Kanatların Varsa Uçacaksın / Second Love

Evet, japon Dizisi maratonlarım sürüyor, çünkü şehre döndüm. Hoş bir nedenden değil, 15 yaşındaki kedim böbrek yetmezliği çekiyor. Her gün veterinere taşınıyorum, serumlar, iğneler filan. Şu anda yanımda sakince uyuyor. Minik dostlarımız da hastalık söz konusu olduğunda  çocuklar gibi. Ben de işin gücün arasında kısalar diye yine Japon dizilerine yöneldim. Bu dizi bir nuna romans sayılabilir. Ama biraz karanlık da bir yanı var. yalnızca 7 bölüm. Aslında 10 olarak tasarlanmış, ama sanırım ratingler beklendiği gibi olmayınca yediyle sonlandırmışlar. Dizi 2015 yapımı.

O üstteki fotoğrafa ve +18 uyarısına kanmayın. Çiftimiz üç beş yatağa  girse de her tarafları yorgan battaniye örtük oluyor, Görebildiğiniz kadarı da o fotoğraftaki kadar, o da zaten yazlık bir mekanda denize giren herkeste görebileceğiniz çıplaklık.

Başrol erkek Japon KAT-TUN grubunun bir üyesi olan Kazuya Kamenashi.  Ben bu kez oyuncudan gitmedim diziye. Nuna romanslara göz gezdirirken bu nasıl diye bir başladım, hoşuma gitti. Bu aralar ruh durumum da karanlık olduğundan  karakterlerin bunalımları, aman bak senden beteri var diye düşünmeme yol açtı 🙂 Kazuya Kamenashi ödüllü, çok yetenekli, ünlü  bir modern dansçıyı oynuyor. uzun yıllar Almanya’da çalışmış, ancak işten çıkarılınca bunalıma düşmüş, hatta kendisini öldürmenin eşiğine gelmiştir. Japonların her zaman yaptığı gibi esas çocuğun da kısaltılmış bir adı var tabii,  Kame.

Başrol kadın ise Kuyoko Fukada. Kadın 82 doğumlu, 86 doğumlu erkekten dört yaş büyük yani. Dizide de aralarında 7 yaş var.  Fukada bir lisede görev yapmakta olan bir kimya öğretmenidir. Annesiyle birlikte yaşamakta, ama okuldaki evli ve kendisinden 15 yaş büyük bir erkek öğretmenle de ilişki yaşamaktadır. Gençliğinde bir ara modellik yapmışsa da sürdürmemiştir.

 

Çocuk betlerdeyken lisede dinlenmeye çıkmış güneş altında gerinen ve şeker yiyen kadını görür ve ona bir tanrıça gibi gelir. O rahatlık, doğallık, ve güzellik onu çekmiştir. Bildiğiniz gibi dansçıların çocukluktan beri çok sıkı disiplinle eğitilen bir düzeni vardır. Sonra okulda onu bulup bir not verir. Bu arada öğretmenler de adamı önce sapık sanırlar. Bu arada çocuğun sıradan bir işçi olarak çalıştığını da belirtelim. Eğiticiliğe filan yanaşmamaktadır.

 

 

Neyse efendim kız merakına yenilip arar, birlikte olurlar, sonra beraber yaşamaya başlarlar. Kız yaşlı öğretmeni bırakır. Annesiyle kavga edip evi de terkeder, dansçı ile yaşamaya başlar. Çocuğun da çocukluk arkadaşı dansçı bir kız vardır eski sevgilisi. Çocukla tekrar birlikte olmak istemektedir, yapışkan sinirilleti bir ikinci kız.

Bu arada kızın birlikte olduğu öğretmen de aşağıda fotoğrafını koyduğum adam. Genç, güzel , işi gücü olan biri nasıl evli ve tipsiz bir adamla, üstelik de yaşlı birlikte olur? Evet kızın babası başkasını bulup evi terketmiş, anası da manyamış o günden sonra ama, insan biraz eli yüzü düzgün baba replikası seçer , bu nedir ? Dizi boyunca bu adam yapışkanlığı ve teklifleriyle beni delirtti. Ay o kızın yerinde olsam, bıçaklardım ben bunu vallahi.

Anne desen düşman başına. Kız bununla otursun ölene kadar evlenmesin, parasıyla annesini geçindirsin, ama kimseyle de olmasın, Aman Allah!

Sonra çocuğa eski şirketi tarafından  koreograf olması istenir. Artık ona farklı bir yol açılmıştır. Daha sonra da dans edebileceği başka teklifler gelir. Bu çifti birbirinden uzaklaştırır. Çocuğun sıradan bir hayatı olmaması, kızın da bir hedefi olmaması bir sorundur.  İkilinin ilişkileri, engeller şu bu yedinci bölümü bulursunuz. ben izlerken bir de yorumları okudum. Diziden çok yorumlar ilgimi çekti. özellikle uzak Doğu kültürüne yakın olmayan izleyicilerin, Batı dünyasından olanların olaya yaklaşımı, ilişkiyi ve çifti nasıl gördüğü çok ilginç. Kimi çocuğun bencil bir piç olduğunu söylerken, kimisi de kıza bir hedef kazandırıp, onu dönüştüren kişi olduğunu söylemekteydi. İki uç nokta. Ben özellikle kızın annesi ve ilişki yaşadığı öğretmene  sinir olmaktan romantizme odaklanamadım.

Ben bu Kame’nin başka bir iki dizisine bakmayı da istiyorum. Çünkü adamda içe kapanık, hüzünlü ve normal olmayan bir taraf var. Sıradan gözükmeyen insanlardan hoşlanırım. Bu arada dans sahneleri de hoşuma gitti. Japonlar da en az Koreliler kadar, hatta belki daha fazla kullanıyor dizilerde idolleri. Bir kısmı da hiç fena değil.

Second Love videolarından örnekler, trailer  Stay , bir KAT-TUN videosu 

 

You may also like...

5 Responses

  1. gül says:

    Çok üzüldüm ajummacım,benimkilerden de böbrek sıkıntısı çekenler oldu,zor iş gerçekten hem sana hem kediciğe kolay gelsin.
    Sıkıntını dağıtmak için daha keyifli bişey izleseydin keşke,bunu okurken bile sıkıldım sanki…şaka bir yana,senin yazılarından çok yararlanıyorum dizi seçerken,analizlerinin abonesiyim.Eline sağlık.

    • Deli Ajumma says:

      Ne bileyim, sinirlerim bozuk olunca da lay lay lom şeylere daha sinir oluyorum galiba. Çok teşekkürler.

  2. Honma says:

    Geçmiş olsun

  3. Gül says:

    Beheri 45 dk dan 7 blm cük..izlemeyene ayıp olur kategorisinden bir dizi,hem de danslı manslı ve bonus olarak kazuya kamaneshi..hatta yaz dizisi olarak kaydedilebilir.
    Ben japonları çok ilginç buluyorum,çirkin diyemiyorum cazip gelen bir havaları var.Kame’yi gokusen 2’de seyretmiştim orada da tam tasvir ettiğin gibiydi,içe dönük+problemli ama yakışıklı.Bence de izlemeye alınmalık.
    Ajumma’cım eline sağlık,dizilerle ilgili yorumlarının hastasıyım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: