İki ajussinin alıp götürdüğü dizi / Pied Piper

pied.png

pied.png

Ajussi dediğime bakmayın, bu iki ajussi nice genç erkeği cebinden çıkarır. Tabii ki lisede, üniversitenin ilk yıllarında olan genç kızlarımız gencecik idoller dururken, babaları yaşındaki oyuncuları tercih etmezler, ama yaş aralığı daha yükseklerde olup, oyunculuk konusunda titiz olanlara öneririm. Kırklarının başındaki bu adamların oyunculuğu alışkanlık yapıyor.

pp8

Pied Piper bildiğimiz Fareli Köyün Kavalcısı’nın İngilizcesi. Aslı Pied Piper of Hamelin’dir. Hikayeyi bilmeyenlere anlatalım. 1284 yıllarında Aşağı Saksonya’nın Hamelin köyünde bir fare istilası olur. Renkli giysiler giymiş bir kavalcı fareleri köyden uzaklaştıracağını söyler. Belirli bir paraya anlaşırlar muhtarla. Kavalcı  fareleri suya götürüp boğar, ama emeğinin karşılığını alamaz. O zaman kavalını kullanarak köyün çocuklarını  peşinden sürükleyerek kaçırır. Masalın bazı versiyonlarına göre bir bazılarına göre 3 çocuk onu izleyemez. Biri topal, biri sağır, diğeri de kördür. ( Dizide tek sakat olandan söz edildi bu arada. )
Dizimiz Shin Ha Kyun’un büyük bir şirket adına müzakereci olduğu bir kaçırma olayını göstererek başlar. ( JooSung Chan ) Cimri şirket başkanı yüzünden müzakereci daha az paraya anlaşmaya çalışacak, bu da rehinelerden birisinin öldürülmesiyle sonuçlanacaktır. Tabii bu olay saklanır. Daha sonra kendisine Fareli Köyün Kavalcısı diyen biri telefonla müzakereciyi tehdit eder ve gerçeklerin açıklanması,  mazlumların ortaya çıkmasına dayanan bir dizi terör olayı başlatır. Kavalcı terör olaylarını gerçekleştirmekte piyon kullanmaktadır. Telefonlar bir ıslık sesiyle başlar. Müzakerecimiz de zaman içinde polis müzakere ekibiyle çalışmaya başlar ve bu ekibin içinde esas kızımız Joo Yoon Hee’de yer almaktadır. Ben kendilerini daha önce Nine, Nine Times Time Travel dizisinde seyredip, beğenmiştim. Kendisi şu sıralar Lee Dong Wook ile My Bodyguard isimli fitness programını sunuyor.

oo

Tüm sır yavaş yavaş çözülür. Her şey iç içe ve girifttir. Başlangıcı geçmişe dayanan olaylarda kişiler de birbirleriyle bağlantılıdır, ama biz bunu en son bölümlere kadar merak eder dururuz. Tüm bu olay zincirinin en önemli halkalarından biri de haber spikeri rolünde Yu Jun Sang’tır. Bu ajussi 1969 doğumlu, Shin’den de yaşlı yani. Heard it through the grapevine ve My Husband got a family dizilerini izlediyseniz, başrollerinde oynuyordu. Önemli filmlerde de oynamış. Ben kendisini Nobody’s Daughter Hae-Won da izlemişim ama anımsamıyorum.

pp7

Dizide pek çok veteran oyuncu da yer alıyor, hepsini bir dramadan anımsıyorsunuz mutlaka.

pp9

p14

Dizilerde romantizme alışmışız. Dizinin başından sonuna bir şeyler olsun diye bekledim durdum. Hep bir gerilim, bir beklenti yaratmışlar, şefkat, koruma, duyarlılık filan var, ama aşk yok a dostlar. Halbuki Shhin Ha Kyun aşk dolu gözlerle sevgilisine bakarken, ya da gülümserken ne güzeldir. Ahanda örnek :

shin

s1 s2 s3

s4 s5 s6

s7 s8s5

Dizide bizim ülkemizde de olduğu gibi kötülerin kazandığını, cebinde parası olanın her bir kötülüğü  örtbas ettirdiğini, politikacıların güvenlik görevlilerinin zenginlerle kolkola olduğunu, zayıfın, fakirin, sıradan insanın kaybettiğini görüyoruz. Az sayıda da olsa buna karşı çıkanların olduğunu, ama onların da hayatlarını riske ettiğini de görüyoruz. Bizim ülkemizde ve genelde pek çok ülkede olduğu gibi. Her bir terör olayı farklı bir konuyu işliyor, bu da diziye devinim kazandırmış.

Diziden bazı sahneleri anımsayacak olursak :

 

Sung Dong Il de vardı, ama az kaldı dizide 🙂

p23

Böyle de cooluz

p24

Bi ara feci dayak yedik 🙂

p15

p11

Kızımızın küçüklüğü

p20

Yakışıklı müzakerecilerimizden

p16

Yerlerde süründük

p14

Müzakereci polis ajussi

p8

Spoiler yok izleyen görsün

p12

Sojusuz kdrama olmaz

p5

Adam lahana gibi , soy soy içinden bişiler çıkıyor

p25

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: