Aşkım bahardı, Ümitler vardı, Sen gittin diye, Gönlüm karardı // When My Love Blooms

Bu dizi başlığını yazarken bu şarkı geldi aklıma nedense.
Neden terk ettin/ Bırakıp gittin / Ümitsiz kaldım / Gönlüm karardı  diye de devam eder. Sonrası da :
Ah … Geçti o günler
Unutuldu yeminler
Bir kırık kalp kaldı

İşte bu dizide de aynen bu olmuş. 20’li yaşlarda iki genç, 1994’ler . Öğrenci olayları oluyor. Genç erkek Jin Young aktif katılımcı. Kız çocuğun uğruna bu işlere giriyor, ama sonra çocuktan çok içselleştiriyor. Kızı da Jeon So Nee oynuyor. Kızın babası savcı, o acımasız babaları oynayan ahjussi oynuyor pek tabii ki rolü. Kara çalı gibi araya girmiş. Bunlar kopmuşlar birbirlerinden, 40’lı yaşlarında tekrar karşılaşıyorlar. Jin Young, Yoo Ji Tae olmuş. Yakışır tabii. Kızımız da milli yenge Lee Bo Young. Ama beyimiz chaebol damadı, o eski günlerden eser kalmamış. Hapisten çıkmış hatta, vergi kaçırmalar şunlar bunlar. Evli, bir erkek çocuk babası. Mutsuz bir evlilik. Tam dönek devrimci halleri. Kızımız ise evlenip boşanmış, aynı yaşlarda yine bir erkek çocuk. Ezilenlere yardım ediyor, hayatı zor, baba alzheimer, eski koca aldatmış. Geçici işçi iken kovulmuş. Üniversiteyi bitirememiş, piyano dersleri veriyor. Aynı bizim Türk filmleri hesabı ikisinin çocuğu okulda itişip tepişiyorlar ve yeniden karşılaşılıyor. Inı nı nınnn.

tvN’in 16 bölümlük bu dizisini yobo ile birlikte izledik yine. Hatta son bölümleri ben balkondan indirdim. Radyolink bağlantısı yapılacak, habire bir şeyler çıkıyor, olmadı bağlantı. Son bölümü, izleyeli 3 gün oldu, bu sefer de yazamadım. Telefonumdan bağlanıp yazıyorum şimdi de. Dışarıda sağanak yağmur,yazıp bitireceğim sonra da gidip günlük 45 dakikalık yürüyüşümü yapacağım. Sinirden habire yiyoruz malum.

Öncelikle yenge ile Yoo Ji Tae’yi çok yakıştırdım. İkisinde de olgun yaşlardaki sevgilileri oynama potansiyeli çok yüksek. Lee Bo Young kocasına izin verse de, adamcağızı bir romantik filmde izlesek. Ya savcı, ya hakim, olmadı avukat Ji Sungcuğum. Yeni dizisi de aynı minvalde. Yoo Ji Tae’yi en son Different Dreams‘de Lee Yo Won ile izlemiştim. Burada da çok iyiydi. Ama bence Jin Young olmasaydı, Yoo Ji Tae tek başına sevilesi olmazdı. İkilinin gençlikleri diziye çok şey katmış. Her bölüm geri dönüşlerle olayın nasıl geliştiği anlatılmış. Açıkçası ben hep gençliklerine dönsünler de Jin Young ile Jeon So Nee’yi göreyim diye bekledim, o denli güzellerdi. Dizi pek tabii ki aklıma My Love Eun Dong‘u getirdi. Oradaki çiftin çocukluk ve gençlik halleri vardı. Jo Jin Mo’nun çocukluğunu da Jin Young oynuyordu.

Şimdi öncelikle dizi süresinden söz edeyim. Bölümler bir saat sürüyor. Biz Reply’larda filan bir buçuk saati görmüş izleyiciyiz. Ama senarist Reply senaristi değil tabii. Dolayısıyla bir saatlik sürede sıkıldım ben. Bence kırk dakikaya indirselermiş süreyi, dizi hiç bir şey kaybetmezmiş.

İkinci olarak böyle evli çift olunca, Kore dizi yapımcı ve senaristleri pek bir dikkatli oluveriyorlar, dizi aldatma temalı değilse tabii. Burada da bu yaştaki bir çift bir iki masum öpücük dışında bir şey yapmadı. Zaten gençliklerinde de masum bir ilişki içindeymişler, hani bu yönde bir beklentiniz olursa, boşuna beklemeyin diye söylüyorum. Yoo Ji Tae çok güzel gülüyor, onunla yetinin anacım.

Jin Young bu dizi için çok çalışmış. Konuşma stili Yoo Ji Tae’ninkine uyduğu için dizi çok inandırıcı olmuş. Lee Bo Young’ın da Yoo Ji Tae’nin de gerçek hayatta iki çocukları var. Lee Bo Young çocuklara yemek bile pişirip getirmiş. Zaten çocuklar büyüklerin çocuğu olabilecek yaştalar. Yoo Ji Tae’nin eşi de oyuncu.

Hepimizin bildiği gibi Kdramalarda ilk aşk saplantısı var. İlk görüşte beğenme, ilk görüşte aşk da hepsinde olmasa da pek çok dizide var olan bir gerçeklik. Bu dizide de böyleydi.

Şimdi düşününce şirket alavere dalavereleri, eski eş kötülükleri, hain baba, kötü kayınpeder, ilk evliliklerden olan çocuklar, ömür boyu aşık ikinci erkek, olabilecek her klişe bu dizide vardı. Bu diziyi sonuna kadar izleyip bitirme nedenim sanırım sadece oyuncular. Başrolleri bu dörtlü oynamasaydı, daha ilk bölümün ortasında ben bu diziyi bırakmıştım. Oyuncuları seviyorsanız izleyin derim. Biz hanımlar için Jin Young ve Yoo Ji Tae tam eye candy 🙂

Dizinin Full Albümü şurada.

You may also like...

4 Responses

  1. Papatya says:

    Yine çok tatlı bir tanıtım olmuş. Oyunculara hayranlığım yok ama siz yazınca insanın izleyesi geliyor. ?

  2. İrem says:

    En kısa zamanda Dinner Mate yorumu bekliyoruuum kkkkkk ^-^

    • Deli Ajumma says:

      Sanırım onu izlemeyeceğim. Çünkü Song Seung Heon’dan çok hoşlanmıyorum. İyi oyuncu, pek çok filmini de izledim, ama uzun soluklu bir dizide izleyemiyorum. Size iyi seyirler 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: