil yazmış.

Sistine Şapel’in tavanındaki Adem’in Yaratılışı freskinin tablosunu çok seviyordu çocuk. Böyle canlandırıyorlardı bizimkiler.

Dizinin yan konuları elbette vardı, ama bana çok sıkıcı geldiler. Zaten bence Takki’den başka geri kalan herkes sevimsizdi. 11. bölüm diziyi Takki yüzünden izledim, bir de acaba sonunda ne olacak merakından. Son bazılarına belirsiz gelmiş, ama bence değildi. Dizi İngilizce olarak dramacoolda filan var, ama Türkçesi var mı bilemiyorum. Dizi müziklerinden hoşuma giden bir parça First Love ( Utada Hikaru ) . Diziden bazı parçaları da görebilirsiniz buradan.

 

You may also like...

7 Responses

  1. Panda says:

    Dizi boyunca maşallah çektim çocuğa. Özene bezene yaratılmış, anam.
    Bir de dizide kullanılan imgeler hoşuma gitti, tablo gibi..

    • Deli Ajumma says:

      Hepimiz aynı görüşle izledik ama öğretmen öğrenci ilişkisi etiğinden de kurtulamadık.

  2. Panda says:

    Bayan başrolün yine öğretmen -ogretmenlik yakışıyor kadına pek tabii- olduğu bir dizi daha izlemiştim. İsmi de GTO yani Great Teacher Onizuka_1998 versiyonu. Japonya’da hala top drama olarak goruluyormus. Çok uygun olmayan bir konusu var gibi duruyor ama aslında asla o tarz sahnesi yok. Başrol adam da cocuksuluguyla, havasıyla bana Kimutaku’yu andirdi. Belki seversin sen..?

  3. Unknown says:

    Türkiye Altyazılısını/Dublajlısını hiçbir yerde bulamadım. Nereden izleyebilirim bu diziyi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: