En İyi Savcı, Ölü Savcı / Pride and Prejudice

Onca savcı dizisinden sonra sonunda bu sonuca vardım arkadaşlar ve hala savcı dizisi izlemekten bıkmadım, neden? Çünkü Kore’nin en karizmatik savcıları rollerini  en yakışıklı ve en ateşli oyuncularına vermekte devam ediyorlar da ondan, vazgeçemiyoruz efendim 🙂 Savcılarla ilgili yazdığım şu yazıya da bir göz atın isterseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bu kez eski bir savcı dizisini maraton halinde izledim. 21 bölümlük ve 2015 yapımı.İzledim,  çünkü başrolünde Choi Jin Hyuk oynuyordu. Söz konusu Choi Jin Hyuk olunca, ben kendilerini hep sevmişimdir. Ama sevmeyeni de çoktur. Oyunculuğunu iyi bulmadıklarını söyleyenler var. Son dizisi The Tunnel’da da gördük ki, aslında hiç de fena bir oyuncu değil, ayrıca gülünce kısılıp düz bir çizgi halini alan gözlerini ve yüzünün görüntüsünü seviyorum ben. Hemen bir örnek verelim :

Uzun saçın yakıştığı tiplerden kendisi :

 

Emergency Couple dizisini ve ikinci erkek olduğu Fated to love You dizisini de yazmıştım. Yine ikinci erkeği oynadığı bir de I need Romance dizisi var. The Tunnel da bir hafta ara verince alıştığım yüzü başka bir dizide izleyeyim bari dedim. Bu dizide kendileri savcı.

 

 

Başrol kız da stajyer savcı ve aynı ofise atanıyor. Ama eskiden çıkmışlar ve belli bir geçmişleri var. Kızı ilk kez izledim ben. Baek Jin Hee. 90 doğumlu, daha önce My Daughter Geum Sa Wol’da Geum Sa Wol’u ve Missing Nine’da Ra Bong Hee’yi oynamış. Ben henüz iki diziyi de izlemedim.

 

Kızımızın savcı olmasının nedeni erkek kardeşinin 6 yaşındayken kaçırılıp öldürülmesine neden olan olayın izini sürmek. Başrol erkeğimizin de bu olayla ilgisi var. Daha sonra anlıyoruz ki dizide oynayan hemen hemen herkes ucundan kıyısından bu işe bulaşmış, olay derin ve sıradan bir kaçırma davası değil, işin ucu başsavcılara, şirketlere, savcılar yüksek kuruluna, bakanlığa filan da dokunuyor. Büyükbaşlar işin içinde yani.

Bu dizide yalnızca Choi Jin Hyuk ve savcılık olayları olsaydı 21 bölümü izlemez yarıda bırakırdım. Ama yan rollerdeki oyuncular da en sevdiğim oyunculardan çıktı.  Dizinin bromans olayını gerçekleştiren ve aynı zamanda ikinci erkek sayabileceğimiz Lee Tae Hwan diziye sevimlilik kadrosundan katılmış. Yalnızca boyu uzamış küçücük ve korunmaya muhtaç bir çocuk görüntüsü veren yakışıklımız, çoğumuzun bildiği gibi 5urprise grubunun bir üyesi. O grup da ne grup kardeşim, Seo Kang Joon, Gong Myung,Lee Tae Hwan, Kang Tae Oh, bir de liderleri Yoo Il var, ama sanırım onun fazla dizisi yok. İşte hepiciği aşağıdalar :

 

 

 

 

 

Şimdi efendim bu Lee Tae Hwan yakışıklısı daha önce de W Two Worlds‘te Lee Jong Suk’un ekürisiydi. O zaman da kızlar buna ayılıp bayılmışlardı hatırlıyorum. Yavrucak burada yine geçmişte kızın kardeşi gibi kaçırılan ve şans eseri kurtarılan bir çocuğu oynuyor. Aynı zamanda ofiste dedektif. Bir de sonradan başrol 2. erkek, kız hepsi aynı evde kalmaya başlayacaklar. Olay karmaşık mı karmaşık.,

 

İşin bromans kısmı :

 

 

Çok bahtsızız biz :

 

 

İşte hemen dizinin başlarında üçlü aynı evde kalmaya başlarlar. Ev sahibi ajumma kızın kapısının önüne bir çizgi çizer, çocuklara burdan öteye geçmek yok der :

 

 

 

O üstteki fotoğrafa aldanmayın, olay polisiye ya, kızı korumak için ofiste çekilmiş o. Bu arada çocuğun kızın erkek kardeşi olma olasılığı var dizide, ortalara doğru iş aydınlanıyor. Bu dizi her bölüm yeni bir gerçeğin ortaya çıkıp, ana yaaa, demek böyleymiş ha diye izlediğiniz dizilerden. Gizem son bölümün sonlarına doğru çözülüyor ancak. Her bölüm güçler dengesi değişiyor, şüphelendiklerinizin kimliği değişiyor.

 

Choi Jin Hyuk ve Lee Tae Hwan’ın küçüklükleri :

 

Bence dizinin en müthiş oynayan oyuncusu başsavcı rolünü oynayan Choi Min Soo’ydu. Güçlü Güneyli aksanıyla 1-0 öne geçiyor zaten. Dizi boyunca kendimizi bu adam iyi mi, kötü mü diye sorgulamaktan alamıyoruz. Ama dam kötü de olsa sevebileceğiniz tarz kötülerden. Şu sıralar bazılarımız kendisini The liar and his lover dizisinde Lee Hyun Woo’nun müzisyen babası olarak izliyoruz.

 

 

 

 

 

Savcılık ofisinin ödlek savcısını yine tanıdık bir tip oynuyordu. Rooftop Prince izleyenleriniz hemen tanımıştır. Sarılı zenne Choi Woo Shik yine komik, yine sevimli bir karakter çıkarmıştı Lee Jang Won rolüyle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yanındaki kadın dedektifi tanıdınız mı peki ? Moonlight Drawn by The Clouds’un tombiş prensesi, Gong Myung’un sanal karısı Jung Hye Sung tabii ki. Bu sevimli kızı girdiği her dizide seviyorum. Gong Myung ile gerçekten çıktıklarını sanıyorum ve WGM çiftleri içinde shiplediklerimden.

 

 

 

 

Dizide Lee Tae Hwan’ı yetiştiren ahjussinin de önemli bir rolü vardı. Song Chang Min oynadı :

 

 

 

 

 

 

Dizide minnak bir de sevimli çocuk vardı. Chan rolünü oynayan Kim Kang Hoon. Hiç konuşamamasına rağmen her sahnesinde rol çaldı, şu güzelliğe bakın :

 

 

İki minnak

Dizide kızımızın annesi ve dedektif rolünü oynayan ki aynı zamanda Hye Sun’un dababasıydı, yaşlı ajussimiz de vardı :

 

 

 

 

Bir de büyükbaşlardan sinirilleti hanım savcı vardı, her görüşümde iki tane çarpasım geldi :

 

Şimdi şunu söyleyelim, bu dizinin konusu aşk değil, dolayısıyla aşk dizisi izlemek isteyenler izlemesin. Gizem, polisiye, insan ilişkileri, rüşvet, karanlık işler  dizinin konusu. Tabii ki hoş sahneler de olmadı değil :

 

 

 

 

 

Ama şu tarz sahneler daha çoktu :

 

 

 

 

 

Önüne gelen birbirini fırçaladı, savcı olarak çalışmanın ne zor bir şey olduğunu gördük ve de acımasız. Bu tarz filmlerden ve oyuncularından hoşlananlara öneririm. Bir son uyarı : Dizi zaten anlaşılması zor bir dizi, Türkçe çevirilerin çok iyi olmadığı sitelerde ne oldu şimdi yaaa, diye şapşırabilirsiniz 🙂

Diziden bir sahne 

Edit : Başrol kadın oyuncumuz Witch’s Court başrolü Yoon Hyun Min ile çıkıyor bir süredir.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: