Good Morning Call, Our Campus Days / İkinci Sezon

Bu aralar izlediğim tüm Kore Dizileri birer birer bitmiş ve ben yenilerine henüz başlamışken, bir baktım Good Morning Call’un ikinci sezonu Netflix’e gelmiş. 10 Bölüm ve çocukların Üniversite günlerini anlatıyor. Geçen sezonda dizide yer alanlar yanında yeni bazı karakterler de eklenmiş. Bunlardan en önemlisi bu sezon ikinci erkek oyuncu rolünü üstlenen sevimli Sugino Yosuke. İlk sezonu şurada yazmıştım.  İşte bu sezonda yer alan oyuncuların listesi :

  • Shiraishi Shunya – Uehara Hisashi.
  • Fukuhara Haruka – Yoshikawa Nao.
  • Sakurada Dori – Shinozaki Daichi.
  • Sugino Yosuke – Natsume Shu.
  • Sagara Itsuki – Nanase Rin.
  • Takahashi Maryjun – Kumanomido Saeko.
  • Takahashi Maryjunas – Konno Marina
  • Nagashima Shugo – Micchan
  • Nagasawa Koya – Abe Jun

Biliyorsunuz kadın karakter Nao gerçek bir duygusal moron. Ben kadın olarak kendisine katlanmakta zorluk çekerken, nasıl oluyor da başta dizinin başrol erkek oyuncusu zeki ve yakışıklı Uehara ( Shiraishi Shunya ) ikinci erkek Natsume Shu ve geçen sezonun ikinci erkeği Daichi hala bu salağın peşinde koşuyorlar anlayabilmiş değilim. Dizide tabii ki Manga’nın etkisi var, ama bu kadar da olmaz ki canım!  Zaten dizinin ana noktası da kızın özgüven eksikliği ve ben bu çocuğa layık değilim kompleksiyle desteklenmiş. Öte yandan o özgüven eksikliği gizli saklı Uehara’da da var. İkinci kadın oyuncu sevimsizken, ikinci erkek o kadar sevimli ki ben hemen bu çocuk başka hangi dizide var diye araştırmaya başladım. Ama özellikle aradığım dizinin  İngilizce altyazılısını bile bulamadım.

Çocuklar yanyana evlerde komşu olarak yaşamaya başlamışlardı. Bu sezon üniversiteye gidiyorlar. Uehara yine Campus yakışıklısı olarak peşinden pek çok kızı koşturuyor. Salak Nao ise topuklu ayakkabı içine giydiği soket çorapları ile ortalıkta arz-ı endam ediyor. Bu kız 98 doğumlu, Uehara ile aralarında 8 yaş var, ama nasıl babaannem kılıklı görünebiliyor bunu da anlayabilmiş değilim. KIz bu tiple modelmiş de, saçımı başımı yolacağım.

Uehera hala duygu kabızı. Kıskanıyor göstermiyor, arzuluyor göstermiyor, seviyor göstermiyor. Yani gösteriyor da kız yanında olmadığı zamanlarda. Kız da tam bir sevgi kelebeği. Yemekler yapsın çocuğa yedirsin, tüm işini gücünü çocuğa göre ayarlasın, işe girsin çocuğa hediye almak içn filan, full fedakar salak kız tiplemesi yani. Gerçi benim feminist geçinen arkadaşımın da evde sevgilisinin ayaklarını yıkadığını görmüşlüğüm vardır ama yine de sinir olduğum bir yapı.

Dizinin bir başa yönü de pek çok Japon ve Kore dizisinde gördüğümüz bromans yanı. Açıkcası Uehara ile Nao arasında bir elektrik olmadığı için iki erkek arasındaki çekim daha çok göze batıyordu 🙂  Nette herkes başrol ikiliyi çok yakıştırıp acaba çıkıyorlar mı filan diye sormuş. Bence dizinin başarısı Fukuhara Haruka değil, Shiraishi Shunya’dan geliyor. Yanına hangi sarsak kızı koysan bu dizi sevilirdi. Ne yazık ki Shunya’nın diğer dizileri izlenebilir konulara sahip değil. Zaten başrol olduğu dizi de çok değil. Dizi bir Netflix dizisi olmasa, belki bu kadar çok da tanınmayacaktı.

Japon Dizilerini sevenler, dizinin ilk sezonunu severek izleyenler, biraz ara verip kafa dağıtayım diyenler Our Campus Days’i çerez eşliğinde, çerez niyetine izleyebilirsiniz. Hele de benim gibi teenager dizilerine tutkun biriyseniz bu dizi tam sizlik, iyi seyirler.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: