Bozulanlar itina ile onarılır. Fix you / Soul Repairer

En sevdiğim erkek oyunculardan olan Shin Ha Kyun’un ikinci kez doktor olduğu bu diziyi izlemesem olmazdı. Ama bu kez beyin cerrahı değil psikiyatristti. Zaten kendisini ilk kez Brain dizisinde izlemiş ve karizmasına hayran olmuştum. Çok iyi bir oyuncu olduğu oynadığı pek çok iyi filmden de bellidir zaten. Filmleri ile ilgili yazdığım güzellemeyi şuradan okuyabilirsiniz. Ayrıca kendisi en çok anlaştığım burç olan İkizler burcundandır ve bu dizi için açtığı IG hesabında paylaştıklarına bakılırsa Snoopy dahil ortak pek çok zevkimiz olduğu açıkça bellidir. Romantik dizilerinden All about My Romance’ı herkese öneririm. Jang Nara’lı fantastik dizisi Mr Back de ilginçtir. Bir polisiye olan Pied Piper dizisiyle ilgili yazım da işte tam şurada.

Bundan önceki Less than evil dizisini izlemedim. Çünkü Luther dizisinin uyarlamasıydı. Uyarlamada da çok iyi olduğuna adım gibi eminim, ama benim gözümde Luther Idris Elba maalesef.

16 bölümlük dizimizin başrolü yine çok sevdiğim Jung So Min’di. Onu da Playful Kiss‘ten beri izlerim. Kendini giderek geliştirdi ve bu dizide oynadığı borderline hasta karakteri ile gerçekten oyunculuğunu çok beğendim. Kendisinin daha önce Can we get married? D Day , Because this is my first life ve Father is Strange dizilerini yazmıştım. Bak şimdi Father is Strange deyince bir fena oldum. Çoğumuzun ship’i battı gitti denizin derinliklerine çünkü. Lee Joon ve Jung So Min dizi bitiminde ayrıldıklarını açıkladılar. Korktuğumuz başımıza geldi yani. Lee Joon’un da yeni dizisi başlayacak. Bir süredir Jung So Min’in daha önce sunduğu radyo programını sunuyordu Lee Joon. “Askerlik dönüşü de psikolojik durumu düzelmiş, yeni dizisi de başlayacak, hayırlı bir haber alır mıyız ki acaba?” diyorduk. O çok bilinen programlarımızın yoğunluğu bahanesiyle ayrılık haberini duyduk maalesef. Halbuki çok da yakışıyorlardı bence.

Neyse diziye dönecek olursak, Shin Ha Kyun yani Lee Shi Joon mesleğine çok bağlı, sıradan olmayan yöntemlerle hastalarına şifa dağıtan, kendi deyimiyle onların ruhlarını tamir eden bir psikiyatristtir. Bir müzikal oyuncusu olan Han Woo Joo ile bir hastası yüzünden yolları kesişir. Woo Joo aslında Shi Joon’un okul arkadaşının hastasıdır. Terk edilme travması yaşayan bir borderline hastasıdır. Doktorumuzun da geçmişinde bir borderline hastasının ölümünden dolayı travması vardır. Ayrıca alzheimer olan ünlü tıp doktoru babasından dolayı da travmatiktir. Bu ikilinin birbirlerini iyi etmesini izleriz dizide. Tabii pek çok hastanın da hikayesini yanı sıra izleyerek.

İkilinin yaş farkı daha dizi başlamadan söz konusu edilmişti. Dizide aşk vardı olmasına ama , sanırım bir kez Jung So Min Shin Ha Kyun’u yanağından öptü, kucaklaştılar da galiba ama o kadar. Ağabeyi ya da babası olsa daha çok skinship olurdu. Bu konudan daha önce de söz etmiştim. Ji Sung ve Hyeri örneğinde. Arada yaş farkı fazla olunca Kore Dizileri böyle oluyor. Ama asıl konu farklıydı, dolayısıyla öpüşmediler vs diye kimse takılmadı buralara. Esas öpüşselerdi takılacaktı millet sanırım 🙂 Bir de ardından ayrılık olacaktı, ondan sonra Shin Ha Kyun Encounter sonrası Park Bo Gum konumuna düşecekti, neyse Allahtan öyle bir şeyler olmadı.

Shin Ha Kyun’un okuldan arkadaşı iki doktoru oynayan Tae In Ho ve Park Ye Jin de önemli iki rolü üstlenmişlerdi.

Hem hastanedeki doktor ve hemşireler ve yöneticiler, hem de kızın etrafındaki arkadaşları ve tabii ki hastalar ilgi çekiciydi. Konular da öyle. Çoğunu ibret alarak izledik yoboyla. Hatta “Hiç boşa konuşmuyorlar, her diyalogda bir ders var görene.” bile dedik. Hiç de sıkılmadan dizinin sonunu getirdik. Psikolojik filmlerden, tıp dizilerinden hoşlananlara, hele de en sevdiğim ahjussi Shin Ha Kyun ile tatlı kızımız Jung So Min’i sevenlere önerilir.

Dizideki parçalardan birini Shin Ha Kyun seslendirdi. İşte şurada.

Full albüm de işte şurada.

You may also like...

2 Responses

  1. Neva says:

    Bu diziye baslamistim kızın dizilerini sevdigim icin.Sanırım ben guncel dizileri cok ilgi cekici olmayinca seyredemiyorum.Birde ne yalan soyleyeyim aktoru pek yakıstiramadim.lee joon,Kim hyun joongla cok yakismislardi.My father dizisi cok guzeldi ama ne hikmetse kisa surede cok bolumlu dizi seyrettigimden heralde son bolum kaldi.

    • Deli Ajumma says:

      Bu romantik komedi bir aşk dizisi değildi. Tıp dizisiydi ve profesörü de genç oyuncuların oynaması düşünülemezdi. Dolayısıyla Shin Ha Kyun doğru seçim. İlgi alanı piskoloji, terapi, psikiyarti olanların zevkle izlediği bir diziydi. Sanırım sizin beklentiniz farklı olduğu için izleyememişsiniz. Başka dizilere artık 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: