Kore Dizilerinde Şemsiye Fetişi, Şemsiyemin Altına Gel Yavrum :)

missyou2

Miss You’nun genç çifti, büyüdüklerinde de sarı şemsiyenin altında görmüştük onları.

Kore Dizisi izleyen herkes bilir. Hemen hemen her dizide yağmur sahnesi vardır, tabii olmazsa olmaz bir şemsiye sahnesi de. Aslında özellikle sarı şemsiye kült olmuştur, ama başka renk şemsiyelerle de görürüz çiftleri. Bir de şemsiye hem yağmurda hem de güneşte kullanılır, hatta şemsiyeyi birisi dövmek için de kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki fotoğrafta Miss You’nun genç çiftini görüyoruz. Kız çocuğa ıslanmasın diye kendisi ıslanmayı göze alarak sarı bir şemsiye getirmişti, daha sonra çiftimizi  büyüdüklerinde bu sarı şemsiyeyle yine görmüştük. Hatta evlilik yemininde bile  yağmur altında aynı şemsiyeyi paylaşmaktan söz etmişlerdi.

yoochun

The Classic filminde de sarı şemsiye vardı. İlk çiftin çocukları karşılaştığında yağmur altında kalmışlardı,  birlikte yağmur altında koşuşturmuşlardı ve filmin en güzel sahnelerinden biriydi. Jo In Sung ve Son Ye- Jin. Kızımız her iki çiftin kızını da oynuyordu. Sonradan aslında tilki Jo In Sung’un şemsiyesi olduğunu ama kullanmadığını görmüştük, ah minel aşk!

the classic

Big filminde de şemsiye önemli bir unsurdu. Ufaklık otobüste kıza benim şemsiyemi aldın demişti, sonradan bunun da dümen olduğu ortaya çıkmıştı. İşte her iki çocukla kızımız şemsiye altında :

big

big umbrella

Ben hala Love Rain’i seyretmedim, The Classic’i seyretmiş olmanın rahatlığı belki de ama oradan da bir fotoğraf koymadan geçmeyelim :

loverain

Şemsiye deyince Playful Kiss‘ten söz etmemek olmaz. Tüm dizi boyunca susup susup sonunda kıskançlığına yenik düşen Baek Seung-Jo ( Kim Hyun Joong) kızı karşılamaya gitmişti. Otobüsten aldı, eve doğru yürüdüler. Kızı kaybedeceği iyice kafasına dank etmiş olacak ki, benden başkasına bakma deyip evlenme teklif etti. Güzel sahneydi vesselam.

playful

Bir başka unutulmaz şemsiye sahnesi Kim Sun A ve Cha Seung Won’lu City Hall’den. O ara çiftimiz ayrıdır. Esas çocuk sevdiceği yağmurda ıslanacak diye şemsiye getirir. Kız istemez. Zaten anılarımız bana acı veriyor, benim için daha fazla bir şey yapma der, İtiş kakış tartışırlar. Seung Won kızı taksiye atar evine bırakır.

Screen Shot 2015-08-07 at 13.47.13

city hall

Kızımız ağlıyor, çocuk perperişan, elinden bişi gelmiyor.

Son dizilerden The Producer’da da Kim Soo Hyun ve IU şemsiye çifti diye anılıyordu. Gerçi çocuğumuz gönlünü Gong Hyo Jin’e kaptırdı ama , bu ikilinin şemsiye romantizmi de akılda kalıcı oldu.

so hyun

Hyde Jeckyll and me’de Hyun Bin esas kızın peşinden şemsiyeyle yürümüştü. Sanırım yağmur değil, kar vardı. Seo Jin olarak tabii, Robin değil :

seojin

Karizmatik Seo Jin, adamcağızı nasıl da ikinci plana attılardı Robin yüzünden töbe töbe 🙂

Personal Taste’te de bir şemsiye sahnesi vardı. Lee Min Ho ve Son Ye Jin :

personal taste

Hyun Bin’li Bir milyonerin ilk aşkı filminde  de yine sarı bir şemsiye vardı. Ne acıklı filmdi o, bak yine aklıma geldi :

first

Son izlediğim hala bitirmediğim dizi The time we were not in love’da da bir şemsiye sahnesi vardı. Infinite grubundan L ile Ha Ji Won bir romans yaşar gibi oldular, o ara yağmurlu havada kızı araba ıslatmasın diye çekip kurtardı çocuk. Nunamız pek etkilenmişti.

the time

Bu da To The Beautiful you’dan

to the

Çiftlerle ilgili olmayan en güzel yağmur sahnelerinden birini de Beloved Eun Dong dizisinde izledim geçenlerde. Kızımız geçmişi anımsamış, telefon açıp ” Oppa, Hyun soo Oppa! diyerek çocuğun aklını başından almıştır. Gece yarısı sevdiceğine koşar, sağanak yağmur altında araba kullanır eve ulaşır. Elinde şemsiye gözlerinde yaşlar kızımıza bakar. Ah ne çektin sen Hyun Soo oppa ya! :

Screen Shot 2015-08-07 at 12.41.01

Hotel King’te Lee Dong Wook ve Lee Da Hae sahilde yürüyorlardı. Şemsiye bu kez güneşten korumak içindi. Wookie sahnenin devamında Lee Da Hae’yi sırtında taşıdı, ” Kilo alman lazım, çok hafifsin diyerek.

lee-dong-wook-lee-da-hae-4

Düşündükçe yeni sahneler anımsıyorum, ama şimdilik bu kadar olsun. Bir bonus video, bir de Kore Dizileriyle ilgili olmasa da en sevdiğim video, Singing in the rain.

Ek : Yazıyı yazalı çok oldu ama Something in the Rain dizisinin şemsiyeleri de buraya eklenmeli diye düşünüyorum. Şemsiye alışverişi, yağmur altında yürü,meler, önemli olayların yağmur altında gerçekleşmesi filan hep vardı. Dizinin finalinde bile şemsiye bir semboldu. Hadi bir de fotoğraf koyalım. Dizinin posterlerinden biri üstelik.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: