Hapishanenin Karagöz’le Hacivat’ı / Doctor Prisoner

Son zamanlarda çok istememe rağmen Nam Goong Min’in dizilerini bir türlü izleyemiyordum.Başlayıp ikinci bölümde bırakmak durumunda kaldığım Undateables, Chief Kim haricinde Falsify’a hiç başlayamamıştım. Bu kez Dr Prisoner’a başladığım gibi bitirdim de. Üstelik yobo ile birlikte izledik.

Dizi KBS2’da yarımşardan 32 bilim, bildik 16 bölüm oynadı. Yönetmeni Gentlemen of the Wolgyesu Tailor Shop ve Sungkyunkwan Scandal yönetmeni Hwang In Hyuk, yazarı ise Biscuit Teacher Star Candy, Cain and Abel, Inspiring Generation dizilerinin yazarı Park Kye Ok.

Dizi bir intikam öyküsü. Doktorluğu elinden alınıp, hapse atılan Na Yi Je bu arada annesini de kaybeder. Ameliyata alınacakken ne hikmetse alınmaz. Hapisten çıktıktan sonra bizzat yattığı hapishaneye hapishane doktoru olarak geri dönen Na Yi Je artık farklı bir insan olmuştur. Hapishanede ondan önce yöneticilik yapan Sun Min Sik ( Kim Byung Chul ) ile dizi boyunca durmadan el değiştiren güç dengelerinin sembolü olurlar. Bu arada oyunculuğu güçlü bu ikiliye Kore Dizilerinin olmazsa olmaz Choi Won Young’u da kötü chaebol olarak katılır. Onun kardeşini oynayan Park Eun Sok, kadın başrol Kwon Na Ra ( Psikolog ) sevimli savcı Jang Hyun Sung savcının hoşlandığı ajumma Kim Jung Nan ile ekip tamamlanır. Bu son romans dizinin tek sevimli romansıydı.

Doktor Na Yi Je


Sun Min Sik

Psikolog Han So Geum

Kötü chaebol Lee Jae Joon

Savcı ve ajumma
Lee Jae Hwan / Küçük Chaebol

Dizi romantizm barındırmıyor dediğim gibi. Doktor Na Yi Je ile psikolog Han So Geum arasında bir şeyler olacak diye bekleyenler, daha çok beklerler. 16 bölüm boyunca Kwon na Ra hülyalı hülyalı baktı durdu, bakışları boşa gitti. Siz Na Yi Je ile Sun Min Sik’i şipleyin daha iyi, onlardan bile bir şey çıkabilir. Bu iki oyuncunun habire restleşmesi, gücün bir birine bir diğerine geçmesi başta eğlenceliydi, ama sonlara doğru kabak tadı verdi. Dizi 16 bölüm yerine rahatlıkla 12 bölüm olurmuş ve de hiç bir şey kaybetmezmiş. Yani ben sıkıldım arkadaş. Oyuncuları ne kadar da sevseniz, ne kadar iyi de oynasalar bir yerden sonra tekrara düşünce sıtkınız sıyrılıyor. Bu kadar sabrettim bitireyim artık diye bitirdim ama, son dört beş bölüm olmasaydı da aynı mesajı verecekti.

Diziden anladığımız parayı veren her yerde düdüğü çalıyor. Güney Kore’nin hapishaneden, hastahanesine, mahkemeden, devlet dairesine her bir şeyi eski tabirle tefessüh etmiş, yani çürümüş, bozulmuş, kokuşmuş. Şimdi hangi ülkenin öyle değil ki diyeceksiniz, e siz de haklısınız. Adamların tek artısı olanı biteni apaçık filme çekip izlettirmeleri. E bizde o da yok, anında sansür.

Nam Goong Min sevenlerinin izleyebileceği bir dizi Doctor Prisoner. Ama bundan sonraki dizisi romantik komedi olsun artık. Beautiful Gong Shim’den sonra hoş bir romantik komedi diziye de hazırız yani.

Dizi müzikleri şurada. Videolu bir örnek.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: