Aşk beyinde mi kalpte mi ? / BRAIN

35

Bizde hala Shin Ha Kyun Dizileri ve Filmleri furyası devam ediyor. Filmleri toplu bir Shin Ha Kyun filmleri yazısında anlatmayı planlıyorum. Dizilere gelince bence Shin Ha Kyun’un oyunculuğunu en iyi sergilediği diziyi dün itibarıyla bitirmiş bulunuyorum. 20 Bölümlük 2011 yapımı bu dizide Shin Ha Kyun’un nasıl olağanüstü bir tipleme çıkardığını diziyi izleyen herkes onaylar. Adam yüzünü kaplayan ameliyat maskesiyle bile duyguyu yalnızca gözleriyle geçiriyor. İnanılmaz bir oyunculuk.

Böyle gençlerin az rağbet ettiği, filmlerde karakter rolleri oynayan, çoğu tiyatro geçmişli ajussiler var. Bunlar adam gibi filmlerde de başrol oynuyorlar. Açıkcası ben bunları çiçek çocuk imajlı, bebek yüzlü jönlerin hepsine yeğlerim. Rol yapamayan yakışıklı erkek, güzel kadın oyuncu ilk bölümden sonra, çoğu kez de ilk bölümde bile sıkar. Bizde de mankenlikten, modellikten , güzellik yarışmalarından sektöre girip iki lafı bir araya getiremeyen bir çok oyuncu yok mu ?  Güzele bakmak sevap olsa da nereye kadar bakacaksınız ?  Öte yandan Kore Dizi ve filmlerindeki bu ajussilerin çoğunda karizmatik ve seksi bir yan da var. Yani başka çift olmasa da yanlarına koyduğunuz bayan partnerlerle romantizmlerini zevkle izliyorsunuz. Bunlardan bir ikisi aşağıda örneğin :

 

ajussi

Signal Cho Jin Woong

jussi4

Pied Piper Shin Ha Kyun ve Yu Jun Sang ikilisi

ajussi2 ajussi3

yoon

Yoon Sang Hyu Oskacığım 🙂

En seksi ajussilerden Jang Hyuk da gözdem, Çoğu 70’li yılların başı ve ortalarında doğan bu adamlara ajussi demeye çekiniyorsunuz resmen.

40aj

Kırk oldu adam ya, bu ne biçim ajussi ??

Diziye gelirsek bir medikal drama, bildiğin hastane doktor dizisi değil ama. Ben medikal drama izlemeyi çok severim. Favorim de House MD’dir. Kore doktorlu dizilerinin de iki tanesini izledim. O zaman da söylemiştim Kore Medikal dramaları Batıdaki örnekleriyle karşılaştırılamaz bile. Biraz tıpla sağlıkla ilgiliyseniz bu dramada size bildiğinizden fazlasını öğretmez tıbbi açıdan, ama burada vurgulanan zaten beyin hakkında ayrıntılı bilgi ya da nörolojik hastalıklar filan değil. Burada bir üniversitedeki doktorlar arasındaki çekişmeyi, çıkar kavgalarını, yolsuzlukları, hasta doktor ilişkilerini, doktorların hasta ve hasta yakınlarına yaklaşımını, kısacası hastanede geçen iş yaşamını izliyoruz. Ama bunu aktarma biçimleri çok başarılı. Başrol oyuncusu olan iki doktor , hatta yan karakter olan profesör ve internler de bize farklı kişilikleri başarıyla çiziyorlar. Lee Sung Min var örneğin, favori ajussilerimden çizdiği profesör rolüyle nasıl rol çalıyor inanılmaz. O kirpiklerini kirpik kıvırıcısıyla kıvırması, doktorluktan çok pazarlamaya olan yatkınlığı, oportünist yaklaşımı beni benden aldı.

 

12

Kadro toplu halde

13

Hemşire kadrosu. özellikle baş hemşireyi eski aşkı ve ona vurgun doktor ilişkisiyle izledik

Başrol oyuncumuz resmen parlıyordu. Zaten bu rolüyle o yılın KBS Büyük Ödülünü / daesang ödülünü almış. Ayrıca en iyi çift ödülünü de almışlar partneriyle.

8

1

Başrolümüz giysileriyle çok ama çok karizmatikti.

Kadın başrol oyuncusu doktorumuzun başarılı ama bazen sarsak asistanı rolünde Choi Jung Won’du. Ben kendisini daha önce dizide izlememiştim. Görür görmez bana Seksenler dizisinin Nazlı’sını anımsattı. Yani Nazlı daha genç ve zayıf olsaydı sanırım aynı böyle olurdu. Yüz hatları inanılmaz benziyor.

3

 

Başrolün rakibi doktor rolünü Jun Jin Young. Bu ajussi de excellent actor ödülü almış. 64 doğumlu oyuncu gerçekten iyi filmlerde oynamış.

22

26

Doktorumuzun rakiplerinden biri zengin bir ailenin oğlu olan doktordu. Esas kıza da aşıktı. Çaresizlikten yaptığı bazı gıcık hareketler olsa da, dizi genelinde ona kızamadım, bazen acıdım, sonlara doğru da sevdim.

23

Jo Dong Hyuk

Dışardan kibirli, boyun eğmez, huysuz, megolaman, içerden kırılgan, ateşli, sevgi arayan, duyarlı  bir kişiydi Lee Kang Hoon. Hele başlarda hastalara ve meslektaşlarına köpek muamelesi yapan, yükselmek ve terfi etmekten başka bir şey düşünmeyen ve bunun için her şeyi yapabilecek, herkesi küçümseyen  pislik bir karakter gibi gözüktü. Ama çok yetenekli, dahi, çalışkan ve işini iyi yapan biri oldu hep. Yavaş yavaş onun neden böyle davrandığını öğrendik. Sevgisini göstermeyi bilemiyordu, annesi için neler yapabileceğini gördük. Çok fazla aşk sahnesi yoktu ama olan sahneler de onun ne kadar duyarlı ve ateşli olabileceğini apaçık gösteriyordu. Sonra asıl kızımızın en high-tech aşk itirafı sahnesi geldi. Aşıkken çekilmiş beyin görüntüsünü verdi adama, istersen at, ama benim gibi düşünüyorsan cebine koy diyerekten.

Screen Shot 2016-04-25 at 15.44.45

Kırmızı bölgeler aşkı anlatıyor Lee Kang Hoon yazmış oraya 🙂

Shin Ha Kyun  bin türlü duyguyu mimikleriyle yansıtabilen bir oyuncu. İşte bazıları :

Screen Shot 2016-04-24 at 03.02.37 Screen Shot 2016-04-24 at 03.02.20 33 32 31 30 29 28 24

smile

İlk dört bölümde misafir oyuncu olarak Lee Hyun Woo vardı :

33 34 34

İnternlerden biri One More Happy Ending’in second lead’iydi. Kwon Se In , Orada da doktordu çocukcağız 🙂 Ama burada daha gençti.

Dizide doktorumuz esas kızın yarasını bantladı ve hastayken evine gidip baktı, olmazsa olmazlar tabii.

5

 

Sonra diziyi seyredenlerin ve seyredecek olanların unutamayacakları bazı sahneler de vardı akılda kalıcı :

39 25 10

6

Çok bekledik, ama hoş sahneydi.

 

Doktor beyin cerrahı olunca cep telefonuyla konuşması da bu şekil oluyor 🙂

 

9

7

Doktorluk zor zanaat 🙂

En bi romantiğinden hasta sevgilisine şarkı söyleyen Lee Kang Hoon :

sarki

Dünyanın en inatçı adamı 🙂

Screen Shot 2016-04-25 at 15.54.38

Bir fikir vermesi açısından :

 

Bu cool doktoru izlemezseniz çok şey kaçırırsınız deyip bitiriyorum 🙂 Ayrıca özel hayatında utangaç, içe dönük , az konuşan bir tip olan Shin ha Kyun ile yapılmış bir röportajı da şuraya ekliyorum. Nasıl naive, içten  bir tip olduğunu göresiniz diye. İngilizce bilenler ve de Korece- röp’ü izleyince bunu hemen anlayacaklar :

You may also like...

13 Responses

  1. Elif says:

    Bu ajussi ne cekti böyle yaaa, ben kriz geciricem yerine????
    Daha 5. Bölümdeyim ama sinirler tavan yaptı bende.. çeviri korkunç olduğu için ing izliycem artık ne kadar olursa?????????

    • Deli Ajumma says:

      En karizmatik olduğu dizidir Shin Ha Kyun’un, burada bayılmıştım kendisine de oyunculuğuna da 🙂

  2. Elif says:

    Ben de kesinlikle bayılmiş durumdayım kendisine, nasil bir inat nasil bir özgüven nasil bakişlar ve nasil hatalar??..
    bi de bir şey fark ettim bi ji sung durumu var kendisinde, iyi oyunculara muktedir bişey sanirim? boyle agızının yanlarında bir çizgi bi ifade gibi bişey☺️

    • Deli Ajumma says:

      Ahjussiyi bu dizide izledikten sonra tüm filmlerini ve diğer dizilerini de izledim. Eğer kendisini bir romantik komedide izlemek istersen All about my romance’ı tavsiye ederim, çok hoş orada.

  3. Elif says:

    18. Bolumdeyim ikinci adamin boş salona verdiği konferans bölümünde.. burdan fight club a baglansa da olumuş diyorum içimden…
    cok mu uçtum?

  4. Deli Ajumma says:

    Çok teşekkürler, eğer Shin Ha Kyun’un oyunculuğunu beğenirsen, filmler bölümündeki filmlerinden de izle, çok iyi olanlar var.

  5. Ece says:

    Merhaba bir cümlenize takıldım kore medikal dramaları batıdakilerle karşılaştırılamaz derken kore’nin nedikal dramalarını daha mı çok beğeniyorsunuz yoksa batı’dakileri mi ?

    • Deli Ajumma says:

      Kore Medikal dramaları daha çok insan ilişkilerine dayalı, teknik olarak Batı medikal dramaları daha profesyonel. İkisi de farklı açılardan tercih edilebilir. Ama Kore medikal dramaları her zaman Batıdakilere nazaran daha light olmuştur.

      • Ece says:

        Ben House MD’nin havasını çekim açısını karakterlerinin dertlerini direk vermemesini daha çok beğeniyorum. Ama kore dizileride çok güzel. Sizin bloglarınızı okuyorum ama ilk defa bu cümleyi anlamakda zorluk çektim. Sanırım kore dizileri ile batı dizileri aynı kefede değil o yüzden karşılaştırılmaz ama bir ihtimal daha var kore dizilerini daha çok tercih ederim anlamı

        • Deli Ajumma says:

          Tıp dizilerini ruh halime göre izliyorum aslında. Azıcık hastalık hastası olduğum için bazı dizileri bazen izleyemediğim de olmuştur. Ji Sung’u çok severim, doktorlu dizisini ikinci ya da üçüncü bölümde bıraktım, o sıra izleyecek ruh halinde değildim. Şu an örneğin Hospital Playlist izliyorum büyük zevkle. Ama Dr House, ER, Greys Anatomy vs de çok zevkle izlediğim diziler olmuştur.

          • Ece says:

            Ji Sung’u bende çok severim ama o son dizisi biraz klişe geldiği için izlememiştim. Hospital playlist’in çok güzel bir dizi olduğuna eminim ama 2-3 sezon olması moralimi bozmadı değil. Çünkü kore dizilerini 16-20 bölümde izleyip bitirmeyi seviyorum. Greys Anatomy’de benim 5.sezona kadar büyük bir zevkle izledim ancak izleyemedim ve bıraktım.

          • Deli Ajumma says:

            ilk sezon 12 bölüm, sanırım 3 sezon olması planlanmış. Daha önce Prison Playbook 16 bölümdü fakat bölüm süreleri 90 dakikaydı, keza Reply 1988 90-110 dakika arasıydı ve sanırım bu biraz problem oldu. O yüzden de bu kez böldüler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: