Bir klon da ben rica edeyim :) Duel

Klonlu güncel fantastik dizimiz taze bitti.Bilim kurgu ve fantastik seven biri olarak, klonlu film ve diziler hep hoşuma gitmiştir. Dizinin başrolünde Jung Jae Young ahjussinin oynadığını görünce zaten kaliteli bir iş olacağını anlamıştım. Yanında bonus 3 adet Yang Se Jong da koydular, dizi tadından yenmez oldu, ya da yeme de yanında yat mı desek kızlar 🙂

Konuya geçmeden önce her zaman benden iki üç klon yapsalar da, sevmediğim işleri onlara yüklesem, bir ikisi farklı işlerde çalışır para kazanır, bir kısmı çamaşır bulaşık ütü işlerini halleder, en az biri de hoşlanmadığım kişilerle muhatap olur diye düşünmüşümdür, onu belirteyim. Ayrıca şu yakışıklı oyunculardan mebzul miktarda bulunsa da isteyene tahsis edilse, fanlar olarak biz de bayram etsek ne hoş olurdu. En azından isteyen ülkelere birer Ji Sung, Gong Yoo, Lee Dong Wook filan dağıtılabilir. Gerçi benim tercihim sarışın Batılı oyunculardan yana, özellikle ölmüş ve yaşlanmış olanların tazelerinden  bir dal alabilirdim 🙂 Bak şimdi aklıma başka bir şey geldi. Bizde bu şans olduktan sonra politikacılar kendilerini klonlarlar, görmeye dayanamadığım adamlar çifter beşer her yerde arz-ı endam ederler. Çünkü  bu dünyada işe yarar adamdan çok namussuz, hırsız, katil, sapıkta para var.  Aman kalsın, her şey olduğu gibi güzel.

Neyse geyiğimizi de yaptıktan sonra 16 bölümlük bu dizinin OCN’de oynadığını ve senaristinin de Queen In Hyun’s Man ve Nine, Nine Times Time Travel gibi Bilim Kurgu, Fantastik dizilerin senaristi Kim Yoon Joo olduğunu belirtelim. 16 bölümlük bu dizide de önceki dizilerinde olduğu gibi merak unsurunu önde tutup, tempoyu hiç düşürmedi. Her bölüm sonunu bir sonraki bölümde ne olacak acaba düşüncesiyle kapattık.

Başrol ahjussimiz Jung Jae Jong benim pek çok filmde severek izlediğim bir karakter oyuncusu. Daha önce izlediğim filmlerinden Silmido, Welcome to Dongmakgol, Confession of Murder‘ı yazmıştım. İzleyip de yazmadığım çok filmi de var. Nedense filmlerde daha üşengeç oluyorum. Çabucak izleyip, bir başkasına geçiyorum. O arada yazmayı unutuyorum. Bu dizide de kanser kızını iyileştirmek için elinden geleni yapan, kaçırılan kızını kurtarmak için çabalayan dürüst dedektif rolündeydi.

Kızını kaçıran gencin kızını kaçırmadığını, çocuktan bir tane daha olduğunu anlaması uzun sürmedi. Klonları Yang Se Jong oynuyordu. Daha sonra kök hücre araştırması yapan bir doktorun klonları olduğu anlaşılan Sung Joon ve Sung Hoon rolünden başka doktoru da oynayan Yang Se Jong o kadar başarılıydı ki, mimikleri, gülüşü, hareketleri ile rolleri üç ayrı kişi oynamış diyebilirdiniz. Üç ayrı karakteri canlandırmasını izlemek de gerçek bir şölendi. Klonlardan masum ve iyi yürekli olanı Sung Joon dizinin nerdeyse başından sonuna kadar hemen herkesten dayak yedi. Aslında zannımca daha ilk bölümde yediği dayaklardan beyin kanaması filan geçirip ölmeliydi, ama yaşlanan organları ve bozuk sağlığı ile ayağa kalkmayı bildi. Tamam burası biraz saçmaydı, ama zaten hikaye başlı başına fantastik. Hoş Dolly’den sonra İtalyanların insan klonu yaptığı , ama gizli tutulduğu söyleniyor, ama kanıtlanmış bir şey de yok. Hatta 3 insan klonun Doğu Avrupa’da yaşadığını söylemiş İtalyan doktor Severino Antinori. 

İnsan klonların fotoğrafı olmadığına göre biz yine Dolly’nin fotoğrafını koyalım.

Bu iyi yürekli versiyon Lee Sung Joon

 

Bunun şeytani versiyonu, laboratuvarlarda üzerinde deney yapıla yapıla kafayı yemiş olanıydı. Ama bad guy meraklısı kızlarımızın çoğu Lee Sung Hoon’u sevip, hoş gördü. Yang Se Joon Hoon’u canlandırırken gülüşü, öfkesi, konuşması ve tavırlarıyla çocuğun  o sayko halini çok iyi yansıttı diye düşünüyorum.

Sung Hoon

Lee Sung Hoon The bad Guy.

 

Öykünün öne çıkan iki kadın oyuncusundan genç olanı, Romantic Doctor Teacher Kim‘de Yang Se Jong ile birlikte oynayan Seo Eun Su’ydu. Kız burada da muhabirliği seçmiş, ama tıp okumuş birini canlandırıyordu. klonlardan biri , iyi olanı doktorun hafızasına da sahipti, ameliyat filan yapabiliyordu. Çiftin bu dizide çok ilginç bir ilişkisi oldu. Hadi spoiler verme adına açıklamayalım, ama dizi sonunu da bu yüzden iyi bağladılar bence.

Çift Romantic Doctor’da

 

Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim, bir saç boyama insanı bu kadar mı değiştirir. Tabi oyunculuğun, mimiklerin filan da etkisi var ama, esmer Yang Se Jong fena karizmatik.

Dizide en nefret ettiğim tipe gelince savcı hanımdı. Her sahnesinde geldi yine tipini şeyettiğim moodunda izledim. Olmasaydı da olurdu yani. Kadını Kim Jung Eun oynadı. Bir insan bu kadar mı sevimsiz olur !

Dizide kök hücre , klon çalışmaları, ilaç araştırma şirketlerinin yolsuzlukları, uzun yaşama hırsı, bir babanın kızını kurtarma çabasıyla bir başka babanın kendi hayatı uğruna çocukları dahil etrafındaki kimseye önem vermemesi, geliştirilen klonların duyguları, işin etiği, yine savcılık kurumunun yediği naneler, bromans kapsamında ajussi ile Sung Joon’un ilişkisi, baba ile kızının ilişkisi, polis merkezindeki polislerin arkadaşlık ilişkileri  gibi alt konuları izleyebilirsiniz. Bazı diyaloglar gerçekten ilgi çekiciydi. Küçük kız ile onu kaçıran Sung Hoon’un bir konuşması örneğin.

Birisi sana karşı iyiyse bu onun herkese karşı iyi olduğu anlamına gelmez.

Birinin iyi olup olmaması çok göreceli bir şeydir.

 

Ve yine mini kızımız ki bence o da iyi bir oyuncuydu, Sung Hoon ile konuşurken dedi ki : ( Lee Na Yoon )

Sırf kötü bir insan olduğun için

 

incinmeyi hak etmiyorsun

Bu dünyada hiç kimse

 

İncinmeyi hak etmez.

Eşimle birlikte izlediğimiz bir dizi daha sona erdi böylece. Biz Secret Forest ile devam ediyoruz. Nam Goong Min’in de yeni başlayan Falsify dizisine bir göz atmayı planlıyoruz. Bu arada Yang Se Jong’un Seo Hyun Jin ile Temperature of Love dizisinde partner olması kesinleşti.  Kim Jae Wook varken gencecik çocuğu Seo Hyun Jin’e partner yapanlar utansın, nuna merakınızdan gına geldi efendim. ( Bunu Seo Hyun Jin’i çok sevdiğim halde söylüyorum, küçük kardeşi gibi duruyor Se Jong. Gerçi tükürdüğümüzü yalatması da olası. Bu Kore Dünyasında hiç bir şey belli olmaz.) Kim Jae Wook’u birinci erkek izleyeceğimiz yeni dramalar olmayacak mı tüh ki ne tüh !

Dizinin müzikleri de güzeldi. İşte en güzeli . Mad Soul Child . Nightmare.

 

You may also like...

2 Responses

  1. bülent says:

    fazla bir şey beklemeyin bir K2 veya GOD’S GİFT 14 DAYS veya TUNNEL veya SHARK veya CİTY HUNTER veya HEALER veya TWO WEEK kadar güzel değil.

  2. Yang says:

    Yang se jong şu sıralar keşfettiğim bir oyuncu, bundan ayrı iki dizisini izledim. Romantic doctor u izlemek istiyorum birde fakat orada yan karaktermiş, hayran olduğum oyuncuları yan karakterlerde izlemeyi içim el vermiyor. Diğer dizilerini ortalama buldum ama oyunculuğu ve tabiki yakışıklılığı beni benden aldı. Konuyu duel e bağlayacak olursam, normalde kore dizilerin de bilimkurgu veya fantastik izlemeyi sevmiyorum. ne kadar doğaüstü olsalar da o tür kurguların bile kendi içinde tutarlılıkları olmalı, genelde o tür senaryolar belli bir bölümden sonra mucize şova dönüşüyor ve o kendine has dünya da mantık araki bulasın. Bir tek goblin baş tacımdır. Bu yüzden istemeye istemeye se jong için izlemeyecektim duel i ama sonra kurgu, hikaye, gidişat ilginç bir şekilde içine çekti beni, hatalar yine vardı ama görmezden gelinebilecek küçüklükteydi. Belki konu çok gerçekçi ve günümüz dünyasında var olan bir şey olduğundan öyle geldi bilemiyorum çok beğendim. Son olarak yang se jongun oyunculuğuna yine gelecek olursak resmen döktürtürmüştü. İki zıt karakteri birden böyle iyi kotarması başlı başına diziyi izlemeye sebeptir bence. Umarım ülkeside değerini biliyordur. Bu dizi hak ettiği değeri görmemişse çok üzülürüm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: