Başrol Kızı Ezikleyip, Sonra Köpek Gibi Sürünen Erkekler 1.Bölüm

Böyle de başlık olur mu, diyeceksiniz. Ama çoğumuz bu tarz Kore, ya da Uzak Asya dizilerine bayılıyoruz. Onlar da bizim bayıldığımızı bildiklerinden böyle başroller yaratıyorlar sık sık. Bugün bu tarz erkek karakterlerden en önemlilerini anlatacağım, hepsini değil.

Öncelikle ilk izlediğim dizinin yani BOF‘un başrol oyuncularından söz edeyim. Çoğul konuştum çünkü, benim sevdiğim üç versiyonun erkeklerinin hepsinden sözedeceğim. O kıvırcık saçlarıyla Lee Min Ho yani dizideki adıyla Gu Jun Pyo ile başlayayım. Başta kızla resmen savaşıp, küçümsedi, ama sonra yağmurda saatlerce beklemeler, seni koruyacağımlar bilmemneler. Azcık anımsayalım mı, işte bir video.

E bunun Japon versiyonunda Matsumoto Jun’un sevimlilik dozu gıcıklık dozundan daha fazlaydı. Domyoji en sevdiğim karakterlerden biridir, Gu Jun Pyo’dan çok severim. Hala ara sıra açıp izlediğim bir dizidir. Hana Yori Dango. İşte bir video.

Bu dizinin bir başka versiyonunda bir başrol erkeği daha seveceksin deselerdi, ama kimi bulacaklar da seveceğim diye düşünürdüm. Taa ki Dylan Wang’i izleyene kadar. Meteor Garden 2018 Dao Ming Si karakteriyle gönlümde yer etti. İşte en sıkı sahnelerden biri bad boy Dao Ming Si ve zorla öpme sahnesi.

Baştan huysuz, kibirli, burnu büyük karakterlerden en tanınmışı Secret Garden‘ın Jo Won’u, yani Hyun Bin’dir. Kızın giyimini, kuşamını, çantasını küçümsemeler, evi ile ilgili yorumları şu bu hepsini zamanla bir bir yutmak zorunda kalmış, kızın kapısında köle olmuş, hatta sonunda hayatını bile onun uğruna feda edecek hale gelmiştir. İşte en sevdiğim sahne.

Bir başka huysuzlar kralı da Master’s Sun‘ın Joong Won’u So Ji Sub’tur. Dizinin başında “Goco ” ” Kaybol” ile başlayan serüven, sonra özlemle kapanmıştır. kendini beğenmiş, bencil, burnu büyük erkeklerin sonra ne hallere düştüklerini izlemek çok keyifli. Azıcık hatırlayalım mı ? İşte burada.

Secret‘ta Ji Sung acımasız bir erkeğe dönüşür. İşin içine intikam da girmiştir çünkü. Jo Min Hyuk rolünde tam bir psikopattır başlarda. Kadıncağızı itmeler, çekmeler, hırpalamalar, sövmeler, sevgilisini öldürdüğünü sanmaktadır çünkü. Sonra gerçekler birer birer ortaya çıkmaya başlar, adım adım aşık olur sadist beyimiz. Ondan sonrası artık kızın yarasını öpmeler mi, “başkasının yanında gülümseme”ler mi ne ararsanız var. Bununla ilgili bir video koyalım hemen.

Lee Dong Wook’u hep minnoş anımsayanlar varsa, Hotel King’i izlememiş demektir. O soğuk, mağrur, sert, acımasız karakter belki de en karizmatik karakteriydi. Cha Jae Wan’ı izlemediyseniz, ne duruyorsunuz ? İşte video.

Bu ilk bölümü bir Japon, bir de Tayvan dizisi karakteri ile kapatalım. İlki Japon Dizisi Rich Man Poor Woman’dan. Geçen yıl, bu dizinin Suho’lu bir Kore versiyonu da çekildi ama Shun Oguri’nin Rick Man Poor Woman dizisinin yanına pek yaklaşamaz. Kadın başrol ise Satomi Ishihara’ydı. İşte tanıtımdan bir bölüm.

Tayvan dizisine gelince yine intikam temalı bir dizi Behind your smile. Başrolünü Tayvan erkek oyuncularının en sevdiklerimden biri Marcus Chang oynuyor. Huysuz, intikamcı, öküz erkek rollerinin bestlerinden. Şu video’ya bir bakın , kesin bir fikir edinirsiniz.

You may also like...

6 Responses

  1. Hande says:

    Ben bofun çin versiyonunu hiç sevmedim ya aşırı normaldi hiç uçarılık yok :d

    • Deli Ajumma says:

      BOF’ta var mıydı uçarılık? Bence diğer versiyonlar da da önemli olan erkek başrolün asiliğiydi. O da vardı 🙂

      • kıvırcık says:

        Kesinlikle katılıyorum. Tek başrolü tuttuğum da çin versiyonuydu. Lee Min Ho’ya bir ısınamadım gitti bof yüzünden ya 😀

  2. Zeynep says:

    Rich Man Poor Woman Japon versiyonun her yerde aradığım halde bir türlü bulamadım. Türkçe yada İngilizce alt yazılı fark etmez bildiğiniz bir site var mı?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: