Hayaller büyük, peki ya oyunculuklar ? / Dream High 1

Nihayet ittire kaktıra da olsa Dream High İkinci sezonu da bitirdim, o yüzden yazmaya başlayabilirim. Madem hoşlanmadın ne diye zamanını ziyan ediyorsun diyeceksiniz. Olsun bu tarzın Kore versiyonunu izlemek istedim, yeterince ukalalık yapabileyim diye. Üstelik aslında müzikalleri, okul dizilerini, sanat okulu dizilerini filan çok seven biriyim ben. Yaş baş ileri olunca tabii biz Fame’lerin, Glee’lerin , hatta öncesinden Hollywood müzikallerinin devrinden geliyoruz. Hadi hep Kore hep Kore olmasın diye öncelikle kişisel blogumda uzun zaman önce yazmış olduğum bir yazımı paylaşayım. Müzikaller üzerine. İşte şurada.

Dream High dizisi ilk sezonu 2011 yılında 16 bölüm halinde yayımlanmış. Senaristi Park Hye Ryun daha sonra I can hear your voice, Pinocchio, While you were sleeping dizilerini de yazmış. Lee Jong Suk’a özel sempatisi var galiba.

Şimdi başrollerde oynayan gençlere geçelim. Klasik şarkıcı olmak isterken babasının borçları yüzünden peşlerinde olan tefecinin isteğiyle idol olmaya zorlanan Ko Hye Mi’yi Bae Suzy oynuyor, Miss A’dan. Daha doğrusu oynayamıyor. Bu kızın oynayamaması yüzünden yer aldığı hiç bir diziyi izleyemiyorum artık. Burada nasıl bir ruh hali içindeydim de izledim, bilemiyorum. Bir evi iki eve bölüp taşıma, tadilat ardından yüksek tansiyon, bel, boyun rahatsızlıkları ve kulak çınlamaları ile doktor doktor dolaştığım bir dönemin ardından kendimi dinlenmeye çektiğim ve salondaki yatar koltukta koza örmüş ipek böceği misali yattığım bir devreye rast geldiği için olabilir tabii. Şimdi kız o dönemde bir de 16 yaşında. Yönetmen ve senarist sanırım o kadar ümitsizmiş ki, duygularını göstermeyen kaskatı bir kişilik olarak yazmışlar karakteri. Sözde dizi sonunda kız açılıyor, farklı oluyor. Tabii olamıyor o ayrı. Neyse dizide Hye Mi aslında nefret ettiği Kirin Sanat Lisesi seçmelerine kuyruğundan ayrılmayan arkadaşı Yoon Becky ile girer. Ama kendisi yerine arkadaşı seçilir. Yoon Becky’i de Ham Eun Jung oynuyor. Kendisi T-ara kız grubu üyesi. Dizinin de kötü kızı.


Peki seçmeleri yapan kim ? Tabii ki Bae Yong Jun . Bu dizide izlediğimiz iki büyük ajans yöneticisinden biri. Kendisi Kore Dalgasında dizilerin başlangıcı sayabileceğimiz Winter Sonata’nın oyuncusu. Key East Entertainment’ın kurucusu. Zaten dizi Key East ve JYP Entertainment’ın ortak yapımı, her ikisinin CEO’su da dizide oynamış.

Seçtiği kıza da uğur olsun diye bir kolye verdi. Sonra o kolye dizi boyunca çocukları dolaştı durdu.

Dizinin önemli iki erkek başrolü Kim Soo Hyun ve 2 Pm üyesi Taecyeon. Bu dizi ikinci erkeğin kızı kaptığı dizi olarak örneklenmiş hep ama, bence ikisi de başrol ve eşit ağırlıkta. Dizinin başında okuldan birinin K adıyla Grammy alacağını öğreniyoruz. Dizinin sonuna kadar bu kişinin kim olduğu belli olmuyor. Taecyeon dizide kızla çocuklukta tanışmış bir genç. babası tarafından ezikleniyor, hatta evlilik dışı bir çocukmuş ve baba küçükken kendisini yetimhaneye bırakmış. Son Sam Dong adıyla köylü ama çok yetenekli bir çocuğu oynayan Kim Soo Hyun ise diziye karman çorman saçlarla başladı. Sonra az biraz normale döndü. Bir bunalımlı anında saçlar iyice kesilip, bad boy imajı için küpe takıldı. Ben kendisini sevenlerdenim. O yüzden asker dönüşü dizisini de merakla bekliyorum. Taecyeon da Kim soo Hyun’ da Suzy’den daha iyi oyuncular. Taecyeon’u da Kim Soo Hyun’u da başka dizilerde de izledim. Taecyeon’u izlerken tuhaf kulakları ve köpek dişlerine odaklanmaktan diziyi izleyemiyorum. Böyle de bir sorunu var yorobun.

Kirin’in en sevilen iki öğrencisi ki çoğu izleyici bu ikisi olmasa bence diziyi izlemeyi bırakacakmış. IU ve yine 2 PM üyesi Woo Young. IU diziye şişman başladı, kilo verdi çirkin ördek yavrusundan kuğuya evrildi. Woo Young hep sevimliydi baştan beri.

Dizide benim en sevdiğim iki oyuncu iki öğretmendi. Birini en son seri katil rolünde izlemiştim Defendant’ta. Uhm Ki Joon. Bu iki oyuncunun iyi oyunculukları olmasa bu dizi izlenmezdi onu peşinen söyleyeyim. Şimdi farkettim ki ben bu namcanın Heart Surgeons adlı son dizisini de izlememişim. Hemen izleyeyim.

Ve diğeri de diğer bir büyük ajansın kurucusu. Kendisini Hidden Singer adlı programda da izlemiştim. Çok Çok iyi dans ediyor, çok iyi şarkıları var, feci yetenekli bir namca. Hayran oldum kendisine. Kim mi, Park Jin Young tabii. JYP Entertainment CEO’su. Nasıl bir sevimliliktir bu ve nasıl bir esnek vücudu var. Dans ederken bir ara yobonun gözü ilişti, “Bu nedir ?” dedi 🙂

Dizi çocukların sürekli bir elemelerden geçtiği bölümlerden oluşuyor. Temalı müzikler, danslar hazırlanıyor. Sanat derleri almayan- sınıf öğretmenleri ve Jin Man ( Park Jin Young ) tarafından gizli gizli çalıştırılan özel öğrenciler ile diğerlerinin rekabetini izliyoruz. Tabii bu arada aşk meşk olayları oluyor.

Dizide özellikle idol olan oyuncuların kötü oyunculukları gözüme battıysa da, sonra ikinci sezonu izledim ve bu sezonu daha çok sevdiğime karar verdim. İkinci sezonu ayrı yazayım bu arada, çok uzun olacak çünkü. Tabii böyle bir dizinin müziklerinin güzel olmaması imkansız. İdollere kötü oyunculuklarından dolayı kızıyor olabilirim, ama şarkı söylemeleri dans etmelerine de söz edecek değilim, çarpılırım sonra. İşte dizi müziği.

You may also like...

2 Responses

  1. Saram says:

    Bu diziyi izlediğimde henüz 15 yaşındaydım aradan 8 sene geçmiş. Herhalde izlediğim ilk 10 diziden biridir. O dönemde benim için mükemmel bir diziydi 🙂 Soluksuz izlediğimi hatırlıyorum. Yaşımın küçük olmasından sanırım oyunculuklar asla gözüme batmamıştı. Tabi müzikallere olan ilgim de diziyi bu kadar çok sevmeme neden olmuş olabilir. İlerleyen yıllarda diziyi tekrar izlemek istedim fakat izleyemedim 😀 Yıllar sonra dizi hakkında bir yorumla karşılaşınca kendimi 15 yaşımda buldum. İnsan ister istemez zevklerinin ve güzellik anlayışının nasıl bu kadar değiştiğini merak ediyor. Benim için artık dizi olmak anlamında güzel olmasa da hala dizide seslendirilen şarkıları ve dans kareografilerini izlerken keyif alıyorum. Bu arada diziye başlama nedenim o dönemlerde BOF da ki rolünden dolayı büyük hayranlık duyduğum Kim Hyun Joong’tu 😀

    • Deli Ajumma says:

      Evet Kim Hyun Joong’un en parlak zamanlarıydı. o skandal olmasaydı, şimdi de pançak pançak parlardı 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: