Çirkin ördek yavrusu taş olup, geri dönünce / When I see you again

Bu da Tayvan dizisinin çocukluktan, ya da gençlikten tanışma öyküsü. 90’ar dakikalık 20 bölümlük bu dizi 2015 yılında oynamış. İngilizce ve Türkçe altyazılı olarak mevcut.

Başrolleri gamzeli yakışıklı Jasper Liu ve Mandy Wei paylaşıyorlar. Jasper Liu dizinin başlarında kıza kızgın olduğu için hiç gülümsememişti, sonra dizi açılmaya işler düzelmeye başlayınca bir gülümsedi ki sürpriz yumurta gibi gamzeli olduğu ortaya çıktı. Diziyi anlatmaya başlamadan, gülümsediği bir kiss sahnesini koyalım buraya da oyuncuların ne menem şeyler olduğunu görün efendim.

Minnoş beyimiz meğer Return of the Superman’de Seungjae ile de buluşmuş, Twitter’dan arkadaşlar haber verdiler de bilgim oldu. Ben Haru ve üçüzlerden sonra Return of the Superman izlemeyi bıraktım çünkü. İşte Jasper samçonuyla  Seungjae’nin  sahneleri. 

Bir an önce evlenip çocuk yapsın, ne güzel oynadı  çocukla, sesi de güzel, gitar çalıp  şarkı da söyledi.  Tabii bunların hemen hemen hepsi oyuncu, model, müzisyen olduğu için, boş yok yani. Jasper Morning Call isimli Indie grubunun gitaristi. .Şuraya da onların bir parçalarını koyalım. Bu grup hiç albüm çıkarmamış, parçalarını sınırlı sayıda kendileri üretmişler. Asya’da turluyorlarmış.   Jasper’ın Korece konuşmalarına da bayıldım. Seungjae de benim kadar Çince biliyor, samçon gelmeden öğrenmiş.  🙂 Tayvan’da tekrar buluşmuşlar, o da şurada. 

Haa bu arada Jasper aslen düz saçlıymış, bir dizi için perma yaptırdıktan sonra daimi kıvırcık kalmaya karar vermiş. Yakışıyor da kerataya.

Başrol kızımız çocuktan iki yaş büyük ama kimyaları yerinde.

Efendim hikayeye gelecek olursak, lisede inek ve içe kapanık, biraz da çirkince olan Xia You Qian arkadaşlarınca da hırpalanınca, kızımız  An Xi işe el koyup onu kurtarır. Sonra arkadaş olurlar. Çocuk 18. yaş gününde dağlara çıkıp kızın istediği Melek gözyaşını ( Gölün birinden su istemiş kicibe )  düşe kalka alır ve aşkını itiraf etmeye giderse de kız tarafından fena halde azarlanır. Çocuk kalbi kırık bir biçimde Pulang Köyünü terkeder. Biz 10 yıl sonra kendisini taş bir delikanlı olarak, bir firmanın çok başarılı bir müdürü olarak bir etkinlik için   köye döndüğünde görürüz. Kızı da hala köyde yaşayıp babasından kendisine kalan borçlar içindeki pansiyonu arkadaşlarıyla işletirken izleriz. Yine bir takım yanlış anlaşılmalar olur, çocuk içten içe intikam almak istemektedir.

Bundan sonra çocuk her fırsatta kızı eziklemeye başlar, biz geçmişi geri dönüşlerle izleriz. Kızın annesi de doğduktan sonra onu terketmiştir. Kızın da,  çocuğun da o on yılda çok şeyler atlattığını görürüz. Lise yıllarını izleriz. Yanlış anlaşılmalar birer birer çözülür. Araya iş konuları, arkadaşlar, ikinci kız,  ikinci erkekler filan girer. İkinci kızı da  Back to 1989′un başrol kızı Ivy Shao oynuyor.

 

Bu arada bu kızın bir de abisi var, ( Çince’de oppaya gıgı diyorlar, kendimi gülmekten alamıyorum. ) İşte dizinin de bir anlamda kötü çocuğu olan bu yakışıklıyla kızın pansiyonda çalışan arkadaşlarından birisinin aşkı da işlendi ki bu aşk benim daha çok ilgimi çekti. Ben olsam bu çocuğa başrol veririm dedim, ama sanırım henüz başrol oynamamış.

Dizinin sonlarına doğru kızın annesi belli oldu, hadi bakalım o konu işlendi. Tabii ki klasik sahneler de vardı, ha Kore,  ha Tayvan arkadan sarılma, alından öpme , sırtta taşıma sahneleri filan olmazsa olmuyor.

Tabii bol bol öpüşme sahnesi vardı. Bir de Kore , Japon ve Tayvan dizilerini karşılaştırırsak, gerçekçi bir kaç dizi hariç Kore dizilerinde kız gözlerini açıp,  put gibi durur, Japon dizilerinde öpüşmenin ardından yatak sahnesi gelmesine şaşılmaz, Tayvan dizilerinde de öpüşmeler genellikle çok uzun oluyor, onlar öpüşürken sıkılıp tuvalete, su içmeye filan gidebilirsiniz. Şaka şaka,   öpüşme sahneleri kötü değil, ama nedense uzun sürüyor 🙂

Dizinin genelinde sevginin iyileştirici gücü vurgulandı. Kızın dizideki karakterini çok sevdim, doğal buldum. Kızın annesine sinir oldum , son bölüme kadar. Jasper Liu’nun beklenmedik gülümsemeleri ve gamzeleri hoşuma gitti. Bad Boy çocuğun yumuşak yanına, saf kızın sevgisine dayanamamasına vuruldum. Sevimli diziydi vesselam. Dizi sonunda herkese de bir sevgili bulundu, bu da Tayvan dizilerinin özelliği sanırım.

OST‘tan da örnek verelim.

Not. Jasper Liu’nun Puff Guo ile de Love Myself or you, ya da PleasantlySurprised diye bir dizisi varmış. O kızı da Aaron Yan ile oynadığı Just you’da sevmiştim, ( Sokaktan kurtardığı 3 de kedisi varmış, şimdi okudum, daha da sevdim. )  dolayısıyla o diziye de bakabilirim yakında 🙂

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: