Sıradışı Japon Savcı, Kohei Kuryu / Hero

 

Artık sevdiğim dizi türlerini 1. Romantik Komedi 2. Fantastik / Bilimkurgu 3. Kimura Takuya dizileri şeklinde sınıflandırmaya başlayacağım bu gidişle. Beş Kore Dizisi izleyip, arada Kimura Takuya’ya dönüyorum çünkü. Savcı takıntım Japonya sınırına “kaptan” ile dayandı.  ( Kimura’nın pek sevmediği Kimutaku takma adına karşın SMAP’ın What’s Up SMAP isimli radyo programında korsan teması olması ve tabii Kimura-Kun’un  kaptan olması dolayısıyla aldığı takma isim ) Neyse efendim Kimura’nın en ünlü dizilerinden biri Hero. İki ayrı sezon halinde 2001 ve 2014 yıllarında Kimura başrol kalmak kaydıyla değişen kadroyla oynadığı en ünlü karakterlerinden biri sıradışı savcı Kohei Kuryu. Dizinin ayrıca filmleri de var.

Hayır ruhumda bir fangirl olmadığı ve de asla olamayacağı o kadar belli ki. Sevdiğim oyuncuyu bile, “Aha bu gözlüklerle Zeki Müren’e benzemiş, burada teyze gibi olmuş, çok zayıf nasıl kilo almıyor, ceketin düğmelerini kapatmıyorlar ki sıskalığı belli olmasın, dişlerini de yaptırtmamış, doğallık meraklısı garanti ” filan şeklinde izliyorum. Arada “Ay ne güzel güldü, ses tonu ne güzel, yürüyüş tarzı ne güzel ve tuhaf” filan diye övüyorum da. Ben yürüyüşlere de takan bir insanım. Milli gelin, yenge Lee Bo Young örneğin, hiç yürüyüşüne dikkat ettiniz mi ? Etmediyseniz Whisper’da ya da başka bir dizisinde açıp bir izleyin. Bana Jar Jar Binks’in yürüyüşünü anımsatıyor nedense. İşte Kimura Takuya’nın da benim gibi takıntılı tiplerin farketmeden geçemeyeceği farklı bir yürüyüşü var. Pek çok kadınca seksi olarak nitelenen. O yüzden gayriihtiyari yürürken bakıyorsunuz.

Kimura Takuya 2001 ve 2014’teki iki dramada farklı kadın partnerlerle oynamış. Savcıların yanında onlara yardımcı olan Kore’deki savcı dizilerinden de anımsayacağımız paralegal olarak adlandırılan kişiler var. Biz Woman with a Suitcase‘de Choi Ji Woo’yu görmüştük paralegal olarak. Bizim şapşal savcımız Kohei Kuryu’nun da iki kadın yardımcısı var iki ayrı dizide. İkisi de farklı yönlerden başarılı. Ama ben ilk yardımcı Amamiya rolünü oynayan Takako Matsu’yu daha çok seviyorum. Şimdi 2001’de oynayan ilk Hero ile başlayalım :

 

Hero ( 2001 )

 

 

Savcılık ofisinde çalışan Kohei Kuryu’yu diğer savcılardan ayıran ve özel kılan bazı şeyler var. Dizinin çok tutulmasının nedeni de bu bence. Bir kere savcı olabilmek için gereken baro sınavını geçmiş, ama üniversite bitirmemiş. Gençliğinde asi bir çocukmuş. Az kalsın hapse düşecekmiş ki, öngörülü bir savcı bunu engellemiş. O yüzden de savcı olmaya karar vermiş. Tüm diğer savcılar takım elbise kravatla dolaşırken bizim savcımız pikniğe gider gibi geliyor büroya. İlk sezondaki bk rengi anorak o kadar tutulmuş ki Japonya’da satış rekorları kırmış. Çok genç olanlarınız ve eski dizilere meraklı olanlarınız dışında bilen olmaz belki ama, kendisine Japonya’nın Komiser Colombo’su diyebiliriz. O da eski püskü bir pardesü ile dolaşır dizi boyunca.

 

 

Savcımızın en ilgi çekici özelliklerinden birisi de TV’den satış yapan şirketlere merakı. Ne görse satın alıyor, ofise ve evine dolduruyor. Tabii Kuryu’nun saçları da savcıdan çok idol saçları, insan gülmeden edemiyor.

Amemiya ise savcı olmak isteyen bir paralegal. Başlarda Kuryu’nun antikalıklarına tepki duyuyorsa da, ne kadar zeki ve akıllı olduğunu görünce sonuna kadar destek çıkıyor savcımıza. Hatta zaman içinde ikili arasında romantik bir ilişki bile doğuyor. Kuryu ve Amamiya’nın daha önce Long Vacation ve Love Generation‘da  birlikte oynadıklarını da eklemeyi unutmayalım. Zaten Kimura beğendiği kadın oyuncularla hep birden fazla dizi çevirmiş. Bir röportajında en öne çıkan yeteneğinin güzel kızları farketmek olduğunu söylüyordu. Beğenmediği kadın oyuncuyla da oynamak istemezmiş beyefendi. İşte Kuryu ve Amamiya.

 

Ofisteki diğer savcılar da komikler aslında. Her birinin ayrı antikalıkları var. Ama Japon espri anlayışı pek bizimkine uymadığından ve bence bazı yerel esprileri anlayamadığımızdan bazı şeyler çok komik gelmiyor biz Türk izleyicilere. Yine de aralarındaki ilişkiler, olaylara yaklaşım biçimleri, problemleri çözmeleri ilgi çekiyor. Zaten dizi 11 bölüm nasıl başlayıp bittiğini anlamıyorsunuz bile.

Bu diziden sonra 2007 yılında bir de film çevrilmiş aynı kadroyla. Filmde  Koreli oyuncu Lee Byung Hun da var.

Bu film Türkçe olarak Yeppudaa da var sanırım.  İki sezon dizilere gelince,  İngilizce var ve Türkçe olarak bir sitede gördüm , ama sanki sonradan kaldırılmış gibi, siz yine de bir arayın derim. Aşağıda Busan’da yapılan çekimden sahneler ve Byung Hun var:

 

Hero ( 2014 )

 

 

 

 

Bu sezonda tabii ki yaşlanmış bir Kimura görüyoruz. Ama antikalıklarından hiç bir şey yitirmemiş. Bu kez farklı farklı giydiği tarz tişörtlerini incelemekten diziye konsantre olamadım resmen. Benden başka takılanlar da olmuş fotoğrafları ( http://angielmo.blogspot.com.tr/ ) bu siteden  aldım.

İki sezon boyunca bir tek mahkemede bu kadar ciddi giyindi. Yoksa hep penye tişört, yırtık pantolon 🙂

 

Hero Bu kez partneri başka dizilerde de birlikte gördüğümüz  Keiko Kitagawa rolünde Chika Asaki. Asaki Matsu Takako’dan farklı bir paralegal karakteri çıkararak başarılı olduğunu kanıtlamış. İşte şurada .

2015 yılında çekilen hero filmi ise iki partneri Amamiya ve Kitagawa’yı aynı filmde buluşturarak ilginç bir sürpriz yapıyor. Kuryu ve Amamiya artık ayrılmışlardır. Ama aralarındaki elektrik bitmemiş gibidir.

 

 

İki sezon dizide yer alan barmen ise resmen rol çalıyor. Konuştuğu sözcük sayısı bir elin parmaklarını geçmez, ama mimikleri ve yaklaşımı beni benden aldı. Tanaka Yoji’yi Playful Kiss’in Japonca versiyonunda kızın babası olarak izlemiştik.

 

ve başlangıç önce 2001 sonra 2014 karışık ve 2014 tek başına 🙂

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: