Korkunun ecele faydası yok / Ms Temper and Nam Jung Gi

n31Bu hafta sonu eş zamanlı izlediğim Cuma/  Cumartesi dizim bitti. Çok da sevimli bir diziydi. Aşk temalı değildi  ama tüm yaşananların  altında gizli, hoş bir romantizm de vardı. Daha çok benim gibi iş hayatını deneyimlemiş, pek çok zorluktan geçmiş ajummaların anlayabileceği binlerce detay saklı, insanı düşündüren, gülümseten bir dizi. Diziyi yobomla izledim ve o da beğendi. Erkek arkadaşı ya da eşiyle izlemek isteyenlere duyurulur.

Biz dizide Nam Jung Gi rolünü oynayan Yoon Sang Hyun’a çok güldük. Onu ilk kez Secret Garden‘da Oska olarak izlemiştim. Sonra My Fair Lady, I can hear your voice ve Gap Dong‘da hiç de aksamayan kanlı canlı karakterler çıkarttı. Oyunculuğun yanı sıra müzisyen. Kendisi gibi müzisyen Maybee ile evli ve Haenim adlı bir de küçük kızı var.

Kadın başrolümüz huysuz Ok Da Jung rolü Lee  Yo Won tarafından oynanmış. Lee  Yo Won deneyimli bir oyuncu. Daha geçen gün gencecik bir kız olduğu günlerden kalan bir filmini Surprise Party‘yi yazmıştım. 49 Days dizisinin başrol oyuncusu Lee Yo Won 80 doğumlu. iki kızdan sonra olan üçüncü erkek çocuğunu geçen yıl doğurdu. Eşi işadamı ve profesyonel golfçü.

n53

Büyük bir şirkette çalışan Ok Da Jung ve nispeten küçük bir işletme olan Lovely Kozmetik üyelerinin tanışması başlıbaşına bir felaketti. Kendi geliştirdiği Pat Pat serumu tanıtmaya giden Jung Gi ve ekibinin boşboğazlıkla başlayan davranışları yüzünden, Murphy Kanununa göre gidebilecek her şey ters gitti. Korkak, pasifist, çalışkan ama sorumluluk almaktan kaçan Nam Jung Gi resmen başını derde soktu. Üç koca boşamış Ok Da Jung ise görebildiğimiz kadarıyla erkekler dünyasında onlarla göze göz dişe diş kanunuyla, huysuz ama dürüst ve cesur bir biçimde savaşmaktaydı. ( Bu deyimi de ilk iki bölümde kullandı )

눈에는 눈 이에는 이 / nunenın nun, ienın i biçiminde 🙂

Neyse efendim dizide Lovely Kozmetik ve büyük rakibi Gold Kozmetik arasındaki dava bitmedi gitti. Ok Da Jung Lovely’e geçti. Orada kendisine gıcık olan müdür bunlarla uğraştı durdu. Kadıncağızın üç eski kocası dizide kadının hayatını allak bullak etmek için ellerinden geleni yaptılar. Kadın huysuz filandı ama, üç koca da şerefsizin önde gideniydi, şimdi söylemeden olmaz. İşte kocalar aşağıda, sonuncusu da Han Gain’in kocası gerçek hayatta :

n43

n15

Olacak iş değildi ama daha ilk karşılaşmada kadının gömleği yırtıldı .

divorce

Kadının yanında arkasından konuştular , üç kere boşanmış diye 🙂

n52

Rezillik diz boyuydu 🙂

n35

O da altta kalmadı tabii 🙂

n50

Göze göz dişe diş 🙂

Nam Jung Gi de eşinden boşanmış, tatlı mı tatlı bir erkek çocuk babası. Kredi alarak aldığı apartman dairesinde erkek kardeşi Nam Bong Gi,  babası ve oğluyla oturuyordu. Babası apartman da güvenlik görevlisiydi, ama eski öğretmenmiş, pek bir bilgeydi adamcağız.

n55

Sevimli ailemiz

Jung Gi’nin kardeşi Bong Gi’yi 2PM grubundan Chansung oynuyordu. Chansung 90 doğumlu ve grubun sevimli maknaesi. Part time işlerin kralı Bong Gi,zeki ama tembel, başta abisinden para tırtıklayıp, arabasını kaçırmak, kaza yapıp adamın başını derde sokmak gibi eylemlerle meşgul olan bir yakışıklı adamdı, dizinin sonlarına doğru biraz sorumluluk sahibi olur gibi oldu.

n48

Chansung

n20

n14

Chansung’un dizideki partneri Hwang Bo Ra’ydı :
n56

tırtıl

Tırtıl mısın ?

 

Bir ara Reply 1994’te oynayan Tiny G üyesi Min Do Hee’yi misafir oyuncu rolünde gördük.

n48

Lovely Ofis halkı pek eğlenceliydi :

hotel

Ofiste dedikodu eksik olmaz

Ok Da Jung’ın da dedikodusunu yaptılar 🙂

3kez

n46

Patronun bacanağı

7n

BU adam da gıcığın önde gideniydi, önce Gold sonra Lovely’de

3

Bu kızcağızında başına gelmedik kalmadı

n42

Yine papara yiyorlar

n17

Yemek içmek şirket kanunu

n16 n9

 

Rakip firmanın kötü müdürü :
n29

Ok Da Jung ile Nam Jung Gi’nin iletişimleri, Ok Da Jung’ın Jung Gi’nin kapı komşusu olmasından sonra arttı. Başta çocuğun bisikleti ardından, kadının arabasına çarpılması yüzünden başlayan kötü ilişkiler giderek düzeldi. Jung Gi’nin oğlu komşuyla evlenmek bile istedi :

live

Komşuyla yaşayacakmış 🙂

n34

Evi su basmış 🙂

 

n24

 

n40

Asansör karşılaşmaları 🙂

n44

 

 

Kore’de şirketlerde işler milleti yedirip içirmek, hatta kadın kız sağlamak, rüşvet vermek, adam kayırmak vs ile yürüyor anladığım kadarıyla. Hoş hemen her yerde öyle değil mi? Mecbur kalıp yapan var, ilkelerinden ödün vermeyen var. Tabii ev geçindiriyorsanız, kredi ödüyorsanız, geçici eleman değilseniz, yani tuzunuz kuruysa hemen her şeye evet dememe hakkınız daha çok oluyor. Bu dizide hemen hemen her konuya değinildi, güzel olan buydu.

 

n39

Bu hamam sahneleri olmasa olmaz 🙂

 

Burada çocuğu olup, kayınvalidesine baktıran, onun yokluğunda işe geç kalan, çocuğunu toplantıya getirmeye çalışan bir kadın şef yardımcısı vardı örneğin. Onun çaresizliğini çocuğu olup da, kocasının sanki kendi çocuğu değilmiş gibi tüm sorumluluğu eşine bıraktığı tüm kadın çalışanlar bilir. Çocuk ateşlenir, anne ilgilenmek zorundadır, okuldan çağırırlar anne koşar, bu koşuşturmada patronundan azar işitir, kocası ilgilenmez, çocuğa bir şey olur, suç yine kadının üzerine yıkılır. Çalıştığım iş yerlerinden birinde bebeği olup süt izni kullanmak isteyen bir arkadaşıma müdür,” Ne süt izni, sen inek misin? ” dediydi. Şimdi o müdür öldü, arkadaşım hala söylediğini anımsar ve “Hakkımı helal etmiyorum, oğlumun sütünü çaldı o adam” der.

Bir diğer çalışan yine işyerinden bir müdürün tacizine uğradı, pek sık rastlanan bir şey. Üstelik ispat edemezseniz, siz yalancı durumuna düşersiniz. Okullarda öğrencilerini taciz eden öğretmen ve müdürler yüzünden, kendisine söz gelmesin diye en az bir kadın öğretmen almadan kız öğrencileriyle görüşme yapmayan müdür yardımcısı bilirim. Kore’de de bu taciz ve kadınları küçümseyip, ezikleme olayları pek fazla sanırım. Daha önce Kang Sora’yı Misaeng‘te izlemiştim. O dizide de bu tür sorunlar yansıtılmıştı.

Ofisin genç erkek üyelerinden biri okul zamanı aldığı krediyi ödemeye çalışan, minnacık tek odalı br yerde çalışan, hoşlandığı kıza bile durumundan ötürü duygularından söz edemeyen bir gençti.

Lovely’nin patronu da tip bir adamdı. Sinirlendikçe çikolata, gofret yemesi hala gözümün önünde. Diziyi şeker komasına girmeden bitirdi şükür.

Annesi yanında olmayan bir çocuğun neler deneyimleyeceğini de gördük. O tatlı çocuğa bayıldım, ne şeker şeydi. Kadın onu çalışmaya teşvik etti, elinden geldiğince korudu, o sert ve huysuz haline rağmen okuldan gelince ona sandviç bile yaptı, yedirdi 🙂

study

Birazcık çalış 🙂

 

eymek

 

Hem babadan hem de oğuldan hayat dersleri aldık 🙂

n11

Çok para kazanmak her şey değil 🙂

ogut

Dünyada kimse başka bir insanın değeri hakkında yargıya varamaz.

money

Parayla saadet olmaz dım dım 🙂

n26

Para olmasa da hayattan zevk almayı biliyorlardı :

eller havaya

Şirket olarak yardımlaşmanın, fedakarlığın, parayı ön plana koymadan işten zevk alarak çalışmanın ve iş arkadaşlarıyla paylaşılan her şeyin çalışma zevkini arttırdığının, birlikten kuvvet doğduğunun ipuçlarını verdi dizi.

Son bölümde bir baktık misafir oyuncu olaraktan askerden yeni dönen Yoon Si Yoon 🙂

 

n8

 

cadi

Ofiste cadı var 🙂

 

Dizi bitince ajussi “Aç birinci bölümü de nasıl gitmişler Ok Da Jung’ın ofisine, hepsini daha iyi tanımış halimizle bir kez daha izleyelim.” bile dedi, açıp ilk tanışmayı bir kez daha izledik. “Ok Da Jung Olmazsa adam olmazdı bu” dedi sonra 🙂  Yoon Sang Hyun’u seviyorum ben arkadaşlar, ne derseniz deyin. Şimdi eş zamanlı izlediğim bir tek Ji Sung’un dizisi kaldı elimde. Ne izlesem acaba ?

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: