HONG KI’YI OZLEYENLERE, BRIDE OF THE CENTURY

bc21

Beni daha yakından tanımayı istediğini söylemiştin, vücudumu da daha yakından tanımak istemez misin ?

Sizi bilmem ama ben Hong Ki’yi yetenekli buluyorum ve seviyorum. Sektöre çocuk oyuncu olarak girmiş. Bu yüzden 25 yaşında olmasına rağmen, epeyce deneyimli. Şarkıcı, oyuncu, söz yazarı ve besteci. F.T Island üyesi Hong Ki en son bir mini solo albüm de çıkardı. KPOP fanı olmayanlarımız onu You are Beautiful‘daki sevimli Jeremy rolüyle tanıyoruz. Hong Ki’nin tırnak boyama sanatıyla ilgili bir kitabı bile var. Modacı kimliğiyle de tanınıyor.

child child2

jeremy

You are beautiful, Jeremy / Otobüs sahnesinden

Hong Ki tanıtımından sonra şimdi de diziye geçelim. 2014 tarihli bu dizi klasik 16 bölüm. İyi ki de daha çok uzatmamışlar, kabak tadı verebilirdi. Neden derseniz dizi çok kötü olduğundan değil, ama fantastik ögelerin giderek saçmalaşmasından ve yönetmenin Hong Ki’nin kapasitesinin anca yüzde kırkını kullanmasından. Elinizde gülünce yüzünde güller açan, ağlayınca tutup teselli etmek istediğiniz bir oyuncu var, siz tutup 16 bölüm adamın kaskatı gezmesine neden oluyorsunuz. Anlaşılır iş değil. Dizinin bazı sahnelerinde olması gereken tepkileri görünce niye daha fazla değil bu sahneler, diye sinir oluyorsunuz. Adam yapamıyor değil, e o zaman yönetmenin derdi neymiş ?

bc1

First lead, second lead. Hong Ki 1.76 filanmış, ufak tefek karamürsel sepeti bi adam yani 🙂

bc24

Esas kızımız hayaletle birlikte

Hong Ki Taeyang Grup’un büyük oğludur. Ailede ilk gelinlerin bir hayalet tarafından öldürüldüğüne dair bir inanış vardır. Başrol kızımız çocuğun nişanlısını ve daha sonra nişanlısı evlenmek istemeyip kaçınca onun yerine geçen sıradan , fakir bir kızı oynuyor. İki kız ikiz gibi birbirine benzemektedir, esas çocuk tabii ki fakir, zıpır, sevimli kıza aşık olacaktır.

Bu arada second lead, nişanlının üvey kardeşidir. Her ikinci erkek gibi sevecen, iyi yürekli, dürüsttür, ama bu yetenekleri kızı almasını sağlamaz maalesef. Baştan üvey kardeşe yanıkken sonra çakmasına aşık olur.

bc7

Zengin nişanlı

Başrol kızımız Yang Jin Sung iki kızı da gayet başarıyla oynamış. Karakterleri canlandırırken duruşu, değişen bakışları ve davranışları iki ayrı kişiyi izliyormuşuz izlenimi veriyor ki, olması gereken de bu. Aynı kişi oynamasına rağmen bir kızdan delicesine nefret ederken, diğerini çok seviyorsunuz.

Dizide çocuğun annesi ve babası ile idol kardeşi, kızın büyük annesi ve en iyi kız arkadaşı ve Hong Ki’ye aşık aynı iş yerinde çalışan çocukluk arkadaşı kız -ki ona ikinci rakip kız diyebiliriz- , ikinci erkek ve nişanlının şeytan annesi var. Deneyimli oyuncuların oynadığı bu karakterler diziyi izletiyor. Bu arada hayalet rolünü oynayan kız da çok sahnesi olan oyunculardandı. Koreliler dinleri ve gelenekleri gereği, yeniden doğuş ögesini pek çok dizide kullanıyorlar. Burada da kız ve çocuk ve aileleri geçmişten gelen kişilerle bağlantılı. Bu uğursuzluk olayını parapsikolojik ögeler olmadan da kullanamazlar mıydı, kullanabilirlerdi, ama demek ki böylesi daha çok satıyor. Açıkçası ben pek çok dizide rastladığım bu tarz fantastik ögeleri bir tek Rooftop Prince’de beğendim. Diğer dizilerin çoğunda olmasa da olurmuş. Bu da ayrı bir yazı konusu olabilir deyip geçelim. Dizideki diğer karakterlere şöyle bir bakacak olursak :

bc15

Kızın büyükannesi

bc16

Kızın en yakın arkadaşı, onun da sevimli bir yan öyküsü var.

bc10

Esas kızın hayran olduğu grubun üyesi aynı zamanda kayınbiraderi, asıl çocuğun erkek kardeşi. Bu çocuk da ikinci kızlardan birine yanıktı.

bc14

Çocuğun babası, onun da ilk karısı ölmüş.

bc4

Herkes bir arada, dizide olmayan sahnelerden neden afiş yaparlar ki ??

Şimdi de bir kaç klasik Kore Dizisi sahnesi koyalım.

Kızın çocuğun üstüne düşüp, tesadüfen öpüştükleri sahne. Sahi bu nasıl olabilir ya, buna inanasım gelmiyor asla.

acc

Kazara öpüşme, o da nasıl oluyorsa artık 🙂

Bu ezikleme sahnelerine bayılıyorlar, bu da ayrı bir foto :

 

bc27

Bir üzerine düşme fotosu daha.

Bir sauna sahnesi :

bc19

Bu hamamda yumurta yeme, o tuhaf havluları kafaya bu biçimde takma filan olmasa olmaz zaten.

bc20

Ama pek sevimli olmamış mı ?

Bu da arkadan sarılma sahnemiz :

bc28

Kacimaaaa

bc22

Yüzyılın aşıkları

bc17

Kız böyle parmaklarını yaladı, pasta yerken, çocuk bakakaldı 🙂

bc18

O kadar yalanmaya, hangi erkek dayanır 🙂

bc12

Kızımız o kadar iyi yürekli ki çocuğun büyükannesini sırtında taşıdı.

baduk

Çocuğun babasıyla baduk oynadılar.

Bir beyaz kedi yavrusu vardı, anneciği ölmüş, onu gömdüler, yavruyu kız aldı.

kedi1

Kore dizilerinde çok kedi görmedim, o yüzden bu ilgimi çekti.

 

Klasik duvara yapıştırma sahnesi :

var

 

Bu Kore Dizilerine tatlı patates, goguma satıcıları mı sponsor oluyor merak ediyorum. Hemen her birinde bir tatlı patates sahnesi var. Burada da gogumanın kimchi ile yendiğinde pek güzel olacağını öğrendik. Zaten kızın lokantası olduğundan ve iyi yemek yaptığından habire yenildi içildi.

goguma

Beyimiz tatlı patates, goguma yiyor.

Bir de bu dizi şimdiye kadar gördüğüm en uzatılmış sona sahip dizi. Yani çiftin kavuşup kavuşmadığını, çocukları olup olmadığını, sonrasında nasıl yaşadığını merak edersiniz ya hep, 16 – 20 bölüm sürünüp son sahnede kavuşur çiftler çünkü. Hah işte bu dizide öyle hissetmeyeceksiniz,

 

 

 

fanart

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: