Bit Pazarına Nur Yağdıran Kore Dizileri

Sonunda dağ başına internet getirmeyi başardık. Dolayısıyla ben de daha çok dizi izleyip, daha çok yazabileceğimi umuyorum. Uzun süredir bana en sevdiğiniz 10 diziyi, 20 diziyi listeleyebilir misiniz diye soruyorlar. Bildiğiniz gibi ben dizileri daha çok oyuncu ve bazen de senarist odaklı izlediğim için, bu tarz listeler yapmıyordum. Yıl yıl iyi diziler listesi de iyi bir fikir olabilir. Ya da temalarına göre listeler yapmak. Kocanızla ya da erkek arkadaşınızla izleyeceğiniz on dizi diye bile liste yapılabilir. Hatta ben yapmayı düşünüyorum, yobolarınız cagiyalarınızla izleyin diye. Bu listelerde ister istemez çakışmalar oluyor. En iyi on romantik komedi listeniz mutlaka nuna romans ya da fantastik dizi listenizle çakışıyor filan. Yine de bir deneyeyim bakalım, hazır interneti de bulmuşken diye düşündüm. İlk önce de kdrama severlerin hele de uzun süredir Kore dizisi izleyenlerin mutlaka izlemiş olduğu eski dizilerden söz edeyim dedim.

Aslında kdramaya yeni başlayanlar bazen görüntü kalitesi güzel değil diyerek, bazen giyim kuşama takarak, saçı başı beğenmeyerek bu dizileri es geçiyor, yenilerden gidiyor. Ama Kore dizilerinin çoğu da bu ilk dizilerdeki klişelerle başlıyor, hatta çoğu dizide bu dizilere göndermeler oluyor. O yüzden bu dünyaya dalanlar bir fırsatını bulurlarsa bu dizileri de izlesinler.

Ben yine de 2000’lerde oynayan pek çok güzel diziden söz etmeyeceğim. Autumn in my heartlar, Winter Sonata’larla, Jewel in the Palace’larla başlayan dizi grubu içinden, beğendiklerim arasından on tanesini sayacağım. Aslında beğendiğim çok dizi de var ama yine de çoğumuzun beğenerek izlediklerinden örnekler vereceğim. Bir de on tane en beğendiğim sırayla on tane de değil onu da belirteyim. Bu arada 10 dediğime bakmayın , her bir diziden yan dallar çıkararak onu yirmi yaparım ben.

My name is Sam Soon ve Secret Garden Hyun Bin’in Kim Sun Ah ve Ha Ji Won ile oynadığı iki dizi. İlki fantastik dizi kategorisine de giriyor. Özellikle Secret Garden’ın pek çok sahnesi başka dizilerde kullanıldı, bu diziye göndermeler yapıldı. Kahve krema köpüğü sahnesi ile mekik çekme sahnesi gibi. Şimdilerde herkesin ayıla bayıla izlediği Hyun Bin’in gençlik halini izlemek isteyenlere ise My Name is Sam Soon’u öneririm. Kim Sun Ah’ da en sevdiğim kadın oyunculardandır. Bu dizi en eski nuna romans dizilerinden biridir ayrıca. My name is Sam Soon 2004, Secret Garden 2010 yapımı.

2009 Yapımı Boys Over Flowers çoğumuzu Kore dizilerine başlatan dizi. Lee Min Ho’nun kıvırcık saçlı haline dayanamıyor da olsanız da hemen hemen her Asya ülkesinde bir versiyonunun bulunduğu bu diziyi izlememişseniz Kore dizi dünyasının dedikodusunu yapmanız zor olur derim. Aslında bu diziyi izleyenlerin çoğu ikinci erkek sendromuna yakalanıp ardından Playful Kiss izlemiştir. O da bir liseli dizisi. You are beautiful dizisini izleyenler de ardından aynı nedenle Heartstrings izlemişlerdir Yonghwa için. Kore dizilerinden bir avazda kurtulamazsınız anlayacağınız.

Fated to love you, yine hemen her ülkece çekilen bir dizi. Gün geçmiyor ki yeni bir versiyonu çıkmamış olsun. Kore yapımı 2014 tarihli. Jang Jang çiftinin bu dizisini biz Jang Hyuk’un o ürkünç kahkahası ile hatırlıyoruz.

2007 yapımı Coffee Prince yine klasiklerden biri . Gender temalı dizilerin en tanınmışlarından. Kızın kendisini erkek olarak gösterdiği pek çok dizi vardır, artık erkeğin kız olduğu diziler de çoğaldı. Ama bu dizi kdramanın klasiklerindendir.

,

Gong Hyo Jin deyince Kdramanın kıdemli izleyicileri hemen üç dizi birden anımsayacaklardır. The Greatest Love Cha Seung Won ile, Masters Sun So Ji Sub ile ve Pasta Lee Sun Gyun ile. Daha da eskiye gidenler Jang Hyuk ile Thank you , Gong Yoo ile Biscuit Teacher Star Candy adlı nuna romansı da aklına getirir.

The Greatest Love

Masters Sun
Pasta

2009 yılına ait Kim Eun Suk’un yazdığı dizi City Hall, benim nedense çok başlarda izleyip de yazmadığım dizilerden. Bazen öyle oluyor, izliyorum ama anında yazmadığım için tekrar geri dönmüyorum. Aynı yazara ait Heirs de öyle mesela. City Hall Kim Sun Ah ve Cha Seung Won’un oynadığı 20 bölümlük bir dizi. Tekrar gözden geçirip de yazayım bari.

City Hall

Son olarak 2007 yapımı bir nuna romans önereceğim. Dal Ja’s Spring.

Chae Rim ve Lee Min Ki’nin oynadığı bu dizi pek sevimli. Bu eski diziler ayrıca sürprizlidir de, şimdilerin başrol oyuncularını pat diye yan rollerde görebilirsiniz, Kim Jae Wook gibi.

Her türden pek çok dizi var eski diziler arasında, gözünüz kulağınız açık olursa eski bir kdrama aşığı size mutlaka fısıldayıverecektir bir gün birini. Benim bugün önerdiklerim yeni kdrama izlemeye başlayanlara, yoksa epeydir izleyenlerin hepsi bunlardan haberdardır. Bundan sonra romantik komediler, fantastikler filan diye devam ederim artık, kalın sağlıcakla 🙂

You may also like...

15 Responses

  1. Şevval says:

    Fated to love you izlemeyi düşünüyordum izliyim bari ama lee min ho nun kıvırcıklı haline onkadar bayılıyorum ki diğer saç stillerini hiç beğenmemeye başlamıştım boftan sonra 😀

  2. bülent says:

    master sn u geçenlerde tekrar izledim . izlemeye dgyamadığım diziler arasında. ayrıca ajan k2 ve familar wife ıda tekrar izledim. healer . c.ty hunter , two weeks . back the couple ve 14 day tekrar izleyeceklerim arasında

    • Deli Ajumma says:

      Bazı diziler çift dikiş 🙂

    • Nichu says:

      Ajumma merhaba,

      Ajussi izledikten sonra Won Bin oynuyor diye Autumn Tale izlemeye başladım, sanırım bu herkes de böyle oluyor, yeni keşfettiğin oyuncunun tüm yapılarını izlemek istiyorsun.

      Won Bin bey için başladığım dizi tam bir Yeşilçam filmini andırsa da garip şekilde hoşuma gitti. Senaristin payı olabilir.
      Tüm karakterlerin derinliği ve olay akışının hızını sevdim, boş bölüm diye tarif edebileceğim durum bu dizide yoktu.

      Song Hye Kyo’ yu güzel bulmakla beraber oyunculuğunu çok sevmem. Sanırım gençken daha iyi rol yapıyormuş, yine de eleştirilebilir ama… Bu diziyi Won Bin ve ikisinin oyunculuğu sırtlamış. Üzülerek söylüyorum ki esas oğlanın oyunculuğunu hiç beğenmedim. Gerçi bunda bence gelmiş geçmiş en derin yazılmış ikinci adama fena halde düşmüş olmamın da bu durumda payı olabilir.

      Dediğin gibi pek çok klişe bu dizide vardı buna rağmen bir çırpıda izledim ve senin izleyip izlemediğini merak ettim… İzlediysen eğer fikirlerini yazarsan sevinirim…

      • Deli Ajumma says:

        Hep listemde ama bir türlü sıra gelmedi. Kdramanın ilk ve en ünlü dizilerinden biri olduğu için izlemek istiyorum, bakalım ne zaman.

        • Nichu says:

          Merakla yorumlarını beklemeye devam edeceğim o zaman…

          İzlenmeye değer dizi, o döneme göre yönetmen iyi iş çıkarmış.

  3. Bonheur says:

    Ay hepsini de izlemişim çok mutu oldum. Kariyerimi Kdrama üzerine kursam şimdiye nerelerdeydim kim bilir? 😀 Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Benim ilk dizim Playfull Kiss’ti ama. Hatta ondan dolayı Lee Min Ho’yu hiç sevemedim. Hala da çok sevmem. Ama son zamanlarda Woo Do Hwan ile verdiği momentlar kalbimi eritmedi değil. Kendisine, Do Hwan’cığım sağ olsun biraz ısındım. 😀

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkürler. BOF’tan sonra ben de Kim Hyun Joong’u çok sevmiştim,ama sonradan çok hayal kırıklığına uğrattı beni özel hayatıyla. Min Ho da giderek daha iyi bir oyuncu oldu.

  4. Bulent says:

    Benim ilk kore dizim CHUNO kökle avcıları diye tarihi bir dizi idi.

  5. Neva says:

    Tarihi dizilerden Kore’ye bulastigim için ,Faithten bof a geçtim.Ve onları teleferikte bırakıp playful kisse başladım.Lee min ho yu sevsemde playful kiss bana daha duygusal geldi.Ikinci kez seyrediyordum ki vazgeçtim başka dizi bulamazsam seyredecegim artık.Benim nur yağdıran bir dizim de giant.Bir çok diziyi yarım bırakan ben bu 60 bölümlük diziyi bitirdim.Basrolu Lee min ho gibi yakışıklı değil,Lee joon gi gibi sesinin tonu güzel değil ama ne güzel diziydi ya.Onlarla harç kardım,onlarla şofben yaptım.Moon lovers ve gianta birinci sırayı paylastiriyorum.

    • Deli Ajumma says:

      Ben tarih okuduğum için kurgusal tarih pek izleyemiyorum, dönem dizileri biraz. Çok bölümlü dizileri de az izliyorum. Kırk yılda bir aile dizisi işte.

  6. Rbüy says:

    Ajumma ben sizi ne ara keşfettim hatırlamıyorum ama ara ara aklıma bu blog gelir ve okurum yazılarınızı şimdi de uzun zaman sonra geldim ve okudum. Gitmeyin olur mu? Yazın hep bu bloga tanışmıyoruz bile ama duygulanıyor insan 🙂

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkür ederim. Bu ara ev taşıdım, pek blogla ilgilenemedim, fazlaca dizi de izleyemedim, buralardayım yani, normal rutinime döneceğim haftaya filan, sevgiler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: