Deniz Kızları, Deniz Erkekleri ve Hamsiler / The Legend of the Blue Sea

Bu aralar Kore Dizilerinde insandan başka her şeyi izliyoruz Allah’a şükür. Goblin, Azrail, Denizkızı, gelecekte Su Tanrısının gelini de olacakmış. Sorsalar o yaratık, bu yaratık bülbül gibi öteceğiz alimallah. Bu dizi de denizkızı dizisiydi ve ben uzun süredir Jun Ji Hyun’u izlememiş bir severi olarak izlemeye kararlıydım. Jun Ji Hyun’un anne olduktan sonraki, Lee Min Ho’nun da askere gitmeden önceki son dizisi olacağı için ayrıca önemliydi bu dizi.   20 bölüm olarak SBS kanalında Çarşamba Perşembe günleri oynadı ve bitti bile. Senaristi Park Ji Eun Jun Ji Hyun’un My Love From The Star‘ının da senaristi. My Husband got a family senaryosuyla ödül almış. Çoğumuz tarafından sıkıcı bulunan Producers’ı da o yazmış. Gelelim bol bol spoiler içeren yorumuma.

Başrol kadın oyuncu Jun Ji Hyun Kore’de Gianna Jun olarak da tanınıyor. Kendisi Kore’nin en çok iş yapan oyuncu, model ve reklam Hallyu Starlarından biri.  Pek çok Güney Koreli güzel kadın oyuncunun tercih ettiği  gibi zengin banker bir beyle evli. Adamın ailesi de köklü ailelerdenmiş. Hatta çok ünlü Hanbok tasarımcısı Lee Young Hee’nin torunu ve modacı Le Jung Woo’nun da oğluymuş kendileri.  Jun Ji Hyun 10 Şubatta Kova burcu bir veliaht doğurdu.  (Ek ikinci çocuğuna hamile şu ara ) Yakın zamanda Shin Min Ah’dan da benzer bir performans bekliyorum doğrusunu isterseniz. Kim Woo Bin paşamızın  ne zaman yakasını bırakacak iki yıl içinde görürüz. ( Kim Woo Bin’in hastalığından sonra bu konuda da pek emin değilim, hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor )

 

E hanım güzel olunca başrol beyden büyük de olsa, aldırmayıverdik. Zaten Lee Min Ho da yaşından büyük gösteriyor biraz. Kimyaları hiç tutmamış değildi. Jun Ji Hyun’un yeni anne olmasının sonucu mu nedir, abuk subuk öpüşme sahneleri ve tedirgin bazı sahneler vardıysa da, güzel sahneler de yok değildi.

Lee Min Ho biliyorsunuz benim ilk izlediğim Koreli erkek oyuncu. BOF ile başlamıştım bu serüvene. Bazı arkadaşlar “O berbat diziyle başladın da, nasıl devamını getirdin ? ” diyorlarsa da, pek çoğumuz için o klasiktir ve Kore Drama klişeleriyle dolu olduğu için tarih gibidir. Üstelik o dizideki cadı anneyi şu anda The Gentlemen of the Wolgyesu Tailer Shop’ta kendisini ve Kore Drama annelerini ti’ye alan rolüyle izleyip ne büyük oyuncuymuş dediğimi itiraf edeyim. Tabii Lee Min Ho’dan sonra köprünün altından çok sular aktı ve ben LMH’nun oyununu beğenmemeye başladım. O kadar yetenekli oyuncular izledim ki, şimdi değil ilk beşime ilk onuma bile girmiyor erkek oyuncu olarak. Ama hala izlemekten keyif aldığım bir oyuncudur. ( Bu arada merak edenler için izlemekten hoşlandığım ilk on erkek oyuncu – sırasıyla değil karışık olarak – Shin Ha Kyun, Ji Sung, Gong Yoo, Joo Jin Mo, Kim Rae Won,Jang Hyuk, Lee Dong Wook, Jo In Sung, Lee Sun Gyun, Lee Sang Yoon- ) Ama farklı farklı yönlerini sevdiğim pek çok erkek oyuncu da var. Bir Hyun Bin, ya da So Ji Sub dizisine de hayır demem, Lee Min Ki devekuşu gibi kafasını gömdüğü yerden çıkarsa ilk ben izlerim. Kang Ha Neul çocuğumu başrolde görmek istiyorum, Seo In Guk askere gidecek, 2 yıl yok diye sızlanıyorum, Park Yoochun askerden dönünce durumlar ne olacak diye endişeleniyorum,  Tomorrow with You’da Lee Je Hoon performansını merakla beklemekteyim  filan. Yani aslında ilk beş , ilk on diye bir şey de pek yok. İlk elli olabilir mi ?

 

 

Farkettiğiniz gibi dizinin bir de geçmiş bölümü vardı. Her bölümde deniz kızıyla sevgilisinin ilk tanıştıkları dönem ve o yaşantıda yaşadıkları da anlatılıyordu. Onlar gibi yeniden doğan diğer karakterlerin de hem öncesini,  hem de sonrasını gördük. Konuya gelince konu bildik denizkızı hikayesi. Denizde deniz erkeği kalmamış gibi, kız kalkıp insan erkeğine aşık olur. Ama karada onu tehlikeler beklemektedir. Hem inci gözyaşları maddi değer taşır, hem de kendisi denizkızı olarak değerli bir yaratıktır, işte asıl denizkızı hikayesinde köpük olup gider ya, bunda da ölüm tehlikesi vardır falan da filan. Çocuk deniz kızının iç sesini duyar, kız insanların hafızasını silebilir. Ama karşısındaki kadın ya da sıradan bir erkek ise kolunu tutarak da hafızasını sildiği halde, Lee Min Ho olunca öpüyordu, neden acaba orasını anlayamadım 🙂

Kızla çocuğun çocukluklarını Kal So Won ve Jeon Jin Seo , gençliklerini ise Shin Eun Soo ve Jin young oynuyordu. GOT/ üyesi Jin Young My Love Eun Dong’da da çocukluk dönemini canlandırmıştı.

Bu ikiliden başka çocuğun annesi ve babasının öyküsü, birlikte dolandırıcılık yaptıkları iki sevimli arkadaşı, kızın Kore’ye geldikten sonra arkadaş olduğu kadın ve küçük kız, tabii ki çocuğun üvey abisi, kötü çocuk, ikinci erkek, ve askıntı ikinci kız gibi karakterler de mevcuttu. Haa her tarihi dizide olmazsa olmaz Sung Dong Il de vardı tabii, o korkunç dişleriyle.

 

 

 

 

 

 

Şimdi bu grubun içinden daha önce Big‘de de oynayan Shin Won Ho’yu ayıracağım. Bu çocuk sevimliliğiyle rol kaptı. Kendileri aynı zamanda Cross Gene grubundan.

 

 

 

 

Bizim kıza aşık gibiydi, ama sonunda diğer  nuna kaptı çocuğu.

Şu aşağıdaki de üvey kardeş. Lee Ji Hoon’u başta iyi biri sandıydım, sonra kalleş çıktı.

 

Bir dizide Jun Ji Hyun varsa komedi olmaması imkansız. Pek çok komik sahne vardı :

 

Bidon ile su içmeler 🙂

Hae Joon Jae’nin çirkin kazağı 🙂

Jun Ji Hyun’un ilk geldiğinde dramalara sardırması geç saatlere kadar izlemesi efsaneydi. Hele bir bölümde What Happened in Bali izliyordu, çok komikti.

 

 

Yemek yemeyi bilmediği sahneler iğrençti tabii 🙂

Lee Min Ho da ona uydu :

 

Pek çok klişe sahne vardı. Sauna sahnesi olmazsa olmaz :

Ayakkabı giydirme sahnesi :

 

Yakalarsam muck muck 🙂

 

Heo Jun Jae benden hoşlanıyor dansı :

Şimdi konu fantastik olunca senaryoda o mantıklı mı, bu saçma mı filan olmuyor, zaten elle tutulur tarafı yok. Ama bu dizide benim en beğendiğim ve en sevmediğim bölümler çok belliydi. Yorumlardan anladığıma göre bazıları tarihi sahneleri beğenmemiş, ben onları sevdim. Hatta Lee Min Ho tarihi kısımda daha karizmatikti bence. Adam geleceğe mesaj göndermek için resmini bile yaptırdı.

Ben üvey annenin entrikaları bölümünden hiç hoşlanmadım. Öyle ki bir süre sonra o sahneleri atlatmaya başladım. En sevdiğim dönem ise Lee Min Ho’nun Jun Ji Hyun’un , yani dizideki adlarıyla Hae Joon Jae’nin Sim Chung’un iç sesini duymaya başladığı anlardı. Bir de iki misafir oyuncunun katılımı çok hoşuma gitti. İlki dizinin başlarında My Sassy Girl’e gönderme yapmak için diziye katılan Cha Tae Hyun’du. Eğer gönderme yapılan diziyi, ya da filmi görmüşsem bu iş daha çok hoşuma gidiyor.

 

 

İkinci misafir oyuncu Joo Jung Suk’tu. Diziye bir deniz erkeği olarak girdi. Yaa evet, deniz erkekleri de varmış. Gerçi nette arattığımda hep çirkin resmedildiklerini gördüm, ama bizimki sevimliydi. İkilinin uyumu bence Lee Min Ho ile Jun Ji Hyun uyumundan iyiydi. Bir dahaya birlikte görmek iyi olurdu. Bölüm de kıskançlık konusunu kapsadığı için Jealousy Incarnate‘e gönderme vardı.

 

 

 

 

 

 

Hele birlikte drama izleyip, ağlayarak  inci ürettikleri sahne bence klasikler arasına girdi :

 

 

 

 

 

Jun Ji Hyun dizi boyunca resmen defile yaptı, tabii para da kazanmak lazım. Ama basın konferansındaki giysisi dahil, bazı giysileri de çok sakildi :

 

Basın konferansı 🙂 Üstüne para verseler giymem bunu, rüküşlüğün daniskası 🙂

 

 

Bir bölümde cilve yaptı Jun Ji Hyun, “Hacima” dedi Lee Min Ho :

Zaten emirlerin bini bir paraydı dizide. Gülme, konuşma, git üstünü değiş 🙂

E acıklı sahneler olmazsa olmaz. Vurulma sahnesi, hastane sahneleri şunlar bunlar :

 

 

Lee Min Ho’nun mutluluğunun nedeni kıskandığı kişinin kendisi olduğunu keşfetmesinden :

İçiçe iki odada yatıyorlardı. Kız çatı katında, çocuk aşağıda, ama bir merdivenle inmesi kolaydı 🙂

 

Öpüşme sahnelerimiz çok da tatmin edici olmasa da- malum yeni anneyiz, ayrıca Suzy de kızıyor mu nedir 🙂 , epeyce sahne vardı :

 

 

 

3 yıllık bir ara da oldu dizide. Kız geri dönünce sokaklardaki insanları kastederek hamsi sürüleri aynı dedi 🙂

Dizinin başlarındaki bir sahne son bölümde tekrar etti :

Dolandırıcılıktan vazgeçen Hae Joon Jae savcı oldu. Kardeşim bu savcılık mesleği ne kadar popüler Kore’de. Her dizide bir savcı olmazsa rahat etmiyorlar 🙂 Kız da en son bitirme sınavlarına hazırlanıyordu. Hae Joon Jae habire sabote edip yatağa çağırsa da 🙂  Dizi mutlu bitti ,bizi de mutlu etti. Evli mutlu çocuklu biten dizileri seviyorum. Artık iyice yaşlandım mı nedir:)

Dizinin çok güzel fanartları yapıldı :

 

 

 

 

Bir de şöyle bir fotoğrafa rastladım, çok güldüm :

Benim Cheon Song Yim şimdi başkasının kollarında 🙂

Ek. Dizinin Goblin‘in oynadığı döneme gelmesi bir şanssızlık oldu, hepimiz Gong Yoo, Lee Dong Wook Sung Jae ve müthiş senaryo ile görüntü yönetmeninin çıkardığı enfes işe odaklanmıştık. İnsan ister istemez karşılaştırıyor tabii.

 

 

 

 

 

 

You may also like...

3 Responses

  1. Nabori says:

    Lemin ho oyunculuğunu çok begenmesemde sempatık bır cocuk her dızısı izlenir ama kadın oyuncumuz komedıye çok yakışıyor. Gerçekten çok guldum onun sahnelerinde 20 bölüm fazla geldı 16 da bitebilirmiş. İlk bölümler daha güzeldı keşke lemin honun kılık degiştirdigi sahneler dah cok olsa dedım bıraz aksıyon falan . Bu arada yaş kaç acaba 35 varmı ? Nedense hep gelip yorum yapıyorum sıze Yakın gıbı gelıyorsunuz bana?

    • Deli Ajumma says:

      Her zaman gelin 🙂 Bence de 16 bölüm ideal olurdu. Ama o kadar çok reklam almışlardır ki anca 20 bölümde yedirebilmişlerdir 🙂 Yaşa gelince ahaha ajummayız işte 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: