Keşişler de aşık olur / From 5 to 9

Ne çektim ben bu internetsizlikten. Resmen bir aydır adamlar bugün geliyoruz, yarın geliyoruz oyalıyorlar. Sanırım Asya’dan nefret eden biri var işin başında, şu kadın izleyemesin, yazamasın, çizemesin diye elinden geleni yapıyor. Ama demokrasilerde çare tükenmez arkadaşlar, ben sivrisinek ve diğer adını bilmediğim başka böceklerin yemesi pahasına, balkondan sitenin internetine bağlanıp dizilerimi izliyorum. Elimde alerji ilacı, kolonya, küfrede küfrede de olsa bir Japon Dizisini bitirdim dün itibarıyla.İngilizce altyazılı izleyemeyenler için  Dizi Yeppudaa da Türkçe var.

İzlediğim dizi 10 bölümlük 2015 yapımı Yamapi ile ( Tomohisa Yamashita )  Rich Man Poor Woman’ın başrol kadını Satomi Ishihara’nın dizisi. Manga’dan uyarlanmış. Playful Kiss’in Japon versiyonunun başrol erkeği Yuki Furukawa filan da var. Kei Tanaka ikinci erkek. Good Morning Call‘da da başrol çocuğun abisini oynadıydı. Yamapi’nin daha önce Summer Nude ve Buzzer Beat’ini izlemiştim, ama şimdi baktım ikisini de yazmamışım nedense. Bir ara yazayım bari. Kısaltılmış adıyla Yamapi biraz donuk bir çocuk. gerçi burada keşişi oynuyor, o donukluk normal gibi ama diğer dizilerinde de öyleydi. Biraz sessiz, sakin, soğukkanlı tipleri oynatıyorlar o yüzden. Ama kendine has bir çekiciliği de var. Yoksa kızlar ne diye deli olsun Yamapi  Yamapi diye. Bu dizinin başrol kızı da deli olmuş ki diziden sonra çıkmaya başlamışlar, hala beraberler mi bilmem, çünkü ikisinin de dizi partnerleriyle işi pişirme gibi bir alışkanlığı varmış.

Alışılageldik gıybetimizi de yaptıktan sonra diziye geçelim. Junko Sajuraba İngilizce öğretmeni olan bir kızdır, en büyük hayali New York’ta çalışıp, yaşamaktır. Beyimiz ise budist tapınağında keşiştir. Küçükken anne ve babası ölmüş, tapınağın başında olan büyükannesi ve monklar tarafından büyütülmüştür. Bir gün bir cenazede sarsak kızımız nasıl olduysa ölünün küllerinin bulunduğu kavanozu çocuğun başından aşağı döker. Sonra görücü usulü bir buluşmada ikili bir araya gelirler, zurnanın zırt dediği yer de burada başlar. Edebiyat fakültesi mezunu, sular seller gibi İngilizce konuşan monkumuz birden bir stalkera dönüşür. Kızın reddetmesine rağmen, kursa yazılır, her gittiği yerde karşısına çıkmaya evlenme teklif etmeye başlar. Kız bu iş olacak mı olmayacak mı diye denemek için 5’ten 9’a sabahları bir süre tapınakta hizmete başlar. Bu arada bir aday kız daha vardır, ama çocuğun gözü bizim kızdan başkasını görmemektedir. İngilizce akademisinde de kızın ilgi duyduğu, evvelce öğretmeni olan müdür, bir öğretmen ve zengin bir öğrenci kızın peşindedir.

Bu üçü de kızın peşindeydi

Kızın ailesi o dini kuruma bağlı olduğu için evlenmesini çok istemektedirler. Bu arada keşişimizin karun kadar zengin olduğunu da söyleyelim. Kız seviyor diye koskoca yengeçler getirmeler, onu bunu almalar, doğum gününde kırmızı güller sunmalar, bir kızın bir erkekten beklediği ne varsa yüz mislini yapar ama yine de yaranamaz. “mı acaba ?” Kim olsa etkilenmeye başlar bir süre sonra. Bu dizide de öyle oldu, çocuk ne yaptı etti kendisini sevdirdi. Ama çok da iyi huylu, sevgi muhtacı, yavru köpek gibi bir şeydi. Ama azmi müthişti. Bu arada çocuk keşişti ama Hristiyanlık gelenekleri dil okulundan dolayı dizide çokça kullanılmıştı.

En komiği çocuğun aşkından yanıp yakıldıkça ikide birde şelale altına girip banyo yapmasıydı sanırım. Bir de  ne tuhaf bir aileydi kızın ailesi daha evlenmeden beraber kalın demeler, babasının kapı arkasından romantik şarkılar mırıldanması, çocuğun kızın babasının sırtını keselemesi filan. Çok tuhaftı çok. Bizde olsa, baba vurur çocuğu.

 

Çocuğun büyükannesi kızdan nefret ediyordu, çok çektirdi. Sonuna kadar evlenmelerini istemedi. Sinir bir durum yani. Evlenmesini istediği kız da sevimsizin tekiydi. Bizim kızın gözleri dudakları, sevimliliği bir taneydi canım.

Kız onunla ilgilensin diye yaptıkları bitmek bilmedi

Bu arada pek çok yan öykü de var. kızın çalıştığı dil akademisi öğretmenlerinin aralarındaki İlişkiler çoğunu oluşturuyor. Dizi 10 bölüm su gibi akıp bitiyor. Yamapi’yi sevenler ve daha önce hiç izlememiş olup merak edenler, buyrun izleyin 🙂

 

 

You may also like...

6 Responses

  1. Sümeyye says:

    Ya blogunuza hastayım galiba? Dizileri anlatırken bu kadar samimi, tatlı olanı ilk defa görüyorum galiba. Dizi yorumlarına hele bayılıyorum.?? Efsanesiniz ?

  2. Gülay Cesur says:

    Code blue isminde de bir dizisi varmış, meraktayım, sizin izlemişliğiniz var mı acaba

  3. yasemin says:

    japon dizilerinden hiç birini izleyemiyorum
    kore dizilerinde böyle değil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: