Başta sevimli, sonra karizmatik, ama hep çekici, Eski Dizileriyle Kim Rae Won

 

 

Niye nuh nebiden kalma dizileri karşımıza çıkarıyorsun diyenlere azıcık doğallıktan, plastik cerrahiden, naiflikten, yakışıklılık ve çekicilikten söz etmek istiyorum diyeyim, yani sözün özü, gıybet yapasım var.

Doctor Crush başladığı zaman Park Shin Hye’nin kendisinden büyük bir partnerle oynayacağı yazılıp çizilmeye başlanmıştı. Ben de fotoğraflara baktım, 81 doğumlu ama yakışıklı bir adam gördüm. Park Shin Hye de çok zayıflamıştı , kızın gözlerini belerttiği öpüşmelerinden filan da pek hoşlanmam ama ,  bir bakarız dedim. Sonra eşimle diziyi izledik, beğendik. Park Shin Hye artık partnerinin tecrübesinden midir nedir, doğru düzgün öpüştü de. Ayrıca dizide zaten doktorumuz kızın lise öğretmeniydi, kız da lolita gibi durmuyordu, kimya yerindeydi. Yalnız o ara ben Kim Rae Won’u bir araştırayım dedim, Aman Allah! Gişesi yüksek, Kore Dizi ve film sevenlerce pek bilinen My Little Bride filminin başrolü. Filmi de izlemişim. Olmaz ya, olamaz ya, nasıl olabilir diye görsel araştırmasına giriştim. Aaa evet o ! Sevimli tombul bir çocuktu o. Tamam adam zayıflamış, herkes zayıflar, ama bu mucize yalnızca zayıflamayla olmaz. Belli ki adam elmacık kemiklerini belirginleştirmek için  yanlardan törpületmiş, falan da filan. Öncesi sonrası fotoğraflarını karşılaştırdım ve bir şeyi farkettim. Ben dahil herkes bu adamı estetiksiz haliyle de çekici bulmuşuz. Daha sonra eski dizilerini izledim ve adamda bir şeytan tüyü olduğunu, eski dizilerinde sevimli, yeni dizi ve filmlerinde ise daha cool göründüğünü anladım. Ama estetik o sevimli halinden bir şeyleri alıp götürmüş bence. Yalnız bir iki mimiği var ki Kim Rae Won izleyip de sevenler hemen anımsayacak, onlar adamın alameti farikası. En dikkat çekici olanı  üzüldüğünde, tedirgin olduğunda yaptığı bir dudak büzme hareketi. Şimdi bulup da gifini yapmaya üşendim, ama izlerseniz hemen farkedersiniz.

 

 

Hele bir de kilolu olduğu bir dönemde çekilmiş bir fotoğrafıyla yapılan bir karşılaştırma var, ürkünç resmen :

Ben eski dizileri tarih sırasıyla izlemedim. Hatta hızlı çekim izlediklerim ve başlayıp da araya başka diziler girdiği için bitirmediğim diziler de var. Örneğin Gurme bunlardan. Ama anlatırken tarih sırasıyla anlatacağım.

MY LOVE PATTZI

 

Kim Rae Won bu dizide başrolü Jang Nara ile paylaşıyor. Dizi 2002 yapımı 10 bölümlük. İkinci erkek ise şu ara Father I will take care of you dizisinde oynayan Kim Jae Won.

Jang Nara yanlış anlaşılmaktan ötürü huysuzlaşmış Pattzi’yi oynuyor. Bir çocukluktan tanışma öyküsü var. Kim Rae Won kalbi rahatsız bir hayvan eğiticisi. Kız da aynı eğlence parkında çalışmaya başlar. Hain ikinci kıza kurduğu tuzak parkın sahibinin oğlu ikinci erkeğin tehlikeye girmesine neden olur. Jang Nara çocuğu kurtarınca o da Jang Nara’ya aşık olur. İki çocuk tek kız hikayesi bildiğiniz. Kim Rae Won olmasaydı asla izlemeyeceğim bir dizi. Atlata zıplata anca bitirdim.

 

ATTIC CAT  ( ROOFTOP ROOM CAT )

Bu dizi Kim Rae Won’un tanınmasını sağlayan dizi olmuş. Kore’de epeyce tartışılan bir dizi. Çünkü yayınlandığı dönemde dizide olduğu gibi evli olmayan bir kızla erkeğin aynı evi paylaşması olayı bir tabu. Diyebilirim ki kısıtlı zamanınız varsa bu eski dizilerin içinde izlemeye değecek tek dizi de bu. Pek çok dizinin esin kaynağı olmuş. Kim Rae Won burada öküzün önde gidenini canlandırıyor, yalancı, dolandırıcı, sevgi arsızı, bencil hatta hırsız,  ama siz o karakteri tüm bunlara rağmen sevebiliyorsunuz. Dizi 2003 yılında 16 bölüm olarak yayınlanmış.

Dizinin birinci ve ikinci kızları

Şimdi üzücü olan şu ki dizinin başrol oyuncusu sevimli Jung Da Bin genç yaşta intihar ederek ölmüş. Hatta bir ara sevgilisi tarafından öldürüldüğü söylenmiş, ama sonra adamı serbest bırakmışlar. Çok güzel olmayan bir kız Jung Da Bin . Sonraları istediği rolleri alamaması. iş hayatının istediği gibi gitmemesi onu bunalıma sürüklemiş. Ben bunu okuduğumda diziyi izlemek içimden gelmedi, ama sonra başladığımda iyi ki izlemişim dedim.

Diziyi izlediğiniz süre boyunca Lee Kyung Min rolünde olan Kim Rae Won’u dövesiniz, kızı da kendine gel diye sarsanız geliyor. Ama yine de kedi yavrusu gibi davranan Rae Won’a kızamıyorsunuz. Dizinin müziği şurada 🙂

Burada da kedi gibi habire kızın peşinden gittiği, ona seslenip durduğu sahnelerden kolaj yapmışlar :

Bir de diziyle ilgili yorumlardan dizi çekilirken Kim Rae Won’un kızın güzel olmamasından dolayı, isteksiz olduğunu yazmışlar. Ne kadar doğru bilemem, ama işte erkek her yerde erkek, kız güzel olsun gözü gönlü açılsın istiyor demek,eşek sıpası ne olacak !

LOVE STORY IN HARVARD

 

Su götürmez bir gerçek var, o da Kim Rae Won’un hep ünlü kadın oyuncularla oynamış olması. Bu dizide de partneri  çiçeği burnunda gelin Kim Tae Hee. Dizi 2004 sonu 2005 başı 16 bölüm olarak yayınlanmış.

Love Story filmini yaşı yeterince büyük olanlar ve sinema ile ilgilenenler bilir. Başrol erkek avukattır ve kız da kanser olur. Burada da ortak özellikler bunlar. Ama filmin sonunda kız ölür. Bu dizide Allahtan mutlu son oldu. Filmin bir kısmı Amerika’da çekilmiş doğal olarak ve diyaloglar da İngilizceydi. Kim Rae Won’un İngilizcesi,  telaffuzu berbat arkadaşlar. Korelilerin dili dönmüyor, işte bunu kabul etmek gerek. Dizinin başından sonuna İngilizce konuşulan sahnelerde çok rahatsız olduğumu söyleyeyim. Bir de dizide yine 3-5 yıl ayrılık dönemi oldu, ona da sinir oldum. Dizi bir açıdan avukat dizisi de sayılır, o yüzden davalar filan da vardı, uyarılır. Öte yandan Kim Tae Hee’yi günahım kadar sevmememe rağmen Kim Rae Won ile hoş bir kimyaları olduğunu itiraf etmeliyim. İkinci erkek de The K2’nin Lee Jung Jin’iydi yani kızın üvey amcası. Gençliği tabii ki.

 

WHICH STAR ARE YOU FROM

Bu dizi de 2006 yılında 16 bölüm olarak yayınlanmış. Kim Rae Won’un partneri Jung Ryeo Won. Kendisinden daha önce My Lovely Kim Sam Soon ve Bubblegum dizilerinde söz etmiştim. Burada iki rol canlandırıyor. Biri okumuş, diğeri köylü ikiz kız kardeşler. Birine aşık olan Kim Rae Won onu trafik kazasında kaybettikten sonra tesadüfen ikiz kardeşiyle karşılaşır. Kız bir kazada kaybolmuş ve köyde yetişmiştir. Adı da Bok Shil. Bu isim sanırım köylerde bizim Kezban gibi çok ünlü. Shopping King Louis‘nin de köylü Bok Shil’i vardı hatırlarsanız.

 

 

Bu dizi de sevimli bir dizi aslında ama Attic Cat kadar değil. İkinci erkek ise Park Si Hoo.

A THOUSAND DAYS’ PROMISE

2011 yılında Kim Rae Won’un askerden dönüşünden sonra yayınlanan bu dizi 20 bölümlük. Açıkcası ben hızlı hızlı ve atlatarak izledim. Daha doğrusu bir fikir edinmek için daha çok Kim Rae Won’lu bölümleri izledim. Konu da zaten çok sinir illeti. Gençlik alzheimerına yakalanmış başrol kadın oyuncu ile Kim Rae Won’un aşkı. Tahmin edersiniz ki dizinin kız unutmaya başladıktan sonraki kısmı çok can sıkıcı. Soo Ae bazılarımızın Sweet Stranger and me ve Mask’ta izlediği oyuncu. Kim Rae Won’dan da büyük. Ama hoş kadın.

Kim Rae Won askerden döndükten sonra dizi öncesi 16 kilo zayıflamış. Adamı resmen alıp yatağa atmışlar 🙂 Dizide epeyce bir yatak sahnesi var :

İkilinin dizideki mıç mıç hallerinden ki İngilizce’de biz buna ‘Lovey Dovey’ diyoruz, bir video yapmışlar, şimdi bir de onu verelim.

Dizinin ikinci kızı Jung Yoo Mi  eski nişanlı, Rooftop Prince’in de ikinci kızıydı.

 

Ayrıca kızın erkek kardeşi rolünü Park Yoochun’ın kardeşi Park Yoohwan oynuyordu :

 

 

Filmde evlilik. doğum,  ölüm her bir şey oldu :

 

 


 

 

 

Kim Rae Won seviyorsanız bu eski dizilerini elden geçirebilirsiniz. Attic Cat’den başlayarak tabii. Sevimli gençten cool adama geçiş hallerini izleyebilmek adına 🙂

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: