Because This is My First Life / Onbeşinci Bölüm

Bölüm geçen haftaki sahneyle açıldı. Ji Ho sözleşmeyi bozmak istediğini söylerken zavallım Se Hee kedinin boynundaki Uri etiketini göstermeye çalışıyordu. A salak oğlum eline fırsat da geçti, Seni seviyorum demesen bile “Sana karşı duygularım var.” de, “Senden hoşlanmaya başladım.” de. Bir şey de işte. Ama yok, kibarlığı tuttu. Zaten insanların iletişimsizlik nedeni karşısındaki yerine de düşünmekten kaynaklanıyor. Her ikisi de akılları sıra birbirlerini düşündükleri için kararlar alıp uyguluyorlar. Ve  maalesef ikisi de bön.

Bu arada Ho Rang Ma tepunnnimin şirketinin muhasebecisiyle epey iyi zaman geçirmişe benziyordu. Onlar vedalaşırlarken Ma tepunnim ve Soo Ji ikisini gördü.

O kadar sarılmadan , öpüşmeden sonra Ji Ho’nun söylediğine bak :

 

 

Yine intikam moduna girdi galiba 🙂 Se Hee’nin cevabı da ondan beter. Kedi bile ” Salak bu!” demiştir içinden eminim.

 

Bu bölümde baba ile Ji Ho’nun ne konuştuğunu da öğrendik. Ji Hoo Se Hee ile evlenme nedenlerini anlatmış. Baba da hiç yadırgamadan dinlemiş. Adam zaten oğlundan kat be kat öküze benziyordu. Bunu teyit etmiş olduk. Parayı da zorla verdi kıza, çocukları yetiştirirken lazım olur diyerek.

Kızımız o gece telefonda kocasına ” Evlilik nedir ? ” diye sordu.

 

 

Se Hee geçmişi anımsadı. Babasının eski sevgilisiyle evlenmek istediğinde onu evden koyduğunu. Sonra Ji Ho’nun yanına gitmek istedi, ama onun ağladığını hissedince durdu. Neden durdu ha? Böyle bir durumda seven erkek sevdiği kadının yanına gidip ona sarılmaz mı ? Ay deliricem valla !

Bo Mi ile Won Seok kulüpten birlikte gelmişler.Ama anlaşılan sarhoş kafayla bir şey yapmamışlar. Sonra çorba içmeye gittiler. Koskoca Seul’de başka yer yokmuş gibi, işyerine yakın bir lokantaya gittiklerinden diğer çiftle karşılaştılar, o da yetmedi birlikte oturdular. Salak muhasebeci çocuk Se Hee’den beter espriler yapmaya başladı. Yemeğe susam tozu koymaya çalışınca Won Seok atladı, ondan hoşlanmaz diye. Madem bu kadını bu kadar tanıyordun, taa baştan beri evlenmek istediğini nasıl anlamadın??

Se Hee ise ailesine boşanacağını söylemeye gitti. Babasına kararından dolayı nasıl kırıldığını, ona ne çok güvendiğini, ama hayal kırıklığına uğradığını anlattı. Adam şimdi olsa aynı şeyi yapardım, oğlumu ateşe atılmaktan kurtardım deyince, oğlunu kurtarıp başka ailenin kızını ateşe attın, öyle mi ? diye sordu. Bazen duygusal zeka zirvede, bazen de tık yok !

Ji Ho eski sevgiliyle kanka olmuş gözüküyor. Bir de Se Hee’den ve aşkından söz ediyor rahat rahat. Bana bu ilişki de , sahne de gerçekçi gelmedi, sorry senarist. Eski sevgili bu kadar geniş olamaz, hadi Ji Ho bir miktar, hadi bir miktar demeyelim epeyce saftirik, ama o kızın öyle olmadığı kesin. Ne kadar uzun süre önce ayrılmış bile olsalar, kızın hala duyguları olduğunu biliyoruz, başka adam mı kalmadı da Ji Ho ile takılıyor ? Zaten daha sonraki buluşma sahnesinde bu durumun garip olduğunu Se Hee de söyledi. Neyse Ji Ho  kıza iyi de bir ders verdi :

Se Hee itiraf için üç ayrı cümle hazırlamış yazık. Ji Ho bunları duyduğu halde heyecanlanmadı. Sonrasında Se Hee’nin sarhoş hali çok komikti.

 

Daha sonra Ji Ho ile bir terapist edasıyla konuştu. Ardından Won Seok’un eskileri anımsamasını izledik ve o da Ho Rang’a nasıl mesaj atacağını Ma tepunnime sordu. Valla adam aşk gurusu gibi. Her yere yetişiyor.

Ji Ho’nun Se Hee’nin annesiyle konuşmasını da sevdim. Geleneksel eş rolünü üstlenmek istemediğini açık açık belirtti. Yani bundan sonra tekrar evlenirlerse kadın zırt fırt onu yap bunu yap diye kullanamayacak Ji Ho’yu iyi oldu. Eski sevgili de Se Hee ile konuşup, onun her şeyi bildiğini söyledi.

Se Hee Ji Ho giderken hiç bir şey söylemedi. Aldığı hediyeyi de vermedi. Çünkü yine aklı sıra onu koruyor. Bir de ayrılırken tokalaşmaları 🙂 Evlenirken de tokalaşmışlardı malum.Ama akşam evde odasına girince ağlaması hepimizin içini ezdi sanırım. Bir de tek ve gerçek aşkımı kaybettim dedi. Demek ki daha önceki sevgilisine aşık olmamış, sorumluluktan ötürü onunla olmak istemiş. Ben bu sonucu çıkardım. Min Ki gerçekten rolünün hakkını veriyor. Bu rolü ondan başka kim iyi oynayabilirdi diye düşündüm. Aklıma bir iki isim geldi ama yine de en iyileri Min Ki.

Finalden önceki bu bölümde Soo Ji’nin annesiyle diyalogu ve Ma tepunnimin çocuklara yardımı dışında, Ho Rang ve Won Seok’un bölümleri de çok kısaydı. Daha çok ana çiftimiz üzerinde duruldu. Bence bu dizi rahat 20 bölüm olabilirdi ve olayların ve duyguların verilmesi çabucak geçiştirilmemiş olurdu. Gereksizce uzatılan dizilerin yanında ( bknz. TOL ) gerçekten daha uzun olması gereken dizilerde de her şey aceleye getiriliyor.

Not. Se Hee odaya Goyangi’yi aramaya girdikten sonra Goyangi koşarak geldi. Boynunda Uri yazılı isim etiketi vardı. O akşam Se Hee bunu çıkardığına göre demek ki kız giderken takmış bir işaret olarak. E artık Se Hee de yapsın bir şeyler, zamanı geldi de geçiyor bile.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: