JOO JANG MI’NİN ERKEKLERİ, MARRIAGE NOT DATING

 

 

 

 

 

marriage1

Marriage not dating, 2014 yapımı sevimli bir romantik komedi. Yine 16 bölümlük. Bir çırpıda bitiyor. Dizi de üç sempatik erkek var. Kızımız, dizimizin gülü Joo Jang-mi  ( Han Groo ) o sakar, sarhoş, dağınık  haliyle dizinin başından sonuna kadar üçünü de elden geçirdi maşallah 🙂

Kızımızı önce bir otel odasında evlenmeyi planladığı sevgilisine çiçekler, balonlar, pastalar eşliğinde  ortam hazırlarken görürüz. Başına gelecekleri anlayan lokanta sahibi Lee Hoon Dong ( Heo Jung-Min ) arkadaşı plastik cerrah ve dizimizin esas çocuğu Gong Gi-Tae’den ( Yeon Woo Jin ) yardım ister. Gi Tae’de annesinin düzenlediği görücü randevularından bizar evinde düzen saplantılı bir biçimde keyif sürmek istemektedir. Hatta güzel kız arkadaşı, yine bir plastik cerrah olan Kang Se-Ah’tan ( Secret maknaesi Han Sunhwa )’dan bağlanma korkusundan ayrılmıştır.

Kızımız manyak bir stalker gibi erkek arkadaşının peşine düşer, mahkemelik bile olur. Bu arada esas çocuğumuz hem arkadaşına kızmakta, hem de kıza içten içe acımaktadır. Çocuğun annesi kızı oğluyla çıkıyor sanıp eve çağırınca, aklına kız arkadaşı olarak lanse edip, annesinin evi satmasına engel olmak ve randevulardan kurtulmak gelir. Herşey de böyle başlar. 2 PM üyesi, güzel gülüşlü güzel vücutlu Jinwoon’un da ( ki aşçı olmaya çalışan bir garsondur kendisi Hoon Dong’un lokantasında ) olaya dahil olmasıyla işler iyice çorbaya döner.

onde

 

Bu arada aileler, yani kızın annesi babası ve çocuğun anne baba , büyükanne ve halası kendi öyküleri içinde gayet güzel oynarlar. Özellikle esas çocuğumuzun annesi resmen rol çalar. Bu veteran oyuncuların oyunu olmasa genç oyunculardan göreceğimiz oyunculukla bu Kore dizilerini seyredemezdik bence.

 

Anne rolünde oynayan oyuncunun gelinine bir “Jang Miiii !” deyişi vardı, benim bile resmen kanım dondu sinirden. Gerçi sonra birbirlerini anladılar ve aslında damadımız da onların ne denli birbirlerine benzediğini itiraf etti.” Önce anneme benzemediği için seçmiştim, ama sonra ne kadar benzediğini gördüm.”  diyerek.  Çocuğun babasını her görüşümde de ” Bir traş ol adam Allahaşkına !” dedim içimden. O plastik cerrah ben olsam önce babamı düzeltirdim. Ama adamın fiziğini düzeltsen de, ruhu berbattı, onu ne yapacağız ?

Çocuğun traşsız babası

Çocuğun traşsız babası

 

Kızımız ve oğlumuz kavga ettiler ettiler, sonunda aşık oldular.

hug

Ama çeldirici unsurlar da yok değildi tabii, kimin olsa aklı çelinir a dostlar :

marriage9

 

Nitekim kız biraz düşündü, düşünürken de, bir şeyler olmuş olabilir  🙂  ( Bu arada Jinwoon We Got Married’e hem yorumcu konuk, hem de çift olarak katıldı, seyretmek isteyenler olursa aklınızda olsun, tüm yüzüyle gülümseyen bir 91’li ) Ek : Kendisini Madame Antoine’da da seyredebilirsiniz.

marriage3

 

 

Dizimizde  iki bölüm Julien Kang da konuk oyuncuydu. Koreliler bile bu oyuncuyu damızlık olarak görüyor , bak demedi demeyin. Sanırım kadın karakterlerin dibinin düşmesinin istendiği durumlarda araya bir adet Julien Kang sokuşturuyorlar.

julien

Bu arada bu dizinin Ost’u gayet güzel. Sevimli ve akılda kalıcı. İşte şuradan  dinleyebilirsiniz :

 

Dizide Korenin vazgeçilmezleri Soju, kimchi,ayinler, törenler, oğullarını kimselere veremeyen deli anneler ki üç erkek karakterin ikisinin annesi öyleydi, üçüncününki ise trajik bir biçimde çocuğu terketmişti. Al birini vur ötekine yani. Kızın babası yine damatla karşılıklı içki içti, iki erkek kahraman arasında bazı bromance sahneleri yine vardı :

marriage5

 

 

Düzen meraklısı Gong Gi-tae’nin o hali çok komikti. Her gün akvaryumun tozunu alması, eşyalarına dokundurtmaması filan. Ama o halden ne hallere düştü zavallım. Kıza aşık olunca, lokantası iş yapsın diye aldığı tavukları yiyip yiyip kemikleriyle basket atması, evi çöplüğe çevirmesi pek sevimliydi. Öte yandan kızın her iki erkeği de pek bir çabuk unutup, üstelik her ikisiyle de kanka moodunda yaşaması, pek de inandırıcı gelmedi bana. Hoş esas çocuk da eski sevgilisine bir çift göğüs yapmıştı. Töbe töbe ! Jinwoon’un narsistik halleri de pek komikti. Son olarak bu dizide de bir ayakkabı giydirme sahnesi olduğunu söyleyip tanıtımı kapayalım. Bir de ilişkilerin ne denli birbirine girdiğini gösteren şişe çevirme oyunu sahnesi, Tüm gençler burada :

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: